Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Viktor Erika
Dr. Viktor Erika válaszai
Dr. Viktor Erika
belgyógyász szakorvos
elhízás, zsíranyagcsere zavarai, arteriográf
előző oldal 122. oldal következő oldal
zagyvus  2010. január 7. 23:23   #2440 

Bocsánat tudom egyszerre kellett volna összeszedni a gondolataimat, dehát itt a család pici gyerekek, stb...
Kérdésem még annyi lenne, jobb oldalam fájhat , feszithet a májamon lévő cystáktól?
Olyan tompa érzésem van mindig a jobb oladalon hátrafelé.
Van amikor ilyen sajgó érzés is elkap, ha sokáig ülök , akkor is kellemetlen.
Várom válaszát.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszait is.
tisztelettel egy aggódó anyuka


Igen okozhat kisebb feszítő,kellemetlen érzést jobb oldalon. Üdvözlettel: Viktor Erika

zagyvus  2010. január 7. 23:22   #2439 

Kedves Doktornő!
Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Egyetlen dolog ami érdekel még, valójában milyen májbetegségem van. Lehet ez a kérdésem elkerülte a figyelmét.
AMit az UH-on kérdőjeleztek meg.
Várom türelemmel a válaszát.


A cysta ártalmatlan, folyadékkal teli tömlő a máj állományában. Évente azért érdemes ellenőriztetni hogy nem nő-e. Több cm-es nagyságnál vigyázni kell hogy a máj környékét ne üsse meg, ne emeljen nehezet, ilyenkor ha panaszt okoz a cysta célzott leszívása is szóba jön. Ha csak néhány mm-es, akkor nincs vele teendő, nem betegség!
Üdvözlettel: Viktor Erika

korgó gyomor Győr  2010. január 6. 23:32   #2438 

Tisztelt Doktor Nő!

A következő lenne a kérdésem:
27 éves vagyok, több mint két éve kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, L-Thyroxint szedek rá. A betegség következtében 76kg-ra hízta, amiből 7 kg-tól sikerült megszabadulnom. Továbbra zavar a túlsúly, és az a problámám, hogy rendesen étkezem, energia és szénhidrát tartalmú ételeket de mégis olyan farkas-éhség tör rám hogy szabály szerűen szédülök, és hangosan korog a gyomrom. Olyan érzés mintha megettem volna egy adag ételt, pl főzeléket kenyérrel, tehát tartalmasat, és mintha azonnal megemésztené a szervezetem és 3 óra múlva olya éhes vagyok mintha még aznap nem ettem volna, mintha teljesen üres lenne a gyomrom, mintha a szervzetem az utolsó morzsáig megemésztett volna mindent, de fogyni nem fogyok, mert a fent említett fogyást mozgással értem el.
Már gondoltam arra is hogy inzulin vagy cukor problámám lehet. De nem rég volt vérvételem igaz éhgyomorra és teljesen rendben a van a vércukrom 4,6. Vagy inkább étkezés után kéne levenni? Vagy miért van ez a korgó gyomor éhség?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Zs


Kedves Zs!
Le kellene konrolálni a TSH szintet, lehet hogy nem szükséges az L-Thyroxin, de az is lehet, hogy kevés. Az étrendben azt ajánlom hogy napi 3x étkezzen, közel ugyanabban az időpontban és a fehérjedús étkezést helyezze előtérbe, a szénhidrátoktól és zsíroktól óvakodjon, minél kevesebbet! Így megindulhat a fogyás. Üdvözlettel: Viktor Erika

terheléses cukorvizsgálat  2010. január 6. 23:27   #2437 

Tisztelt Doktornő!

Múlt héten voltam terheléses cukorvizsgálaton, ahova az endokrinológus szakorvos utalt be maga prolaktin-szint miatt. A glükóz megivása után elmentem sétálni. Másfél órát gyalogoltam. Most hallottam, hogy a testmozgás azonnal csökkenti a vércukorszintet. Lehetséges, hogy emiatt hamis értékek jönnek ki, és meg kell-e ismételni a vizsgálatot?


Igen, a mozgás csökkenti a valós vércukor-értéket, egy kicsit jobb eredményt adhat. Ezért ajánlatos lenne a vizsgálat ismétlése, de a glükóz fogyasztása után könnyebb séta ajánlott, azonban ne legyen ilyen hosszú, pl. 15-21 perc a reális! Üdvözlettel: Viktor Erika

EPE?  2010. január 6. 23:25   #2436 

Köszönöm a válaszát!
Azt szeretném még megkérdezni hogy a javasolt kivizsgálásokra beutalót kérhetem -e a háziorvosomnál?
A másik kérdésem pedig hogy mint említettem ha nem eszem ezeket az ételeket akkor nincsenek ezek a tünetek így is azt javasolja hogy szedjem ezeket a gyógyszereket és vizsgáltassam ki magam?Nem szívesen mennék tükrözésre akkor inkább nem eszem ezeket az ételeket vagy ebben az esetben is kell a kivizsgálás?Lehet későbbiekben ezen betegségek fennálásából bármi problémám akkor is ha elkerülöm ezeket az ételeket?


Igen, beutalókat a háziorvos adhat. Ha a diétát tartja és nincsenek tünetei, akkor még nem sürgősek a vizsgálatok. A gyógyszereket próbálja meg és ha nem használnak, akkor javasoltak a vizsgálatok.
Üdv. és jobbulást! Viktor Erika

mara  2010. január 6. 23:23   #2435 

Kedves Doktornő!

2004 évben diagnisztizálták nálam a Cronh betegséget, több ismerősöm biztat a dohányzásra, mert állítólag a nikotin gyógyítja a gyulladást. Számomra ez elég furcsa mivel a dohányzással kapcsolatban inkább csak negatív véleményeket hallok, de nincs mit veszíteni ha megkérdezem. Bár kb. sejtem a válaszát. köszönettel: mara


Kedves Mara!
Igen, a dohányosoknál a Crohn javulását észlelték. De cserébe kaphat egy tüdőrákot vagy infarktust és igen nehéz lesz leszokni róla! A döntés az Öné! Üdvözlettel: Viktor Erika

KLARA  2010. január 6. 23:21   #2434 

TISZTELT DOKTOR NO!!!53 EVES NO VAGYOK.KET EVE JOINDULATU VEGBELPOLIPOT TAVOLITOTTAK EL BELOLEM AMI BAR KICSI VOLT DE MEGIS PROBLEMAKAT OKOZOTT MERT NEM TUDTAM RENDESEN SZEKLETET URITENI.MUTET KOZBEN KIDERULT HOGY ARANYEREM IS VOLT.SAJNOS A MUTET UTAN SEM LETTEM JOBBAN MOST IS NAPONTA TOBBSZOR KELL VECERE MENNEM A SZEKLETEM KEVES NEHEZEN TUDOK ULNI KIVALT HA MEGFAZIK A LABAM AKKOR NAGYOBB A BAJ.HASHAJTOKAT NEM TUDOK SZEDNI MIVEL GORCSEIM VANNAK.NAGYON FELEK ORVOSHOZ MENNI MERT NEM SZERETNEK MEG EGY ILYEN MUTETEN KERESZTULMENNI.ON SZERINT MI LEHET VELEM HA A MUTET SEM SEGITETT RAJTAM MITOL VANNAK AKKOR EZEK A TUNETEK?VALASZAT ELORE IS KOSZONOM!!


Szedjen a belső aranyerekre 3x2 Detralexet 2-3 hétig, majd 2x2 tbl.-át legalább 2 hónapig. Ha az aranyér okozza, a tünetei meg fognak szűnni! Üdvözlettel: Viktor Erika

Segítség....  2010. január 6. 23:18   #2433 

Kedves Doktor Nő,

már kb. 2 éve szívritmus zavarral küzdök.
Már megtettem mindent, amit lehetett és senki nem talál rá megoldás.
Segítsen kérem. 25 éves vagyok és nem tudok ezzel együtt élni, az egész életemet tönkre teszi.
2 kardiológusnál is voltam már, mind a kettő azt mondta hogy jelentéktelen extrasystole, ami minden embernek van.
Én nagyon ilyesztő dolgokat érzek, ilyen nincs minden embernek.
Azt érzem, hogy dobban egy nagyot a szívem és utána 1-3 másodpercig megakad.
Olyan mintha valamit tuszkolna át, ami nem megy, vagy nem is tudom mihez hasonlítani. Remeg.
Ilyenkor ha oda teszem a kezem a pulzusomhoz, akkor érzem hogy abban a 3 másodpercben nem ver, hanem küszködik, és csak utána indul újra.
Ezekben a 3 másodpercekben lepereg az életem előttem, hogy mi van ha most nem indul újra.
A vérképem rendben van, ekg sem mutat semmit, mert még nem sikerült elkapni.
Szívultrahangon mps-t állapítottak meg, ami állítólag ugyan csak van minden második embernek...
Van hogy csak egész nap egy ilyen van de van hogy egymás után 20 szor is csinálja, ugy hogy normális dobbanás nincs is közöttük, csak ezek az ilyesztőek.
Kaptam már rá betalocot is, de nem igazán használ.
Nem merek már visszamenni az orvoshoz, mert hülyének fog nézni...

Segítsen kérem akár csak azzal, hogy megnyugtat hogy nem fog megállni, vagy adjon valami tanácsot, hogy mit tehetnék még...
Az a baj,hogy mindig rosszabbodnak a tünetek. Mert ha 2 éve ugyan azokat érezném, akkor már biztos hozzászoktam volna, de ezek egyre erősödnek, sűrűsödnek és néha még pillanatnyi éles, nyilaló fájdalom is kíséri.

Sportolni is akartam, de nem merek, mert attól is kijön.
Otthon ülök munka után, mert már nincs kedvem semmihez, teljesen kikészültem.

Várom válaszát!

Köszönettel
M.


Kedves Sorstársam! Már válaszoltam. Üdv.: Viktor Erika

Segítség....  2010. január 6. 23:18   #2432 

Kedves Doktor Nő,

már kb. 2 éve szívritmus zavarral küzdök.
Már megtettem mindent, amit lehetett és senki nem talál rá megoldás.
Segítsen kérem. 25 éves vagyok és nem tudok ezzel együtt élni, az egész életemet tönkre teszi.
2 kardiológusnál is voltam már, mind a kettő azt mondta hogy jelentéktelen extrasystole, ami minden embernek van.
Én nagyon ilyesztő dolgokat érzek, ilyen nincs minden embernek.
Azt érzem, hogy dobban egy nagyot a szívem és utána 1-3 másodpercig megakad.
Olyan mintha valamit tuszkolna át, ami nem megy, vagy nem is tudom mihez hasonlítani. Remeg.
Ilyenkor ha oda teszem a kezem a pulzusomhoz, akkor érzem hogy abban a 3 másodpercben nem ver, hanem küszködik, és csak utána indul újra.
Ezekben a 3 másodpercekben lepereg az életem előttem, hogy mi van ha most nem indul újra.
A vérképem rendben van, ekg sem mutat semmit, mert még nem sikerült elkapni.
Szívultrahangon mps-t állapítottak meg, ami állítólag ugyan csak van minden második embernek...
Van hogy csak egész nap egy ilyen van de van hogy egymás után 20 szor is csinálja, ugy hogy normális dobbanás nincs is közöttük, csak ezek az ilyesztőek.
Kaptam már rá betalocot is, de nem igazán használ.
Nem merek már visszamenni az orvoshoz, mert hülyének fog nézni...

Segítsen kérem akár csak azzal, hogy megnyugtat hogy nem fog megállni, vagy adjon valami tanácsot, hogy mit tehetnék még...
Az a baj,hogy mindig rosszabbodnak a tünetek. Mert ha 2 éve ugyan azokat érezném, akkor már biztos hozzászoktam volna, de ezek egyre erősödnek, sűrűsödnek és néha még pillanatnyi éles, nyilaló fájdalom is kíséri.

Sportolni is akartam, de nem merek, mert attól is kijön.
Otthon ülök munka után, mert már nincs kedvem semmihez, teljesen kikészültem.

Várom válaszát!

Köszönettel
M.


Kedves M.!
Nos, megnyugtatom, én 20 éve élek vele ... Megszoktam hogy van, ha sűrűsödnek a panaszaim, pl. stresszesebb vagyok, akkor gyógyszert használok. Mivel tudom hogy ártalmatlan, ezért tudomásul veszem hogy van és ezzel élek.Ma már nem is nagyon figyelek rá, így csak ritkán jelentkezik.
Kis mitrális prolapsusa lehet, próbálja meg a Concort szedni / reggel 2,5 mg / és hozzá Magne B6-ot . El fog múlni! Üdvözlettel: Viktor Erika

zsanett 4  2010. január 5. 23:42   #2431 

Tisztelt Doktórnő! Férjemnek 1996-ban volt egy májgyulladása,amit már akkor vettek észre amikor már szinte teljesen lezajlott magától.Majd 2007.novemberében a laborértékek ismét kicsit magasabbak voltak/GOT?GPT?GGT/de azt mondták ez még belefér a tűréshatárba.Itt jegyezném meg,hogy férjem oldószeres festékekkel dolgozott.Majd tavaly márciusban ismét magasabb laborértékek voltak(GOT 59,GPT 107,GGT 97,Alkalikus foszfatáz 279).A háziorvos tanácsára Legalont kezdett szedni majd 1 hónap után ismét labor,melynek értékei a következők lettek:GOT:74,GPT:103,GGT:119 Alkalikus foszfatáz:344 Ezek után hasi uh-ra mentünk ahol mindent norm.méretűnek Ill. kóros elváltozást nem találtak.Közben bejelentkeztünk Ajkára ahol Hepatitis marker vizsgálatokat ill.ANF vizsg.kértek.A júniusi eredmények jobbak lettek:GOT:26, GPT:44,GGT:78,Alk.foszf.:266 lett.Közben visszajöttek az eredmények és a Hepatitis markerek negatívak,autoimun panel negatív.Tehát Ajkán nem találtak semmit,illetve zsírszegény étrend.Az októberi labor már megint magasabb volt.GOT:41,GPT:87,GGT:128,Alk.foszf:290.Önszántunkból ismét elkezdte szedni a Legalont napi 2*1-et.ezek után a decemberi laborértékektől megrémültünkGot:87,Gpt:197,GGT:138,Alk.foszf.:295 lett.Hozzáteszem a férjem tavaly május óta nem dolgozik festékekkel,normális testalkatú 170cm magas 68kg .30 éves,káros szenvedélytől mentes.Alkalomszerűen sem fogyaszt alkoholt!!/sajnos a háziorvos mindíg az alkoholfogyasztásra hívja fel a figyelmét/Az utolsó vérvételnél még a következő eredmények lettek:Összkoleszterin:5.8,Hdl:1.17,LDL:3.46,Triglicerid:2.58.Hát itt tartunk most illetve várjuk a háziorvos segítségét.De én már nem bírom kivárni ezért próbálkozom Önnél is .Azt még hozzátenném,hogy nem sárga ,nincsenek fájdalmai,nincs hányingere,nem volt súlyvesztése,néha egy kicsit ég a gyomra,illetve ókor hígabb a széklete.Segítségét előre is köszönöm.Várom válaszát.


Kedves Zsanett!

A szerves oldószer a májsejtek zsíros elfajulását, később kötőszövetes átalakulását és pusztulását okozhatja. Tehát az előzmény önmagában elég magyarázat az eltérő labor-értékekhez.
De számomra nem derül ki hogy mi okozta az 1996-os májgyulladást, ill. a markerek mit takarnak, csak hepatitis B, C vírust vizsgáltak, vagy egyéb vírusokat is? / pl. Epstein-Barr, CMV, stb./.
Minden esetre Legalont huzamos ideig szedjen, mellette az articsókát / nem szeszes articsóka kivonat, Nahrin készítmény/ vagy a gyermekláncfű használatát nagyon ajánlom, a máj regenerációját segíti elő, nagyon jók velük a tapasztalatok!
Üdvözlettel: Viktor Erika

pici  2010. január 5. 23:22   #2430 

Kedves Doktor Nő!

A leletemen a következő szerepel:
Segmentális falmozgászavar nem látható. Jó systolés bal kamra funkció. Mitrális mellső vitorla prolabál. Min.protosyst M1. Doppler: MI-I , TI-II.PF.THR nem látható.
Összefoglaló javaslat: Este 1/4 Lokren.
Részletes tájékoztatást nem kaptam, ezért kérdezem:
Szükséges -e változtatnom az 1/4 vagy fél Bisoblockomon, hogy helyette az új Lokrent szedjem? Vajon ezen fenti lelet alapján valaha el hagyhatom-e a Bisoblockot / Lokrent/, vagy már életem végéig szednem kell. Egyébként 4 éve szedem, mert akkor néha vérnyomás-kiugrásaim voltak. Ma már csak néha gyors szívverésem és néha mellkasszorításaim vannak.
Várom válaszát.
Köszönettel:


A Lokren-nek erős bradycardizáló / pulzus csökkentő / hatása van, emellett csökkenti a vérnyomást is. Este 1/4 tbl. nem jelentős mennyiség, nem hiszem hogy gondot jelentene a vérnyomásban.
Mivel a Bisoblockot szedte és bevált, dózis módosítást javaslok ismételten / erről már írtam/. A Bisoblock jobban bevált mitrális prolapsusban. Ha panaszai vannak / palpitáció, mellkasi panaszok/, akkor ajánlott a rendszeres szedése, de stressz mentes időszakban csökkenthető, ill. időlegesen el is hagyható, tirkán ugyan, de véglegesen is. Üdvözlettel: Viktor Erika

epe?  2010. január 5. 23:15   #2429 

Kedves Doktornő!

Évekkel ezelőtt vettem észre magamon hogy egyes ételektől erős jobb oldali epetáji görcseim lesznek felpuffadok majd vízszerű hasmenésem lesz.Utóbbi időben egyre több ételtől és egyre sűrűbben lettek ilyen panaszaim.Háziorvosom epekő gyanúval küldött már kétszer ultrahangra de ott semmit nem találtak.Ha elkerülöm ezeknek az ételeknek a fogyasztását vagy keveset fogyasztok és beveszek egy bilagitot vagy nospát akkor enyhébbek ezek a panaszaim.Kérdésem hogy mi okozhatja ezt?Az ultrahangos orvos azt mondta ő étel allergiára gyanakszik.Az ételek amelyeket nem bírok fogyasztani mert felfúj görcseim lesznek ill hasmenésem:káposzta,bab.tej,tejszínes dolgok,zacskós kakaó,savanyúság,lecsó,paprika,tartármártás, és még jó pár étel.Az elmúlt 11 hónapban erősödtek fel ezek a panaszaim emiatt folyamatosan diétázom már 18 kilót fogytam(ez persze nem baj :-) hiszen túlsúlyom volt és a testzsírom is nagyon magas volt) viszont aggaszt hogy nem tudom mi okozza ezeket a panaszaimat mert szeretnék enni végre egy jó töltött káposztát vagy lecsót de nem tehetem :-( mert olyan rosszul vagyok utána hogy volt hogy 5 darab gyógyszer sem használt a fájdalom ellen inkább így kihagyom ezeket az ételeket.Mit tegyek milyen kivizsgálást ajánl?


Nem kizárt hogy IBS-e van, a belek motilitás zavara okozhatja a tüneteit. Próbálja meg a Dicetelt / vagy az Iberogastot/. Ha panaszai nem múlnak, javasolt a Helicobacter kilégzési teszt, pancreas functiós teszt elvégzése, végső soron pedig a vastagbél/ vékonybél/ tükrözéses vizsgálata és mintavétel felszívódási zavar irányában.
Üdvözlettel: Viktor Erika

hópihe  2010. január 5. 23:09   #2428 

Kedves Doktornő!Novemberben kerültem kórházba hányással,kiderült hogy diabéteszem van.Beállították az inzulint,3 hétig jól voltam majd december közepén újra kezdődött a hányás.Újból kórház,a gyomortükrözésen derült ki hogy gyomor-és nyelőcsőgyulladásom van.Pantoprazolt szedek rá,napokig jól vagyok,eszek rendesen(persze tartva a diétát),de időnként megint hányok.Ilyenkor majdnem egy napig rosszul vagyok,kijön az étel,folyadék,majd epe.utána napokig megint semmi panasz.Normális dolog ez gyomor gyulladásnál?Mennyi idő alatt regenerálódik a gyomor?Vagy ez mostmár mindig így lesz?Köszönettel várom válaszát!


Gyomor ürülési zavarról lehet szó, beszélje meg kezelőorvosával és szedjen a Pantoprazol mellé Cerucalt, segíti a gyomor ürülését és megelőzi a hányást.
Üdvözlettel: Viktor Erika

csipet  2010. január 4. 23:49   #2427 

Kedves Doktornő!Lányomnál 18 évesen derült ki hogy tejcukor allergiája van,voltunk izotóp vizsgálaton ahol cron betegséget nem állapítottak meg.Ez a betegség tavasz óta áll fenn,igazából szeptember óta használunk laktózmentes termékeket.Szomorúan nézem hogy napról napra mindig fogy nem tudom hogy ez meddig természetes vagy kérjek-e liszt érzékenységre vizsgálatot,bár a gyomor tükrözést kizárja a lányom.Ha liszteset eszik nem jelentkezik semmilyen tünet.Válaszát köszönöm!


A fogyás miatt mindenképpen tovább kell vizsgálni.
Ajánlom a H2 és a Helicobacter kilégzési teszt elvégzését, ezek invazív vizsgálatok.
Ezen kívül a pajzsmirigy működését is ajánlatos lenne megnézni, a túlműködés is járhat hasmenéssel és mindig fogyással jelentkezik.
Üdvözlettel: Viktor Erika

egy kedves beteg  2010. január 4. 23:45   #2426 

Kedves Doktornő!

Diagnosztizált lassult gyomor-ürülésem van (reflux vizsgálata izotóppal). Eredmény: A gyomor a beadott aktivitás 32%-át üríti ki 2 óra alatt. Majd 2008-ban laparoszkópos antireflux műtét. Helicobakter pilory megszűntetése többszöri próbálkozás után is sikertelen.2009. nov. labor: vizelet amiláz 532,1, 2009. dec. vizelet amiláz 903,6.Hasi Uh, széklet teny. negatív, nyelv kaparék vizsgálata negatív.
Az elmúlt 2 hónapban a széklet nyálkás, nyelv folyamatosan fehér lepedékes. Bal oldalon nyomás érzékeny, vmint szúró fájdalom.
Folyamatos diáta.
Szeretném tudni, hogy mi okozhatja a fent említett problémámat.

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
egy kedves beteg


Részben a Helicobacter okozza a panaszait / esetleg próbálja meg a Citro cseppet , hatásos lehet!/, részben epeelfolyási probléma állhat a megemelkedett vizelet amiláz hátterében.
A hasnyálmirigy állapotát ellenőrizni kell és ha szükséges, ennek megfelelő diétát kell kezdeni!
Határozott véleményt azonban csak személyes vizsgálattal lehet mondani.
Üdvözlettel: Viktor Erika

hasmenés  2010. január 4. 23:36   #2425 

Tisztelt Dr Nő!

2007-ben volt egy hányás hasmenéses betegségem nekem is és a páromnak is!De nekem nem múlott el.Voltam tükrözéseken (alul felül), széklettenyészeteken, ultrhangon, vérvételen, infektológián, belgyógyászaton.A leleteim mind normállisnak bizonyultak.Senki nem diganosztizált semmit...Most 2010van és a székletem a formált lazább és a pépes (nagyon ritkán hasmenés) váltakozik, ilyenkor a hasam görcsöl, hányingerem van, és zuborognak a beleim, tele vagyok gázokkal. van amikor napi 1 van mikor 5 a székletem.Ön szerint mi lehet a problémám, hova fordulhatnék vagy mi lenne a tüneti kezelés...Van aki szerint csak elképzelem a tüneteket és túl aggódom, van aki szerint Ibs (de diagnózist erre sem kaptam) Tény hogy ez a betegség óta nem tudok megenni mndent amit előtte, mert hasmenést okoz: Pl szőlő, bor és minden aminek a szőlőhöz van köze....Mit tegyek Tudna segíteni?
köszönettel egy 20 éves lány


A leírás alapján IBS-nek gondolom, ezért ki lehetne próbálni az Iberogastot, erre jó hatással lehet. Gyógynövényekből álló német készítmény. Üdvözlettel: Viktor Erika

gréfut  2010. január 4. 17:00   #2424 

drága doktornő azzal a kéréssel szeretnék önhöz fordulni mivel sajnos influenza idöszakát éljuk és én ugy gondoltam egyunk sok vitamint igy én vettem gréfutot egy nagy áruházba mivel akcios volt igy megengettem magamnak 2kg megeszegetük a férjemmel de mivel még soha nem ettem csak halottam hogy nagyon savanyu keseru nem is voltam odáig érte de nagyon megszerettem és erre egy hét mulva még kedvezöbre levitték az árát igy megint vettem 8kg kitettem a spájzba gondoltam szépen megeszegesük ez csak jo lehet és teljes véletlen olvastam az internetten hogy agréfut fogyasztássa mellrákot okoz eddig kb olyan 6kg ettunk meg és én onnantol nem merek enni pedig nagyon de nagyon megszerettem az izét. doktornö drága ez valoba igy van ne egyek több gréfutot, elöre is köszönöm a válaszát.


De igen, ehet, csak ne túl sokat egyszerre, ilyen nagy mennyiségben én sem ajánlom! Mellrákos betegeknek valóban tiltott a fogyasztása, de egészséges ember megfelelő adagban nyugodtan fogyaszthatja. És minden nap fokhagymás pirítós a téli napokon! Üdvözlettel: Viktor Erika

crohn  2010. január 4. 16:57   #2423 

Tisztelt Doktornő!
néhányszor már kérdeztem Öntől, crohn beteg vagyok, 3 hete volt LC epemütétem. már második alkalommal jelentkezett olyan erős hasgörcsöm, erős hasmenéssel, szakaszos görcsökkel, mintha ki sem vették volna az epémet. lehetséges, hogy a crohn aktiválódott, kérdésem csak az, hogy vehetek-e be ugyanugy görcsoldót, buscopant, mint régebben, mert aki mütött, ő azt mondta, inkább szedjek meteospasmylt, de hát attól a görcsös hasfájás nem szünik meg. rettentően megy a hasam és egyre gyengébb vagyok. a crohnra pentasa-t szedek. már fogalmam sincs, mit egyek, a ropin és főtt krumplin kivül. folyamatosan hányingerem van.
csináltattam ultrahangot, de negativ lett, illetve a vastagbélnagyon meteorisztikus, de mitől, fogalmam sincs. javasol görcsoldót? illetve mit javasolna ilyen esetben a betegének?
válaszát előre is köszönöm szépen,
üdvözlettel:
crohnlány


A Pentasa adagját emelje, görcsoldónak Meteospasmylt vagy Spasmoment szedjen és ha szükséges, használhat 1-2 alkalommal Imodiumot is. Ha nem szűnnek a panaszok, akkor terápiát kell módosítani, feltétlenül jelentkezzen gastroenterológus kezelő orvosánál! Jobbulást! Üdv.: Viktor Erika

zagyvus  2010. január 4. 16:54   #2422 

Kedves Doktornő!
A mai napon hasi CT vizsgálaton voltam, nem engedtem beadatni a vénás injekciót.
Kérdésem annyi lenne, hogy májamon 2 ciszta van ezért is került CT vizsgálatra.
A vénás injekció be nem adatása, adhat-e pontos meghatározást, arra való tekintettel, hogy csak a sima folyadékot ittam meg.
Nagyon bánt a lelkiismeret furdalás, de nagyon féltem és meg is voltam ijedve, amit ott egy fiatal nővérke mondott az injekcióról.
Kérem a doktornőt, hogy valami felvilágositást adjon nekem ez ügyben.
Amennyiben nem értékelhető bár gondolom valamilyen értékelést ez is ad, akkor van-e még más vizsgálat amivel pontositható.
Remélem érthetően irtam le mindent amit tudni szeretnék.
Válaszát előre is köszönöm.
Zagyvus


Ha az injekciót be adták volna, pontosabb képet kapnak, apróbb, egyébként nem látható eltérések is láthatóvá válnak. lA folyadék, amelyet megivott, a gyomor-bélrendszer láthatóságát, vizsgálhatóságát biztosítja, itt a vizsgálat pontos lehetett.
A cystákat natív CT is igazolhatja, meg kell várni az eredményt és szükség esetén fél év múlva ismételhető meg. Üdvözlettel: Viktor Erika

gyomoridegesség  2010. január 3. 23:16   #2421 

Kedves Doktor Nő!

Szeretném megkérdezni, hogy a gyomoridegesség fáj -e és lehet később fekély belőle? Esetleg a belekre is ráhúzódhat?
Köszönettel:
Andrea


IGEN,IGEN, IGEN! Üdv.: Viktor Erika

előző oldal 122. oldal következő oldal