Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Unger Erika Ivett
Dr. Unger Erika Ivett válaszai
Dr. Unger Erika Ivett
orvosi rehabilitáció (tüdőgyógyászat) szakorvosa, tüdőgyógyász szakorvos, allergológus szakorvos
légúti bőr- táplálékallergiák, immunológia
előző oldal 68. oldal következő oldal
Tbc  2011. június 8. 15:55   #1360 

Tisztelt Doktornő!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Mint kiderült édesapám valóban tbc-s. A gyermekeim és én is elmentünk egy mellkasröntgenre és az negatív volt. Ha ez negatív van még szükség valamilyen más vizsgálatra is? Vagy ez teljességgel kizárja a betegséget? Én azóta 1X találkoztam vele.Két puszit váltottunk. Később esetleg újra érdemes elmennem mellkasröntgenre vagy van valami más vizsgálat is amivel ki lehet szűrni ezt a betegséget?Az édesapámat kezelő orvos azt mondta, hogy ő csak a beteggel foglalkozik és mindenki egyénileg eldöntheti, hogy elmegy-e valamilyen vizsgálatra. Apukám barátnője nem akar elmenni, mert azt mondja, hogy nincsenek tünetei, de én úgy gondolom, hogy érdemes lenni neki is elmenni, mert van egy 1,5 éves kisgyermek is a családjukban. A nagymamánál is jelentkezett hidegrázás és izzadás valamint étvágytalanság. Ami úgy tudom, hogy mind a tbc tünetei.

Előre is köszönöm válaszát

Üdvözlettel: Tünde


Kedves Tünde!

A kezelőorvosnak tudnia kell, hogy a hozzátartozókat hová irányíthatja további kivizsgálásra. Ez általában mellkas-röntgenből és az alkarra tett bőrpróbából áll, ami a BCG-oltáshoz hasonló. Ha ezek negatívak, nincs szükség további vizsgálatokra. A betegggel tartósan együttélőknek viszont ajánlott félévente elvégeztetni a vizsgálatokat. A nagymamát feltétlenül vigyék orvoshoz, a leírt tünetek utalhatnak TBC-re, de akár más betegségre is, ki kell vizsgálni! Az édesapja barátnőjének viszont kötelessége lenne elmenni a vizsgálatra!

Köhögés  2011. június 8. 15:50   #1359 

Tisztelt Doktornő !
Néhány hete arcüreggyulladásom volt,melyet erős, hurutos köhögés és láz kísért. Három sorozat antibiotikum után kezdtem helyre jönni,de az orrom még nagyon sokszor eldugul illetve folyik váltakozva, és 1 hete újból elkezdtem köhögni,de ez most száraz,ingerlő,kaparó köhögés,és most lázam sincs.Néhány napja pedig a jobb mellem alatt szúró fájdalmat érzek,ami mozgásra és köhögés alatt még jobban fáj.Tehát nem a mellkasom,hanem a mellem alatti rész fáj a jobb oldalon. Lehetséges,hogy a köhögéstől levegő szorult be ? Ez akár légmell is lehet ? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Hanna


Kedves Hanna!

A köhögésnek és mellkasi fájdalomnak számos oka lehet, pl. izomláz vagy allergia is. A légmellet nem tartom valószínűnek, de az is előfordulhat. Először is egy mellkas-röntgent kellene csináltatnia, majd felkeresni egy tüdőgyógyászt, ha nem szűnnek a panaszai.

a tüdőm bizsereg  2011. június 8. 15:47   #1358 

Tisztelt Főorvosnő -mindig rendbe volt a tűdöszürésem ezidáig. Sajnos most van egy folt a tűdömön. reflux veskő magasvérnyomás izzadás szédülés stb de a jobb tüdőn a folt fáj és a hátam is mellkas is néha. BIZSEREG a jobb oldal.61 éves nő 15 éve nem dohányzom-mi lehet a bajom? Köszönettel


Kedves Kérdező!

Valószínűleg tüdőgyulladása volt a közelmúltban emiatt látszik a folt. Ha nem szűnik meg antibiotikus kezelésre, akkor további kivizsgálás, pl. mellkas-CT is szükséges.

Roberta  2011. június 8. 15:46   #1357 

Kedves Doktornő!

Rendszeresen járok tüdőszűrésre,ami eddig mindig rendben volt.Illetve tavaly volt egy petefészek cisztám,amiben találtak in situ carciomát,a cisztámat a petefészekkel együtt eltávolították,ennek okán 6 havonta ct-vizsgálatra járok,a hasi részen mindent rendben találtak.Viszont "a vizsgálati volumenbe került mellkasi szeleteken S5-8 határán bal oldalon subpleuralisan 10x13mm-es góc figyelhető meg".Szeretném tudni,hogy ez mit jelenthet és hol van?Mennyire kell ez miatt aggódni?Mellkasi ct-vizsgálatra előjegyeztek,de ez még sokára történik és félek.Köszönöm a válaszát előre is.


Kedves Kérdező!

A leírt elváltozás a bal tüdő középső területén látszik, és mivel a petefészekben rosszindulatú daganata volt, ezt mindenképpen ki kell vizsgálni. Lehet, hogy teljesen ártalmatlan, gyulladásos maradványról van szó, de összefügghet a petefészekkel. A CT után valószínűleg pontosabban el lehet dönteni, hogy miről van szó.

tetran allergia  2011. június 8. 15:43   #1356 

Tisztelt Doktornő !

Négy napja új lábbelit vásároltam, mely csúnyán feltörte a lábamat, értem ezalatt, hogy egymás melett három vízhólyag is keletkezett, egyikük hatalmasra megnőtt. Mivel nagyon fájt, egy tűvel kilyukasztottam őket, de mivel féltem attól, hogy befertőződnek, kentem rá Tetran kenőcsöt és ragtapaszt tettem rá. Néhány óra múlva égető érzést éreztem, majd újabb néhány óra múlva erősen viszketni kezdett és sok-sok apró hólyagocska jelent meg. Ezt követően két éjszaka sem tudtam aludni, annyira viszketett a lábam, jegelni próbáltam, ami ámenetileg segített, nem éreztem annyira a viszketést, de a hólyagocskák most sem akarnak szűnni. Mit tehetek ? Félek, hogy tényleg be fog fertőzödni, hiszen egy-egy hólyagocska mára ki is pukkant és vér folyik belőlük.

Köszönettel,
Erika


Kedves Erika!

A Tetran antibiotikum, nem feltétlenül azzal kellett volna bekenni a lábát, hanem fertőtlenítővel. A kialalkult hólyagok lehetnek ragtapasz- vagy Tetran-allergiától. A sebek környékét bekenheti szteroidos kenőccsel, pl. Elocommal, vagy Hydrocortisonnal, Phenylbutazonnal, de a sebekbe ne kerüljön kenőcs! Ha nem szűnik, keressen fel egy bőrgyógyászt!

van remény?  2011. június 8. 15:39   #1355 

Édesanyám zárójelentésével kapcsolatban lenne kérdésem,amit pár napja kapott meg a Törökbálinti tüdőgyógyintézetből.
Leírnám a diagnózist: C3430 Neopl.pulm.lobi inf.I.d (adenocc.) I2690St.p. emboliam pulm D4410 Met.gl. supraren I.u. in obs.
Mindkét oldalon a rekesz felett durva fibrosist,mk. csúcsban egy -egy 5 mm-es intrapulmonalis elváltozást,a mediastinumban nyirokcsomó megnagyobbodást mutat.Pletysmographias paraméterei és diffuziós kapacitása normál tartományban vannak. Hasi UH mk,mellékvesében 2 cm-es jól határolt echoszegény képletet mutat.Bronchoscopia során endobronchialisan kóros eltérést nem láttunk,a jobb alsó lebenyből képerősítő alatt tüdőbiopsiát végeztünk.Hisztológiai eredmény pulmonalis adenocct.-t igazolt.Onkológiai bizottság kamtoherapiát javasolt.T2 N2 M1 Karnofsky-index : 100%

Kedves doktornő,az orvos szerint nem műthető,egyből kemoterápiát javasolt.Mivel sokkhatásként ért minket ez az eredmény,nem igazán kérdezgettük a részletekről az orvost.Szeretném a véleményét kérni,mik az édesanyám túlélési esélyei?Áttétes e ez a daganat a fentiek szerint,illetve mennyit segíthet a kemoterápia(infúziós) .Nagyon bízunk,édesanyám 56 éves nem akarom elveszíteni..köszönöm előre is válaszát.


Kedves Kérdező!

Valószínűleg olyan helyen helyezkedik el a daganat, hogy műtétileg nem férnek hozzá, illetve a mellékvesékben leírt elváltozások miatt javasolták a kemoterápiát. Az adenocarcinoma elég jól reagál a kezelésre, tartós daganatmentesség is elérhető, esetleg a későbbiekben műtét is szóba jöhet. A leírás alapján a mellékvesékben valószínű áttét, de mivel ebből nincs szövettan, ez nem biztos, hogy daganatos eredetű. A kemoterápia során ki fog derülni, hogy ezek az elváltozások változnak-e, ettől is függ a további kezelés, illetve a túlélsi esélyek.

Sarcoidosis  2011. június 8. 15:34   #1354 

Tisztelt Doktornő!

Szeretném megkérdezni, hogy a férfiak nemzőképességét és potenciáját mennyiben befolyásolja a tüdő-sarcoidosisra adott szteroid kezelés?

Köszönettel:

Maja


Kedves Maja!

A tartós, nagydózisú szteroid mindekttőt ronthatja átmenetileg, de a kezelés abbahagyása után néhány héten belül a nemi funkciók is rendeződnek.

oszoli  2011. június 8. 15:33   #1353 

tisztelt doktor nő! a válaszát meg kaptam,amit nagyon köszönök! egy kérdésem lenne, a copd gyogyitható? vagy ez halálos betegség? válaszát köszönöm.


Kedves Kérdező!

A COPD nem gyógyítható, de életmód-változtatással, megfelelő gyógyszerekkel, rehabilitációs kezeléssel szinten tartható, nem feltétlenül halálos, mert a végstádium sokáig késleltethető, illetve el is kerülhető.

Asztma  2011. május 26. 10:07   #1352 

Üdv!
Az lenne a kérdésem, a barátnőm asztmás,pipát használ valamint allergiás,cetirizint szed,de mostanában nem használ,mert köhög és az orrát fújja állandóan.
Lehetséges,hogy a szervezete már hozzászokott a gyógyszerekhez?
Köszönöm!
Tibi


Kedves Tibi!

Igen, lehet néhány évi gyógyszerhasználat után bizonyos hozzászokás, ilyenkor váltzotatni kell gyógyszeren!

asztma  2011. május 26. 10:06   #1351 

Kedves Doktornő!
Allergiás asztmára Singulairt (napi 1) valamint Alvescot (napi 2 puff) használok. Június 8-án megyek orvoshoz kontrollra. Viszont a Singulairt nem szedtem már 1 hónapja, az Alvesco-t sem mindig 2őt puffantottam az elmúlt hónapban szóval eléggé összevissza. (Pénzügyi okok miatt, ebben a hónapban már normatív támogatásra kaptam a gyógyszert mert lejárt a javaslat, és csak most tudtam beszerezni) a kérdésem az lenne, hogy mivel egy fél éve szedem és most megyek kontrollra, ha holnaptól kezdve minden nap rendesen beveszek mindent, akkor a hatását kifejti ez alatt a két hét alatt? Csak hogy látszódjon az eredményeimen, hogy használ-e a gyógyszer.

Válaszát előre is köszönöm,
Juli


Kedves Juli!

Igen, két hét alatt látszik a gyógyszer hatása. Ha jó hatású, akkor viszont tartsa be az időpontokat, hogy legyen érvényes javaslata, mert akkor van értelme az egésznek, ha folymatosan használja!

allergia  2011. május 26. 10:04   #1350 

Tisztelt dr.No!
Allergia szuresen voltam ahol a borteszt tej, tojas, poratka allergiat mutatott.Viszont itthon lattam hogy a candida is pozitiv lett.Ez mit jelent?Miert nem mondott erol semmit az orvos?Ugy tudom a candida minden szervezetben jelen van, de ha tulszaporodik akkor okoz problemat.
Nem egeszen ertem az egeszet, akkor most allergias vagyok a candida gombara? Ha igen, mi a teendo?


Kedves Kérdező!

A pozitiv bőrteszt önmagában nem jelent allergiát, csak azt mutatja, hogy az adott anyagokra kicsit erősebben reagál a szervezete, de, ha nincs allergiás panasza, akkor nincs jelentősége a pozitiv leletnek.A Candida egy ártalmatlan gomba, ami tényleg jelen van a szervezetben, és csak akkor okoz problémát, ha túlszaporodik, ez azonban nem olyan gyakori, mint amennyit újabban foglalkoznak vele.

anyi75  2011. május 26. 10:00   #1349 

Intubálás szájon keresztül,garat gége ép,hangszálak jól zárnak.
Tracheanyh-ja gyulladt,mérsékelt dyskinesis látható.Carina éles,szimetrikus.
Mko.-i hörgőrendszerben gyulladt nyálkahártya, a falon kis mennyiségü tapadós váladék,bacteriológiai és mycrobacteriolódiai vizsgálatra mintát küldtünk.Mko-on szabad szájadékok,sem direct,sem indirect malignitásra utaló jel nem látható.

Tisztelt dr Nő!
A kiértékelné a leletem.válaszát előre is köszönöm:tisztelettel Anyi.


Kedves Anyi!

A lelet légcső- és hörgőgyulladásra utal, a légcső fala egy kicsit gyenge és rendellenesen mozog, emiatt lehet tartós köhögés, illetve a váladék miatt is. daganatra utaló jel nincs.

tüsszentés  2011. május 26. 09:58   #1348 

Kedves Doktornő!

Azzal a kellemetlen problémával fordulok Önhöz, hogy körülbelül 1-1,5 hónapja minden egyes tüsszentés után fokozatos, egyre erősödő nyomást, fájdalmat érzek a bal mellem szegycsont felőli részén, majd elmúlik. Emellett bizonyos mozdulatoknál pl: ölelésnél, fekvésnél átfordulásnál, illetve ha kézzel érek ehhez a területhez akkor a fájdalom helyét teljesen ki tudom tapintani, a 2 mellkas bordám között érzem. Ritkábban ugyanezen a ponton csak a hátamban érzek hasonló fájdalmat. Mindezt az egészet azóta tapasztalom amióta édesanyámnak segítettem a kertben ásni, illetve a földet hordani, ami után jó pár napig iszonyatos izomláz volt a bal karomban,ami a mellemig kisugárzott. Van esetleg összefüggés a kettő között? Próbáltam már szedni gyulladáscsökkentőt, de nem éreztem túl sok változást sajnos. Kérem segítsen mert már bemesélek magamnak egy csomó hülyeséget hogy nem-e melldaganatom van és hasonlók (bár annak a tüneteit egyáltalán nem észlelem).
Segítségét előre is köszönöm!
Ani


Kedves Ani!

A panaszai valószínűleg mozgásszervi eredetűek, és összefügghet a nehéz kerti munkával. Elsősorban gyulladás- és fájdalom-csillapítóra van szüksége, ha nem használnak, reumatológiai vizsgálatra. Ha nagyon aggódik, lehet egy mellkas-röntgent és esetleg mammográfiát is végezni.

allergia  2011. május 26. 09:55   #1347 

Tisztelt Cím!

Mérsékelhető-e az allergiás, asztmás tünetek megadózisú C-vitamin szedésével?

Illetve van-e fentiek gyógyszeres kezelésen kívüli "leküzdésében"? Bármiféle verziót kipróbálnék..

Válaszát előre is köszönöm!

Béla


Kedves Béla!

A C-vitaminnak semmi szerepe az allergia leküzdésében. Ha a szokásos allergiagyógyszerek (antihisztamin, szteroid tartalmú orrspray-k, illetve az inhalatív asztma-ellenes szerek ) sem segítenek, a hyposzenzibilizáló kezelés lehet hatásos, ami azt jelenti, hogy az allergént fokozatosan növekvő dózisban, cseppek formájában juttatjuk a szervezetbe, így azt hozzászoktatjuk az anyaghoz, és az nem vagy enyhébb formában okoz csak allergiás tüneteket. Allergológus felírhatja a kezelést, otthon végezhető, időszakos orvosi ellenőrzés mellett.
Bizonyos táplálék-kiegészítők is hatásosak lehetnek, nekem a Neways-termékek közül-az elérhetőségeim között megtalálja a honlapot- a NewVeraval és a NOni Juice-zal vannak jó tapasztalataim.

oszoli  2011. május 26. 09:48   #1346 

tisztelt doktor nő! tüdö szürésen jártam aminek az eredménye jó lett. a kérdésem az lenne,hogy ennek ellenére lehet copd betegségem? mostanában ugyan is hamer kifuladok,hosszabb táv megtételénél meg kell pihenem,ilyenkor ugyan is nehezebben kapok levegöt. lehetséges,hogy ez már a copd betegség tünete? válaszát elöre is köszönöm.


Kedves Kérdező!

Mivel a COPD nem jár röntgen-elváltozással, a negatív mellkas-röntgen nem zárja ki azt. COPD-t elsősorban a tünetek alapján és légzésfunkciós vizsgálattal lehet diagnosztizálni. A tünetei alapján lehet, hogy COPD-je van, menjen el a tüdőgondozóba és vizsgáltassa ki magát!

"Nem múló tüdőgyulladás"  2011. május 26. 09:46   #1345 

Tisztelt Doktor nő!
9 éves lányomnak 3 hete tüdőgyulladása volt, ami azóta sem múlt el.
Első rtg leleten ez állt: Jobb oldalon a kisrésben kevés letokolt folyadékra jellemző fedettség van, felette halvány infiltratio is megfigyelhető..
A 2 rtg-en: Jobb oldalon a kisrés feletti beszűrődéses tüdősáv jelentős regressziót mutat. A kisrés még vaskos és a jobb hilus még kissé elmosott kontúrú.
A 3. rtg-en a napokban készült: A korábbiakkal összehasonlítva változatlan mellkasi status. A jobb hilus és a kisrés még mindig kissé densebb. Novum nem jelent meg.
Korábban a kórházba iv-an kapott antibiotikumot és steroidot. Aztán otthon megint antibiotikumot. Aztán Cataflamot rendeltek. Néha még minimális hőemelkedése szokott lenni, köhécselget. Egyéb panasza nincs.
Arra lennék kíváncsi, hogy mikor várható hogy elmúlik a tüdőgyulladás vagy a röntgen eltérés. Vagy mi okozhatja az elváltozást? Mit tud javasolni, mi a véleménye doktor nőnek?
Köszönöm válaszát


Kedves Kérdező!

Egy súlyos tüdőgyulladás után a röntgen lehet, hogy csak 2 hónap után válik negatívvá, illetve maradványtünetek, pl. mellhártyahegesedés is lehet, aminek semmi jelentősége nincs, de mindig látható lesz a felvételen. A letokolt folyadék nehezen, lassan, szívódik fel, elképzelhető, hogy a mellhártyamegvastagodás mindig is megmarad. A kislány röntgenfelvétele folyamatos javulást mutat, legyen türelemmel! Ha 2 hónap múlva is látszik még a gyulladás, esetleg lehet egy mellkas-CT-t csináltatni, de nem gondolom, hogy erre szükség lesz!

tüdőgyulladás  2011. május 26. 09:40   #1344 

Tisztelt Dr.Nő!
Már írtam önnek amit most csatolok és azóta történt esetet leírnám kérem válaszoljon mert nem tudom mi lehet a baj .
Lassan 2 hete felkerestem a tüdőgondozót mivel nagyon köhögtem fájt a hátam(Megjegyzem 20 éve astmás gondozott beteg vagyok,2 éve jobb felsőben a hílus felső pólusánál min residum árnyék volt a röntgenen azóta ott volt ezidáig).Március végén kötelező tüdőszűrés gyógyszer jav miatt ,még itt is csak min árnyék volt.Majd máj elején, amikor rosszul éreztem magam , és csináltak röntgent,szilva nagyságú foltot mutatott.Lázam nem volt . Köhögés ,szívtájékán szúrás levertség hátfájás.Dr nő azon a héten elküldött ct-re daganat kizárása végett.Negatív leletet kaptam.Ő ekkor minden vizsgálat nélkül rávágta tüdőgyulladásom van.Beszedetett 1 doboz fromilidet és sinecodot.A köhögésem elmúlt de a szúrás a hátfájás nem.Máj 19 rendelt vissza újabb mellkas röntgenre.Az lenne a kérdésem hogy a ct lelet után honnan tudta hogy tüdőgyulladás?Vért vettek arról nem kaptam papírt semm a röntgenről csak a diagnózisról.A vér a nővér telefonon való közlés szerint negatív.Az aggaszt ,hogy biztos lehetek-e abban hogy ez tüdőgyulladás láz nélkül.Azért azt megemlíteném hogy kb 1 hónappal azelőtt hangyairtót fújtam zárt térben és utána köhögtem.De lehet hogy hülyeséget írok.A tüdőröntgen nem elmosodó képet ad tüdőgyulladás esetén?Mi lehet ez .Tudom hogy főorvos nézte a képet de ha daganat kizárva csak ez lehet?

Innen folytatom .Máj 19 lelet.Pulmok felett jobb oldali tulsullyal érdes alaplégzés sipolás cor.negativ.
Lf:Élettani.
Pa:Éles szélű rekeszek szabad lat.sinusok.Cor neg.Perenchymában a jobb hílus felső pólusánál korábban leírt árnyék egy része felszívódott.
Azóta köhögök fáj a fejem szúr a hátam már nem is akart adni gyógyszert de mivel halotta a sípolást felírt aveloxot sinecodot .Újabb ct jegyzett elő mert nem érti hogy amit ő látott mellkasröntgenen foltot, a multkori ct mért nem jelezte.Negatív lelet lett.Lehet daganat?de akkor nem szívódott volna fel az árnyék.Ami aggasztó nagyon fáj a fejem szédülök.A mélyről jövő köhögés köpet nélkül.Mi lehet még a tüdőgyulladáson kívül.Csinált hormon vizsgálatot negatív lett.A süllyedés 24mm/h.Kérem válaszoljon nem daganat?


Kedves Kérdező!

Most is csak azt tudom írni, hogy a CT sokkal megbízhatóbb, mivel a mellkas-röntgen, így biztosan nincs daganata. A röntgenen lehet valamilyen összevetülés, amit pontosan nem lehet elkülöníteni, illetve ott is felszívódott már a látott árnyék egy része. Mivel Ön asztmás, az eddigi antibiotikumok után valószínűleg nem antibiotikumra van szüksége, hanem az asztmagyógyszerek változtatására. A fejfájásnak számos oka lehet, nem hiszem, hogy a tüdőfolyamattal függ össze, viszont gyógyszermellékhatás lehet.

Krisztina28  2011. május 26. 09:34   #1343 

Tisztelt Doktor Nő!
28 éves dohányzó nő vagyok! Egy hete volt lehetőségem egy utazó kamionban szűrővizsgálaton részt venni. A tüdőgyógyászathoz kapcsolódó eredményeim a következők:
Spirometria: PEF(%)75; FEV1(%)93; FVC(%)91; FEF25-75(%)87
Szén monoxid mérés(ppm) 16
Pulse oximetria(%): 98
Volt még COPD kérdőíves teszt, arra már nem emlékszem ott milyen kérdések voltak, de arra is azt jelölték, hogy eltérő érték!
Szeretném megtudni, mennyire rosszak vagy nem ezek az értékek?
Ezek az eredmények mellett el kell mennem tüdőgyógyászhoz?
A meglévő tüneteim: köhögés (néha váladékkal jár), főleg a reggeli órákban, de nap közben is előfordul, néha úgy érzem nem kapok rendesen levegőt, és olyankor a fejemben érdekes érzés van, ezt nem tudom sajnos értelmesen megfogalmazni, de kellemetlen érzés szokott lenni!
Válaszát előre is köszönöm!
Krisztina


Kedves Krisztina!

A leírt értékek teljesen normálisak, biztosan nincs COPD-je. Viszont, ha panaszai vannak, mindenképpen érdemes elmennie a tüdőgondozóba, hiszen a köhögést és nehézlégzést sok minden más is okozhatja, pl. asztma, vagy felső légúti gyulladás.

gyulladás?  2011. május 26. 09:31   #1342 

Kedves Doktor Nő!

Egy hete szombaton megittam egy hideg üdítőt, majd vasárnapra erősen elkezdett fájni a torkom. Az állam alatt és a nyakamon megduzzadtak a nyirokcsomók. Se lázam,se hőemelkedésem nem volt. Nem volt fájdalmas a levegővétel sem. Hétfőn vásároltam a patikában Aszpirin 500mg-os tablettát, amit be is szedtem, valamint C-vitamint is szedek. Kedden elkezdtem köhögni, száraz köhögés volt, amire lándzsás útifű szirupot szedtem. Mindvégig se lázam,se hőemelkedésem nem volt, a levegővétel sem volt fájdalmas. A köhögés már majdnem elmúlt (nagyon ritkán még néha köhögök), viszont tegnap és ma is a mellkasomban szúró fájdalmat érzek. Nem nagyon erősen, főleg ülés közben érzem. Ön szerint mi okozhatja ez a szúró érzést? Ön mit javasol, mit tegyek, elmenjek egy mellkas röntgenre?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdv:
Réka


ld. következő

gyulladás? (2)  2011. május 26. 09:31   #1341 

Elnézést kérek,hogy két részletben írom,de az előzőekhez elfelejtettem hozzátenni, hogy se lázam,se hőemelkedésem nem volt, a levegővétel sem volt fájdalmas és az orrom sem folyt. Nem dohányzom. Valamint most menstruálok (bár ez nem tudom számít-e a mellkas szúró érzése miatt).

Még egyszer elnézést kérek,hogy két részletben írtam le.
Hálás köszönetem a válaszáért!

Üdv:

Réka


Kedves Réka!

A mellkasi szúrás valószínűleg a köhögés következménye, de ha tartósan fennáll, és azóta sem javult, egy mellkas-röntgent érdemes csináltatni.

előző oldal 68. oldal következő oldal