Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Félegyházy Zsolt
Dr. Félegyházy Zsolt válaszai
Dr. Félegyházy Zsolt
pszichiáter szakorvos
Depresszió, Szorongás, Mindfulness, stressz, ADHD
előző oldal 41. oldal következő oldal
Marika  2010. december 2. 08:30   #820 

Tisztelt Doktor Úr!

Megszeretném kérdezni, hogy a Seduxen miért nem modern gyógyszer?
Több mint 10 éve szedem, reggel és este fél szemet, de jól vagyok így.
Már több alkalommal leakarták cserélni, kaptam Xanax-ot, Frontint és Medazepam-ot, de ezektől nem nyugodt, hanem ideges lettem.A 3. héten rosszul lettem , 170/110 lett a vérnyomásom, nem tudtam egy helyben ülni, gyenge lettem.
Most megint leakarják cserélni.Tanácsot szeretnék kérni, hogy belemenjek-e?

Köszönettel!


Kedves Kerdezo,

On tobb mint valoszinu fuggo a Seduxentol, errol lehet szo. Sok olyan lebontasi termek keletkezik a seduxen majban torteno lebontasakor, aminek sok haszna nincs, max karos hatasa. Emellett sok egyeb mellekhatasa lehet. Ambator, ha On csak 2xfel szemet naponta, akkor en nem bantanam a dolgot....abban az esetben, ha azonban novelni kenyszerulne a dozist akkor cselekednek....

Udvozlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

1976 n  2010. december 2. 08:27   #819 

Tisztelt DoktorÚr, a véleményét szereném kikérni. 2008 februárjában-ban fordultam orvoshoz aki megállapitota hogy depreszióm van (nem volt nehéz). Előtte alkoholal kezeltem heti 2-3 alkalommal. Gyorsan megtaláltuk a mefelelő gyógyszert 50mg zoloft reggel, 3x1/4 rivotril. szépen javultam, majd csökkentettük. 2010 márciusában már csak 1/4 rivotrilt szedtem este. Majd 2010 juliusában visszaestem, újra keztük de már 1/2+1/2+1/4 rivotrillal, szerinte nagy bennem még szorongás. 33.2 van felirava a papirjaimra. Most tökéletesen érzem magam, semmi gond. A kérdésem tudok-e valaha gyógyszer nélkül élni (bele vagyok törődve ha nem) és lessz-e valami káros mellékhatása gyógyszerszedésemnek. Válaszát előre is köszönöm...


Kedves Kerdezo,

Ha egy depresszios epizod utan a depresszio visszater, akkor a kezeles ideje joval hosszabb szokott lenni mint az elso alkalommal. a 3. alkalommal visszatero depresszio eseten sokszor kell a kezeles hosszu evekig folytatni, akar elethosszig is. A visszaeseseket viszont kognitiv pszichoterapias programmal terapiaval meg lehet elozni.

Hat valahogy igy....

Udvozlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

judit  2010. december 2. 08:21   #818 

Kedves doktor úr! köszönöm megnyugtató válaszát a vadoxánnal kapcsolatban. Az én doktorom szerint a valdoxán nagyon gyorsan kifejti hatását, akár egy hét alatt is segíthet. Én nagyon szertném, hogy így legyen. Mi az ön véleménye erről. Köszönöm megtisztelő válaszát.judit


Kedves Judit,

Tapasztalatom szerint a szorongasoldo illetve alvasjavito hatasa mar egy het alatt erezheto, az antidepresszans hatas par heten belul alakul ki.

Udvozlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

gyerek  2010. december 1. 09:24   #817 

Tisztelt Doktor Úr!
Nagyon szeretnénk második gyermeket a férjemmel, de egyfolytában azt érzem, nem tudnám őt szeretni. Mi a baj velem, mit tegyek?
Köszönettel: Pircsi


Kedves Pircsi,

Talan esetleg erdemes lenne egy pszichologushoz elmennie, vagy egy kismamakkal foglalkozo csoportba, hogy rajojjon a dolog miertjere....

Udvozlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

nem adom fel  2010. november 30. 13:58   #816 

Tisztelt Doktorur!

A kerdesem az lenne,hogy mennyi ideig erezheti valaki a tars hianyat ha o szakitott,de nem a kapcsolat kihulese vagy a szeretet csokkenese volt az ok,hanem a komprpmisszumkeszseg es a kommunikacio hianya?Abban az esetben is ugyanannyi ideig tarthat,ha mar kialakuloban van egy masik kapcsolat a sebek gyorsabb gyogyulasa erdekeben?Van meg remeny az elhagyott fel reszerol,hogy megoldodjon ez a dolog,ha a masik egy het utan is elzarkozik?Lehet meg valamit tenni ilyenkor?

Valaszat elore is koszonom!

Tisztelettel:Erika


Kedves Erika,

Egy het az semmi. Ha hetek, es honapok teltek el, akkor mar beszelhetunk valami ilyesmiröl amiröl ön ir. de 1 het keves barmihez is....Turelem!

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Segitsen!  2010. november 30. 13:57   #815 

Tisztelt Dr Ur!!nekem az volna a problememe hogy sajnos mar lassan egy eve nem esem teherbe!!habar a parommal mind ketten egessegesek vagyunk,de ez a lelki alapot mar nagyon ki tud kesziteni.amikor tudatosul bennem hogy mar megint nem sikerult teherbe esnem olyanyira magam alatt vagyok hogy meg elni sincsen mar kedvem,utana ra neheny ora mulva uj erore kapok,de megis ez egy no szamara annyira megviselo tud lenni hogy sokszor mar olyanok jarnak a fejembem hogy nekem biztosan nem lehet gyerekem,es akkor mindig csak a ferjemre gondolok hogy majd bele fog unni ebbe a sik varakozasba es majd el fog hagyni,amugy nagyon szeret es nem hinnem hogy ez valaha is be kovetkezne de sajunos mar ilyeneket is gondolok magamban!!reggel a baba gondolattal kelek,este pedig ugyanazzal fekszem.On szerint azert nem jon ossze a baba mert anyitt gorcsolok ra hogy mar jojjon?elore is koszonom valaszat!!


kedves hölgyem,

Ha meg nem voltak akkor celszeru lenne elmenni mindkettejuknek egy teljes meddösegi kivizsgalasra. Nem biztos, hogy Önnel van a hiba.

Az viszont biztos, hogy ha valaki nagyon kapalozik valami vagy valaki utan, akkor az a legtöbb esetben muködik. Tehat inkabb gyakoroljon turelmet es jelentkezzenek be a kivizsgalasra. tanuljon meg elengedni dolgokat, es nem ragodni rajtuk...a ragodas a dolgokon csak rosszabba teszi a közerzetet.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Judit  2010. november 30. 10:01   #814 

Kedves doktor úr! A következőkben kérném a segítségét.Én megbízok az orvosomban ,aki nekem valdoxánt akar felírni a depresszióm ellen, de erről a szerről alig lehet valamit tudni. tudom ,hogy Ön külföldön is dolgozik. Ott talán már több a tapasztalat ezzel a szerrel kapcsolatban. Nagyon félek a gyógyszer mellékhatásoktól. Kérem segítsen nekem. Judit


Kedves Judit,

A Valdoxannal a termeszethez közelebb allo antidepresszans nem nagyon van. A melatonin receptrokora hat, ugyanis az emberben termelödik melatonin, ami szabalyozza az alvas-ebrenlet napi ciklusat. A valdoxan ezekhez a receptorokhoz kötödik, mint egy mesterseges melatonin, es ezen keresztul fejti ki többek közt a hatasat.

Nagyon keves mellekhatassal rendelkezik összehasonlitva a többi szerrel.

En szoktam hasznalni, problema nelkul.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Pálmai  2010. november 30. 09:58   #813 

T Doktor ur
Én 52 éves férfi vagyok.Öt napja cipralex 10mg tablettát szedek depressiora. Sajnos 2-es cukor beteg vagyok. Azota a cukor értékeim sajnos felmentek. Reggel 6.4-7.0.kőzőtt evés után kétorával ugy 6.5-9.0 . A gyogyszer szedése elött normális volt.Lehet a cipralex mellékmhatása ez az emelkedés???? Könyörgöm segitsen válaszával kedves Doktor ur.
Köszönöm türelmét, hogy levelem elolvassa.
Válaszát elöre is köszönöm.
Pálmai Ferenc


Kedves Ferenc,

En nem hallottam olyanrol, hogy a cipralex valtoztatna a vercukorszintet, hcsak ugy nem, hogy Ön több edesseget, csokoladet eszik a gyogyszer hatasara. Maskepp nem igazan tudom elkepzelni. Illetve talan ugy, hogy atmenetileg a kezeles elejen több szorongas jhelentkezik, es a szorongas ronthatja a vercukorertekeket. Vagy meg ugy, hogy interakcioba lep valamelyik cukorgyogyszerrel, magyarul csökkenti azok verszintjet. Kerdezze meg a diabetologust erröl.

Udvözlettel,

Dr.felegyhazy Zsolt

Zsófia  2010. november 30. 09:53   #812 

Kedves Doktor Úr!

Olvastam a függőségről itt a gyakori kérdések között.Én 34 éves fiatal nő vagyok úgy érzem függővé váltam a gyógyszerektől.Nagyon sok altatót nyugtatót antidepresszánst szedek.Sajnos olyan érzésem van hogy legalább ez járjon mert van rendes munkahelyem nem iszom nem dohányzom nem játszom.Ezektől a szerektől jó érzésem van kábulok tőlük és ez jó.
Tudom hogy nem járok helyes úton Ön szerint hogyan álljak le? Gondolom csak szakember segítségével lehet.Ön nagyon jó dolgokat szokott tanácsolni tetszenek a válaszai mindig olvasom és jó humora is van szerintem.Olyan helyen dolgozom ahol látom az éjszakai életbe hogy 15 éves fiatalok hogyan néznek ki drog alkohol cigi stb.Döbbenet 15-16 évesen hétvégente.Mi lesz velük később?! Ilyen világot élünk ennyire felgyorsult minden?
Mi a véleménye? Köszönöm hogy kicsit Önnek elmondhattam a gondolataim.

Várom válaszát nagy tisztelettel:Zsófia


Kedves Zsofia,

A szorongasoldokrol valo leallast orvosi kontroll es felugyelet mellett javaslott csinalni. Egy tervet kell kesziteni, ami a doziscsökkentes menetet tartalmazza. Hogyan, mennyit, mennyi idö alatt. Ezt beszelje meg azzal az orvossal, aki a gyogyszereket felirja. Altalaban hetek nehany esetben honapokba tellik a dolog.

Ertem en, hogy szereti a bodulatot, de esetleg massal is potolhatja ezt, pl. sportoljon vagy jarjon pszichoterapiara, ami atstrukturalhatja ezeket a dolgokat.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Orbáncfű  2010. november 26. 12:43   #811 

Tisztelt Doktor Úr!

Ilyenkor a tél kezdetén általában sokkal feszültebb, nyugtalanabb vagyok. Talán még egy kis enyhe depresszió is jellemző rám. Ezen tünetek csökkentése miatt, 2 napja elkezdtem egy orbáncfű tea kúrát. Viszont az előbb olvastam, hogy nem szabad a kúra alatt kávét és alkoholt fogyasztani. Naponta 4 kávét iszom és hetente 1-2 alkalommal megiszok 2-3 korsó sört. Mit tanácsol, szakítsam meg az orbáncfű-tea kúrát?

Köszönettel: Tibi


Kedves Tibi,

En nem tudok ilyen tilalmakrol. Nem gondolom, hogy befolyasolna az eredmenyt a dolog, de esetleg kerdezzen meg egy gyogyszereszt erröl.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

gyógyszer beállítás  2010. november 26. 08:59   #810 

Kedves doktor úr!

Elnézést a szöveg hosszáért, de előző kérdésem egy részét is bemásolom, a pontosság kedvéért.

Édesnyám több éve skizofrénia (úgy érezte megfigyelik, mindenki szövetkezik ellene), illetve stroke miatt gyógyszeres kezelés alatt áll: tritace, nootropil, trombex, betalokzok, triasin, olwexya 75mg, crestor, zyprexa 7.5mg.

Másfél hónapja az orvosa a zyprexát amitrex-re cserélte.
Édesanyám eddig is nehezen ment,de ezután sokat romlott az állapota. A lábai "megmerevedtek".

Szóltunk az orvosnak, aki újra a zyprexát ajánlotta. Ennek a mellékhatásaitól nagyon szenvedett: álmában mozgott, hangosan beszélt. Ha ilyenkor felébresztettem nagyon zavart volt, nem értette mi történt, nem tudta, hogy addig csak álmodott.
Ekkor olvastam a zyprexa mellékhatásai közt, hogy: TUDATZAVAR.

A gyógyszer cserékkel kapcsolatban az orvos nem említette a fokozatosságot, mindíg egyik napról a másikra történtek.

Újra értesítettük az orvosát, aki három hete újra amitrexet adott.
Megint jött a mozgás zavar, ezért az orvos javaslatára két hete 3x200mg-ról 2x200mg-ra csökkentettük az adagot, de ez sem sokat segített.

Egy hete kórházba vittem (másik orvoshoz), hogy állítsák be a gyógyszeradagját. Azóta az állapota rohamosan romlik. Nemhogy járni, de már felülni, enni és beszélni sem tud. Ha kérdezek valamit, többnyire nem, vagy csak nehezen válaszol. Van, hogy rám sem néz.

Úgy tudom, a kórházban minden eddig szedett orvosságot megvontak tőle, mert az egészet le akarják cserélni.
Nem tudom, hogy mióta benn fekszik pontosan milyen gyógyszert kap, de az biztos, hogy sokkal kevesebbet mit eddig.
Az új orvos szerint nem kap akkora adagot, hogy ilyen hatással legyen rá és időt és türelmet kér.

Lehetséges, hogy az eddigi gyógyszerek (tritace, nootropil, trombex, betalokzok, triasin, olwexya 75mg, crestor, amitrex) hirtelen megvonása okoz ilyen elvonási tünetetket? Ha igen, vajon mennyi ideig tart ez az állapot?
Számíthatok egyáltalán javulásra édesanyám állapotában?
Várakozzunk, ahogyan a mostani orvosa kéri, vagy segíthet esetleg valami más megoldás?

Válaszát köszönöm!
Gábor


Kedves Gabor,

En mindenkeppen turelemre intenem. Testi betegsegek eseten is eltelik jo par nap, mig a beteg el kezd javulni. A psziches betegsegeknel ez az idö hosszabb. Bizonyos esetekben a gyogyszerek hirtelen leallitasa atmenetileg rosszabbithat egyes tuneteken.

ön nem tehet mast, mint turelmet gyakorol.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

szeretnék meggyógyulni  2010. november 26. 08:50   #809 

állandóan feszült, szorongok a hangom agresszív ijedtség és félelem van bennem,állandóan sírok és sokszor legszivesebben meghalnék.a gyógyszerek leblokkolnak teljesen és sok mellékhatásuk van .orbáncfüvet és citromfüvet iszom aktív vagyok de a tünetek megmaradnak.várom segítő válaszát tisztelettel kt.


Kedves Kerdezö,

A leirtak alapjan javaslom, hogy menjen el pszichiaterhez es vizsgaltassa ki magat. A gyogynövenyek csak enyhebb psziches problemak eseten szoktak segiteni, ha komolyabbak a zavarok, akkor mar nem. Erdemes belszervi kivizsgalast is vegezni (sziv, pajzsmirigy).

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

állandó aggodalom  2010. november 25. 14:53   #808 

Kedves Doktor Úr!

Állandó aggódással telnek a napjaim, ez a szülésem óta így megy, jelenleg 9 hónapos a gyermekem. Állandóan rettegek, hogy valamit rosszul csinálok, így a gyermekemnek baja lesz, minden apróságon aggódom. Tegnap ahhoz a zacskóhoz nyúlt a lányom, amiben a használt gombelemeket gyűjtöttem össze, azonnal elvittem kórházba, a röntgen nem mutatok ki semmit, megnyugtattak. Tegnap este ás éjjel azon aggódtam, hogy lehet, hogy rosszul csinálták a rtg-t, ma pedig azon, hogy mi van, ha a földön lett volna elgurult egy elem a zacskóból, amit nem vettünk észre és a kórházból hazajövet nyelt le egyet. A férjem szerint most már tényleg orvosi eset vagyok, biztosan észrevettük volna, ha elgurult volna az elem. Korábban is voltak olyan problémáim, hogy többször visszajöttem megnézni bezártam-e az ajtót, elzártam-e a gáztűzhelyet, bezártam-e az autót stb. De most már mindenben bizonytalan vagyok, hiába látom, nem bízok magamban, másnak is meg kell erősítenie, akkor talán elhiszem. Nem merek semminek örülni, mert akkor utána mindig jön valami baj.
Ön szerint a gyermekemmel kapcsolatos félelemnek van alapja vagy az én kényszeres gondolataimról van szó? Hová forduljak segítségért?

Előre is köszönöm a válaszát!
Linda


Kedves Linda,

Az ugynevezett generalizalt szorongas okozhat ilyen panaszokat, azaz a tulzott aggodast minden miatt, folyamatos feszultsegerzetet. D emellett az allando kontrollallasi kenyszer illetve katasztrofagondolatok a kenyszerbetegseg targykörebe tartoznak.
Erdemes lenne elmenni egy pszichiaterhez, hogy pontosabb kepet kapjpon a problemarol, mert lehet, hogy gyogyszeres segitsegre lesz szuksege, ha a tunetei tovabb folytatodnak.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Tündi  2010. november 25. 08:31   #807 

Kedves Doktor Úr!

Mi a véleménye, tapasztalata a Remeronról? Mennyire hatékony?
És frontinnal együtt szedhető e?

Köszönöm megtisztelő válaszát:tündi


Kedves Tundi,

Altalanos a kerdese. Pontosan mire kerdez ra a remeronnal kapcsolatban? Mire szedi? Jo alvasjavito hatasa van, van egy minimalis szorongasoldo hatasa, es egy közepes antidepresszans hatasa. mentes az ssri-k szexualis diszfunkciot okoz hatasatol, de bizonyos esetekben hizast okoz.

Depresszio es alvaszavar eseten hasznalhato.

Frontinnal egyutt szedhetö gond nelkul.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Dopegyt  2010. november 24. 18:46   #806 

Kedves Doktor Úr!

Korábban már kérdeztem Öntől,válaszát köszönöm.
Szülés után jelentkező depresszióm van,ami már két és fél éve nem enyhül,szoptatás miatt gyógyszeres terápiában nem részesültem.
Mint minden orvos,ön is az elválasztást javasolta/gyermekem már mindjárt három éves lesz, amúgy is itt lenne az ideje/első lépésként.
A napokban a vérnyomásom többször is kiugrott,170/100 is volt aztán 110/80,majd újra magasabb.
Háziorvosom Dopegytet írt mivel még szoptatok.
A gyógyszert nem mertem bevenni,mert azt olvastam a betegtájékoztatón,hogy: " ne szedje a gyógyszert ha depresszióban szenved"
Az Ön véleménye szerint lehet-e depressziósan Dopgytet szedni?
A háziorvoshoz laboreredményem birtokában fogok csak menni,és addig is szerettem volna tudni a választ.
Ráadásul a vérnyomásom azóta normál tartományban van.
Az elválasztást pedig már elkezdtem.

Köszönöm a türelmét,minden jót: Kata


Kedves Kata,

A Dopegyt egy ösregi gyogyszer, azonban elegge hatekony, es valoban okozhat mellekhataskent depresszios tuneteket, avagy ronthatja azokat. Ha elhagyta a szoptatast, akkor beszljen a haziorvosaval ujra, es akkor mar kaphat olyan gyogyszert, ami korszerubb, es nem rontja a depresszios tuneteket.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

nemerzem a testemet  2010. november 24. 13:00   #805 

joregel doktor ur nekem az lene a panaszom hogy nemerzem a testemet mitol van ez meglehet halni eto kerem segicsen mitt csinaljak koszonom valaszat alica vagyok.


Kedves Kerdezö,

Erdemes lenne a haziorvoshoz elmennie, hogy egy ket esetleges dolgot kizarjon egy vizsgalattal.

Udvzölettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

gyógyszer lerakása!  2010. november 24. 12:59   #804 

2004 óta szedem a Stimolutont (50mg) napi egyet és kb.2 éve szedem a frontint (0,5) napi egyet,ha szükséges akkor még egy felet!
Kérdésem az lenne,hogy a MagneB6 vitamin segítene abban,hogy minél előbb eltudjamhagyni ezt a két gyógyszert?


Kedves Kerdezö,

A magneziumnak esa b6 vitaminnak nem sok köze van a gyogyszer elhagyasahoz. Magyarul: nem befolyasolja a doziscsökkentes alatt esetlegesen felmerulö tuneteket. De nem is art vele, ha szedi öket. Ha engem kerdez: nyugodtan szedje, de ne varjon csodat töle.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

ssri  2010. november 23. 16:51   #803 

tisztelt doktor úr
az ügyben írok hogy asentra 200 mg gyógyszert írt fel az orvosom de én titokban 300 mg ot szedek belőle ergo a maximális dózis felett szedem 100mg-al. (senki nem tud róla). kérem segítsen nekem abban hogy felvilágosít ennek a következményeiről. senkivel nem tudom megbeszélni.

esetleg kóma lehet a következmény? halál?
nagyon várom a válaszát!!!! Sanyi


Kedves Sanyi,

Koma es halal semmikepp nem lehet a következmenye, es azt javaslom mondja el a kezelöorvosanak azt, hogy magasabb dozisban szedi a szert. Csak önmagat csapja be, ha az orvos nem tud erröl, hisz akkor nem tud ugy segiteni, ahogy kellene.

Udvözlettel,

Dr.Felegyhazy Zsolt

Nyuszi  2010. november 23. 16:49   #802 

Tisztelt Doktor Úr!
Harmadik gyerekemmel, egyéves kislányommal vagyok gyeden. Második gyerekemet is 30 hónapig szoptattam, most a 13. szoptatós hónapnál járunk. Csakhogy most 40 évesen szültem, amit annak idején, 21 és 35 évesen jól viseltem, ahhoz most egyszerűen nincs energiám. A terhesség alatt hajszálnyira éreztem magam a depressziótól (kétszer hányás miatt kiszáradással kerültem kórházba, és cukorbeteg is lettem). Szülés után úgy éreztem, túl vagyok a nehezén, de sajnálatos módon a szoptatások száma éjszaka egyre növekszik (átlag 4-6-szor cicizik éjszaka, de sokszor felijed ettől függetlenül is), mivel igény szerinti szoptatást kezdtünk el annak idején. Mostanra úgy érzem, hogy ilyen "öregen" már nem bírom tovább, sokszor kiborulok, nem érdekel semmi (beleértve a szexet is), legszívesebben elszaladnék a világ végére... nagyon depressziósnak érzem magam. Sokszor úgy gondolom, hogy nélkülem boldogabb lenne az egész család, mert úgysem tudok teljesíteni minden területen... vagy rossz feleségnek, vagy elhízott nőnek, vagy rossz anyának érzem magam. A kérdésem az lenne, honnan tudhatom, hogy valóban depressziós vagyok-e, hogy ez szülés utáni depresszió, avagy a részleges alvásmegvonás okozza azt, hogy ennyire boldogtalannak és elkeseredettnek érzem magam?! Sosem volt jellemző ez rám, és nem akarom, hogy megmosolyogjon egy orvos, ha a legtöbb nőre jellemző gondokkal, vagy egy sima fáradtsággal felkeresem.
Válaszát előre is megköszönve és további jó munkát kívánva: Tisztelettel Nyuszi.


Kedves Kerdezö,

A leirtak alapjan felmerul a depresszios epizod diagnozisa, amelynek lehetnek tunetei a szorongas es a a faradtsag is. A szorongas a panikbetegseg is. En azt javasolnam, hogy jelentkezzen be egy pszichiatriai rendelöbe, mert ezek a tunetek nem egy atlagos faradtsag tunetei.

Udvözlettel,'

Dr.Felegyhazy Zsolt

Nyuszi  2010. november 23. 16:49   #801 

Tisztelt Doktor Úr!
Az előbbi levelemben elfelejtettem még néhány nálam jelentkező tünetet: mostanában néha érzek pár másodpercig tartó gyors szívdobogást, (átlag egy-két naponként egyszer) és pánikbetegségre utaló dolgokat, pl. ha ideges vagyok, először kiver a víz, remeg kezem-lábam, a sírás kerülget. Ezeket sem tapasztaltam régebben.
Elnézést, hogy nem az előző levélben rögzítettem ezeket.
Előre is köszönöm. Tisztelettel: Nyuszi.


Kedves Kerdezö,

A leirtak alapjan felmerul a depresszios epizod diagnozisa, amelynek lehetnek tunetei a szorongas es a a faradtsag is. A szorongas a panikbetegseg is. En azt javasolnam, hogy jelentkezzen be egy pszichiatriai rendelöbe, mert ezek a tunetek nem egy atlagos faradtsag tunetei.

Udvözlettel,'

Dr.Felegyhazy Zsolt

előző oldal 41. oldal következő oldal