Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Bokor András
Dr. Bokor András válaszai
Dr. Bokor András
szülész-nőgyógyász szakorvos
szülészet, nőgyógyászat, laparoscopia

Összes válasz: 1572

Átlagos válaszidő: 10,6 nap

12 megválaszolatlan:  palástfűcsepp,  PCOS,  folyadék a baba szíve körül és a hasüregben,  PCOS,  segitség,  Hüvelytabletta,  minden tisztelettem az öné,  fogamzásgátló,  kardosné,  hüvelyszárazság,  Gyulladás,  fertőzés

Doktor úrtól most nem kérdezhet,
mert jelenleg nem vesz részt az Orvos válaszol programban.
előző oldal 79. oldal
yasminelle  2012. szeptember 7. 12:44   #1572 

Kedves Doktor Úr!
Yasminelle fogamzásgátlót szedek. Azt szeretném kérdezni, hogy a fogamzásgátló alkalmazása mellett is érvényes a "naptármódszer" elve? Vagy fogamzásgátló szedése mellett a a tablettás időszak bármely napján ugyanolyan biztonságos az együtt lét? (hisz úgy gondolom, hogy az lenne a cél, h ne legyenek termékeny napok, de azért a biztonság kedvéért egy szakértői vélemény érdekelne, nem pedig a laikus meglátásom). Válaszát köszönöm.


Ha az előírtak szerint szedi a gyógyszert, a védettsége folyamatos, a ciklus minden napján.

Konizáció után  2012. július 5. 18:59   #1571 

Tisztelt Doktor Úr!
34 éves vagyok, még nem szültem, viszont férjemmel szeretnénk kisbabát. Többek között ezért is mentem el kivizsgáltatni magam. Nem lenne becsületes ellhallgatnom, hogy 4 évig nem jártam nőgyógyásznál. Sajnos adódott is probléma. Áprilisban a citológia P3 H-sil lett, ez után nőgyógyászom javaslatára történt PVU biopsia és endoc. curettage (elnézést, hogy igy irom, de a papirjaimról másolom, Dr. Úr bizonyára tudja mit jelent mindez). Ennek eredménye Cervictis chronica cum CIN2 – H-SIL. Ennek alapján kaptam beutalót Onkológus nőgyógyászhoz. Június 11-én hidegkéses eljárással konizációt végzett, 2.5x2.5cm átmérőjű és 1cm mély darabot vett le. A beavatkozást követő eredmény szerint nincs dysplasia sem az ecto-, sem az endocevikális resekciós széleken. Diagnózis: CIN1 – L-SIL PVU. Mindezt azért irom, mert több kérdésem is volna Önhöz:
1. Egy hónapos eltérés volt a nőgyógyászom által végzett biopszia és a konizáció között. Mivel láthatóan a két eredmény nem egyezik, előfordulhat, hogy javulás állt be és lehet, hogy nem lett volna szükség a kimetszésre, ha ellenőrzés alatt tartják?
2. Nőgyógyászom és a műtő Professzor egyaránt biztatott a jövendőbeli babavárás kapcsán. A beavatkozás utáni első kontrollon azt a tanácsot kaptam, hogy fél év múlva csináljunk újabb PAP tesztet és ha az is tiszta, elkezdhetünk próbálkozni a babával. Azóta hallottam és olvastam ezt-azt, olyat is, hogy eléggé negativan befolyásolja a terhességet a konizáció. Mi erről az ön véleménye?
3. Ha ez valóban igy van, tudok-e tenni megelőző lépéseket? Léteznek-e méhnyak erősitő technikák, készitmények (alternativ módszerekre gondolok), esetleg az immunerősitésre kell minél jobban koncentrálni?
Elnézést a sok kérdésért és előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: G. Sarolta
P.S.: Mindenkinek üzenném, hogy nem szabad kihagyni a rendszeres nőgyógyászati vizsgálatokat, senkinek nem kivánom, hogy ezt saját tapasztalatból tanulja meg!!!


Sajnos amin eddig keresztül ment, viszonylag gyakori.
Ami az esetben jó, hogy jó kezelést kapott.
És ha minden rendben megy tovább, gyógyult és vállalhat babát.
1.: A műtét indokolt volt, bár van, hogy CIN 2-nél még várunk, hiszen javulhat is a helyzet. 2x CIN 2-nél 3 hónap elteltével, mindenképp indokolt a műtét. DE egyszeri CIN 2.-nél is meg lehet csinálni.
2.:Bár ez műtét és bizonyosan nem segít a terhességnek, de ettől még vállalhat és higgye el, hogy nem lesz semmi baj.
3.: A méhnyak hámeltéréseket legtöbbször az un. HPV vírus okozza.
Ez ellen csak az immunrendszer erősítése a gyógyír. Ezt Ön természetes módon, életmód változtatással, ha szükséges teheti meg. Mi orvosok, pedig pl. az Isoprinosine nevű gyógyszerrel, vagy a HPV oltással tudunk ehhez hozzájárulni.

tinilany94  2012. július 5. 18:41   #1570 

Tisztelt Doktor Ur!
18 eves kislanyom neveben irok, meg szuz bar van egy baratja reg ota, de a szeretkezesig meg nem jutottak el. Oszinte velem es meg is bizom benne. A problema az, hogy jelenleg angliaban elunk es ugy tudom,ahol lakunk nincs kimondottan nogyogyasz csak a korzeti orvos ad tanacsot. vagy a gyogyszeresz. Szoval piros/voros, ego, viszketo es fajdalmas a nemi tajeka kivulrol es szinte repedezetten szaraz most. A patikus canesten cremet javasolt kb egy honapja az enyhebb tuneteire, az el is mult akkor par nap utan, de most olyan nagyon csunyan begyulladt es suru feher folyas is tarsul hozza, hogy a canesten nem er semmit.Mit tudna igy javasolni? voltunk egy eve gyerek nogyogyasznal otthon,akkor csak a folyas volt meg es az akkor levett valadekra klion kupot irt fel es az akkor rendbe jott, most viszont csak augusztusban megyunk haza es akkor tudunk orvost meglatogatni.
Kerem segitsen, varom valaszat, tisztelettel!


Látatlanban nehezen mondanék bármit, de a panaszok alapján a Canesten ha az kapható recept nélkül, akkor talán azt kellene használni amíg nem jut el orvoshoz, akit nem lehet ezek szerint elkerülni, hiszen célzottabb kezelésre lenne szükség.

menstruáció eltolás...  2012. július 5. 18:36   #1569 

tisztelt Dr. Bokor András!
23 éves lány vagyok, esküvő előtt, még soha nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót, s nem is igazán szeretnék (tekintettel a korai abortuszra amit okozhat) de nagyon nagy valószínűséggel a menstruációm az esküvő napján kell megjöjjön. tanácsot szeretnék kérni, hogy, eltolható e a mensesem, és megéri e vagy inkább ne szóljunk bele ilyen módon, és ha igen akkor milyen készítményt ajánl? válaszát előre is köszönöm!!


A hormonális fogamzásgátló nem okoz korai abortust! A petefészkeket "leszabályozza" így nincs peteérés és nem alakul ki a terhesség.
Amit említ az esetleg a spirálokról mondható el. Ez ami miatt pl. a katolikus egyház eszt a fajta fogamzásgátlást teljesen elítéli.
Csak azért beleszólni a mensesbe, hogy néhány nappal eltoljuk, nem éri meg, mert kellhet néhány hónap, hogy a fogamzásgátlóhoz hozzászokjon és nagyobb kellemetlenséget okozhatunk.

mióma műtét után...  2012. július 5. 18:32   #1568 

Tisztelt Doktor Úr!

Június 14-én estem át laparoszkópos mióma műtéten,ami jól sikerült.
A méhem megmaradt,bár majd 8cm-es volt a göb,a mellső falában szinte
teljesen kitöltötte az uterust.
A kérdésem a következő lenne,a soron következő mensesemet mikorra
várhatom?/jun.6tól-jun 11-ig volt az előző/és ciklustartó volt eddig a vérzésem 28 naponkénti.És a műtétet követő napokban minimális vérzés volt,néha még így 1 hét elteltével barna pecsételés jelentkezik,ez még normálisba belefér?
A méh ilyenkor mennyi idő alatt regenerálódik?
Kisbabát tervezzünk,34 éves vagyok.


Üdvözlettel,:Renáta


A menses időpontját elméletileg nem érinti a műtét, ha a petefészkek nem voltak bántva, és az uterusűr sem volt érintve.
A gyermekvállalással minimum fél, de inkább egy évet várnék a regenerálódásra.

teherbeesés  2012. július 5. 18:28   #1567 

Tisztelt Doktor Úr!

Pár hónapja próbálkozunk a párommal, nagyon szeretnénk kisbabát, de eddig még sajnos nem sikerült. A ciklusom nagyon rendszertelen 27-37 napos. MA vagyok a 45. napon, de még nem jött meg. Csináltam két tesztet is, az egyiket a 37. a másikat a 42. napon. Ön szerint ettől függetlenül lehetek terhes??
Középidő fájdalmaim minden hónapban van, bár 5 napig is tart. kb, 2-3 naponta próbálkozunk. Lehet nincs is peteérésem??

Viki


Ha a menses rendszertelen, érdemes megnézni, hogy van e egyáltalán peteérés. De mielőtt bármilyen vizsgálódást elkezdenénk, érdemes egy évet próbálkozni és utána nekiindulni mindeféle kivizsgálásnak.

X  2012. július 5. 18:26   #1566 

Tisztelt Doktor Ur!
18 napos keses utan, ha 3 teszt is negativ, legutolso 3 napja, akkor elkepzelheto meg, hogy terhes vagyok?
Letezik olyan, hogy nem mutatja ki a terhesseget a teszt?
Koszonom!


mint előbb

X  2012. július 5. 18:25   #1565 

Tisztelt Doktor Ur!
A kovetkezo kerdessel fordulok Onhoz:
A ferjemmel mar lassan egy eve probalkozunk kisbabaert.
Jelenleg 18 napja nem jott meg, de 3 terhessegi teszt is negativ lett.
Viszonylag rendszeres a mensesem egyebkent. Nincs "jel", talan csak annyi, hogy szur neha a hasam.
Elkepzelheto az, hogy nem mutatja ki a teszt? (a legutolsot 3napja csinaltam)
Koszonom a valaszat!


Elképzelhető, bár kicsi az esélye. Érdemes UH vizsgálatot kérni

Gyogyszer  2012. július 5. 18:24   #1564 

Jó napot kívánok azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy minden nap este 7 kor veszem be a fogamzásgátlómat de reggel véletlen más gyógyszer helyett automatikusan azt vettem . az lenne a kérdésem hogy most akkor a hatása meg marad e és hogy attól szedhetem e 7 kor mint ahogy eddig?

Segítségét előre is köszönöm !


Folytassa úgy mint eddig szedte. A kihagyás nagyobb gond, mint 1 + tabletta. Előbb fog elfogyni a tabl. és megjönni a vérzés.

Yadine és Flector Rapid granulátum  2012. július 5. 18:23   #1563 

Kedves Doktor Úr!

Egy mandulaműtéten vagyok túl,és fájdalomcsillapító gyanánt itthonra Flector Rapid 50mg granulátum-ot kaptam,viszont ezzel egyidejűleg szedem a Yadine fogamzásgátló tablettát.
A levélből még két db fogamzásgátló tablettám van amit még nem szedtem be,de idő előtt megjött a menzeszem.
A Flector befolyásolhatja a Yadine fogamzásgátló hatását? És ez miatt jött meg a menzeszem előbb,mint hogy beszedtem volna az utolsó két tablettát?

Válaszát előre is köszönöm!


A mandulaműtét kapcsán nem maradt ki egyetlen tabletta sem?
Talán inkább ez lenne az oka, mint a fájdalomcsillapító hatása...

Anett,32  2012. július 5. 18:21   #1562 

Tisztelt Doktor Úr! Amióta menstruálok mindig volt hüvelyi folyásom kisebb nagyobb mértékben,olykor sárgás színű.Most viszont nagyon zavar,mert elkezdtem konditerembe járni és edzés közben jelenős mennyiségű jön,és ez nem izzadság hanem fehéres-sárgás folyás,nem bűzös.Nincsen égő,csípő érzésem nem viszketek,nem fájdalmas a közösülés.Ez normális vagy valamilyen fertőzésem lehet?Válaszát előre is köszönöm!


Érdemes vizsgálatot kérni.látatlanban nehéz megmondani.

probléma!!  2012. július 5. 18:20   #1561 

Kedves Doktor Úr!
Múlt hónapban rendesen megvolt a havi vérzésem,sajnos gyógyszer ttúladagolás miatt korházba kerűltem.Ebben a hónapban már nem jött meg csúszik 6 napja,ez lehet a gyógyszer túladagolás miatt csúszhat,vagy érdemes tesztet venni.
Köszönöm előre is válaszát! Mimi


Attól függ, hogy milyen gyógyszer lett túladagolva.
de tesztet menseskimaradás esetén mindíg érdemes venni, ha felmerül a terhesség lehetősége

előző oldal 79. oldal