Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Dancsok Anita
Dr. Dancsok Anita válaszol
Dr. Dancsok Anita
homeopátiás orvos, természetgyógyász
klasszikus homeopátia, fülakupunktúra, Schüssler sók
előző oldal 42. oldal következő oldal
milli  2011. január 20. 16:48   #840 

Tisztelt Doktornő!


Szeretném megkérdezni,hogy a férjem laboreredményénél a Monocyta 8,8 %
lett /0-8 a határ/,az Eosinophil 6,1% /0-6/ volt és ez milyen betegségre utal?
Mi a teendő? Köszönettel


Kedves Kérdező,

Laborleletet értékelni az összes mért érték és referenciatartomány ismeretében tudok.
Ezek minimális eltérések és lehet, hogy a sejtek abszolút száma benne van a normál tartományban (G/l-es mértékegységgel jelölve.)
Ez a két szám csupán annyit mutat, hogy arányaiban minimálisan több a Monocyta és az Eozinofil granulocyta 100 fehérvérjestre vonatkoztatva. LEhet, hogy a keringő mennyiségük normális és ezek az értékek sem tekinthetők kórosnak.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

erika  2011. január 20. 14:11   #839 

Szeretném megtudni hogy milyen eredménye van most a vérképemnek,meg szeretném megtudni azt is hogy minek mi a jelentése.
Előre is köszönöm


WE 32
WBC 11,1
HGB 142
HCT 0,419
RBC 5,0
MCV 84,3
MCH 28,6
MCHC 339
PLT 231
NEUT#8,42
NEUT% 75,7
LYMP# 2,09
LYMP% 18,8
MONO# 0,6
MONO% 5,4
EO# 0,01
EO% 0,1
BASO# 0
BASO% 0
RDW-SD 44
PDW 14,7
MPV 11,8
P-LCR 38,6
PCT 0,27
ÉHGY- VÉRCUKOR 4,6
HUGYSAV 297,4
KARBAMID 3,3
KREATININ 77
GOT/ASAT 15
GPT/ALT 12
GGT 27
AP 297
CRP 25,3
QICK 13,5
PROTHROMBIN 100
INR 1
KÁLIUM 4,22
NÁTRIUM 145,8
KLORID 108
VIZELET ÜLEDÉK G.POZ++70-80 FVS


Kedves Erika,

A lelet alapján húgyuti vagy nőgyógyászati gyulladásra gondolok. Ezt Ön valószínű jobban tudja a panaszai alapján.
A gyulladás jelei: We - vörösvérsejt süllyedés és a CRP - C reaktív fehérje értéke is magasabb.
A vérképen belül az összfehérvérsejtszám (WBC) magasabb, ezen belül a neutrophil granulocyták aránya és abszolút száma is(NEUT). Ez alapján bakteriális fertőzésre gondolok.
A vizeletüledékben sok a fehérvérsejt és a G.poz nem tudom minek a rövidítése. Ötleteim vannak, de menjen el a háziorvoshoz és ott meg lehet beszélni a leletet egészében.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Légúti fertőzés  2011. január 19. 18:37   #838 

Tisztelt Doktornő!
2,5 éves kisfiam esetében kérném a tanácsát. Már harmadik alkalommal kezelték tüszős mandulagyulladással és mivel nem vagyok igazán gyógyszerpárti, szeretném megtudni, hogy milyen homeopátiás készítményekkel lehetne "erősebbé" tenni a légúti fertőzésekkel szemben? Az óvodát még csak most kezdi és félek, hogy még gyakrabban fog előfordulni.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha elvinném szakorvoshoz, hogy a neki megfelelő alkati szert megtaláljuk, akkor ott milyen vizsgálatok történnének, illetve hogy hogyan is zajlik egy ilyen konzultáció?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel:Mea


Kedves Mea,

Elsősorban homeopátiás alkati kezeléssel lehetne megerősíteni, ahogy Ön is említi.

Egy ilyen vizit során 1,5 - 2 órás beszélgetés és fizikális vizsgálat történik.

A beszélgetés kiterjed a terhességi anamnézisre, a gyermek korábbi betegségeire, jelenlegi betegségeire, azokat hogyan éli meg. Érzelmi, gondolkodásbeli, viselkedési jellemzői szintén fontosak. Védőoltásra adott reakciók...

A mandulagyullaással kapcsolatban átmeneti megoldásként a Lymphomyosot cseppeket javaslom.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

magnézium  2011. január 19. 18:31   #837 

Tisztelt dr.Nő!

Az lenne a kérdésem hogy a magnézium és a B6 vitamin milyen hatással vannak az emberi szervezetre? Szedek magnézium kapszulát, és B6 vitaminos, magnéziumos pezsgőtablettát. Valamilyen módon nyugtatólag hatnak, és erősít is? Az idegrendszeremre milyen hatással vannak?
köszönöm szépen, fontos lenne a válasza
egy 21 éves diáklány


Kedves Kérdező,

Itt részletes leírást talál a kérdésével kapcsolatban.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

megelőzés  2011. január 19. 17:46   #836 

Tisztelt Doktornő!

Elég könnyen lesz hüvely és petefészek gyulladásom, nem tudna valami homeopátiás (vagy esetleg gyógynövényes) készítményt ajánlani ezek megelőzésére?
Válaszát előre is köszönöm


Kedves Kérdező,

Tőzegáfonya kapszulát javaslom, hónapokon keresztül kell szedni.
A visszatérő gyulladás alkati jellegzetesség, gyógyulásra homeopátiás alkati kezelést javaslok.
Keressen fel egy homeopata orvost.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

csalánszerű kiütés  2011. január 19. 17:11   #835 

Kedves Anita!

Adom a kisfiamnak az enchinaceát amit javasolt de 4. napra tele lett a pocakja és az oldala csalánszerű kiütéssel,az enhinacea okozhatja ezt?

Köszönettel:

Szilvi!


Kedves Szilvi,

A D4-es potenciában még vannak növényi részecskék.
Ezért ha allergiás a fészkesvirágzatú növényekre mint az Echinacea és pl. a kamilla is ilyen, akkor okozhat ilyen tünetet.
Az is lehet, hogy az immunrendszere aktiválódott és így reagált.
Elképzelhető az is, hogy független a gyógyszertől.

Ezt az alacsony hígítást - D4-et ne adja neki. Ezt a családban mások szedhetik. Echinacea C12-t javaslom, naponta 1x 4 golyó kevés vízben oldva a korábban megírt menet szerint. Tehát folyamatosan ne adja!

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

ACTH  2011. január 19. 09:51   #834 

Tisztelt Doktor Nő!Rendszertelen a menstruációm és csináltak hormonlabort,az összes jó lett kivétel az Acth ,amiket olvastam kétségbe vagyok esve.Kortizol372 ,kortizol over night 27,6 .Acth magasabb lett picit a kelleténél.Kapcsolatban van a kettő egymással,mert a kortizlom jó.?Van köze a menstruációhoz?Tisztelettel:Bea


Kedves Bea,

Keressen fel egy endokrinológust.
Nem ismerem annak a labornak a referencia tartományait, ahol mérték a mintáját.
Elképzelhető, hogy mellékvese működését tovább kell vizsgálni.
Ilyenkor lehetnek menstruációs panaszok, általában a menstruáció hiánya.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Aggódó nő  2011. január 19. 09:36   #833 

Tisztelt Doktornő!

Válaszát köszönöm.A probléma, hogy kifejezetten homeopátiával foglalkozó, felkereshető szakorvos nincs Békés-megyében.Ha esetleg tud ajánlani valakit a közelben, nagyon megköszönném.

Tisztelettel:Ica


Kedves Ica,

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapján lehet keresni homeopata orvost.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

felfázás  2011. január 18. 21:03   #832 

Kedves Doktor Nő !

Múlt hét csütörtökön kezdtem érezni a felfázás tüneteit.Rögtön elkezdtem inni a medveszőlőlevélből készített teát napi 4-5 csészével. De szombat este kezdett fájni a hasam alja, így elmentem az ügyeletre s kaptam CIPROFLOXACIN 1a Pharma tablettát 500mg.. 2x1 naponta. Vasárnap hétfőn már nem fájt a hasam s pisilésem is rendbe jőtt. De ma kedd van és újra érzek a hasamban fájdalmat alul. De a pisiléssel most sincs már probléma.Még 3 szem gyógyszerem van / az utolsót csütörtök reggel veszem be. Megszeretném kérdezni, hogy ez a hasfájás elfogadható? Mit ajánlana a Doktor Nő nekem amivel könnyebben rendbe jönnék. A hőmérsékletem 37,2 most estére, de eddig nem volt ennyi. Elmenjek a körzeti orvoshoz?


Köszönettel Ildikó


Kedves Ildikó,

Nem tudom megítélni innen. Menjen el bátran a háziorvoshoz, ha nincs jól.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Aggódó nő  2011. január 18. 20:54   #831 

Tisztelt doktornő!

A mai napon gégésznél jártam,és a vizsgálat során a doktor úr szájüregi szemölcsöt talált. Ön szerint homeopátiával van-e esélyem a megszüntetésére. Grépfruit mag cseppet fogyasztok, és gondoltam echináceára immunerősítésnek.Mi a véleménye, ön mit javasol? Nem dohányzom, és nem rosszak a fogaim.Korábban az ajkaim körül voltak vírusszemölcseim, amik egyszer csak maguktól elmúltak. Hiába jártam bőrgyógyászhoz, bár kedvesek és türelmesek voltak, de nem múltak el akkor ezek a szemölcsök, csak később.A gégész szerint egy ambulanter beavatkozás az egész, a szemölcsöt kimetszik. Félek mi van ha terjed, vagy visszajön.Válaszát várom, tisztelettel: Ica


Kedves Ica,

A visszatérő szemölcs alkati jellegzetesség, homeopátiás alkati kezeléssel lehet gyógyulni. Keressen fel egy homeopata orvost.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Kittina.  2011. január 18. 20:08   #830 

Kedves Doktornő!Elfelejtettem az előző levelembe meg kérdezni,hogy náthás és influenza tünetekre milyen fajta süszler sót lehet alkalmazni gyerekeknél?Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező,

Szedhet a gyermeke Schüssler sókat.
A náthás tünetek jelentkezésekor Ferrum phosphoricum D12-ből negyedóránként egy tabletta 2 órán keresztül, majd naponta 3x 1.
Ha az orrváladék már fehér, opálos, nyúlós a Kalium chloratum D6 -ból 4x1-et lehet szedni.
Amikor sárgás váladékok jelennek meg - naponta 4x 1 tbl
Kalium sulfuricum D6-ot lehet szedni.
Homeopátiás gyógyszerek szedésének és tárolásának szabályait tartsa be.
Ha laktózérzékeny, akkor fel kell oldani a tablettákat, az oldatot leszűrni és a szűrlet felülúszóját kell meginni.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Kittina.  2011. január 18. 19:26   #829 

Tisztelt Doktor nő!Szeretném kérdezni,hogy 8-9Éves gyerekeknél lehet-e Suszler só terméket használni?Mert nem igazán szeretek gyógyszereket alkalmazni csak ha nagyon muszáj.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Kittina.


Válaszom a következőben.

Kérdés  2011. január 18. 19:25   #828 

Tisztelt Doktor Nő!

Nem tudom,hogy jó helyre írok,de remélem igen!
Ma vettem Orbáncfű cseppet(Tinctura Hyperici) és nem volt hozzá tájékoztató,hogy hogyan kell alkalmazni! Nekem ilyen depressziós tünetem van! Teába kell és hány cseppet kell?!Belsőleg alkalmazni! Üdv: B


Kedves Kérdező,

Nincs tapasztalatom a tinktúrával, ezen az oldalon olvashat adagolási javaslatot:
http://www.ideal.hu/gyogynoeveny-abc/2840-kozonseges-orbancfu.html

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

sportsérülések  2011. január 18. 19:01   #827 

Kedves Doktornő!

Edzés közben valószínűleg meghúzódott a derekam, fájdalmas, és nem csak a derék fáj, hanem a csípőízületem is. Ilyen jellegű probléma kezelésére az interneten az arnica montana 30 és rhus toxicodendron 15 kombinációját találtam javaslatként. Valóban hatásos lehet ez a kombináció?
Üdvözlettel: stirma


Kedves Stirma,

Próbálja ki a Traumeel tablettát és kenőcsöt.
Ezek homeopátiás több összetevős készítmények, többek között Arnica is van bennük.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Nina  2011. január 18. 18:53   #826 

Tisztelt doktornő!

A 2 éves kisfiamnak vitilligós foltot állapítottak meg a vállán, endokrinológust javasoltak nekünk, ott elküldtek vérvételre TSH.3,6 ft3-5,8 ft4-16,7 kortizol 36O ezek referencia értéken belül vannak. De már 1 éves korában is volt vérvétele és ott is az eosonophil granulátum több volt meg a mostanin is 5,5 ez majdnem a duplája a megengedettnek. Mi okozza ezt az emelkedett értéket? A vitilligóra homeopátiás szernek a silicia ch3O javasolták 1 hónapig heti 2x2 golyó, még 1 hónapig heti 1x2 golyó. Ez tényleg jó szer erre a problémára? Egyáltalán nem eszik zöldséget, gyümölcsöt a kisfiam milyen vitamin készítményt adjak neki ? Már lassan 1 éve a marslakócskákat szedte de váltani szeretnék.
Köszönöm válaszát


Kedves Kérdező,

Az eozinofil granulocitákra gondolt? Ezekből a sejtekből általában allergia, féregfertőzés esetén van több a vérkeringésben.
A vitiligo egy alkati jellemző, homeopátiás kezelés során ez egy fontos információ a szerválasztáshoz, de önmagában vitiligot homeopátiával kezelni nem szokás. Amennyiben a szerválasztást homeopátiás orvos végezte, minden bizonnyal gyermeke állapotának megfelelő gyógyszert választott.
Flavon kid lekvárt javaslom vitamin-ásványianyag pótlásra.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

prosztata gyulladás  2011. január 17. 16:48   #825 

Kedves Doktornő!

Visszatérő prosztata gyulladást lehet hatékonyan kezelni homeopátiásan?
Válaszát előre is köszönöm, Magdi


Kedves Magdi,

Attól függ, van-e gyulladást fenntartó tényező, pl húgyuti akadályként kő, akkor elsődlegesen azt kell megoldani egyéb módszerekkel.

Ha nincs ilyen, a homeopátiás alkati kezeléssel jól lehet gyógyulni.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Anyuka  2011. január 17. 16:41   #824 

Tisztelt Doktornő!

Kislányom még csak nyolc és fél éves, viszont hónapokkal ezelőtt elkezdett zsírosodni a haja ( Egyébként is kevés, és nagyon vékonyszálú neki). Már olyan fokon zsírosodik neki, hogy hajmosás után egy napi jó, utána nagyon csúnya, ezért általában összekötve hordja. Félek, hogyha már most ilyen problémája van, mi lesz később.
Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy érdemes lenne-e felkeresnünk emiatt egy homeopátiával foglalkozó orvost? Vajon tud-e tenni valamit?
Esetleg inkább bőrgyógyász szakorvoshoz vigyük?
Győrben tudna-e ajánlani valakit?
Előre is nagyon köszönöm válaszát.

Anyuka


Kedves Anyuka,

Homeopata orvoshoz menjenek el.
A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapán talál orvoslistát, elérhetőségeket.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

málnalevél tea  2011. január 17. 13:26   #823 

Tisztelt Doktor Nő!

Csütörtökön töltöm a 37.hetet.Szeretném elkezdeni inni a málnalevél teát.Mennyit kell inni belőle egy nap?Próbáltam a neten megtudni, de mindenhol mást írnak.
Köszönöm:Adri


Kedves Adri,

Szülésfelkészítésre homeopátiát javaslok.
Január 11-i szülés jeligére válaszolt levelemben találja az ajánlást.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

immunerősítés  2011. január 17. 13:18   #822 

Kedves Anita!

Megvettem a kisfiamnak az Echinacea és a Vincetoxikumot kérdésem az lenne ,ha összerágja az mennyire baj?Próbálkozik ő szopogatni,de sajnos a végén mégis az összerágás mellett dönt,még csak 4 éves.Ez gátolja a hatását?És miért nem szabad elötte-utána enni,inni?
Köszönöm, szépen válaszát!
Katonáné Szilvi


Kedves Szilvi,

Ebben az esetben azt javaslom, hogy kevés vízben oldja fel és azt kortyolja el a gyermek, kortyonként "öblögetve" mielőtt lenyeli.
A fél óra azért fontos, hogy ne befolyásolja semmi a szájnyálkahártyáról történő felszívódást.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

Magas we kismamaként  2011. január 17. 13:15   #821 

Tisztelt dr nö!

31 hetes kismama vagyok,állandó magas we számmal 98 as.
Már minden modszert ki próbáltunk,antibiotikum kup stb,de nem megy le.
Van mindkét vesémben vesekő,ez miatt is lehet a süllyedés magas?
Mi van akkor ha nem sikerül le vinni szülésig,okozhat e valami problémát,mivel a véralvadás igy jelentösen csökken.
Válaszát köszönöm elöre is.


Kedves Kérdező,

Egyéb laborvizsgálatok is fontosan. Mi a helyzet a vérképével, készült-e solubilis transzferrin receptor vizsgálat, amivel a vashiányt lehet kideríteni. CRP vizsgálat a gyulladás jobb markere mint a süllyedés.
Fizikálisan milyen panaszok vannak.
Ezeket beszélje át kezelőorvosával, hiszen ismeri Önt személyesen és gondolom megvizsgálta.

Üdvözlettel,
Dr. Dancsok Anita

előző oldal 42. oldal következő oldal