Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 3734. oldal következő oldal
SOS_meghosszabbodott tablettamentes  2012. február 20. 19:23   #74680 

Kedves Doktor Úr!

Yasminelle-t szedek már 5 éve, most először fordult elő, hogy a 7 napos tablettamentes időszak után a 8. napon nem tudtam bevenni a tablettát. Ez szombaton volt. Ma újra tudnám kezdeni, de ha jól tudom, a tablettamentes időszakot meghosszabbítani nem, csak megrövidíteni lehet. Illetve nem tanácsos bekapni 3 tablettát egyszerre...
A kérdésem az, hogy mi a a teendő? Tartsak egy egy hónapos szünetet és kezdjem újra a tablettát a következő menstruáció első napján (más védekezést alkalmazva ez idő alatt), ahogy anno elkezdtem?
Vagy folytathatom?

Válaszát előre is köszönöm!

üdvözli,
Kata


Ez a hónap elveszett kedves Kata.

kérem...  2012. február 20. 19:06   #74679 

Kedves Doktor Úr!

Sokat és sokszor hallok Ön felől, így bátorkodom megosztani Önnel régóta fennálló, összetett problémám!
24 éves nem szült Nő vagyok! (165 cm 63 kg)18. 2009-ben atherómák miatt nőgyógyász javaslatára 1,5 éven át Diane35 tablettát szedtem. Kevés és szokatlan vérzéseim miatt abbahagytam a szedését! A gyógyszer felírását hormon ill. vérvizsgálatok nem előzték meg!
Abbahagyását követően vérzésem nem jelentkezett! 4 hónap vérzés nélküli hónap után orvosom rigevidon fogamazésgátló tabletta szedését ajánlotta 10 napon át! Méhem és petefészkeim az akkor elmondottak szerint egy 10 éves kislányévé vetegedett. Vizygálat során "spontán" (manuálisan erőteljes hasi nyomás során) ürült egy zölddiónyi ciszta!
Rigevidon tabletta hatására sem történt semmi. Náylkahártyám 2-3 mm volt!
Tünteiem között szerepelt többek között a fokozatos és látványos fogás ( 60ról-45 kg-ra), csúnya pattanásos zsíros bőr és hajhullás! Hangulatingadozások, hányinger, remegeés, szédülés és álmatlanság gyötört! Vér és hormonvizsgálatok során kiderült, hogy PCOS van és sárgatestelégtelenségem! Ennek tudatában (a hízókurát követően) sporttal életmódváltással, Clostílbegit + Duphastonnal igyekeztünk egy egy ciklust beállítani ill ovulációt kicsikarni! Másfél év sikertelen Clostí után- miközben bal petefészkem 50% jobbnak a 60-70%-a elcisztásodott,-2010 márciusában petefészeklaparoszkópiát csináltak. Ígéretek szerint ey évre minimum beállítja a ciklust, de nekem azóta sem jelentkezett menzesz! 2-3 havonta ovulálok, de utánna 2-3 napra barna maszat van 2-3 napig és ennyi!
Műtét óta a tünetek csakhogy nem teljesen megszűntek, de egy hónapja szintén kezdem érezni azokat a kellemetlen tüneteket, amiket annaó 2009-ben éreztem! Orvosaim szerint szülnöm kell, mert a laparoszkópia csak egy átmeneti megoldás volt! Szültem is volna, ha a párom 7 év után a kórházban nem közli velem, hogy neki olyan Nő kell aki gyereket is tud szülni!
Tényleg Igaz, hogy lapar után max 1- 1,5 év az ami szóba jöhet babavállalás tekintetében?
Tényleg újra kialakulhatnak a tünetek? Sokat fáj még mindig a pocakom..mintha egy-két hónapja műtöttek volna....!
Kérem szóljon néhány gondolatot a történtekhez... Hol rontottam/tunk? Mit tudok még tenni? Homeopátia, Bioptronlámpa és ezer dolog amihez már fordultam....! Tudom nehéz, látatlanban, de kérem....!

Enikő (24)


Hívjon fel holnap délelőtt.

menstruáció zavar  2012. február 20. 19:01   #74678 

Tisztelt Doktor Úr!
November 15-én menstruáltam utoljára. Már elvégeztem 2 terhességi tesztet, mind a kettő negatív lett, így remélhetőleg nem vagyok terhes.December elejétől jelentkeznek panaszaim, amelyek a következőek: derékfájás, hasfájás, híg fehéres sárgás színű folyadék jelentkezik minden nap elég nagy mennyiségben.Korábban volt még égő viszketés érzés, de ez kb. egy hónapig tartott és elmúlt. Szeretném kérni a Doktor Úr segítségét.
Válaszát előre is köszönöm! Évi


Miben kedves Évi?

Küret?  2012. február 20. 19:00   #74677 

Tisztelt Doktor úr!
39 éves kétgyermekes, kiegyensúlyozott családanya vagyok. Januárban elmentem a rendszeres éves rákszűrésre, ahol a hüvelyi UH leleten a következő állt: "endometrium egyenetlen, benne 7x6x3 mm-es echodens képlet, mely endometrialis polypusnak is megfelelhet". Az endometrium vastagsága ekkor 14mm volt, egy héttel a menstruáció előtt. Már ekkor felvetődött a küret lehetősége. Közvetlenü a következő menses után visszamentem egy kontrollra: "endometrialis polyp jelenleg egyértelműen nem látható". Vastagság: 5,5mm. A mai napon pedig (1 héttel a menstruácó előtt) az újabb vizsgálat eredménye: "endometrialis polyp gyanúja merül föl. D.g. polypus endometrialis?" szerkezet egyenetlen, vastagság 16 mm. Az orvos küretet javasol. Szeretném megkérdezni, hogy a leírt leletek alapján Ön is indokoltnak tarja a beavatkozást? Még annyit hozzátennék, hogy nem szedek fogamzásgátlót, spirálom nincsen, rendszeres a ciklusom, illetve pontosan a két vérzés között van egy enyhe barnás folyásom. Válaszát köszönöm, tisztelettel,
Adrienn


Nézesse meg magát még egy orvossal kedves Adrienn.

leep utáni vérzés  2012. február 20. 18:57   #74676 

Tisztelt Doktor úr!

Egy hete volt egy altatásos leep műtétem, és az orvosom azt mondta, hogy még a méhszájat kicsit "kitakarította". A műtét után erősebb rózsaszínes folyásom volt, ez tartott kb szerdáig. Utána úgy tűnt, elmúlt a váladékozás, csak néha volt pici barnás váladék a betétemen. Egész héten pihentem. Ma már mentem dolgozni, ülő munkát végzek. Tegnap szúrkált a jobb petefészkemnél(pont középidőben vagyok), ami reggelre elmúlt. Kora délután óta viszont a szeméremdombom felett fájdogál, enyhén görcsölget. A munkahelyen ülő munkát végzek, számítógép előtt. Amikor a munka után elmentem mosdóba (előtte is voltam, kissé rózsaszínes-pirosas enyhe váladék volt a betéten és a wc papíron. Viszont az utolsó pisilésnél kb 2-3x véres váladék távozott, körülbelül olyan, mint amikor enyhén menstruálok. Ez az enyhe görcsölgetés és a pirosas vérzés még normális a műtét után 1 héttel? Most nem tudom elérni a nőgyógyászomat, ezért kérdezem Önt...

Mihamarabbi válaszát várva

Enikő


Ne parázzon kedves Enikő, belefér.

Kontroll  2012. február 20. 18:18   #74675 

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy utoljára 2012. január 1-én jött meg a menstruációm, mivel a következő hónapba pár napig volt egy kis pecsételő vérzésem, és a menstruációm késett 1.5-2 hetet, ezért elmentem nőgyógyászhoz, aki annyit mondott, hogy csináljak tesztet majd, és menjek vissza Kontrollra. Múlt héten megjött a menstruációm, így is vissza menjek az orvoshoz? Vagy nem kell?
Köszönöm válaszát!


Szerintem nem kell.

kérdés  2012. február 20. 18:18   #74674 

tisztelt dr.úr!
Nagyon jókat hallotam önről,és érdeklődnék, h ha önt választanám szülész orvosomnak,mennyibe kerülne a vizsgálatok+ a szülés?????
köszönettel :Linett


Hívjon fel kérem holnap délelőtt kedves Linett. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

mammográfia lelet  2012. február 20. 18:17   #74673 

Tisztelt Doktor Úr !

Ma kaptam meg a mammográfiai leletemet ez áll rajta:
Mk emlőben részleges zsíros involutio lemmett kevés resid.tejmirigy ábr.
Kóros szövettömörülés,mikromeszesedés egyik emlőben sem mutatkozik.
Kieg.UH vizsg.ja.

Mk. emlő R/2

43 éves 3 gyermekes édesanya vagyok. Szeretném megtudni, hogy mi a vizsgálatom eredménye . Előre is köszönöm


Nincs benne kóros.

eszter  2012. február 20. 18:17   #74672 

Kedves Doktor Úr!

2011.aug 1-én volt egy kaparásom rendszertelen vérzés miatt.
Az ezutáni vizsgált eredmények szerencsére negatívak voltak.Viszont azóta havi ill.25 napos rendszeres menstruáció jelentkezik aminek egyrészt örülök,másrészt kérdőmondat van bennem vissza menjek-e ellenőrzésre,mert
az orvos aki műtött azt mondta ezzel a műtéttel már vége a vérzésnek örökre.Vajon ez természetes?
köszönöm megtisztelő válaszát!
üdvözlettel. Eszter


Ilyet normális orvos nem mondhat kedves Eszter. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

cukor  2012. február 20. 18:16   #74671 

Kedves Doktor úr!
Megkaptam a terheléses vércukor eredményt van valami probléma?
éhgyomri: 4,7 mmol itt látom, hogy nincs csillag, mert a referencia értéken belül van, viszont 120 perces 9,1 mmol itt nincs semmi sem írva.
Köszönöm


Forduljon kérem diabetológushoz.

kerdes  2012. február 20. 18:15   #74670 

Tisztelt Dr.Ur!
Kerdesem az lenne, hogy ha tunetek hianyaban nem terelodik a gyanu endometriozis fele akkor az egy atlagos nogyogyaszati vizsgalatkor eszreveheto-e az orvos szamara?Tehat ha nincs fajdalom, es rendszeres orvosi kontrollra jar az ember akkor kizarhato ez a betegseg?Hogyan lehet ezt szurni?
Valaszat elore is koszonom.


Szerencsés esetben felfedezhető, de nem minden alkalommal.

Magnólia  2012. február 20. 18:14   #74669 

T. Doktor Úr!

Szövettani leletem diagnózisában ez áll:
"Flat papilloma.Koilocytosis epithelii portionis uteri. Dysplasia maioris gradus epithelii portionos uteri. CINll A resectiós vonalak épek, mirigybetrjedés megfigyelhető."

Kérem magyarázza el ezt nekem, és azt, hogy miként gyógyítható!
Köszönettel: Andi


Ezzel a műtéttel már meg van gyógyítva kedves Andi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

rákszűrés  2012. február 20. 16:45   #74668 

Tisztelt Doktor Úr!
Kérdésem, hogy szülés után mennyi idővel lehet leghamarabb rákszűrésre menni? Válaszát köszönöm!


Hacsak nincs valamiféle különlegesen sürgető tényező, akkor 3 hónap elteltével.

Félek!  2012. február 20. 16:43   #74667 

Tisztelt Doktor Úr!
Még mindig nem jelentkezett a menzeszem. Még a hétvégén a késés 3 napján csináltam tesztet, de negatív lett. Hozzá kell tennem, hogy Január 27. óta nem voltam együtt a barátommal. Valamint volt az az ovulációs vérzésem is. Már most lassan egy hete késik. Ismételjem meg majd a tesztet később vagy fölösleges?
Üdvözlettel!


Biztonság kedvéért 1 hét múlva ismételje meg kérem.

méhmegnagyobbodás!!!!  2012. február 20. 16:42   #74666 

bocsánatát kérem amért még ezt nem írtam hozzá.
Kenet általános értékelése:negativ dysplasiára és malignitásra alá van huzva a leleten miért huzták alá.Van mitől félnem?


Erika


Nincs, de a cytolysis azt jelenti, hogy a vizsgált sejtek egy jelentős része a feltehetően rossz rögzítés következtében bomlásnak indultak és így nem voltak értékelhetőek kedves Erika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

méhmegnagyobbodás!!!!  2012. február 20. 16:39   #74665 

Hogy értette Doktor úr hogy korlátozottan vehető komolyan tavaly 7 hó ban voltam rák szűrésen és most is azt mondta hogy hetedik hó ban menyek leg közelebb rákszűrésre. Akkor az eredmény agodalomra adhat okot?


Köszönöm válaszát


Erika


Olyan mintha meg sem történt volna kedves Erika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Menstruációs zavar  2012. február 20. 15:43   #74664 

Kedves Doktor Úr! 37 éves vagyok. A menstruációim rendszerint elhúzódóak, tehát 40-45 nap is eltellik a két ciklus között, azonban az utóbbi 3 alkalommal már rövidült ez az idő 30 napokra, de első két nap inkább pecsételő vérzés jelentkezett, aztán két napig bővebb menses, erőteljes fájdalommal, aztán napokig tartó barnás pecsételésem van. Azt szeretném kérdezni normálisnak tekinthető ez, vagy forduljak orvoshoz.


Én ebben nem látok komolyan kórosat.

baba  2012. február 20. 15:40   #74663 

kedves doktor ur ! Mikor kellene szeretkeznünk a páromal h több esélyem legyen a teherbe esésre???? köszönöm BARBARA


Állapodjunk meg, hogy kérdez három könnyebbet kedves Barbara. Ugye nem gondolta, hogy erre ismeretlenül nem lehet válaszolni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

méhmegnagyobbodás!!!!  2012. február 20. 15:38   #74662 

Tisztelt doktor úr!


Azt szeretném még meg kérdezni hogy mikor ajánlott a gyógyszert abba hagyni ha jövőre gyereket szeretnénk?
Most nézem a rákszűrési leletemet.És ez van rajrta.

-transzformácios zóna sejtjei vannak
-cytolysis/autolysis

ezek mit jelentenek valami gond lehet ha gyereket akarunk vállalni?

Köszönöm elöre is válaszát.

Erika


Három hónappal a tervezett teherbeesés előtt. A cytológiáját meg kellene ismételni, mert szerintem technikai hiba csúszott be, ami miatt az eredmény korlátozottan vehető komolyan. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

niki1982  2012. február 20. 15:18   #74661 

Kedves Doktor ÚR!

Harmadik babát tervezzük jan.29-én volt a mensim első napja a termékeny időszakban együtt voltunk (12-én), viszont görcsölget a hasam és nyilal a combomba. Terhesség lehetséges? 26-án kell megjönnie, ami remélem nem fog :)


Ennyiből én még nem gondolnék terhességre.

előző oldal 3734. oldal következő oldal