Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 3712. oldal következő oldal
erika821229  2012. február 13. 15:53   #74240 

Kedves dr ur azzal a kérdésel fordulnék onhoz hogy a 11 napon 6.5 mm vastag a méhnyálkahártya az jo vagy kevés


megfelelő

mioma és rendellenes vérzés  2012. február 13. 15:52   #74239 

Kedves Doktor Úr!

Röviden a "bajomról", 57 éves nő vagyok, van a méhemben egy 4 cm-es mioma, ami miatt időnként komoly vérzéseim vannak. Az utolsó menstruáciom 2009-ben volt utoljára, de abban az évben augusztus és novemberben volt eü. kaparásom, mert tenyérnyi alvadt vérdarabok távoztak tőlem. Sajnos most január végén is ugyanez történt, a szövettani eredményt holnap kapom meg. A legutolsó szövettani eredményem jó volt, az orvos azt mondta, hogy a méhem egy 40 éves nő méhének felel meg, nincs baja. Nagyon sok orvosnál megfordultam, de sajnos mindegyik a méhem eltávolítását javasolja. Ha a méhemnek nincs baja, és a mioma miatt vannak ezek a rendellenes vérzések, akkor miért nem lehet csak a miomát eltávolítani? Általában azt a választ kaptam, hogy nincs szükségem már ebben a korban a méhemre, illetve mioma műtétet csak 20-25 éves nőkön végeznek el.
Ön szerint Kedves doktor úr, tényleg a méh eltávolítása lenne a megoldás?

Válaszát előre is megköszönve, maradok tisztelettel: egy kétségbe esett, menopauzában lévő nő (B T)


Látatlanban csak annyit tudok mondani Önnek, hogy messze nem ez az egyetlen lehetősége kedves B T, de a megoldást csak az Ön ismeretében tudnám megtalálni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

SOS  2012. február 13. 15:27   #74238 

Tisztelt Doktor Úr!
A Yadine nevű fogamzásgátlót szedem és az első héten kimaradt 2 tabletta, amit csak később vettem észre a 2. hét kezdeténél, szóval pontosan nem tudom melyik kettő lehetett az pontosan. a párommal közben éltünk nemi életet. Az egyiket úgy pótoltam hogy egyszerre 2 tablettát vettem be, amit utólag olvastam hogy talán nem is kellett volna! Mit kellene most ebben az esetben tennem?


Imádkozni.

Kitti  2012. február 13. 14:58   #74237 

Tisztelt Doktor Úr!!

Már biztosan terhes vagyok. De éppen az elöbb volt egy kis barnás folyásom, amiben egy pici vér is volt talán. Ez mitől lehet??Elvetélhetek??
Köszönettel!!


Hagyja abba kérem az aggodalmaskodást és a habverést, és csak pozitív gondolatai legyenek!

barnás pecsételés  2012. február 13. 14:57   #74236 

Kedves Dr Úr!

Tanácsot szeretnék kérni öntől.Tavaly November végén volt menzeszem fogamzásgátlótól.Mivel trombózis gyanús lett a lábam így abbahagytam a gyógyszer szedését.Ezután úgy döntöttünk,hogy babát szeretnénk.sajnos Decemberben és Januárban nem volt magától menzeszem,de viszont most február10.én véres lett a fehérneműm ez egy napig tartott,majd a mai nap folyamán barnás pecsételésem van,és görcsölök.
Csináltam tesztet kb 2héttel ezelőtt ami negatív lett.
Mi lehet ez most nálam?
Várom mihamarabbi válaszát.
Üdvözlettel Nóra


Bármilyen furcsa is kedves Nóra, akár tabletta-utóhatás is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

labor  2012. február 13. 14:21   #74235 

Tisztelt Doktor úr.Labor eredményem szerint a fehérvérsejt szám 14.26 A vizelet üledék lt-ben sok élesztősejt.soor pozitiv.Azt már megválaszolta a Doktorúr menjek orvoshoz hamar,de irna egy pár sort mit jelent mire utal ez az eredmény?Köszönöm


Ön terhes? Ha igen, akkor a a fehérvérsejtszámnak semmi jelentősége nincs. A vizelet-üledék-eredmény besodort hüvelyváladéktól van, hüvelykezelésre lenne szüksége.

szandra  2012. február 13. 14:10   #74234 

Tisztelt Doktor úr!
Múlt héten hétfőn a 27.napra megjött a menstruációm, az első két nap még csodálkoztam is,hogy milyen csekély mennyiség. Aztán a 3,. napon beindult és azóta most már 6. napja folyamatosan megvan és olyan intezitással,mintha körülbelül a 3. napnál tartanék. Ami nálam a legerősebb.
36 éves vagyok, és még sosem volt ilyen. Kérem válaszoljon.
Köszönettel:Szandra


1-2 napig még legyen kérem türelemmel kedves Szandra, és ha nem szűnne, akkor forduljon kérem orvoshoz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

altesti fájdalom  2012. február 13. 13:52   #74233 

Tisztelt Doktor Úr!

Novemberben voltam rákszűrésen, minden rendben volt. Pár napja a nagy wécézés után egy kis altesti fájdalmat érzek, majd elmúlik. Ez mi lehet?

Köszönöm, Enikő


Vizsgálat nélkül honnan tudjam kedves Enikő? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

csak megnyugvás képp irok  2012. február 13. 13:40   #74232 

Tisztelt Doktor úr !!!

Ha november közepén voltam eggyütt a barátommal ugy,hogy megszakitással védekeztünk .Január végén vettem tesztet és negativ lett.Az aktudtól számitva már 3x megjött rendesen ahogy kell és ameddig szokott.Semmilyen előjelet nem érzek és nem is látszik semmi.A gond az,hogy paranoiás vagyok,csak egy rövid választ adjon...Terhes lehetek vagy nem ???


Nem.

Gyógyszer  2012. február 13. 13:38   #74231 

Tisztelt Doktror Úr!

A fogamzásgátló tabletta utolsó darabját csütörtökön veszem be, akkor telik le a 21. nap, a menstruációmnak hétfőn kell majd megjönnie, az lenne a kérdésem, hogy pénteken amikor az első gyógyszermentes nap lesz lehetek-e együtt a párommal védekezés nélkül anélkül hogy izgulnom kéne?

Köszönettel: Anikó


Nem kedves Anikó, kiegészítő védekezésre szükség lenne. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

terhesség+ciszta  2012. február 13. 13:33   #74230 

Üdvözlöm!
Hat hetes és 4 napos kismama vagyok, és a Babóca mellett találtak még egy 49*51 mm-es egyrekeszű, vékonyfalú cystikus képletet a petezsák mögött. Két hét múlva újra megnézik uh-on, de az lenne a kérdésem, hogy elveszíthetem emiatt a babát?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.: T. Zsuzsanna


Nem kedves Zsuzsanna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Anna  2012. február 13. 13:33   #74229 

Kedves Dr.Ur!

Eléggé el vagyok keseredve,mivel 13 hetesen elvetéltem.Minden rendben volt ,a baba szépen fejlődött,előtte még 2 nappal nagyon aktiv volt, a méhszáj zárt volt és a magzat viz is tiszának látszott.Aztán elkezdtem vérezni és jöttek az alhasi fájdalmak is.Már szinte minden vizsgálatom voltam mivel nehezen jött össze és mindent rendben találtak.Szóval a kérdésem az lenne,hogy nyilván ön nem tudhatja ez a baba miért ment el de azt szeretném tudni ilyen idős korban (13 hét)milyen okok merülhetnek fel?Már volt egy vetélésem akkor 12 hetesen de a baba már elhalt 7 hetesen.Szóval a nagy dilemma nálam az,hogy érdemesen -e tovább lelkileg terhelni magam ,ha teherbe esek de mindig megszakad valami miatt a terhesség?Kérem szépen válaszoljon nekem,tényleg csak alehetséges okok érdekelnek amiket meg szeretnék oldani.35 éves vagyok ,de még nincs gyerekem.Tisztelettel:Anna


Nem tudna megkeresni kedves Anna? Fel kellene deríteni az okokat és kiküszöbölni őket. Van reális reménye! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Lili  2012. február 13. 13:31   #74228 

Tisztelt Doktor Úr !

A kérdésem nagyon rövid lenne,Létezik olyan,hogy elvileg 12 hetes terhes nőnek (ami egyépkén szerintem hazugság ),hogy elég sovány a lány de még egy pici dudor sem látszódik és eggyátalán nem volt semmilyen előjel,se hányinger,se émelygés semmi. (a Báttyámat akarja ezzel megfogni egy lány )


Sajnos ilyen létezik. Ha kellően buta lányról van szó, esetleg még később sem tűnik fel neki a terhesség.

escapelle S.O.S  2012. február 13. 13:30   #74227 

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon köszönöm a válaszát, sokat segített, nagyon hálás vagyok! :)))
Legyen szép napja!


Örülök. Nagyon szívesen, Önnek is!

chance  2012. február 13. 13:29   #74226 

Tisztelt dr.Úr !
Abba hagytam 5 év szedés után a yasminelle fogamzásgátlót, azóta 3,5 hét telt el. 5 napja szinte egész nap émelygek,néha szédelgek,menstruáció előtti nyomásszerűt érzek a hasamban és fáradt vagyok.Félidőben napokig erős szúrást éreztem a petefészkemnél. Mire utalhatnak ezek a tünetek, lehet gyógyszer elvonási tünet?
Előre is köszönöm válaszát.


Gyógyszer-elvonási tünet nincs. A szúrás a peteérést jelezhette, az egyéb panaszait látatlanban nem tudom magyarázni.

terhesség még lehet???  2012. február 13. 13:03   #74225 

Tisztelt Doktor Úr! Terhes vagyok és napok óta gyomor fájdalommal,gyomorsavval küzdök szenvedek.Ha éhes vagyok fáj a gyomrom,ha eszek fáj a gyomrom és evés után büfögöm fel az ételt elnézést a nem megfelelő kifejezésért.Ezért ma elmentem a gyógyszertárba,hogy kérjek valamit a gyomromra és adtak egy port aminek a neve csak annyi,hogy Gyomorsav lekötő por amit a gyógyszertárban kevernek ki azt mondták,hogy semmi mást nem lehet szedni terhesség alatt csak ezt a port.Naponta többször is lehet belőle bevenni egy kis kanál adagot gondolom fel kell oldani vízbe.Az lenne a kérdésem,hogy tényleg lehet szedni ezt a port?Én a Rennire gondoltam de azt mondták,hogy azt nem lehet!Köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Mónika!


Tényleg lehet kedves Mónika, de én inkább Salvus-víz rendszeres ivását javaslom Önnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

39 hetes terhes  2012. február 13. 13:02   #74224 

Tisztelt Doktor úr!

39 hetes terhes vagyok. Elvileg 1 hét múlva szülök. A kiírt időpontig elvileg már nincs több vizsgálat. Viszont 1-2 napja a csiklómnál olyan kellemetlen érzést érzek. Nem viszket, nem ég, inkább csak mintha ki lenne dörzsölődve. Folyás van, de nem változott. Ez valami fertőzés lehet? Elég a szülésnél szólnom erről? Mert amúgy nem vészes a dolog... Vagy menjek orvoshoz?
Válaszát köszönöm: Piroska


Kenje be Bepanthen-kenőccsel kedves Piroska. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

erzsebet  2012. február 13. 13:00   #74223 

Tisztelt Doktor Úr!

Kérem szépen szíves segítségét,voltam nőgyógyásznál azzal a panasszal hogy viszket a hüvelyem és alhasi fájások.Méh gyulladást állapított meg a dokim,rákszűrés eredmény is meg volt amin:P2
gyulladás
Kezelésre,kaptam hüvely kúpot,szájon át tablettát,és tantum rosa irrigálásra.
Rá két hétre megint vissza mentem a panaszokkal,újra irrigálás és kúp.
Nem javult a panasz.
Ez után a kenet levétel,aminek az eredménye megérkezett,és ebben szeretnék ki kérni segítségét az értékelésben és hogy kezeljem a viszketést??(orvosom szabadságra ment).
Lelet:
Baktérium jegyzék
1.Escherichia coli
Candida albicans sok telep
Nagyon szépet köszönöm.
További szép napot önnek!
Tisztelettel:Erzsébet


Önnek hüvelykezelésre volna szüksége, de ezt sajnos levélben nem tudom megoldani kedves Erzsébet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Nem jön a tesó!  2012. február 13. 12:59   #74222 

Tisztelt Doktor úr!
Szeretném a segítségét kérni, röviden leírom kórtörténetemet. 2008.10.08-án egy zavartalan terhességből egészséges kisfiam született.Ő első hónapban összejött, most viszont már 13 hónapja próbálkozunk de sikertelenül.2 alkalommal sikerült teherbeesnem, de elösször 5 hetesen spontán, majd 10 hetesen műszeresen kellett befejezni a terhességet magzat elhalás miatt. A beavatkozás májusban volt.Ezt követően a ciklusom beállt 28 naposra, azonban, a menstruáció előtt 5-6 nappal már jelentkezik nálam pecsételő vérzés.A hormonvizsgálat kiderítette, hogy magas a prolaktin szintem, ami azóta normalizálódott a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően.Azonban a barnázás megmaradt.A Bromocriptin mellett kaptam Clostilbegytet, ez a 2.ciklusom vele, de a tegnap UH szerint a szonográfus a következőt látta a 16.ciklusnapon:ciklusnak megfelelő nyálkahártya, rendes, nagy uterus.A fundusnal egy 6 mm-es echogen képlet, benne áramlás nem igazolható.(polypus?)A jobb oldali ovariumban egy 32mm-es kerek, szalagos részeket tartalamzó képlet, ami megfelelhet corpus haemorrhagicumnak.A bal oldali ovariumban 2 apró tüsző.A douglasban folyadék nincs, anteuterin kp.folyadék látható. Ennyi áll a papíron.Ön hogyan értelmezi ezt?A szonográfus szerint egy Clostilbegyt szedése mellett, nagyon kevés hatás, ,mert szerinte a 16.ciklusnapon nem így kellene hogy "fessen a kép". Az még talán fontos lehet, hogy a vizsgálat során nehezen találta a bal petefészkemet és a vizsgálat fájdalommal is járt.Kellemetlen volt.A leírt gyógyszerek mellett ebben a hónapban elkezdtem a ciklus közepétől az utrogestan hüvelykúpot is, bár vérvizsgálat szerint nem elégtelen a sárgatesthormon termelődés.Ön mit javasol? Mi lehet a legjobb és a legrosszab variáció a leírtak alapján? Nagyon várom és előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: G.A.


Valami nekem azt súgja kedves G.A., hogy túl kevés a türelem és túl nagy a habverés ebben az ügyben, csak éppen a valós okokkal nem foglalkozik senki sem. Látatlanban sajnos nem tudok Önnek többet mondani, de nem gyógyszerekre kellene koncentrálni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

dina  2012. február 13. 12:55   #74221 

mar 4 heten volt egy méhszájplasztika szeretkestem les valami problema?


Nem valószínű, de ha még egy ilyen parasztos levelet küld nekem, abból már igen.

előző oldal 3712. oldal következő oldal