Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 3616. oldal következő oldal
felfázás  2012. január 13. 17:56   #72320 

Kedves Doktorúr!

Szeretkezés közben és után is égő érzést éreztem a hüvelyemben. Semmilyen más tünetem nincs (sem folyás vagy viszketés)... Azt szeretném kérdezni, hogy ezt okozhatja a felfázás vagy kidörzsölhette az óvszer is? Köszönöm válaszát! Nóri


Kedves Lina-Sára-Sziszi-Eszter-Ida-Zsani-G-Iza-Gréti-Hanna-Liza-Odett-Nóri! Önnek ez a 16. levele bő egy hónapon belül különböző témakörökben. Csak azt szeretném kérdezni, hogy úgy gondolja-e hogy nekem nincs elég dolgom és ezért szórakoztatásra szorulok, vagy Önmagát szórakoztatja a leveleivel? Vajon ha fizetni kellene a válaszokért, akkor is feltenné Őket? Ön nem fázott fel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Ovulácio  2012. január 13. 17:47   #72319 

Tisztelt Doktor Ur!

Babát tervezunk.
Az ovuláciom most január 24-ikére várhato.
On szerint ha két-három nappal elotte leszunk egyutt akkor esetleg még van esély egy kisbaba fogantatásra?
Vagy talán érdemesebb volna az ovulácio napjára tenni?
Sok mindent lehet olvasni és sokan ajánlják elotte 1-2 nappal nem a konkrét napon.
On mit tanácsol? ha homérozok az megfelelo?


Koszonom válaszát.
Minden jot kivánok.
Lia


A hőmérőzés megbízható kedves Lia. Középidőben érdemes több alkalommal is együtt lenni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

cysta  2012. január 13. 17:44   #72318 

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy a méh falában kissé jobbra és elől 60*71*56 mm jól körülhatárolt myomám, és hétfőn az ultrahang kimutatott a jobb oldali ovariumon egy 57*32mm-es többrekeszű vékonyfalu cystát. A CA-125 vérvizsgálat értéke 13,2 U/ml. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint milyen súlyos az esetem és mi a teendőm a továbbiakban. (Ciklusom késik már 10 napja)
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel Anikó (44 éves)


Nyilatkozni csak az Ön ismeretében tudnék kedves Anikó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

HPV teszt cytológia után  2012. január 13. 17:42   #72317 

Tisztelt doktor úr!
Elnézését kérem előre is újabb kérdésem miatt!

Levette a nőgyógyász a cytológiát hétfőn, azontúl mindent rendben talált.
A bőrgyógyász azt a kis fehéres valamit lefagyasztotta, ennek eredményeképp most kicsit pirosas sebes a helye. Nem mondta rá hogy condyloma lenne.
korábbi hozzászólásra érkezett válasza után az lenne a kérdésem hogy ha hétfőn levették a cytológiát akkor hétfőn menjek vissza a bőrgyógyászhoz levetetni a hpv tesztre a mintát? (a külső bőrfelszínről vagy a hüvelyből szokták hpv-re levenni a mintákat?

Egyáltalán P2 cytológia (kis gyulladás) eredménye mellett érdemes megcsináltatni 5.500ft-ért a HPV tesztet a Genoid Kft-nél?


Én egyelőre semmit sem tennék a cytológiai vizsgálat eredményének a megérkezéséig.

Crinone 80 mg  2012. január 13. 17:40   #72316 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm szépen a válaszát, ellenben az orvosom azt írta crinone erősebb.

Tisztelette: Kovács Katalin


Felfogás kérdése kedves Katalin. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

petra  2012. január 13. 17:39   #72315 

Sajnos akkor elakadhatott valahol,mert meg már nem érkezett,legalábbis én nem látom.
A vírus elvileg nem mehetett át email-en, a számítógépdoktor ezt mondta.
Akkor most beérem egy felszívódott, olvasatlan válasszal. :)
Pihenjen sokat!
Öleljük:Enci


Köszönöm, viszont! Sokat gondolok az Unokámra és sokszor puszilom Őt. Szeretettel Hamvas Ferenc

Tej2  2012. január 13. 17:33   #72314 

mert úgy halottam hogy a tej hatástalanítja a gyógyszereket(vagyis némelyiket) de akkor butaság, örülök neki:D
köszönöm


Örülök, hogy ezt megtanulta

petra  2012. január 13. 17:24   #72313 

Drága Nagyapa!

Küldtem tegnap fényképes levelet,csak érdeklődnék megkapta-e.
Bekapott valami vírust a gépem,megbolondult(most fogják elvinni meggyógyítani),és sajnos nem igazán akar működni semmi sem,ezért reménykedem,hogy a levél még átment.

Kellemes Hétvégét Kívánunk!
Öleljük sokszor:Enci


Átjött és őszintén remélem, hogy a vírust nem hozta át. Pedig válaszoltam is, hogy büszke vagyok a boszira. Ölelem Hamvas Ferenc

Crinone 80 mg  2012. január 13. 17:17   #72312 

Tisztelt Főorvos Úr!

A héten csinálták a harmadik inszeminációmat, előző kettőnél utrogestan 100 mg-ost írt fel az orvosom, most pedig Crinone 80 mg osat. Mi a kettőközötti különbség ? Árban Crinone jóval drágább, ennyivel jobb is?

Várom válaszát!

Tisztelettel:Kovács katalin


Nem kedves Katalin. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Tej  2012. január 13. 17:16   #72311 

Jó napot.
Kérdésem az lenne hogy a tej hatástalanítja a fogamzásgátló hatását?


Ez a butaság meg hogy jutott az eszébe?

baba  2012. január 13. 10:07   #72310 

Tisztelt Doktorúr! a párom 10evet szedte a fogamzas gatlot.tobb mint 1 honapja nem szedi.
es nagyon szeretnenk gyereket! 26eves!
mi a celszeru megoldas?
koszononettel:Koncsik Csaba


A türelmes várakozás kedves Csaba. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

#72308  2012. január 13. 10:07   #72309 

Tisztelt Doktor ur!
Érdeklödni szeretnék ha terhes vagyok,akkor akadájozkat e a melemben këvő csomo a szoptatásban.Mert. Félek visszameni leszivatni.ez egy ciszta válasza fontos számomra.tisztelettel Erika


Nem akadályozhatja, de jobb volna leszívatni, mielőtt elkezd nőni kedves Erika. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

elkeseredett  2012. január 13. 10:04   #72308 

Tisztelt Doktor Úr!
2009. július 15.-én terhesség megszakításom volt. + nappal utána rettenetesen fájt a hasam alja, a gát, a végbél. A wc-s alatt csillagokat láttam, mert úgy éreztem mindenem kiszakad. Darabos vér ürült belőlem. Visszamentem a nőgyógyászomhoz, aki azt mondta minden rendben van, ez vele járója az abortusznak. Pár nappal később már hőemelkedésem is volt. Újra elmentem hozzá, és azt mondta mindenféle vizsgálat nélkül, hogy hisztis vagyok. Hozzá tenném, hogy egészséges kislánynak adtam életet 2004-ben, tudom milyennek kellene lennie a vérzésnek. Mikor már elviselhetetlen volt a fájdalmam és menni sem bírtam igazán, felkerestem egy másik orvost, aki megvizsgált, és a diagnózis heveny hüvely gyulladás volt. Klion d 100-at kaptam, majd kontrollon már minden rendben volt. Viszont akkor azt is mondták, hogy a külső méhszáj nyitva van 1,5 ujjnyira. Az alhasi fájdalmam megmaradt. Folyamatosan nőgyógyászhoz küldtek, ahol citologiát csináltak és normális hüvely vizsgálatot, valamint uh-t. Semmit nem találtak. Hüvely kenetet nem vettek sosem. Aztán vastagbél tükrözésre küldtek, ott megállapították, hogy aranyerem is van. KAptam rá detralexet. Továbbra sem múltak a panaszaim. Sebészeten azt mondta a dokim kiveszi a vakbelem ha gondolom, bár nem lát rá semmi jelet, hogy esetleg az okozhatna ilyen gondokat. Feladtam az orvoshoz járást. Alghopirint és meristin konbinációval éltem hosszú hónapokig. AZtán eljött az éves nőgyógyos vizsgálat és a panaszaimra fogamzásgátlót írtak fel. 2010 decemberében elvették, mert arra fogták a fejfájásom és a vérnyomásom kiugrálását. Még szedtem a gyógyszert teljesen rendben voltam. 2011 júniusában vért pisiltem töményen. Kiderült, hogy e-coli baktérium van a vizeletemben. Nolicint kaptam majd ciprofloxacint kellett szednem. A következő tenyésztésem negatív lett, 2 hét múlva újra vért pisiltem persze iszonyatosan fájt. Akkor enterococcus feacalis-t mutattak ki a viziletben. Gentamicin injekciót kaptam és amoxicillint tablettában. A következő eredményem már negatív volt. Novemberben újra véreset pisiltem. Az urológián azt mondták minden rendben van, szedjek tőzegáfonyát. A vizelet tenyésztés valóban negatív volt. A problémám azóta is meg van. Minden hónapban peteéréskor jelentkezik, bár most nincs benne szemmel láthatólag vér. Egyik pillanatról a másikra jelentkezik és azt érzem, mintha égne a csikló és a hüvely. Ebből már tudom, hogy megint szenvedés lesz. Ön mit gondol mitől lehet? Most is azt érzem, mintha folyamatosan izgalmi állapotban lennék, mintha a csiklóm duzzadt lenne. A hólyag olyan mintha tele lenne ugyanakkor most pisiltem A házas életemmel minden rendben van. A páromnál vizelet tenyésztése negatív volt, a vérképe is ok. De akkor velem miért van ez? Mi okozhatja? Önnek mi a véleménye? Milyen vizsgálat maradhatott még el? A munkámat már elveszítettem emiatt. Esetleg a páromnál kellne keresni valmit? Azóta hogy együtt vagyunk azóta van ez a vizeléses probléma. Bár görcsölni már nem görcsölök. Nem lehet hogy a spermiumban van valami? BAbát szeretnénk, az sem jön össze. Köszönöm szépen a válaszát előre is. Tisztelettel: Gabriella


Az Ön panaszai annyira összetettek kedves Gabriella, hogy csak személyes találkozás után tudnék Önnek segítséget nyújtani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Livial  2012. január 13. 10:00   #72307 

Tisztelt Doktor Úr!
50 éves nő vagyok, változó kori panaszokkal kerestem fel a nőgyógyászt. Kb. 3 éve kezdődtek a panaszaim (hőhullámok, verejtékezés, alvászavarok, fejfájás, hangulatingadozás). Számtalan gyógynövényes, szójás, homeopátiás készítményt kipróbáltam, de nem használtak, így végül a hormonkezelés lehetősége merült fel. Tudomásom szerint hormonkezelés előtt a következő vizsgálatokat szokás/kell elvégezni: mammográfia, méhnyakrák-szűrés, hüvelyi ultrahang, laborvizsgálat hormonszint-vizsgálattal és csontsűrűség-vizsgálat. Az orvos a csontsűrűség-vizsgálatról nem tett említést, a hormonszint vizsgálatát pedig szükségtelennek tartotta, azt mondta, anélkül is tud felírni Livialt. Kérdésem az, hogy ha nem ismertek a hormonszintek, akkor honnan tudjuk, hogy mit kell pótolni? Hogyan lehet akkor erre gyógyszert írni? Vagy a tünetekből lehet következtetni arra, hogy melyik hormonból mennyi hiányzik? És az lehetséges-e, hogy normális hormonszint mellett jelentkeznek változó kori tünetek? Olvastam, hogy a Livialt akkor lehet szedni, ha az utolsó menstruációtól már eltelt egy év. Az én esetemben ez csak négy hónap – ilyen esetben lehet-e szedni a Livialt, és ha igen, akkor ez milyen problémát okozhat? Ha elkezdem szedni a gyógyszert, honnan tudhatom, hogy valóban az volt-e az utolsó vérzés és hogy meddig kell védekezni?
Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Erzsébet


Kedves Erzsébet! Remélem nem bántom meg a válaszommal, de úgy érzem, hogy kicsit fordítva tetszett a lóra felülni. Nem az orvos volt, aki Önt azzal üldözte, hogy hadd segítsen Önnek a panaszai elmulasztásában, hanem Ön keresett meg - ezek szerint nem bizalmi alapon - egy orvost segítségért. Nekem orvosként sem jutna eszembe egy általam megkeresett Kollégám szakmai véleményét sem kétségbe vonni, sem felülbírálni. Ha megkerestem, akkor azt azért teszem, mert bizalmat szavaztam neki és nem olvasom végig a szakirodalmat és nem a netes fórumokat!/, hogy vajon hol hibázhatott és hogy korrekt módon járt-e el velem. A lényegre térve: a Kolléga azt cselekedte, amit kellett neki tennie, sem a hormonszint-mérés, sem a csontsűrűség-mérés nem rutin és nem kötelező vizsgálat. Előbbi azért, mert a panaszai alapján teljesen nyilvánvaló a hormonzavar mibenléte, utóbbi ezért nem, mert ha van csontritkulás, akkor is ugyanaz a kezelés, mintha csak a megelőzés a cél. A gyógyszerválasztással is egyet tudok érteni, mert jelen pillanatban ez a készítmény az, ami a legkevesebb mellékhatás lehetőségét hordozza. Védekeznie nem kell, a terhesség veszélye már csak a panaszait figyelembe véve sem fenyegeti Önt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

PMS 2  2012. január 13. 00:13   #72306 

Tisztel Doktor Úr!

Köszönöm szépen villám válaszát!

Psychésen lehetséges magasabb hőemelkedés?

Tisztelettel: Judit


Nem a hőemelkedés a lényeg, mert az csak valaminek a megjelenési formája kedves Judit. Keressen Magának olyan szakembert, aki előbányássza a probléma gyökerét és segít Önnek feldolgozni azt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

PMS  2012. január 12. 23:55   #72305 

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem elég összetett problémám lenne, elnézést, ha nem teljesen idevág, de teljesen el vagyok keseredve. Fogalmam sincs, hogy kihez és hova tudnék fordulni a gondommal.

Pont 2 éve kínoz állandó hőemelkedés, amire nincs semmiféle magyarázat. Voltam teljes CT-n, medence MR-en, készült autoimmun vizsgálat, sejtfelszínes fenotipizálás, vastagbél-gyomor tükrözés, csontizotóp vizsgálat, tumormarker vizsgálatok, mammográfia, de sajnos nem jutottunk semmire a vizsgálatokkal. Egyedül pajzsmirigy alulműködést és gyulladást sikerült megállapítani.

Az utóbbi időben, azt vettem észre, hogy a menzeszem előtt 10 nappal, nagyon rosszul vagyok, a hőmérsékletem felmegy akár 37,8-ig, ami már elviselhetetlen. Majd a menzeszem 2-dik napján spontán normalizálódik, illetve lemegy 36,7-re és max 37,3-ig emelkedik csak meg, de a 3-dik héten elviselhetetlen lesz egészen a menzesz kezdetéig. Ez lenne a premenstruációs szindróma? Vagy ez a valami más lehet? Nagyon félek, Doktor Úr. 34 éves vagyok, és lassan pánikrohamaim vannak, mert permanens félelemben élek ettől az állapottól.

Sokszor készült vérkép is, ahol a gyulladási paraméterek normális kereten belül vannak, még a prolactinom is normális. Egyedül ösztrogén és progeszteron nem lett eddig nézve. Soproni vagyok, de akár Budapestig is elmennék a Doktor Úrhoz, ha lenne valami ötlete.

A ciklusom eddig teljesen normális időnként jött meg és nem szedtem soha, semmiféle fogamzásgátlót.

Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is!

Tisztelette: Judit


Önnek feltehetően semmi problémája nincs kedves Judit, az Ön tüneteinek az alapja biztosan pszichés, amit lehetne kezelni, de ehhez megfelelő szakemberre volna szüksége. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

műtét vagy sem?  2012. január 12. 22:28   #72304 

Tisztelt Doktor Úr!

A tanácsát szeretném kérni.
Az elmúlt 2,5 évben háromszor volt P3 cytológiai eredményem. Voltam HPV tipizáláson is, mely az 56-os HR típust mutatta ki.
Az orvosom mindhárom alkalommal az Isoprinosin-os kezelést javasolta, szerinte egy műtéttel nem oldódna meg a probléma, mivel attól függetlenül a vírus a szervezetben marad, újra kialakulhat gyulladás, így ezt gyógyszeresen kell kikezelni.
Mivel aggódom, kikértem egy másik nőgyógyász tanácsát is, aki konizációt javasolt, lévén, hogy már háromszor volt P3 eredményem (igaz nem egymást követő vizsgálatok alkalmával, két eredmény között volt amikor a gyógyszeres kezelés hatására visszament P2-re).
A jelenlegi leletem kóros neoplasticus hámelváltozást -atypusos laphámsejtek (ASC-US) mutat.
Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint indokolt ilyen esetben egy műtét?

Válaszát előre is köszönöm


Fel tudna hívni holnap?

???  2012. január 12. 22:27   #72303 

Tisztelt Főorvos Úr!

Érdeklődni szeretnék...
Diagnosztizált PCOs van... Volt többször is laparoscopos vizsgálatom is, Uh-val is jól látható volt (többen is látták!)
Első terhességem előtt kb. évi 1-2 alkalommal volt a menszeszem, első terhességem nagyon nehezen sikerült,( a 6.dik inszem, de volt 2 vetélésem is...)
1-2 hónapig szoptattam, másfél év alatt 1 szer volt meg, aztán spontán terhes lettem a kisfiammal... :-)

A második gyermekem 2,5 éves.
Kb. 1 éve szinte normálisan megjön... na jó 1-2 nap csúszás, de minden hónapban!
Normális ez? :-) tudom, hogy az lenne, de ez most mitől?? A pco (s)-val együtt járna, hogy ne legyen menszesz nem?? Én úgy tudtam, hogy ez már így marad.... (?)

Ha esetleg majd egyszer még szeretnénk kisbabát, akkor elképzelhető, hogy (tervezés mellett is) spontán legyek terhes? :-)

Egyébként 30 éves vagyok, meddig egészséges kisbabán gondolkodni?? :-)
35 év felett tudom, hogy már nem annyira "normális" dolog...
Köszönettel:
Gabi


Kedves Gabi! Elképzelhető és 40-45 éves koráig nyugodtan gondolkodhat gyerekben. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Cypromix  2012. január 12. 22:25   #72302 

Kedves Doktor úr!

Írtam már Önnek, a "máj és cysta témában". Az egyik téma nagy örömömre, mintha a világ legnagyobb csodája történt volna, megoldódott. 2 hónapja nem jött meg, Ön szerint a bal oldali petefészkemben lévő hormon cysta miatt, azt tanácsolta, hogy várjak türelmesen.
Így tettem és tegnap előtt végre megjött, színt és mennyiséget tekintve , mintha mi sem történt volt volna, olyan mint régen. :)
A cysta vajon "távozott" vagy még jelen lehet a szervezetemben?

Most kezdem igazán érezni, hogy a cypromix ürül a szervezetemből, közérzetileg jobban érzem magam, nem ingadozik a hangulatom, és a libidóm is alakul. :)

Köszönöm a sok segítséget, tanácsot és a rengeteg türelmet!
Szép estét kívánok!

P.Petra


Köszönöm a jó híreket kedves Petra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

frontin és gestomix  2012. január 12. 21:33   #72301 

Tisztelt Doktor Úr!
Erős szorongásra (átmenetileg) Frontint szedek (0,25-öst, napi 2-3 szemet), mellette pedig Gestomix fogamzásgátlót. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyugtató befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását, kell-e emiatt kiegészítő védekezés?
Válaszát előre is köszönöm!
Kitti


Nem befolyásolja kedves Kitti. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal 3616. oldal következő oldal