Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 3592. oldal következő oldal
Érzékeny?  2012. január 7. 11:36   #71840 

Tisztelt Doktor Úr!
Hüvelygyulladásom van és a klion kúpot kaptam de az nagyon csípet ezért visszamentem dalacint kaptam hát az se jó folytassam a harmadik napnál tartok. Vagy valamire érzékeny a hüvely vagy felmaródott? Véleményét szeretném kérni. Köszönöm. Ildikó


Látatlanban kedves Ildikó? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

vérzés  2012. január 7. 11:23   #71839 

Kedves Főorvos Úr!

Ebben a hónapban normálisan megjött a menstruációm, ahogy szokott,viszont egy héttel később újra elkezdtem vérezni,már 7 napja vérzek,olyan mintha másodszor is megjött volna ebben a hónapban, de nem akar elmúlni. Meg tudná mondani, hogy mitől lehet?

Várom válaszát!Tisztelettel: Eliza


Sajnos nem kedves Eliza. Nem vagyok látnok, orvos vagyok. Ráadásul Önnek nem arra van szüksége, hogy mitől lehet, hanem arra, hogy mitől van. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

.  2012. január 7. 10:49   #71838 

És, ha még nem volt nemi kapcsolatom?


Akkor pláne hagyja abba az agyalást kérem.

kétely  2012. január 7. 10:37   #71837 

Üdvözlöm,

Ismét itt.. Először is köszönöm válaszát! Kicsit megnyugodtam. Viszont egy kérdésem még lenne.
Az sem jelent gondot, hogy ez a 'dolog' legutóbbi menstruációmnál sokkal erőteljesebb volt? Körülbelül hány napig nem jelent ez gondot??


Miután a menzeszek kb. negyede nagyon korai vetélés, így ha Ön nemi életet él, akkor ez sem tekinthető kórosnak.

kétségbeesett Lány  2012. január 7. 10:28   #71836 

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, így látatlanba, hogy a menstruációm alatt gyakran szembesülök, a távozott vérben kisebb- nagyobb vérdarabokkal, olyan mintha alvadt vér lenne. Lehetséges ez? vagy esetleg ez a méhnyálkahártya leválása? Kissé kétségbe vagyok esve, megijedtem, nem tudom minek vélni. Az utolsó menstruációmnál többet is tapasztaltam ezekből..

Köszönettel: \'Karike\'


Ez az a tipikus eset, amikor valakinek nincs semmi baja kedves Karike, de azért biztonság kedvéért csinál magának. És ráadásul a megoldást is pontosan tudja, mert leírta. Ne tegye kérem! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

emi37  2012. január 7. 10:08   #71835 

Jó reggelt Doktor Úr!
Este óta fáj ha pisilek ég és állandó inger. Van itthon monural receptem amit még ma kiváltok,de az lenne a kérdésem mivel tudnám estig enyhíteni a panaszokat? Két hónapja eléggé rendszeressé vált a probléma mióta új fogamzásgátló gyógyszert szedek(jangee). Általában szexuális együttlét után jelentkezik,fertőzhetjük egymást oda vissza? A barátomnak veseköve van ami időnként fáj neki,okozhatja ez esetleg a fertőzést? Köszönöm válaszát....


Önnek bizonyosan van egy hüvelyi fertőzése, aminek következményeként alakul ki szex után a hólyaghurut. Hogy a hüvelyi fertőzés mennyire van összefüggésben a Barátjával, azt sajnos nem tudhatom. Abban viszont biztos vagyok, hogy a háttérben állhatnak olyan lelki okok, melyek az immunállapotát rontják.

terhesség?  2012. január 7. 09:53   #71834 

Tisztelt Doktor Úr!

Qlaira fogamzásgátlót szedek már több mint egy éve. Eddig 2 hónap kivételével megjött a menstruációm. Rendszeresen élek szexuális életet, viszont már 4. napja késik. Lehet terhesség? mikor érdemes tesztet csinálni? Lelki gondok befolyásolhatják ilyenkor a menstruációt?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Piros


Befolyásolhatják kedves Piros. Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

menszesz alatt  2012. január 7. 09:40   #71833 

Üdv!
Dr Úr! Igaz-e, hogy a vérzéses napokon óvatosan lehet emelgetni? Azt vettem észre, most, már múlóban volt a vérzésem és cipekedtem újra elkezdett fájni a hasam és újra vérzek. Nem vészes, de okozhat ilyet a cipekedés?
Válaszát előre is köszönöm!
Liza


Nem igaz kedves Liza. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

pici tej?  2012. január 7. 09:40   #71832 

Tisztelt Dr. Ur!
Koszonom a gyors valaszat.Nem preselgettem eddig, de egy kis szortuszo begyulladt es azt piszkaltam ki, amikor mellette kijott egy kis tejszereu valladek es utanna megneztem mindket mellemet es akkor tapasztaltam amiket leirtam.Lenyeg, hogy semmi gond, rovidre van zarva.Tisztelettel Erika!


A szőrtüszőgyulladás kezelése a szőrtüsző eltávolítása és nem a piszkálás kedves Erika. Örülök, hogy megértett! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Nemtudom  2012. január 7. 09:31   #71831 

Írtam ma már önnek s nagyon szépen köszönöm a válaszát! Az orvos aki megvizsgált készített hüvelyi ultrahangot s azt mondta nem lát semmit. Csináltatott kenet vizsgálatot is, melynek eredménye: Go neg., Gomba neg., Trichomonas neg., Tisztasági fok III, Vegyes baktérium flóra, granulocyták. S azonkivül amíg kórházban voltam 3x voltam hasi UH-n s még hasi Ct is csináltak minden eredményem negatív. Ön mit javasol? Köszönettel!


Tejsavas irrigálást. Ha vannak panaszai, akkor azok vagy nem nőgyógyászati eredetűek, vagy teljes egészében pszichések.

Ildi  2012. január 7. 08:57   #71830 

Tisztelt Főorvos Úr!


Pár alkalommal rendszertelen volt a vérzésem ezért mentem orvoshoz. 49 éves vagyok. Az orvos azt mondta, hogy ez valószínű, hogy a menopauza tünete. Gyógyszert kéne szednem, de előtte meg kell nézni, hogy nincs e valamilyen rosszindulatú elváltozás a vérzések háterében. Ezért egészségügyi küreten voltam. Ennek az eredménye negatív. Állandó hüvelyi gombáőval harcolok. Most is felírt az orvos Mycosyst gyógyszert. És vérzések miatt Femostont. 2007 ben is volt eü. küretem annak az eredménye endometrium hiperplázia.

Kiváltottam a Femoston gyógyszert és teljesen elképedtem a leírásától miszerent akinek endometrium hiperpláziája volt már korábban az nem szedhet azón kivül hüvelyi gombát okozhat. Felhívtam az orvosomat és azt mondta nyugodtam szedhetem mert a C vitaminra azt is ráírják , hogy rákot okozhat.

Én a természetesség hive vagyok nehezen láttam be ,hogy gyógyszerre van szükségem. Most meg a leírástól pedig annyira megíjedtem, hogy nem tudom ,hogy elmerem -e kezdeni szedni.
Kérem , kedves Főorvos Úr , hogy próbálja megiténi a helyzetemet Ön szerint is kéne szednem ezt a gyógyszert?
Válaszát nagyon köszönöm


Szerintem orvost kellene váltania.

pici tej?  2012. január 7. 08:56   #71829 

Tisztelt DR. Ur!
Az elobbi levelembol kifelejtettem, hogy a lasproblemamra azt mondtak, hogy lelki eredetu , minden eredmenyem negativ, epp a napokban voltam nagyon jo szemesznel is, es kb fel eve a nogyogyaszat is negativ, meg hat a neurologus es az endokrinologus szerint is.Eleg aggodos vagyok, de gondolom erre mar ra tetszett jonni:-)


Igen és arra is, hogy Önnek egyedül lelki problémái vannak, a többit meg "gyártja".

pici tej?  2012. január 7. 08:55   #71828 

Tisztelt Dr. Ur!
Novemberben nezettem meg a prolaktint es a noi hormonokat, es ugyan akkor keszitettek sella rontgent, mert elotte amikor mri keszult nem adtak kontrasztanyagot es van egy latsproblemam kb kethetente jelentkezik, es azert keszult az egyesz, de minden ertek normal volt.A tegnap jott meg a havim es a tegnap elott egy pici kis szortuszot piszkaltam a mellemen, amikor egy nagyon ceves tejszeru valadek jott ki a bimboudvaron levo kis dudorbol( nem tudom, hogy az tejcsatorna-e vagy sem).Persze neztem ma is mindket mellemet es a mellbimbonal egyszer sem jott ki semmi tejszeru , de mindket mellemen egy egy kis gombostufejnyi valadekot ki tudtam preselni.A kerdesem, hogy ez korosnak szamit-e, ha most jott meg a havim, vagy ez teljesen normalis.Mielott megjonne a havim, mindig nagyon faj a mellem, de sosem nyomkodtam eddig es most egy kicsit megilyedtem annak ellenere, hog a noi es a prolaktin hormonk, meg a rtg is jo volt novemberben. Es az egyiken ket helyen, a masikon pedig egy helyen jott ki ez a valadek, de csak ha kipreseltem. A valaszat elore is koszonom Erika!


Miért préselgeti a melleit kedves Erika?

Nemtudom  2012. január 7. 08:54   #71827 

Tisztel Doktorúr!

Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy 12.01-én erős fájdalmai voltak, s öklendeztem azt mondták vakbél, de később kiderült nem ekkor nőgyógyászhoz küldtek aki Klion D hüvelytablettát írt. Ezt elkezdtem haszálni12.09-én majd 12.12-én idő előtt (Novemberben 18-án ) megjött a menzeszem, ami öt napig tartott. Közben ismét kórházba kerültem s így a menzesz után nem folytattam a hüvelytabletta alkalmazását. Mikor haza engedtek ismét elkezdtem 01.04-én használni a tablettát s ezután 01.06-án megint jelentkezett a menzeszem, s megint korán. Miért van ez? Azonkivül még az eredeti problémám is megvan a szinte állandó jobb hasi fájdalom s a kisérő öklendezések. Terhes nem lehetek, lehet e a dolgok között összefüggés? Előre is köszönöm válaszát!


A baj az, hogy aki Önt vizsgálta, az vagy nem vette észre, hogy Önnek nemcsak hüvelygyulladása van, vagy csak valamiféle alibi-tevékenységet végzett. Az Ön panaszait nem hüvelygyulladás okozza, hogy az van-e, abban egyáltalán nem vagyok biztos, de hogy a vérzés gyógyszermellékhatás, abban igen.

drahos nikolett  2012. január 7. 07:46   #71826 

Hány éves korban lehet először teherbe esni?


Amikortól az első menzesz megjön.

Aniko28  2012. január 6. 23:48   #71825 

Kedves Főorvos úr!!!

Szeretném véleményét kérni a szövettani eredményemmel kapcsolatban.

Granulocytákat,idülten lobos cervicalis nyálkahártya részleteket látni,lobos reserv-sejt hyperplasiat mutató részletek is mutatkoznak.
Az endometrium secretio középső szakaszán megfelelő.
Az endometrium stromájában is idülten lobos beszűrődés látható.

Dg.:Cervicitis et endometritis chronica. Reserv-sejt hyperplasia. Kis cervicalis polyp részlet.

Véralvadékot,nyákot portio laphámrészleteket,epidemizálodott cervix részleteket látni,idült lobosodással és idülten lobos seceretios endometrium részletek is mutatkoztak.Minimális myometrium is került az anyagba.
Malignitás nincsen.

Dg.:Cerviticitis et endometritis chronica. Secretios endometrium. Cervicalis cytologia vizsgálata javasolt!

Előre is köszönöm válaszát!
Nagy Tisztelettel Anikó


Nincs komolyabb baja kedves Anikó. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fogamzásgátló  2012. január 6. 23:47   #71824 

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan problémám van hogy elfelejtettem tegnap bevenni a fogamzásgátlót ( volina ) és ma a következő tabletta bevételekor vettem észre ( ma vettem be a negyediket). Bevettem a mai adagot de nem tudom hogy a kimaradt adaggal mi a teendő?

Előre is köszönöm

Dóra


Vegye be azt is kedves Dóra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

PCOS?  2012. január 6. 23:47   #71823 

Tisztelt doktorúr! Azt szeretném kérdezni, hogy a hormoneredményeim utalhatnak-e PCOS-ra? És hogy van-e közte olyan ami esetleg nem jó teherbeesés szempontjából? Van esélyem a hormoneredményeim alapján teherbe esni?
4. napi vérvétel?
TSH 3, 450 mlU/L (0, 27-4, 20)
fT4 12, 51 mlU/L (9, 00-24, 00)
FSH 4, 9 U/L
LH 6, 7 U/L
Progeszteron 0, 5 nmol/L
Oestradiol 90, 3 pmol/L
Prolaktin 245 mlU/L (102-496)
Kortizol 258 nmol/L
DHEA-szulfát 7, 48 umol/L (4, 02-11, 00)

25. napi vérvételnél:
FSH: 1, 8 U/L
Lh: 15, 5 U/L
Progeszteron: 37, 880 nmol/L
Oestradiol: 704, 8 pmol/L
Testosteron: 1, 16 nmol/L (0, 22-2, 90)
Prolactin: 358 mLU/L (102-496)
Válaszát előre is köszönöm!


Önnek nincs PCOS-e

menses késés  2012. január 6. 23:45   #71822 

Jonapot kivánok.Én abban szeretném kérni a segítséget,hogy 12 napja késik,a teszt is negativ.De mégis érzem a terhesség jeleit.Hányás,fáradékonyság,mellfeszülés,alhasi fájdalom,vizelési inger.Meg is ultrahangoztak és még ottsem látnak semmit,lehet azért mert még olyan pici a magzat??vagy mire gondolhatok talán baj van??


Leginkább arra gondolhat, hogy túl korán ment orvoshoz.

Nuvaring és antibiotikum  2012. január 6. 23:44   #71821 

Válaszát előre is köszönöm Doktor Úr!


Nagyon szívesen!

előző oldal 3592. oldal következő oldal