Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 3138. oldal következő oldal
hpv és terhesség  2011. augusztus 22. 20:32   #62760 

Tisztelt Doktor Úr!

Ha én is és a párom is hpv-vel fertőzöttek vagyunk, attól ugye még születhet teljesen egészséges babánk? Vagy milyen veszélyekkel jár ezt?

Köszönöm a válaszát előre is és jobbulást kedves feleségének.

Bernadett


Nincs semmi okuk félelemre kedves Bernadett. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Tisztelt Doktor úr  2011. augusztus 22. 20:31   #62759 

Lenne nekem egy olyan kérdésem hogy.
2011.06.15.-én volt egy abortuszom és utána vagy5 napig véreztem és azóta semmi már két hónapja.

És már vagy négy napja fáj a hasam alja mint ha görcsölnék de mégsem teljesen és még vagy két napig volt gyenge fehér folyásom.
Kérem segítsen nekem hogy mitől lehet ez és hogy forduljak e orvoshoz?
Előre is köszönöm a válaszát:dorka


Mindenképpen vizsgálatra volna szüksége kedves Dorka. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Ági  2011. augusztus 22. 20:30   #62758 

Tisztelt Főorvos úr! Nagyon köszönöm a gyors válaszát! Még egy kérdést engedjen meg:milyen gyógyszert javasol a dianne 35 helyett? Mivel a nőgyógyászunk azt mondta,hogy a pco miatt szükség van a petefészkek megfelelő működéséhez fogamzásgátlóra és sajnos fogamzásgátló nélkül ciklusa sincs.20 éves és gyermekvállalás előtt áll még.Amikor elkezdte szdni a danne-t a már beállt tsh-ja 13,5 re emelkedett,ezért is gondoljuk hogy a diane-t nem tolerálja a szervezete.Köszönöm,hogy időt szakít rám! Egy aggódó szülőre:Ági


Kedves Ági! Konkrét kezelést csak személyesen tudnék javasolni, ehhez ismernek kell a leányzót és a körülményeket. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Gyökérkezelés - embrió transzfer2  2011. augusztus 22. 20:29   #62757 

Köszönöm a gyors és pozitív választ!!! De a gyógyszerek nem befolyásolhatják a beágyazódás sikerét vagy ha beágyazódik és terhes leszek nem árthatnak a babá(k)nak?


Ártalmas esetben sajnos nem fog megtapadni, de mindenképpen meg kell kísérelni, mert ha ezt nem tenné meg, akkor egy esélyt elszalasztanánk.

Gyökérkezelés - embrió transzfer  2011. augusztus 22. 20:21   #62756 

Tisztelt Doktor Úr!

Az a szerencsétlenség történt velem, hogy most csütörtökön mennék fagyasztott embrió beültetésre, de múlt héten begyulladt a fogam, aminek először tömés, majd mivel a fájdalom nem múlott gyökérkezelés lett a vége. Sajnos kellett és most is kell fájdalomcsillapítót szednem, nem tudom mi lesz csütörtökig, de félek. Hormonálisan elő lettem készítve (szedem a hormonokat), minden adott lenne és már egy éve erre várok, de vajon az eddig beszedett gyógyszerek árthatnak? Mit csináljak, menjek beültetésre vagy se?

Válaszát előzetesen is nagyon köszönöm!

Tisztelettel:
egy kisbabára vágyó fiatal nő


El kellene mennie.

aggódó kismama  2011. augusztus 22. 20:20   #62755 

Szép estét Doktor Úr!
13 hetes kismama vagyok, és az ultrahang szerint a placenta a mellső falon tapad, és eléri a méhszájat.
Arra lennék kíváncsi, hogy ez jelent-e valami problémát?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdv: Márta


Feltehetően semmit, mert a későbbiekben ez el fog húzódni onnan kedves Márta. Kímélő, szexmentes életmódot javasolnék. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

ultrahang  2011. augusztus 22. 20:19   #62754 

Kedves Doktor Úr!

Ma voltam rákszűrésen, és csináltak hüvely ultrahangot is, mert voltak panaszaim. Semmit sem látott a doktornő. Sajnos külföldön vagyok, igy sok mindent nem tudtam kérdezni, ezért kérdezem Öntől, hogy az ultrahangal látták volna, ha mondjuk méhnyakrákom van?
Válaszát köszönöm:
Editke


Azt csak abban az esetben, ha az olyan előrehaladott stádiumban lenne, ami már szabad szemmel is diagnosztizálható lenne kedves Editke. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Lehetek terhes?  2011. augusztus 22. 20:17   #62753 

Kedves Doktor Úr!

Végső elkeseredésemben írok Önnek (hogy jól helyre tegyen!!). Az elejéről kezdem a dolgot. Novynette fogamzásgátlót szedek már több mint 5 éve. Most év elején volt 3 hónapos szünet, Márciusban kezdtem újra szedni. Május elején voltam együtt a párommal úgy hogy nem viselt óvszert, szedem a gyógyszert alapon. Júniusi menstruációm után állandó pisilési ingerem volt és furcsa érzés mikor kiürült a hólyag, volt mikor véres volt a vizelet. Elmentem a háziorvoshoz, felfázással kezelt. Ja még közben csináltam délutáni vizelettel egy terhességi tesztet, ami negatív lett, majd reggel még egyet az is negatív. A mellem közben elkezdett nőni, (ennek lehet hogy örülnöm kéne?!), feszülni, ekkor még jobban megijedtem, még egy teszt, szintén negatív, elmentem nőgyógyászhoz. A diagnózisa: Hüvely heveny gyulladása. Írt fel pár gyógyszert, meg hüvelykrémet (majd hanyatt vágódtam a gyógyszertárban, mikor fizetnem kellett), bevettem, bekentem, ezután úgy gondolom ez a gyulladás elmúlt, de meg is jött a menszeszem. Július hóban észre vettem hogy a hasam alja elég puffadt, és fájdogált is. Még egy teszt, negatív. Elmentem magán ultrahang vizsgálatra, terhesség jele semmi, de másnak sem, annyi hogy nem látta a Dr. Nő a petefészket, de azt mondta hogy ez elő szokott fordulni. Csak motoszkált a kisördög, teszteltem, negatív! Most augusztusban, hó elején megvolt a menstruációm, utána 2-3 napig olyan volt mint a kálvária előtt (lapos hasra gondolok), de 4. nap már éreztem hogy ismét felpuffadt a hasam. Még egy teszt, negatív. Elkezdett fájni a hasam alja a bal oldalon, majd a jobb oldalon is + derékfájásom is van. Evés után eléggé fáj, kifejezetten rossz érzés és úgy felpuffad, mintha terhes lennék. A puffadás reggel nem látszik, akkor tiszta lapos, de ha eszek vagy iszok v.mit egyből nagy lesz. Most itt tartok, összesen 6 db tesztet (drogériában vettem őket, nem gyógyszertárban) csináltam, mind a 6 egyértelműen negatív lett, 5-öt reggeli vizelettel csináltam. A kérdésem az lenne, hogy lehetek e terhes menstruáció megléte, ennyi negatív teszt, és uh negatív ellenére is? Vagy akkor mitől lehet az alhasi fájdalom, puffadás, vagy a mellfeszülés, pisilési inger? Lehet gyulladás? Milyen orvoshoz kellene fordulnom? Arra is gondoltam hogy a fogamzásgátló okozza a problémát, legalábbis a mellfeszülést, növést, valamint annak ellenére hogy szedem mintha peteérési tüneteket tapasztaltam volna. Ez lehetséges? Most ismét nőgyógyászhoz készülök, de ha meghallja a 6 neg. tesztet, na meg az uh neg.-et, biztos elküld pszihológushoz. Válaszát nagyon várom, mert idegileg már kivagyok készülve.
Köszönettel: Mona


Én nem pszichológushoz, hanem egy gyorsabban és hatékonyabban dolgozó kineziológushoz küldeném, mert az össze panasza hátterében a terhességtől való szinte beteges félelmeit és a folyamatos szorongását sejtem kedves Mona. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Ági  2011. augusztus 22. 20:12   #62752 

Tisztelt Főorvos úr!
Lányomnak pajzsmirigy alul működése és pco van.Letroxot és dianne 35 tablettát szed.Mióta a dine-t szedi nagyon rossz a közérzete.Szédül.hidegrázás váltakozva melegség érzés,félelmek,gyakori vizelet ürítés.Kérdésem az lenne kozhat -e ilyen panasz a dianne 35.Válaszát köszönöm!


Sajnos nem vagyok biztos abban, hogy ezt a Diane okozza, bár mindenféle szexuálhormonnak lehetnek depresszív mellékhatásai, tehát mindenképpen meg kellene próbálni a szedés felfüggesztését.

ezüstkolloid  2011. augusztus 22. 20:08   #62751 

Köszönöm szépen a gyors és kielégítő válaszát!!
Még annyi lenne a kérdésem, hogy az immunrendszeremet mivel támogassam, hogy elkerüljem ezt a nyavalyás betegséget, hogy visszajöjjön? Béres csepp, vitaminok?

Köszönettel, Dóri!


Az ezüstkolloid szolgálja ezt a célt kedves Dóri. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

ezüstkolloid  2011. augusztus 22. 20:01   #62750 

Kedves Doktor ÚR!

Már írtam ma Önnek, amikoris tanácsát kértem, hogy melyik ezüstkolloidot ajánlja. A Suryan Bt ezüstkolloidot csak neten keresztül lehet rendelni, vagy patikában is kapható? Ahogy olvastam a gyakori kérdésekben, 2x teáskanálnyi szájon át, irrigálás, valamint tömény fújás a kúra menete.
És ahogy a gyakori kérdsekből kivettem, mivel a párom is és én is fertőzöttek vagyunk, ezért ezt már nem adhatjuk át egymásnak és így nekem már a szemölcsök vissza sem jöhetnek, ha elmúltak?

Köszönöm és ne haragudjon, h szabadsága alatt zavartam ilyenekkel.

Dóri


A fertőzöttség lényege az kedves Dóri, hogy bármikor, amikor az immunrendszere meginog, visszajöhetnek, és bárhol kialakulhatnak. A Suryan ezüstkolloidja nyilván nemcsak a neten rendelhető, de úgy a legolcsóbb, mert mindenhol erre az árra még ráteszik a saját hasznukat. A kúrát jól értelmezte, csak egyet ne felejtsen el, a kanálnak műanyagnak kell lennie. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hormonok3  2011. augusztus 22. 19:52   #62749 

Én is úgy gondolom, hogy ez az oldal azért jött létre, hogy tanácsokat adjon. Ez Ön szerint milyen tanács volt? Nem hiszem, hogy a nevem hiánya miatt nem tudott lelkiismeretes választ adni.
Úgy látszik, Ön is csak a pénzre megy, mint a mai világban sajnos a legtöbb orvos.
Ha nem tanácsra lett volna szükségem, higgye el nem ide írok, hanem felkeresek egy magánrendelőt...ami lássuk be, ezek után nem az Öné lesz.


Én úgy gondolom, hogy tanácsokat konkrét adatok alapján lehet adni. Ebből egyetlenegyet kaptam, a korát. Semmit sem tudok Önről, csak annyit, amennyit Ön leírt. Mi ebben az objektív, aminek alapján véleményt tudnék mondani? Tudja, hogy ha igaz volna a gyanúja és én a pénzre mennék, akkor nem az Ön leveleire válaszolnék, hanem ülnék e rendelőben és valóban pénzért dolgoznék, nem a szabadidőmből adnék naponta a kérdezőknek 8-10 órát. A tanács tökéletes volt, orvoshoz kellene fordulnia, mert azok alapján, amit leírt, lelkiismeretes választ nem lehet adni. Sajnálom, hogy nem értette meg a tanácsadás lényegét és így nem tudtam Önnek segíteni.

hormonok2  2011. augusztus 22. 19:38   #62748 

Nagyon szépen köszönöm a "kimerítő" válaszát!


Lehet megsértődni és pikírtkedni, de tudomásul kellene vennie Önnek is, hogy a neten tanácsokat adok és nem rendelek. Gyógyítani csak a páciens ismeretében és vizsgálatai alapján tudok becsülettel és megnyugvással. Önről még a nevét sem tudom, hogy képzeli, hogy minek alapján tudnék előrevivő véleményt mondani? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Norcolut  2011. augusztus 22. 19:29   #62747 

Kedves Doktor Úr!
Elnézést,hogy vasárnap este zavarom a kérdésemmel,de holnap el kellene kezdenem szedni a Norcolut tablettát,és sajnos a betegtájékoztatóban nem irták,hogy mikor kell bevenni? És az orvosom sem mondta. Szóval reggel éhgyomorra, vagy este lefekvés előtt? És alkoholt lehet-e a szedése során (természetesen mértékkel:) több hétvégi meghívásunk van)fogyasztani?

Köszönettel üdvözli: Bettina


Bármikor beveheti kedves Bettina, és mértékkel fogyaszthat alkoholt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

petefészek  2011. augusztus 22. 18:45   #62746 

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Azt szeretném megkérdezni, hogy a gennyel teli tályogot hogyan kezelik? Ki kell venni a petefészkét is?

Tisztelettel:
Bea


Ha az antibiotikus kezelés eredménytelen, akkor sajnos igen kedves Bea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hormonok  2011. augusztus 22. 18:43   #62745 

Kedves Doktor Úr!

Férjemmel babát szeretnénk, eddig sikertelenül. A meddőség oka ismeretlen.
A BMC-be járunk, eddig egy inszeminációnk volt, illetve az ez előtti ciklusban terminált együttlétünk.
Ezeket megelőzően is volt egy stimulációs ciklusunk, de nem csinálták meg az inszemet, mert 6 db petesejt érett.
A kérdésem a következő lenne:
Mindhárom ciklus után úgy éreztem, hogy a stimulálás "bezavart", ugyanis a hasam alja nagyon fájt, illetve több-kevesebb pecsételésem volt egész ciklus alatt. Ki is hagytunk 2-3 hónapot emiatt, mielőtt belekezdtünk volna a következőbe.
Ön szerint ez a mellékhatás mennyire veszélyes? 36 éves elmúltam, az inszemeket csinálni kéne, hogy a lombikig eljuthassunk, de már aggaszt, hogy ennyire felborul a ciklusom.


Ismeretlenül, látatlanban ezt sajnos nem tudom Önnek megmondani.

várandós fájdalomcsillapítás  2011. augusztus 22. 18:37   #62744 

Kedves Doktor Úr!
A párommal pár hete nem védekezünk, kisbabát szeretnénk. Egy hete viszont annyira fáj a fejem, hogy félek fájdalomcsillapítóhoz kell nyúlnom. Sajnos elég "fejfájós "vagyok. Előfordul, hogy annyira fáj, hogy hányok is. Ha nem veszek be gyógyszert, mindig elfajul idáig. Ez nagyon kényelmetlen, mert a munkahelyemen nem tehetem meg, hogy egy fejfájás miatt félember vagyok.
Nem tudom várandós lehetek-e, de ha igen, van olyan fájdalomcsillapító amit végszükség esetén egy várandós nő bevehet?
Válaszát előre is köszönöm!


Mindegyik "hétköznapi" fájdalomcsillapítót szedheti. Igyon nagyon sok folyadékot.

petefészek  2011. augusztus 22. 18:02   #62743 

Tisztelt Doktor Úr!

Újra lenne egy kérdésem a 44 éves édesanyámmal kapcsolatban. Korábban már írtam, hogy eltávolították a méh-ét másfél éve. Két hete nagyon begörcsölt a bal oldali petefészke és gyulladáscsökkentő hatására sem és antibiotikum hatására sem múlt el, sőt be is lázasodott.
A mai napon elment a nőgyógyászhoz és ott megállapították, hogy nagyon erős gyulladása van, infúziós kezelésre kell befeküdnie.
Csináltak ultrahangot is. A papírra pedig a következőt írták:
"Jobb oldalon kb. 36x34 mm-es, környezetétől nehezen elkülöníthető kevert echojú res. Bal ovarium 24x17 mm, homogén szerkezetű." Az lenne a kérdésem, hogy miért lehet ilyen sokkal nagyobb a jobb oldali petefészke? Ráadásul neki nem is az fáj, hanem a bal.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Bea


Amit jobb oldalon leírnak, az valószínűleg egy gennyel teli tályog lehet kedves Bea. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Symicia és az antibiotikumok  2011. augusztus 22. 17:50   #62742 

Tisztelt Doktor Úr!

22 éves vagyok most kezdtem el szedni az első fogamzásgátlómat( Symicia). Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy mely gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók alkalmazhatóak biztonságosan a fogamzásgátlómmal párhuzamosan?
Ospamox, Rubophen, Aspirin elsősorban ezekre lennék kíváncsi?!
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:Barbara


Mindegyik gond nélkül alkalmazható kedves Barbara. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

mary40  2011. augusztus 22. 17:48   #62741 

Tisztelt Dr ur julius14 elveteltem veteles utan menyi idonbelul kellene menstrualnom ujbol terhesegi tesztet csinaltam negativ lene meg 1 keresem imelcimemre elkuldene e a valaszt mary1114@freemail.hu nagyon meg kosszonom Tiszteletel marya


4-6 hét kedves Marya. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal 3138. oldal következő oldal