Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 2874. oldal következő oldal
Újra próbálkozás.  2011. június 18. 12:56   #57480 

T.Főorvos Úr!
Nemrég a terhességem 40. hetében leállt a babám szívműködése és elvesztettem a babámat.9 hónapig semmi rendellenesség nem jelentkezett, minden vizsgálat nagyon jó eredményt mutatott, és a kiírást követő 2. napon a mindennapi NST vizsgálat alkalmával derült ki, hogy a baba szíve megállt.
A legsajnálatosabb, hogy az első babánk lett volna, amire már nagyon vártunk.
Érdeklődni szeretnék, hogy a szülést követően mennyi a minimális idő, amit ajánlott várni az újabb teherbeeséssel, az esetleges komplikációk elkerülése miatt. Természetes szülés volt, nem császár.
Nagyon szeretnénk egy kis babát, mert már Őt is nagyon vártuk.
Krisztina és párja


Kedves Krisztina! Sajnálom a történteket. Nem leszek nagyon népszerű Önöknél, de a két szülés között jó volna, ha legalább 15 hónap telne el. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

ciprinol 2  2011. június 18. 12:37   #57479 

Nagyon koszonom valaszat!

(es akkor mondom se kell,h az orvosom azt mondta h nyugodtan szoptassak mellette,csak a tajekoztato olvasasa utan hivtam fel a gyerekorvost aki szinten fel volt haborodva)


No comment.

ovszer  2011. június 18. 12:20   #57478 

Tisztel Doktor Ur4
Márciusban a párommal együtt voltunk.Gumi ovszet használtunk és nem ment az ovszerbe semmi,tehát nemfejetük be az együttlétet.Azóta háromszor is menstruáltam,rendes vrzés volt mindegyik.Ugye igy nem igen lehetek terhes?
Köszönettel:
Livia


Hagyja abba kérem a parázást és ne agyaljon butaságokon kedves Lívia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mastodynon és palástfű  2011. június 18. 12:19   #57477 

Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm gyors válaszát! Ezen felbátorodva, lenne még pár utolsó kérdésem:

1) Gilbert kórom van (legutóbb az Össz bilirubin 37,7, direkt bilirubin 11,6 Umol/l volt). A Mastodynonból 2-30 cseppet iszok, aminek az alkoholtartalma (53%V/V) nem lehet-e rossz hatással a májamra?

2) Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat kimutatta, hogy mindkét petefészkemben apró tüszők vannak (j.o. 7-8 mm, b.o. apróbb tüszők). Ez utalhat-e PCO-ra? Mint korábban írtam, a hormonvizsgálataim jók, nem igazolják hogy pco-m lenne. Viszont a tüszőérésem sincs bizonyítva. Az uh. vizsgálatok nem követték végig a domináns tüsző érését és megrepedését, olyan viszont volt, hogy 23 mm-es tüszőt láttunk. Csak sajnos nem akart megrepedni, és ekkor megjött a menzeszem!? Ekkor kezdtem el szedni a Mastodynon-t. A következő uh. vizsgálaton (1 hónap múlva, 36. napon) a domináns tüsző már nem volt ott, viszont a Douglasban 16 mm-es folyadékot írtak. Ezek szerint a tüszők mérete változik, úgy tudom ha PCO lenne, nem így lenne. A PCO egyéb, szakkönyvben leírt tünetei közül az aknés bőr jellemző rám egyedül. Tesztoszteron szintet még nem mértek.

3) Még kérdezném, hogy mit jelenthet az, hogy 'a Douglasban 16 mm-es folyadék' van? Nincsenek alhasi fájdalmaim. Ez jelentheti, hogy volt tüszőrepedésem?

Köszönettel, V.


Kérem nézze el nekem kedves V, hogy én nem leleteket és tüneteket, hanem beteg embereket gyógyítok, és a leletekből nem vonok le messzemenő következtetéseket. Nem szeretnék tippelni, mert Önnek konkrét segítségre, és nem ötletekre van szüksége. Ez az alkoholmennyiség semmiféle problémát nem okozhat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Tetoválás  2011. június 18. 11:50   #57476 

Kedves doktor úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e priblémám a késpbbiekben ha gyereket szertnék vállalni, ha most csináltatok tetoválást a mellkasomra. Szoptatást illetően, meg általánosan az egész terhességre nézve. Ugye nem lehet belőle gond? Köszönöm szépen előre is a válaszát.

Üdvözlettel: Horváth Gabi


Ebből nem lesz gond kedves Gabi. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

ciprinol  2011. június 18. 11:49   #57475 

Tisztelt doktor ur!

holyaggyulladasra 5 napig 2szer 1 nap ciprinol 500mg-ot szedtem. Ezalatt a szoptatast abbahagytam. hetfon este vettem be az utolso adagot. Pentek ejszaka szoptattam a picit eloszor. Ettol lehet valami baj? mennyi ido alatt megy ki a szervezetembol a gyogyszer hatasa?
valaszat koszonom elore is!


Én biztos, hogy úgy kezeltem volna a problémát, hogy közben szoptathasson, de mindegy, most már nyugodtan megteheti.

Kérdés  2011. június 18. 11:45   #57474 

Tisztelt Dr. úr!
Lombikprogram után vagyok, 30. án volt a beültetésem, egy embriót tudtak visszarakni. Egy héttel később volt 2-3 napigbarna folyásom ami csak a wc papíron látszott szedtem tovább a dufasztont meg a bromokliptint elmúlt. Csütörtökön csináltam tesztet, negatív lett és csütörtökön migint lett az a pici barna folyásom. Ez mitől lehet? Ön szerint szedjem e tovább a gyógyszereket?
A válaszát előre is köszönöm.
Gyöngyi


Mennyi Duphastont szed kedves Gyöngyi? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Anna  2011. június 18. 11:44   #57473 

Kedves Dr. Ur.

A nogyogyaszomnal voltam az eves szuro vizsgalaton. mikor kesz lett az eredmeny mentem erdeklodni es cito eredmenyem 2 lett (ami ugye nem gond) de a doki hizzafuzte h latott vmi gomba fonalat ami ellen felirt egy clotrimazol kremet es 6 db pimafuccin huvelykupot. En a kupokat mar el is hasznaltam es a krembol es hasznaltam ell annak ellenere h nekem semmi problemem, gondom nem volt, sem folyas, viszketes, semmi. Amig a kurat csainlatam addig a parommal nem szeretkeztunk, az lenne a kerdesem h a tegnap befejeztem a kurat akkor ma egyutt lehetunke a parommal??? A milligest tabletara vmilyen hatasa vane a a kremnek es kupnak??? Szuksege vane kiegeszito vedekezesre???

Valaszat elore is koszonom!

Udv: Anna


Ha nem mindketten részesültek kezelésben, akkor sajnos újra visszakapná a Párjától a fertőzést, ezért először Ő is legyen kezelve kedves Anna. A fogamzásgátló hatás nem csökkent. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mastodynon és palástfű  2011. június 18. 11:33   #57472 

Tisztelt Dr Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy a Mastodynon és a Palástfű használható-e együtt?
Nőgyógyászom a Mastodynon csepp szedését javasolta, tüneteim: hosszú 40-45 napos ciklusok, kb 15. naptól 5 napon át barnás pecsételés, valamint vékony méhnyálkahártya (legutóbb a 36. napon 6,4 mm volt). 8 évig szedtem fogamzásgátlót (Jadine, majd Milligest), 9 hónapja hagytam abba. Negyedik hónapja szeretnénk kisbabát, eddig sikertelenül. A 3. napos hormonvizsgálat jó eredményeket adott (FSH 4,7, LH 3,5, Prolaktin 6,2). 1 hónap Mastodynon szedés után a köztes barnás pecsételés lerövidült, szinte eltűnt. Viszont a prolaktin szintem nem magas, ezért kérdezem, hogy a Mastodynon csepp megfelelő-e, vagy ihatok mellette Palástfüvet is.?
Köszönettel? V.


Maradjunk egyelőre a Mastodynonnál kedves V. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

?  2011. június 18. 09:49   #57471 

Szép napot Dr Úr!

Az lenne a kérdésem,hogy nekem 8 hete volt egy egészségügyi küretem és a mai Hcg tesztem pozitiv lett,/két hét alatt egyszer nem védekeztünk/ez most terhesség lehet vagy valami más?Ha terhesség akkor biztonsággal ki lehet a magzatot hordani?
Kellemes hétvégét kívánok önnek és a kedves családjának!Évike


Ez nem lehet más, mint terhesség és nyugodtan kiviselhető kedves Évike. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mell  2011. június 18. 09:29   #57470 

tisztelt Dr Úr

Nagyon köszönöm gyors és kicsit megnyugtató válaszát.elmegyek privát UH-ra ami 8000 ft.

Köszönettel:Zsuzsanna


Megéri, hogy megnyugodjék kedves Zsuzsanna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mell  2011. június 18. 09:17   #57469 

Tisztelt Dr Úr

Tegnapelőtt találtam a melleben egy csomót a felső külső negyedben,nyomásra érzékeny.Voltam nőgyógyásznál és ezt írta a papíromra:
bal emlő szabad,j emlő felső külső harmadában cseresznyényi ,nem fájdalmas resistentia tap.hónaljok szabadok
DG:Mastopathia I.d.

Jav:Emlő UH

2012.jan,13-ra adtak időpontot.
Várhatok addig vagy sürgősebb lenne a vizsgálat?
Véleménye szerint mi lehet ez ?
41 éves vagyok.


Köszönettel:Zsuzsanna


Ha nem tudnám, hogy Magyarországon vagyunk, akkor röhögőgörcsöt kapnék ettől az időponttól, így azonban sírni támadt kedvem kedves Zsuzsanna. Nem tartom valószínűnek a rosszindulatúságot, ennek ellenére azonban jó volna, ha az UH-vizsgálat hónapon belül megtörténne. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

megtermékenyülés  2011. június 18. 09:14   #57468 

Tisztelt Doktor Úr!

A ciklusom 14 napján vagyok és tegnapelőttől kevés barna váladékozásom volt ami mára már sárgás-barnás színűvé változott..
Egy ismerősőm azt mondta, hogy ez a tűszőrepedésnek tudható be.
Az lenne a kérdésem, hogy a mai napon még van esély a megterményülésre?

Köszönöm.
Kitti


Még lehet kedves Kitti, de a tendencia azért már csökkenő . A tüszörepedés kórokoi szerepe valószínű. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

hasmenés  2011. június 18. 08:59   #57467 

Tisztelt Doktor Úr!

Pár napja írtam Önnek, hogy már eléggé régóta tart a hasmenés szerű tünetem, miközben 25. hetes kismama vagyok. Szinte egész nap kutymorog a hasam, de van olyan, hogy nem történik semmi. Szedhetek e Normaflore-t, hogy rendbe tegyen? Vagy esetleg mást? Vagy ilyenkor el kell menni a háziorvoshoz, hogy már ilyen rég óta tart?
Válaszát köszönöm: Zsu.


A Normaflore nem árthat, a háziorvos véleményére kiváncsi volnék kedves Zsu. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

alexa  2011. június 18. 08:40   #57466 

kedves dr.ur nagyonszépen köszönöm gyors válaszát. remélem ez a gyogyszer használ. jo hétvégét kivánok és mégegyszer köszönöm. alexa.


Nagyon szívesen kedves Alexa. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Choragon  2011. június 18. 08:40   #57465 

Kedves Doktor Úr!

Tudom, hogy még korai a tesztelés, a kérdésem arra vonatkozott volna, hogy hány nap alatt ürül ki a szervezetből a hcg, amit az injekció tartalmazott?!
Bernadett


Miért van ennek jelentősége, ha nem a tesztelés szempontjából kedves Bernadett? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Megérkeztem!  2011. június 18. 08:30   #57464 

Tisztelt Doktor Úr!
Elöször is mindent nagyon köszönök amivel az elmult 8 honapban segitett nekem!Sok kérdésem volt és köztük sok butaság,de ön mindig segitett nekem nem ugy mint más orvosok akik sokszor meg sem hallgattak és pláne nem vették jo néven ha kérdeztem!szoval most csak azért irok önnek,hogy tudassam ismét igaza volt!!!:-)mult héten irta hogy lehet hogy elöbb jön a baba mint várjuk!Juli 4 re voltam kiirva de hétfön éjjel elfolyt a magzatvizem és kedden reggel 9 55.kor megérkezett a mi kis Milánunk 50 cm-rel és 2800 g-mal!Spontán hüvelyi szülés volt gátvédelemmel!Tegnap már haza is jöhettünk!:-)
Mégegyszer negyon köszönöm minden megnyugtato válaszát és azt hogy ön nem hajtott el melegebb éghajlatra!
Üdvözlettel:Barby és Milán!
Sok boldogságot és jo egészséget kivánok önnek és a gyermekeinek eggyaránt!


Köszönöm ezt a jó hírt, és hogy akkor sem feledkezett meg rólam, amikor épp nincs is szüksége rám. Gratulálok, kívánok mindannyiuknak nagyon jó egészséget, sok örömöt, egészséget és sok nevetést. Szeretettel Hamvas Ferenc

Choragon  2011. június 18. 08:27   #57463 

Kedves Doktor Úr!

Olyan kérdésem volna, hogy a Choragon injekció hány nap alatt ürül ki a szervezetből? Mikor csinálhatok terhességi tesztet? 9 napja kaptam az injekciót.
Köszönettel, Bernadett


Még nagyon korai lenne tesztelni, mert az biztosan negatív lenne még létrejött terhesség esetén is kedves Bernadett. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Manó  2011. június 18. 07:19   #57462 

Tisztelt Doktor úr!
37 éves, 12 hetes terhes vagyok, 5. inszeminációra sikerült. Utrogestan hüvelykúpot kell alkalmaznom az orvosom szerint, melyet három hónapja (1-2. hónapban 3×1-et, utána 2×1.et). Ez nem túl sok, és nem érheti káros hatás a babát? Lehet, hogy már késő kérdezek, de fontos lenne, tudni.
Köszönettel
Anita


Ha betöltötte a 12. hetet kedves Anita, akkor nyugodtan abbahagyhatja. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

penicilin⁄canesten  2011. június 18. 07:16   #57461 

Tisztelt Dr.Ur!
Streptococcus fertozest talaltak torokvaladek vizsgalatnal, amire penicilin injekciot kapok.Kerdesem az lenne hogy hasznalhtom-e evvel egyidoben a canesten huvelykupot, mivel candida fertozesem is van.Valaszt koszonom!


Használhatja.

előző oldal 2874. oldal következő oldal