Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 2693. oldal következő oldal
két ovuláció  2011. április 26. 10:07   #53860 

Tisztelt Doktor Úr!

Elképzelhető, hogy egy hónapban két ovuláció legyen, egyik a bal, másik a jobb oldalon?

Köszönettel,

Sára


Igen elképzelhető kedves Sára. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gyntima kúp  2011. április 26. 10:07   #53859 

Tisztelt Doktor úr!
Candida fertőzés kikezelése után vagyok, és el kezdtem használni a gyntima hüvelykúpot, hüvelyflóra visszaállítása céljából. Felhelyezés után észleltem, hogy rettenetesen csíp. Nem tudom, hogy ez normális dolog-e, tűrjem, vagy vegyek valami más készítményt? Vagy mindegyik csíp, mert nagyjából azonos az összetételük? Teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát: Darvas Mónika


Kedves Mónika! Sajnos ezzel a hüvelykúppal semmi tapasztalatom nincs, de abban biztos vagyok, hogy ha Önnek valóban hüvelygombája volt és az el is múlt a kezeléstől, akkor a tejsavas irrigálás nem okozhat ilyen tüneteket. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Azalia-szoptatás  2011. április 26. 10:05   #53858 

Tisztelt Doktor úr!

Február végén szültem és a 6 hetes kontroll során orvosomtól az Azalia nevű fogamzásgátlót kaptam, amit két hete el is kezdtem szedni. Két napja menstruáció-szerű vérzésem van (közepes erősségű), amiről tudom, hogy a gyógyszer mellett jelentkezhet. Több, szintén ezt a gyógyszert szedő ismerősöm azonban azt mondta, hogy ettől a fogamzásgátlótól és a vérzéstől csökkenhet az anyatej mennyisége. Kisfiam kizárólag ezt kapja, és még sokáig szeretném szoptatni. Kérdésem az lenne, valóban igaz ez? Erről nem tájékoztatott az orvosom.

Megtisztelő válaszát köszönöm!
Ági


Az Önnek nyújtott információnak semmi valóságtartalma nincs kedves Ági. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Terhesség!  2011. április 26. 00:27   #53857 

Tisztelt Doktor Úr!

2010 decemberében volt esedékes az éves rákszűrésem a nőgyógyásznál!
Ami szerencsére nem mutatott ki semmit! De sajnos nekem volt problémám!
Folyás, ami akkor már 2 hónapja kínzott! Így visszamentem és újabb kenetet vett a Doktornő. Akkor kiderült, hogy sok gennsejt volt a kenetben! Gonorh -neg, tricho -neg, soor-neg, tisztasági fok-III, flóra- zsúf. vegyes coccus! Erre 10 KLION kúpot kaptam!
A kérdéseim a következők:

A rákszűrésen miért nem volt látható a probléma?
Mit jelent pontosan a diagnózis?
Egy ilyen betegség miatt, lehetséges, hogy nem eshet valaki teherbe?

Előre is Köszönöm a Válaszát!
Üdvözlettel: Hannigné


Ennek nincs köze a meddőséghez, csak annyit jelent, hogy felborult a hüvelyi öko-egyensúly. Irrigáljon tejsavoldattal. Elvileg a cytológiai vizsgálat során is látni kellett volna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

terhes tünet?  2011. április 25. 22:43   #53856 

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy az aktus után 5 nappal lehetséges, hogy a fáradékonyság, puffadás, émelygés a terhesség jele? Vagy ilyenkor még nem következhet be az ilyen jellegű változás? Menstruáció egyébként 2 hete volt.
Köszönöm!


Nem lehetséges.

egy kis felvilágosításért  2011. április 25. 22:43   #53855 

Tisztelt doktor úr!
Elsősorban szeretnék szép napot kívánni.
Azért ist fordulok önhöz, mert van pár olyan kérdés és "probléma" amik számomra nem tiszták, Először is a jobb petefészkemben 2,5 cm-es cisztám van,de a szövettan során daganatot nem mutattak ki, így az orvosom, -akinél születtem ráadásul, így nem nagyon merek tőle informálódni- fogamzásgátló tablettát írt fel. A tabletta a Yasminelle néven ismert, és január óta szedem. Ettől elvileg elkellett volna múlnia a menstruációvall járó szenvedéseimnek, ám múlt hónap során megszenvedtem vele 1 hetet. Szedem rendszeresen, sose maradt ki egy szem se, és a ciklusom is beállt, mégis sokszor begörcsöl csak úgy a hasam. Ez lehet a ciszta miatt? A görcsök egyébként nem tartanak sokáig. Ez a tabletta mennyire biztonságos? És minden megkezdett levél hanyadik szeme után vagyok teljesen védett a nemkívánt terhességtől?
Aktív nemi életet élek, kb 2 éve, és nem váltogatom a párjaimat, monogám kapcsolatban vagyok. Elkezdtem a HPV elleni oltásokat felvenni, most júliusban megyek az utolsó vakcinával is felvenni. Ez alatt a jópár hónap alatt is együtt voltam a párommal, és volt hogy óvszer nélkül. Az oltás ígyis hatásos? És az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy 28 napon át kell szedni atablettát, és melyik periódusban nem ajánlott más kiegészítő védekezés nélkül szeretkezni?
Előre is nagyon hálás vagyok a válaszáért. Remélem nem tettem fel túl sok naiv és buta kérdést.
Alr.: egy 18 éves lány


Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó válaszokat! A görcsökkel kapcsolatban csak vizsgálat után tudnék Önnek reális választ adni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

röngen  2011. április 25. 22:33   #53854 

Kedves Doktor ur!

Dolgozunk a babán két napja voltunk együtt,Azóta történt egy kis baleset a fogammal és elkellene mennem a fogorvoshoz aki röngent csinálna. Meddig csináltathatok röngent ha még azt sem tudom hogy terhes vagyok e vagy sem? tisztelettel Anna


Bármeddig, mert ki fogják takarni a hasát kedves Anna. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Coverex  2011. április 25. 22:32   #53853 

Kedves Doktor Úr!

Coverexet AS 5mg-os gyógyszert szedek magasvérnyomásra. Kérdésem, ha terhességet tervezek, muszáj váltanom? Mert ez úgy tűnik megtartja a normális értéket.

Köszönettel:

Rita


Ezt a kérdést belgyógyásszal és genetikussal kellene megbeszélnie kedves Rita. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Fajdalom  2011. április 25. 22:28   #53852 

Barátnömmel 1,5 honapja jöttünk össze azota folyamatosan szexelünk. 1,5 hete folyamatosan fáj a hasának az also része. Kb 5 napja megjött a menstruácioja is. Az lenne a kérdésem h lehetséges e hogy terhes? Mivel olvastam neten h ez az egyik tünete az alhasi erös fájdalom.
Ma vettünk egy terhességi tesztet, de negativat mutatott. Mi baja lehet?


Válaszát elore is kosoznom!


Nem terhes, szerintem egyszerűen csak túlterhelt.

melinda  2011. április 25. 22:04   #53851 

Tisztelt doktor ur
Március 12én volt utolsó menstruációm,áprilisben kimaradt, habár fogamzásgátló tablettát szedtem.Elmaradási dátumtól számitva 5napra teszteltem, de negativ lett.Elmentem orvoshoz április 2o-án, állandó alhasi görcs, néha fájdalom mellet sem derült ki mi az oka a menszi kimaradásának, sem ultrahangon nem látszott semmi.Orvosommal teszteltünk is, az is negativ lett.Kérdésem, lehetek-e terhes? Mikor mutatja ki legkorábban az ultrahang a terhességet?vagy mikor menjek ujra orvoshoz?meddig várjak?
Válaszát elöre is köszönöm,
tisztelettel Melinda


Szerintem Ön nem terhes kedves Melinda. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

epidurális  2011. április 25. 20:34   #53850 

Kedves Doktor Úr!

Még szülésig van pár hónapom, de sajnos még sem doktort, sem kórházat nem választottam, mindenről hallottam jót is, rosszat is. Megszeretném kérdezni, hogy egyik barátnőm, aki már 2x szült, mondta, hogy van olyan "epidurális" érzéstelenítő, amitől nem fájnak a méhösszehúzódások, de a szülést lehet érezni, és elvileg nem is lehet lebénulni tőle, max. a feje fáj utána, de az is megszűnik, ha pótolják a folyadékot. A másikat is kapta a 2. babájánál, (mondjuk ennek kb 14 éve) ott semmit sem érzett deréktól lefelé. Ő ajánlja. Én arra gondoltam, hogy megpróbálom a rendes szülést, és ha nem megy, (tizen éves koromban párszor kórházba kerültem iszonyat erős görcsökkel) akkor kérném valamelyiket, ha van rá lehetőség. Ön menyire tartja jó ötletnek, vagy szülési módszernek? Biztonságosak ezek a szerek, a mai orvostudománnyal már nem fordulhatnak elő problémák? Igazából azt szeretném, ha a szülés nem egy elrettentő élmény lenne majd, ha nem úgy sikerül, ahogy szeretném. Most igyekszem jól felfogni.
Köszönöm.


Én úgy gondolom, hogy nem ártana orvost és/vagy szülésznőt választania, és ezeket a kérdéseket velük megbeszélni. Ez nem az a kérdés, amit akár levélben, akár barátnőkkel kellene megtárgyalnia. A szülésre valóban fel kell készülni és ez a levélben való kérdezősködés nem annak a megfelelő módja. Ennek is meg kell adni a módját...

Tavasz  2011. április 25. 19:39   #53849 

Pár napja ezt küldtem"22éves hölgy vagyok.kb 3éve fedeztek fel nálam hpv gyanut P2 és tripizálás után 11-16 eredmény. megkaptam a 3oltás.Mondta az orvos várjunk még hat. Idén januárba csináltunk rákszűrés és azt mondta h az eredmény negatív lett. Akkor most legyőzte a szervezetem a virust? fertőz még?(dr úr azt mondta nem)szedjek valami immunerősítőt?(grefutmag kivonat)
sajnos elég gyenge az immunrendszerem. Válaszát előre is köszönöm!"
Amire válaszolt is amit köszönök!

De nem értem Doktor Úr,hogy 3éve P2 est meg tripizálta és akkor alacsony rizikójú volt akkor most ezt az immunrendszerem legyőzte vagy javult. A rákszűrésből kilehet mutatni HPV-re utaló jelet?
Sajnos állandóan ezen jár az eszem pedig nem kellene ezen idegeskednem,nem tudna valami biztatót?
Elnézést az újboli zavarásért.


Olvassa el kérem a gyakori válaszokat, remélem mindent meg fog belőle érteni.

hamarabb  2011. április 25. 19:33   #53848 

Tisztelt Doktor Úr!

Nuvaringgel védekezem. Kaptam egy gombás fertőzést és kezelést rá, de úgy érzem, pillanatnyilag nem javul...
A gyűrűt nagyon nehezen tűröm most, Ön szerint kivehetem az esedékesnél 4 nappal hamarabb?
Mire kell számítanom ebben az esetben?

Köszönöm válaszát!

Éva


Nyugodtan kiveheti kedves Éva, bár lehet hogy a vérzését kicsit meg fogja keverni, de a fertőzése javulni fog. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Nóci  2011. április 25. 19:28   #53847 

Kedves Doktor Úr!
Élőflórás natúrjoghurt és langyos víz jó az irrigáláshoz?


Úgy gondolja, hogy összekeverve? Mert külön a langyos víznek semmi haszna sincs.

.  2011. április 25. 18:44   #53846 

Tisztelt Doktor Úr!
Azt hallottam ,hogy a HPV az lassan már népbetegség lesz és sok emberben megtalálható,de a szervezet legyőzi.Ha valakinek alacsony rizikójó HPVje van azt a szervezet magától is legyőzheti?
Milyen immunerősítőket ajánl?


Ugye kikerülte a gyakori válaszokat? Kérem olvassa el az ide vonatkozó válaszokat! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

L  2011. április 25. 18:43   #53845 

Tisztelt Doktor Úr!

2-3 napja vettem észre hogy van egy kis eltérő színű folyásom mint szokott lenni, olyan naracssárgás, barnás, és icipicit néha mintha véres is lenne elég minimális. Az alhasam is görcsölget de nem mindig.P Rendszeresen szedem 6 éve a fogamzásgátlót,rendszeresen járok szűrővizsgálatra. Nem tudom mitől lehet a menstruációmnak két hét múlva kell megjönnie. Ovulációtól is lehet ez? Nem volt még ilyen sosem, csak a menzesz előtt pár nappal szoktam ilyet érezni. Volt már köztes vérzésem de akkor antibiotikum miatt, most meg nem szedtem semmi ilyesmit
26 éve vagyok.

Válaszát előre is köszönöm


Tablettaszedés közben nincs ovuláció, tehát ez a közti vérzés a tabletta mellékhatásaként értékelendő.

vizesedés,dagadás  2011. április 25. 18:34   #53844 

Tisztelt Doktorúr!
35 hetes kismama vagyok,elsó babánkat várjuk.Problémamentes az egész terhességem,minden rendben volt eddig.8-9 kg-ot híztam összesen. 2 nappal ezelőtt viszont éjjel elég rosszul aludtam,reggelre bedagadtak a lábaim,a térdemtől lefelé a lábfejem,lábujjaim. A kezemen az ujjaim is kétszeresére nőttek,az egész arcom kicsit feldagadt,a szám is bevizesedett.
A vérnyomásom rendben van,nem fáj semmim(bár egy kicsit a boka,térd és csuklóizületeim igen),csak kellemetlen ez a vizesedés dolog. Mit lehet tenni ezzel?
Orvosomhoz csak jövő hétfőn megyek,addig mit csináljak? Ez már lehet a szülés előszele?
Előre is köszönöm a válaszát és További Kellemes Ünnepet Kívánok!
Nagy Eszter


Ez lehet teljesen normális is kedves Eszter, de jobb volna, ha látná Önt orvos. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Ideges  2011. április 25. 18:27   #53843 

Jó napot kívánok !
Én érdeklődnék , hogy csiklói petting során nem lehet teherbe esni igaz ? Nem volt a hímvesszőn semmilyen váladék.Csak azért mert kb december óta nem jött meg a menstruációm és ennél több nem volt a barátommal . Mellette nagyon ideges vagyok iskola és munka miatt is , többször előfordultál már ilyen , hogy több hónapig nem volt meg és utána meglepetés szerűen megjött . Ugye nem lehetek terhes?
Egy ideges hölgy


Nem.

Babaváró  2011. április 25. 18:24   #53842 

Tisztelt Doktor Úr!

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok Önnek!

Már korábban is írtam önnek 1-2 évvel ezelőtt és mindig nagy szeretettel válaszolt.
38 éves vagyok, 6 és fél éves kisfiam van. Két és fél éve szeretnénk másik babát.
Tavaly márciusban laporoszkópiás műtétem volt, ami kimutatta az endometriózist. Danovalt szedtem 3 hónapig, augusztusban megjött újra a menzeszem, akkor inszeminációt végeztek nálam, sikertelenül. A ciklusom azóta is elég szabálytalan, hol 26 , hol pedig 30 napra jelentkezik. 2 nappal korábban vagy 2 nappal később, holott korábban mindig 28-29 napos volt.
Hőmérséklet emelkedésem van, 3.-4 tizednyi szájban, középidőben, de ami igazán aggaszt, hogy nyákom szinte alig. Nyákom csak az injekció hatása mellett volt augusztusban. Középidőben fájdalmat is alig érzek.
Sajnos, az inszeminációt anyagilag sem engedhetjük meg magunknak még egyszer, meg aztán az nekem lelkileg is megterhelő volt.
Lehet, hogy teljesen le kell tennem a 2 babáról? Az orvosom szerint fő a nyugalom, semmi stressz, ami a mai világban egy dolgozó nőnek elkerülhetetlen.
Édesanyám 50 év felett klimaxolt, remélem, van még egy pár évem a babáig, bár az idő egyre fogy.
Doktor úr szerint szülhetek még gyereket?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Kitty


Kedves Kitty! Megértem a helyzetét, és szívesen segítenék is a problémáján, ez azonban sajnos levélben lehetetlen. Kérem, hogy a hitét soha semmiképpen ne veszítse el, nincs lehetetlenség. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Nst vizsgálat  2011. április 25. 18:13   #53841 

Tisztelt doktor úr!

36 hetes Nst vizsgálaton tartós ideig 170-190 között volt a szívverése a babának. Csináltak egy uh-ot és a következők szerepeltek rajta:
Bpd: 90 mm
Tad: 106mm
Bf.: AURI:0,46 AORI:0,67 Tachicard szívműködés
Lepény érettsége: I./II.
Kp. magzatvíz
Magzat fekvése: koponya végű.
Azt mondták semmi rendelleneset nem látnak, pár perccel később csináltak még egy nst-t és az már sokkal jobb volt.
Az lenne a kérdésem hogy ön szerint mitől lehetett ilyen szapora a szívverés és hogy mit jelent a leleten az AURI és AORI és hogy az értékek jók-e?

Előre is köszönöm a türelmét!

Tisztelettel Andrea!


Miután semmit nem tudok sem Önről, sem a terhességéről kedves Andrea, okokat nem tudnék mondani. A magzat állapota jelenleg jó, szoros kontrollon kívül jelenleg semmiféle teendő nincs. A vizsgált áramlási értékek jók. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal 2693. oldal következő oldal