Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 1601. oldal következő oldal
NT  2010. május 3. 18:37   #32020 

Kedves Doktor Úr!

Több genetikai központ honlapján olvastam arról, hogy a tarkóredő vastagsága függ a terhességi héttől is amikor mérik. Igy a 11 12 13 héten más eredmény születik. A kérdésem az, hogyan változhat a hetek előrehaladtával nő vagy csökken a redő vastagsága?
A másik kérdésem mikor szívódik fel teljesen amikor már nem érdemes vele foglalkozni?
És a tolig határok sem egyértelműek, van ahol 3mm-ig , van ahol 2,5mm-ig, de már olvastam olyan orvosi véleményt ahol 2mm-ig tekintik normális értéknek a mért erdményt. Szóval akkor, hogy is van ez?
Tudom, hogy ez genetika, de az Ön praxisában is mindennapi dilemmája ez a kismamáknak, gondolom. Mi az Ön álláspontja, kérem írja meg!
Tisztelettel: Edina


Kedves Edina! Tudom, hogy nem fog megérteni, de kérem vegye tudomásul, hogy az orvostudomány nem neten tanulható. A leletek sohasem a páciensnek, mindig az orvosának szólnak, az Ő feladata azt értékelni és a megfelelő környezetben azt figyelembe venni. Ön kérem ne a tarkóredő vastagságával legyen elfoglalva, hanem azzal, hogy a születendő gyermeke mentális egészségét alapozza meg az abszolút pozitív és stresszmentes gondolkodásával, ne keressen és találjon esetenként naponta valamilyen olyan új tényezőt, amiért lehet aggódni, agyalni. Ezt az orvosa nem tudja Ön helyett megtenni, ez csak és kizárólag az Ön feladata és kötelessége. Őszintén reménykedem benne, hogy megértett, és akkor elértem a célomat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Kétségbeesve  2010. május 3. 18:28   #32019 

Az előző válaszára kérdeznék rá,hogy ez kb.mit jelent?Hány hetes terhes lehet valaki ezzel az eredménnyel?1:32 höz vizelet Hcg,március 22.én volt az ET.tudom hogy a számítás az utolsó vérzéstől van.tehát mikor mentem a beültetésre már 2 hetes terhes voltam.
Bocsánat a rengeteg kérdésért,de nagyon ki vagyok idegileg készülve.Ez már a 2.baba amit úgy néz ki ebben a 6-7-8 hetes időszakban elvesztek.

Hálás köszönettel:Monik


Kedves Monik! Ez az érték az első 3 hétben még elfogadható. Sajnálom! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Olajfa  2010. május 3. 18:24   #32018 

megpróbálok...ön szerint elmulhat a bajom?lehet köze lelki dolgokhoz is ?

köszönettel


hivom mindenképp


Biztos vagyok benne, hogy igen, erről szeretnék személyesen megbizonyosodni. Várom a hívását!

miért?  2010. május 3. 18:23   #32017 

Tisztelt Doktor Úr!

25 éves vagyok most először fordult elő, hogy két ciklusom között vérzem. Pontosan egy héttel a vége után. Enyhén fáj is a hasam. Nem szúró fájdalom inkább nyomást érzek az alhasamba.És a vérzés sem olyan, mint rendesen, hanem valami nagyon sűrű elég csúnya színű dolog.
Kérdésem az lenne, hogy ezzel elmenjek e orvoshoz és , ha igen akkor milyen sürgősen kell megejtenem a vizsgálatot? És persze az is érdekelne, hogy mitől lehet ez! Mindenesetre remélem nem komoly dolog!
Válaszát előre is köszönöm!


Ha ez nem ismétlődik többször, akkor nincs teendője, elképzelhető, hogy volt egy soron kívüli tüszőrepedése.

Olajfa  2010. május 3. 18:18   #32016 

kedves dr úr


26 éves nő vagyok, 3 éve férjnél, és nincs gyerekem. A problémám kb. fél éve tart, és lassan megkeseríti mindennapjaimat. alhasi fájdalmaim vannak (a belső nemi szervek környékén), valamint szúró, csípő fájdalmat érzek a hüvelyemben.
Mikor először orvoshoz fordultam, a hüvelyváladékomból kimutatták az Escherichia Coli nevű baktériumot, gombát szerencsére nem. Erre Ciprum 500 mg antibiotikumot szedtem 1 hétig, de nem történt javulás. Megismételtük a vizsgálatot, és a lelet újra kimutatta ugyanazt a baktériumot. Ekkor az Aktil Duo antibiotikummal próbálkoztunk, amelyet már 2 hétig szedtem, de semmi változás nem történt. Magán nőgyógyászati vizsgálaton az orvosom 7+1 DNS-vizsgálatot javasolt (Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma, HPV, Herpes simplex), hogy kiszűrjük nincs-e kórokozó a méhemben (?). Szerencsére minden negatív lett. Külső, belső ultrahang-vizsgálatot is végzett, és szervi gondot nem talált. (Voltam alhasi és urológiai ultrahangon is, ezek is negatívok lettek.) Nőgyógyászom Gynevac nevű injekciókúrát javasolt (5 ampulla), amely kezdetben használt, de a végén ismét visszatért a fájdalom.
Nagyon el vagyok keseredve, hogy semmi nem segít. A fájdalom minden nap jelentkezik, és nagyon zavaró. Megjelenése nem köthető semmihez, ugyanúgy éltem, mint korábban. Úgy tudom, hogy a kimutatott baktérium a végbélben mindenkinél jelen van, és ha átkerül a hüvelybe, sokszor nem is szokták kezelni. De ha ennyire "ártalmatlan", nálam miért okoz ennyi gondot? Volt olyan orvos, aki azt mondta, várjunk, majd elmúlik. Már fél éve szenvedek, úgy gondolom, magától nem múlik el a problémám. Ön mit javasol?


Volna rá mód, hogy megkeressen?

spirál  2010. május 3. 18:15   #32015 

Kedves Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy a spirált bármikor le lehet vetetni?
Vagy az is menseshez kötött, mint a feltevése?

Köszönettel: Helga


Menzeszhez kötött kedves Helga. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

10+4 vagy 11+1  2010. május 3. 18:14   #32014 

Jó napot kívánok

A segítségét szereném kérni hőgörmbém alapján ma 10+5 hetes vagyok az uh szerint 10+1 napos. Csütörtökön megyek 12. heti uh-ra sztem kicsit korán de nem vitázom az orvosommal mert nem gond ha többször néznek. Ez azt jelenti hogy csütörtökön hőgörbe alapján is 11+1 napos leszek az uh szerint viszont még csak 10+4 napos.

1. Az uh-t végző orvos látni fogja hogy még korai a vizsgálat és az adatok tükrében visszahív egy új vizsgálatra és akkor veszi le a vért is?

2. ha túl korán mentem akkor az uh-t végző nőgyógyász tudni fogja mikor kell visszamenjek?

3. Vagy ez már olyan idő amikor meg lehet már csinálni azokat a vizsgálatokat amit a 12. hétnél szoktak?

4. Remélem nem én tehetek erről hogy nem tudok számolni..ez mindennapos?

Kösöznöm

egy aggódó

Eszti


Kedves Eszti! Menjen el kérem az UH-ra és ne agyaljon annyit. kérem foglalja le a gondolatait valami mással is. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Vetti  2010. május 3. 18:12   #32013 

Kedves Doktor Úr!

Egy hónappal ezelőtt írtam Önnek, hogy kisbabát szeretnénk, már meg is vettük az Elevit Pronatalt, amit javasolt, de még nem kezdtem el szedni a barnás vérzés miatt. Ma elmentem az orvoshoz, aki az eredményeimet figyelembe véve (cytológia P2, UH uterus az af-ben 7*4*4cm, endometrium 3mm, jobb ovarium 28*20mm, bal ovarium 26*21mm) Norcolutot írt fel. Ezt még ma el kellene kezdenem szedni, de félek egy kicsit, mert azt mondta ez olyan mint a küret, csak gyógyszerrel megoldva (mivel még fiatal vagyok). Már nagyon szeretnénk kisbabát, ez mennyire befolyásolja a gyermekvállalást? Most akkor ne is próbálkozzunk, hanem inkább szedjem be ezt a gyógyszert? Önnek mi a véleménye erről?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Vetti


Kedves Vetti! Az orvosa jót akar és tudja, hogy mit csinál, kérem tegye azt, amit mond. Az Elevitet meg kezdje el szedni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fenyöfa  2010. május 3. 18:10   #32012 

Kedves doktor úr !


Önre mindig hallgatok ezért egy kérdésem lenne:

azt irta tilos irrigálni ha megvan a menstriácio.nekem nincs meg ,már kellene vagy holnapra,egy csepp barna vmit láttam a betéten ennyi.de ha törlök is,még semmi.
ma még lehet egyet irrigálni vagy ne?


köszönöüm


Ma még lehet.

hormonszint vizsgálat  2010. május 3. 18:09   #32011 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném kikérni a szakvéleményét személyes ügyemben.
2 éve próbálkozunk a férjemmel teherbe esni, eddig sajnos sikertelenül.
Endometriózis miatt volt egy műtétem szeptemberben, azóta rendben vagyok. Akkor csináltak petevezeték átjárhatóságot is és az is rendbe lett.
A férjemet is megvizsgálták, majdhogynem tökéletes eredményt mutatott az andrológusnál.
Most ott tartunk, hogy ebben a ciklusomban vizsgáltuk a peteérésemet és a tüszőrepedést is ellenőiztük. Minden rendben volt, most várnunk kell. Jókor voltunk együtt az orvosom szerint.
Pénteken mennem kell vérvételre, mellyen megnézik, hogy a progeszteron és prolactin szint megfelelő-e.
A kérdésem az lenne hogy ha most elkezdek inni palástfű teát, az menniyre befolyásolja a vérvétel eredményét?
Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy korábban(a műtét előtt) is nézték ezeket a hormonokat, de akkor rosszak voltak az eredmények, előfordulhat hogy az endometriózisok miatt volt rossz?Befolyásolhatta?
Az orvosom szerint már szerda csütörtök magasságába megtörténhet a beágyazódás, legkorábban Ön szerint mikor tesztelhetek?
Várom mielőbbi válaszát
Köszönettel
Vivien


Kedves Vivien! Most két dologgal nagyon sokat árthat Magának: a teaivással és az agyalással. Nem gyereket gyártunk, hanem örömmel és belenyugvással várjuk azt a Csodást, ami gyermekáldásnak hívnak. Ezt semmilyen eszközzel nem tudja siettetni, mert rendelt ideje van, és azt csak az Univerzum ismeri. Kérem bízzon és higgyen, és ami nagyon fontos kérjen. Meg fogják segíteni! Ezt nap mint nap tapasztalom és hiszem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

zöld erdő  2010. május 3. 18:03   #32010 

Nagyon fiatal nő vagyok (21 éves), sajnos azt figyeltem meg, hogy tág a hüvelyem. Az ijedtségemnek azaz oka, hogy még egy gyermeket sem szültem, a szexuális életem azt gondolom teljesen normális, soha nem élek vad nemi életet, a párom már 1 éve állandó.
A tapasztalataim mégis azt mutatják, mintha 50 éves, 3 gyermekes nő lennék. Mi lehet ennek az oka? A hüvelyem nagyon kitágult, fürdéskor víz kerül be, ami utána kicsorog, és a gátam is folyamatosan repedezik (ami szex után kellemetlen, fájó érzéssel jár néha), már-már azt érzem, hogy csak műtéttel lehetne helyrehozni. Vagy van más megoldás? Teljesen kétségbe vagyok esve!
Orvoshoz mindenképpen megyek, de addig is nagyon aggódom, kérem, válaszoljon, vagy ha lehet, nyugtasson meg! Komoly betegség miatt lehetnek ezek a tünetek? Vagy mi lehet az oka?
Válaszát várom, köszönettel


Ahhoz hogy meg tudjam nyugtatni, látnom kellene, hogy ebből mennyi az érzés és mennyi az igazság. Tartok tőle, hogy ennek egy része nem reális érzés csak. Minél előbb lássa Önt orvos, már csak azért is, hogy ez a kellemetlen másság-érzés ne rögződhessen a pszichéjében. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Lilla  2010. május 3. 17:58   #32009 

Kedves Doktor Úr !


kenetemben kijött ujra hogy a gombám nem mult el sajnos,pedig kaptam rá keztelést,igaz hogy a gombár ennyire neház kiirtani?

viszont irirgálok is egy ideje,Öntol is hallottam hogy jó,de valahol olvastam hogy akinek gombája van nemis lenne szabad vagy ez hülyeség ?folytathatom?


köszönöm


A gombás fertőzés kezelése nem egyszerű feladat, néha sajnos csak többszöri nekifutásra sikerül. Sokkal eredményesebb, ha szájon át és a partnerrel együtt kezelik a hüvelyt is. Az irrigálás csak hasznos lehet.

Éva emlékére - az "avivás"  2010. május 3. 17:55   #32008 

Kedves Doktor Úr, Kedves "Fórumlakók"!

Régen jártam erre, és most elsősorban nem saját kérdés, probléma hozott ide, hanem a Doktor Úrért érzett aggodalom: vajon jobban érzi-e magát? Az Éváról szóló hír letaglózott. Az anyák napja 12 éves korom óta a gyászé (Édesanyám akkor halt meg) és az engem felnevelő Nagymamám iránti háláé.

Keresztény hitem szerint Isten azokat szólítja el közülünk, akik kedvesek Neki, és akiknek küldetésük volt a Földön. Édesanyám küldetése anyaként és pedagógusként az volt, hogy gyerekeket, fiatalokat neveljen. Éva küldetése pedig talán az volt, hogy lelke érzékenységén keresztül, hősiessége példáját elénk állítva - Önnel együtt - tartalommal töltsön meg és közösséggé formáljon egy formailag személytelen fórumot. Mivel hiszem, hogy valami módon látod, érzed ezt: köszönöm Neked, Éva, hogy itt voltál velünk!

Kedves Gyászoló Férj!
Felesége haláláért fogadja részvétemet, kívánom és kérem Önnek azt az erőt, amely segít újra elindulni a kegyetlenül folytatódó mindennapokban!

Kedves Doktor Úr!
A gyász nehéz idején is kérem, vigyázzon egészségére, hogy minél tovább itt maradhasson köztünk családapaként és orvosként! Önért is szólni fogok, amikor Éva özvegyéért imádkozom.

Kedves Fórumlakók!
Maradjunk továbbra is együtt, legyen ez a fórum a szeretet szigete a személyeskedő, gúnyolódó fórumok tengerében!

Elnézést kérek, ha hosszú voltam - de még az is lehet, hogy Éva "súgott".

Üdvözlettel (immár keresztnévvel):
Zsófi


Kedves Zsófi! Sorai meghatottak és ismét rádöbbentettek arra, hogy Életünk minden momentumának célja és rendeltetése van.Nem véletlenül találkozunk és nem véletlenül pont akkor és pont ott, ahol, nem véletlenül megyünk együtt egy darabig és nem véletlenül válunk szét egy bizonyos idő elteltével. Csak az a nagy kérdés, hogy észrevesszük-e az összefüggéseket, felfedezzük-e a szinkronicitásokat, élünk-e bizonyos lehetőségekkel vagy kihagyjuk őket. Lehet, hogy a vallásunk nem egyforma, különbözhet a nevelésünk, a korunk, de ha a Hitünk a jóban és a szeretetben, mely összekovácsol és a tömegből közösséget formál, soha nem tapasztalható erők, szellemi energiák megmozgatására képes. A mi Közösségünk is láthatatlanul alakult ki és formálódott érzelmi és spirituális egységbe, és őszintén remélem, hogy fizikailag eltávozott, de érzelmileg továbbra is velünk maradó társunk Éva halhatatlan Lelke továbbra is segít együtt maradnunk és küzdenünk a magunk egyéni kis problémái megoldásáért és az Életminőségünk javulásáért.
Önön keresztül köszönöm mindannyiuknak a féltést, az aggodalmat, a Szeretetet és azt a jó érzést, hogy talpig EMBEREK között végezhetem azt a munkámat, amit a Sors kijelölt a számomra. Mindannyiuk iránt érzett őszinte szeretettel és tisztelettel Hamvas Ferenc

Kétségbeesve  2010. május 3. 17:35   #32007 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm az előző kérdésemre adott gyors válaszát.Én vagyok az akinek 4 óra alatt 2 különböző uh eredményt sikerült produkálni.Még várunk,mivel szerdán(május 5.én)megyek kontrollra.
Egy kérdésem lenne.Helyben sikerült egy vizelet HCG szint vizsgálatot csináltatnom.Ennek eredménye 1:32-höz pozitív.Egy a nőgyógyászatban dolgozó ismerősöm szerint ez alacsony kissé 7 hetes terhesnek.Az Ön véleménye is ez?Holnap újra csinálnak egyet.

Bízom és próbálok pozitívan gondolkozni,de nagyon félek hogy ezt a babát is elvesztem/elvesztettem.

Válaszát köszönöm:Monik


Kedves Monik! Ez sajnos biztosan nem 7 hetes terhesség mellett szól. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Tímea  2010. május 3. 15:06   #32006 

Tisztelt Doktor úr!

Múlt héten már írtam Önnek a Concor szedésével kapcsolatban.
Ma voltam az orvosomnál, és megállapította a terhességet, az ambuláns lapomon a következő áll:

Kissé nagyobb uterus, szabad adnexumok. USG---TVS: Szabályos petezsák. Szikhólyag látható. Grav. s.: 5/6

Azt mondta, az embriót még nem látja, és hogy ilyenkor még előfordulhat, hogy felszívódik, úgyhogy 2 hét múlva kell visszamennem kontrollra.

Ön szerint, normális, hogy az embrióból még semmi sem látszik?

Köszönettel:
T. Tímea


Ez még egy normális szituáció kedves Tímea, nem kell izgulni, Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

dr steinberger kúra  2010. május 3. 14:59   #32005 

Kedves Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy a fogamzásgátló nem veszti e el a hatását, ha egy 5 napos léböjtkúrát tartanék?
Köszönöm


Nem.

Milyen orvoshoz kell mennem?  2010. május 3. 14:57   #32004 

Tisztelt Doktor Úr!

25 éves nő vagyok. A menstruációm rendszeres, hajam nem hullik, az utóbbi időben rendszeresen sportolok is.
Az elmúlt két évben felszedtem kb. 10 kilót, amiből sikerült immár 5 kilót leadnom. Emellett nemrég észrevettem, hogy szőrösödök a nyakamon, ( hosszú szőrszálak) a hasamon, és sajnos a mellemnél is. Milyen betegség tünetei ezek, illetve hová kell forduljak? Lehet örökletes is?
Remélem nem túl súlyos…


Először endokrinológushoz forduljon kérem, utána bőrgyógyász kozmetológushoz.

végleges  2010. május 3. 14:54   #32003 

Tisztelt Doktor Úr!
Én 33éves leszek ősszel és akkor születik 3.császáros babánk!
Kaptam papírt hogy kérhetem a művi meddővétételt,3hónap gondolkodási idő van.Hajlok is rá hogy megcsináltatom,de mégis...mintha belőlem elvennének "valamit",talán a nőiességem,anyai képességem:-(Lenne esetleg más megbízható modja a védekezésnek?Gyogyszert nem szeretnék szedni.Ön mit javasol?Több gyereket nem szeretnénk már és eszemmel tudom,hogy az elkötés lenne a legjobb módja,hogy ne legyen több baba!
Köszönöm válaszát,és sok sikert kívánok munkájához!
Üdv:Viktoria


Ez nem az a kérdés kedves Viktória, amit érzelmi alapon, jobb agyféltekével kell eldöntenie. Az egészsége és ennek kapcsán a meglevő gyermekek biztonsága szerintem sokkal többet kell, hogy a latba nyomjon, mint mindenféle szentimentális álomszövögetéses agyalgás. Kérem maradjon két lábbal a Földön és örüljön bagyon annak, hogy a harmadik babát engedélyezte az orvosa. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

valeriana  2010. május 3. 10:00   #32002 

Tisztelt Doktor Úr!

Mennyiben befolyásolja a cypromix tabletta hatékonyságát,ha alkalmanként szedek valeriana drazsét ? Kell-e kiegészítő fogamzásgátlás olyankor?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Alíz


Semennyiben nem befolyásolja kedves Alíz. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

fogamzásgátló  2010. május 3. 09:59   #32001 

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy most kezdtem el szed ni nemrégiben a Lindynette20-at. A menstruációm 3. napján vettem be az első szemet! Most járok a 10. szemnél! Kérdésem az lenne hogy védett vagyok-e már? Előre is köszönöm válaszát!


Kérem, hogy szíveskedjék elolvasni a gyakori kérdések között ebben a témakörben leírt választ. Köszönöm! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal 1601. oldal következő oldal