Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 149. oldal következő oldal
hormonok?  2008. október 29. 23:23   #2980 

Kedves Doktor Úr!

Ismert Ön előtt is, hogy járok a Németh Edithez, mert szeretnénk a férjemmel közös gyermeket. Augusztusban hagytam abba a Mercilont, szeptemberben és ebben a hónapban is próbálkoztunk. A középidős együttlétünk másnapján és az azt követő napokban többször előfordult, hogy átfutott rajtam egy émelygés, éjszaka is fel kellett kelnem pisilni, biztosak voltunk benne, hogy itt baba lesz. Aztán a peteérés után kb. egy héttel mintha elvágták volna ezeket a tüneteket, bár az émelygés néha-néha még előjön. Általában 27 naposak a ciklusaim, ám tegnap nem jött meg, sőt ezidáig még ma sem (ma van a 28. napom). Érzem, hogy néha olyan menziszerűen, tompán fáj a hasam, szinte folyamatosan hányingerem van, a tesztek, amiket eddig csináltam, mind negatívak. Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok terhes, de a menzesz késését nem tudom, hova tenni. Ami azonban a legnagyobb bajom, hogy napok óta nagyon levert, kedvetlen, már-már depressziós vagyok, sőt tegnap este, amikor órát tartottam, előjött a pánikbetegségem, vagyis egy kisebb rohamom volt, azt hittem, megfulladok. Szerencsére megnyugodtam, de ma reggel szintén. Vagyis előhozta valami a pánikbetegségemet. Emiatt étvágytalan is vagyok, folyamatosan gombóc van a torkomban. Biztos vagyok benne, ha megjön a menzeszem, ez is csillapodik vagy el is múlik és szerintem van is e között összefüggés, mert szerintem ezeket a tüneteket ez a hormonális változás okozza. Most olyan, mintha ezer év telne el jövő hétig, amikor is megyek az Edithez. Doktor Úr szerint mivel csökkenthetném ezeket a tüneteimet, mit csináljak, hogy ne törjenek rám ezek a "nem kapok levegőt" érzések és emellett a rossz, negatív gondolatok? Biztos vagyok benne, hogy a hormonok csinálják ezt. Próbálom lefoglalni magam, elterelni a gondolataimat, jó dolgokkal foglalkozni, dolgozni, de csak itt van és rossz tőle a közérzetem. Kérem, adjon tanácsot, Doktor Úr! Köszönöm: L. Viktória


Kedves Viki! Nem lehet, hogy az egész akut probléma hátterében esetleg a HPV-ről kapott sokkoló hír állhat, és nem kellene semmiféle egyéb magyarázatot keresnie? Mint tudja a hormonrendszert az idegrendszeren keresztül a psziché irányítja, tehát nem alulról, hanem felülről kell a hibát keresni. Én is nagyon várom, hogy Edit mit fog mondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Éjszakai izzadás  2008. október 29. 23:14   #2979 

Köszönöm szépen a megnyugtató választ. Én is abban reménykedem, hogy ahogyan jött el is múlik azzal , hogy kezdek visszatérni a stresszes helyzetekből. De mivel ismétlődött ezért kérdeztem. Úgy vagyok vele, hogy inkább klimaxos tünet jele legyen, mint valamilyen betegség. A gyors reagálást mégegyszer megköszönöm, üdvözlettel Vné.


Nagyon szívesen! HF.

új kérdés  2008. október 29. 23:13   #2978 

Tisztelt doktor úr!

Minap írtam a szeretkezés utáni vérzésemről, amelyre Ön természetesen válaszolt, de most egy új kérdés merült fel bennem.

Mióta fogamzásgátlót szedek óramű pontossággal mindig kedden délelőtt jött meg a menzeszem, de pár hónapja elkezdtem görögszénamag teát inni és ez a keddi nap kitolódott szerdára (ami már az utolsó gyógyszer beszedése utáni 4. nap).
Azért ittam ilyen teát, mert olvastam a jó tulajdonságairól, többek között, hogy megerősíti a méhet és fitoösztrogént tartalmaz.

A teaivást abbahagytam kb. 1 hónapja és az a gyanú merült fel bennem, hogy nem emiatt vérzek-e szeretkezés után? És nem tudom mennyi idő kell, hogy kiürüljön a szervezetből, mert a menzeszem most jött meg (szerdán), hiába nem iszom már ilyen teát, nem állt vissza a normális keddi napra.
A másik furcsaság, hogy a mostani menzeszem az eddigiektől eltérően most teljesen barna vérzéssel kezdődött.

Okozhatja ezeket a görögszénamag tea ivása illetve abbahagyása? Vagy nem zavarja meg a hormonrendszert ez a tea?

Előre is köszönöm a válaszát!

B.A.


Kedves B.A.! Nem lenne ilyen problémája, ha nem "gondolná úgy". Ahogy a gyógyszerrendelést /legalábbis remélem/ orvosra hagyja, úgy a gyógyteák és hasonló készítmények rendelését természetgyógyászra kellene bíznia. Az Ön feladata az, hogy megpróbálja lelkileg egyensúlyban és karban tartania Magát, és tudatosítania kell Magában azt, hogy minden betegséget és egészségügyi problémát az ember "önmagának csinál". Többek között azzal, hogy örökké fél valamitől, ha aggodalmaskodik és valamit mindig javítani szeretne. Nem ismerem ezt a teát, tehát a kérdéseire sajnos nem tudok választ adni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Félek 2.  2008. október 29. 22:56   #2977 

Kedves Doktor Úr!

Ön nagyon kedvesen és kimerítően válaszolt, és nagyon gyorsan. Nagyon nagyon szépen köszönöm.
Persze, azért remélem nem haragszik érte, merültek még fel további kérdéseim - de ígérem nem sok :-)). Amit le tetszett írni, nagy része teljesen világos, és még nekem, túl addódónak is megnyugtatóan hat, csak kettő dolgot nem teljesen egyértelmű:

Az egyik, a konizációval kapcsolatos - amelyre nagyon remélem, hogy nem lesz szükségem, még soha nem műtöttek, hála isten, de ha nem haragszik idézem Önt:
"egy ambuláns kisműtét során a feltételezett kóros területet egy un. konizációs műtéttel /a méhnyak kónusz alakú kimetszésével/ eltávolítják, és amennyiben ez a szövettani eredményben megerősítve biztonságosan az ép "

Miből tudják feltételezni, hogy a kóros terület hol van? Ha látszik valami az érintett területen, hogyan lehet majd a szövettani eredmény során mégis ép?

A másik az ezüstkolloid - ezt vásároltam, és ahogy letetszett írni korábban, elkezdem 'enni'.
Csak azt szeretném kérdezni, hogy más vitaminoktól függetlenül pl. C vitamin, vagy citromfűtea, vagy fejfájás esetén algophirin szedésekor, vagy ha szükséges bármire szedni antibiotikumot, akkor is továbbszedhető, nyugodtan tovább alkalmazható?

Nem haragszik, ha 3 hét múlva, ha meg lesz az eredményem tájékoztatom Önt?

Nagyon köszönöm a türelmét és az előbbi kimerítő válaszát is!!!! Ön nagyon KEDVES EMBER!
Köszönettel mégegyszer: Tímea



Kedves Tímea! Addig, amíg nincs valami igazán nagy gáz, addig a kis, közepes és és a nem túl nagy hámnyugtalanságnak a felületes képe nem sokban különbözik egymástól, csak azt lehet látni, hogy nem olyan, amilyennek lennie kellene. Az ezüstkolloid semmilyen más készítménnyel nem lép kölcsönhatásba, semminek nem fokozza vagy csökkenti a hatását. Köszönöm a dicsérő szavakat! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Yasminelle  2008. október 29. 22:51   #2976 

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni,hogy a Yasminelle nevű gyógyszer okozhat-e hajhullást?


Elvileg nem.

Kérdés!  2008. október 29. 22:50   #2975 

Jo napot! SZeretném megkérdezni,hogy CRL 5 mm,embrio.7 hetes terheségnek megfelel???Válaszát előre is köszönöm.


Honnan tudjam, hogy jól mérték az adatokat? Miért van ennek jelentősége? Van valami gyanúja arra, hogy a terhessége problémás? Mielőtt félreértené, nem kekeckedem, de ha már ilyen fiatal terhességnél aggodalmaskodik és mindent leellenőriz, akkor mi lesz később? Miért gondolja, hogy ha valami probléma lenne, akkor azt nem mondanák meg azonnal Önnek?

éjszakai izzadás  2008. október 29. 09:10   #2974 

Kedves Főorvos Úr!

Érdekes problémámról szeretném kérdezni. Két napja éjjel arra ébredek, hogy csak az altestem tájékán izzadok, konkrétan a combjaim között, körül. Ezt az utóbbi két éjszakán kézzel tapintottam. Reggel pedig amint teljesen felébredek, megszűnik az izzadás.
Lehet, hogy nem is itt kellene érdeklődjek, de amint látom Ön olyan sok féle kérdésre válaszol. Még annyit , hogy az elmúlt hónapban elég sokat stresszeltem, szorongtam női problémák miatt. Arra is gondoltam, hogy mivel erre a területre lokalizálódott a félelmem, nem lehet e valami idegi eredetű dologtól. Klimaxra nem gondolnék, mivel "még" 39 éves vagyok, és nem az egész testem izzad, napal pedig nincsenek ilyen gondjaim.
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Vné


Tisztelt Asszonyom! Én sajnos gondolnék a klimaxra is, mert az nem egy statikus állapot, hanem mint a nevében benne van, az a változás kora, mely akár egy évtizedig is eltarthat és rendkívül változatos lehet a megjelenési formája. Nem meghatározható az a kor, amikor még nem jelentkezhet, sajnos 35 éven felül bárkinél és bármikor beszólhat. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az Ön panaszai biztosan ilyen eredetűek, lehet, hogy egyszerűen csak nagyon melege volt, de okozhatja sajnos a stressz is, amennyiben ez inkább párkapcsolati vagy nőiességi, női szereppel kapcsolatos. Semmiképpen ne essen kérem kétségbe, várjunk néhány napot, mielőtt még a legkisebb csengettyűt is félrevernénk, a harangokhoz aztán meg ne is nyúljunk. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Félek  2008. október 29. 09:03   #2973 

Tisztelt Doktor Úr!

Engedje meg, hogy kérdésemmel zavarjam.
36 éves kétgyermekes nő vagyok. 2 hónapja voltam nőgyógyásznál rákszűrésen. Az eredményem P3 Sil 1 Hpv infekció.
Ennek kezelésére cikatridina hüvelykúpot kaptam, és 3 hónap múlvara újabb szűrést írtak elő. Próbáltam kérdezősködni az orvosomtól, hogy ez mit jelent, és mi van akkor, ha ugyan ez az eredményem lesz újra, de elintézte azzal, hogy ne foglalkozzak ezzel. Igyekszem, de persze, hogy nem megy. Sajnos eléggé túl gondolkodom a dolgokat.
Mivel a hpv sem lett ellenőrizve, hogy tényleg van-e illetve, ha igen melyik tipusú, barátaink ajánlatára elmentem egy másik orvoshoz tegnap, aki elmagyarázta a konizációs eljárást, amelyre abban az esetben lesz szükség elmondása szerint, ha megint ez lesz az eredményem. Azt mondta továbbá, hogy ez gyógymód is, mert ezzel az eljárással mintát vesznek, de gyógyítanak is- és vett le mintát a hpv szűrésre.

Kedves Doktor Úr! A konizáció a régi gyógykaparásnak megfelelő orvosi eljárás, vagy ez merőben más?
Sajnos annyira ideges voltam, hogy nem tudtam ezt megkérdezni, eszembe sem jutott.
Ha valakinek volt egy ilyen első rákszűrési eredménye, akkor mennyi az esély arra, hogy hüvelykúpra meggyógyul.
A hpv-re rákérdeztem, azt mondta a Doktor Úr, hogyha a szűrási eredményen így szerepel, az esetek 70% nem 'jó' a hpv típusa.
Elnézést, hogy kicsit hosszan, esetleg nem teljesen egyértelműen fogalmaztam, remélem megérti a kérdéseimet. Annyi mindenféle rosszat hall az ember, és én nagyon szeretnék nem beteg lenni.
Köszönöm előre is megtisztelő válaszát, hálás vagyok érte, hogy a drága idejét kérdésem megválaszolására fordítja.
Nagy tisztelettel és hálával: Tímea



Kedves Tímea! Azt tudnia kell, hogy a jelenlegi leletei mindenben csak gyanút vetettek fel. A P3-as citológia hámnyugtalanság gyanúját, amit azonban lehet, hogy egy közönséges hüvelygyulladás okoz, és a kielégítő hüvelykezelést követően ez a gyanú meg is szűnik. Egy jó citológus által nézett kenetben a HPV gyanúja sajnos valóban magas százalékban valós HPV-hordozást jelöl, ez azonban még egy magas kockázatú vírus esetén sem jelenti azt, hogy az illető előbb vagy utóbb méhnyakrákban fog megbetegedni. Ez csak azt jelenti, hogy ha valamelyik un. onkógén vírus mutatható ki a HPV-vizsgálat során, akkor az illetőnek a tudomány jelenlegi állása szerint élete végéig rendszeres /3-6 havonkénti/ citológiai ellnőrzésre van szüksége. Ha ezek során az átlagosnál veszélyesebb mértékű hámnyugtalanságot találnának /ismételten P3-as citológia, de csak ha CIN II vagy III. megjelöléssel fut, vagy ha P4-, esetleg P5-ös citológia/, akkor egy ambuláns kisműtét során a feltételezett kóros területet egy un. konizációs műtéttel /a méhnyak kónusz alakú kimetszésével/ eltávolítják, és amennyiben ez a szövettani eredményben megerősítve biztonságosan az ép szövetekből történt, akkor a további rendszeres citológiai ellenőrzéseken kívül nincs semmiféle teendő. Ez a vizsgálat és kezelés szükség esetén néhányszor megismételhető, tehát még a méh eltávolításának az esélye is rendkívüli módon lecsökkent ezen komplex ellenőrzés és kezelés által. A vírus a szervezetből nem kiirtható, az egyetlen komoly lehetőség jelenleg az immunállapot fokozott ápolása immunerősítő szerek /pl. ezüstkolloid és nem gyógyszerek/ vagy móddszerek /pl. mágnesterápia/ által, melynek révén elérhető álom, hogy az illető sohasem betegedjék meg komolyabban, és sem az egészsége, sem az élete a vírus által ne kerüljön jelentősebb veszélybe. A hangsúly a megelőzésen és nem a minden áron való gyógyszerszedéseken és műtéteken van! Remélem, hogy eléggé kimerítően leírtam a lényeget és sikerült Önt is megnyugtatnom. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Clostylbegit  2008. október 28. 21:39   #2972 

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm a válaszát. Bevallom először nagyon rosszul esett amit írt. Úgy éreztem nem értette meg mit szeretnék kérdezni, mert úgy gondoltam, hogy a kérdésem meglehetősen konkrét volt.
Ma újra elolvastam, más kétségbeesett, tanácstalan nőnek adott válaszával együtt. A véleményem egészen megváltozott, és újra olvasva a levelét már nem tűnt úgy, hogy kibújt a kérdésem elől. Megnyugtató, szeretettel megírt válaszai nagyon jó hatással voltak rám. Lehet, hogy igaza van és nem kellene ennyit foglalkoznom a problémával, és akkor magától is rendeződik. Addig is szedem a magzatvédő vitamint, és örülök annak, hogy van már két gyönyörű gyermekem. További eredményes munkát kívánok! Üdvözlettel: Kamilla


Kedves Kamilla! Nagyon köszönöm, hogy képes volt túllépni az árnyékán, és nemcsak a szavakat figyelve, hanem a mögöttes gondolatokat is megértve eljutnia a valódi Önnek szánt mondanivalómhoz. Szeretettel és tisztelettel üdvözli Hamvas Ferenc

Homeopatia  2008. október 28. 21:35   #2971 

Kedves Doktor Úr!

Láttam, hogy Ön homeopatiával is foglalkozik. Kérdésem az lenne, hogy nemi herpeszre (minél kevesebbszer jöjjön elő, ez lenne számomra a lényeg, amikor már kint van úgyis mindegy) Ön szerint jó a homeopatia? Amennyiben igen tudna nekem ajánlani golyócskákat. Úgy hallottam ugyanis, hogy a Telviran, Epavir egyátalán nem jó hiába ezt ajánlják herpeszre, mert hatástalan.
Önnek mi a véleménye ezekről?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Ágnes


Kedves Ágnes! Ez így nem igaz, mert a gyógyszerek fertőzés esetén nagyjelentőségűek. Megelőzés és enyhe folyamatok gyógyítása céljából a homeopátiaként működő ezüstkolloid a leghatásosabb. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Ezüst kolloid  2008. október 28. 21:32   #2970 

Tisztelt Főorvos Úr!

Hallottam már az ezüstkolloidról, csak az a baj, hogy jót és rosszat is egyaránt. Önnek mi a véleménye erről? Tényleg csak bizonyos ideig szabad alkalmazni, majd szünetet tartani? Több márka is van belőle, vagy csak egyszerűen úgy kell kérni, hogy ezüskolloid? Herbáriában lehet kapni vagy patikában? Elnézést a sok kérdésért, csak szeretnék róla mindent tudni. Ha mellette döntök hogyan szedjem?
Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel: Nóra


Kedves Nóra! A magam részéről nagyon nagy híve vagyok az ezüstkolloidnak, melyet ma már patikában, bioboltokban, gyógynövényüzletekben egyaránt kapni lehet hivatalosan engedélyezett formában. Ártalmát nem ismerem, korlátlanul, korlátlan ideig használható belsőleg és külsőleg is. Homeopátiaként kell kezelni, óvni kell minden kóros rezgéstől, azaz ne kerüljön, bekapcsolt mobil, TV, monitor és mikro közelébe, ne adagolja fémkanállal, hacsak nem ezüstről van szó. Belsőleg étkezést követően 2 perccel kell 2x1 műanyag teáskanállal beszedni, irrigálásra 2-4 műanyag teáskanállal kerüljön 1 liter vízbe. Lehet szem- és orrcseppként is használni és nagyon jóhatású bőrproblémákra is. Ilyenkor töményen kell alkalmazni. Az immunrendszer hatásfokát kiválóan növeli és ezzel a szervezet segítségére van minden kórokozó legyőzésében és a fertőzések megelőzésében. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Mónika  2008. október 28. 19:31   #2969 

Tisztelt doktor úr!
Szeretném önt megkérni segítsen nekem válaszával.Öt hete volt méh és petefészkek eltávolításom.Méhelőesés,myomás uterus,valamint jobb oldali ovarium cysta miatt.Megjött a szövettani eredmény is amin a következőt írják:Daganatos atypia nincs (ez jó jel),ellenben nem értem mit jelent a következő :petefészekben az alapszerkezet szabályos,"emellett számos lapos sejtbéléssel bíró tömlő figyelhető meg atypia nélkül."Ez jó vagy rossz?
A következőket érzem két hete ,szörnyű hőhullámok amire fel voltam már készülve de a borzasztó hideg rázásra arra nem ,ami a kis lábujjamtól a fejem teteéig az egész testemebe van és órákon át tart.Erre kérném válaszával ha tudna segíteni és felvilágosítást adni ,hogy mitől lehet?Tudom a hormonok képesek szörnyűségekre de ez nem normális dolog már.
Válaszát tisztelettel megköszönöm.
Mónika


Kedves Mónika! Apró kis ciszták voltak a petefészkében, kóros nincs. A panaszai a petefészkek eltávolítása következtében létrejött mesterséges klimax következményei. Kérem, hogy forduljon az orvosához, hogy sürgősen gondoskodjon a mesterséges hormonpótlásról, mielőtt még komolyabb baja lenne belőle! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

nyákdugó  2008. október 28. 18:45   #2968 

Kedves Doktorúr!
Nemrégiben irtam önnek ,hogy végeztek nálam 36 hetesen amnioszkopikus vizsgálatot.A kérdésem az lenne a vizsgálat előidézheti a nyákdugó kiesését?Nekem kiesett rá párorára valami nyálkás sárgás szinű kocsonyás "valami".Ami feltehetően a nyákdugó,de mivel első terhesség nemvagyok benne biztos.Félek egy kicsit mert ,folyamatosan folyásom volt a terhesség alatt és gombás fertőzésem.Mi lesz ha a kismagzatom elkap valami fertőzést?
A vizsgálat az nem okozhat oxigénhiányt?Lehet gagyiság amit kérdezek és gondolom a válasz nem,de valóban nem?Kérem segítsen ,mert egyre jobban félek,hogy az utolsó hetekben történik gond.


Egyszer már megpróbáltam megnyugtatni, de úgy látszik, hogy még mindig spilázza Magát. Kérem nyugodjék meg már végre, nem történt semmiféle orvosi hiba, bár az orvosa egyértelműen érzéketlenül bunkó volt, de sem Önnek, sem a babájának semmiféle károsodást nem okozott. Azon el lehetne vitatkozni, hogy a vizsgálat feltétlenül szükséges és indokolt volt-e, de ez felfogás és az orvosi működési szabadság kérdése. Amennyiben nem tér napirendre a történtek felett, könnyen bevonzhat Magának valami problémát, és gondolom ezt nagyon nem szeretné.

Csillagbogár  2008. október 28. 18:39   #2967 

Tisztelt Doktor Úr !

Megkaptam a szövettani eredményt, azonban nem mondták meg, hogy mit tartalmaz, és olyan latin kifejezések vannak benne, melyeket nem tudok megfejteni egyértelműen szótárral sem. Tisztelettel kérem, hogy segítsen.

A kifejezések:

Cervicitis chronica sine malignitate.

Polypus endometrialis sine malignitate.

Üdvözlettel:
Csillagbogár


Kedves Csillagbogár! A megfejtés a következő: rosszindulatúság nélküli idült méhnyakgyulladás, illetve ugyancsak rosszindulatúság nélküli méhnyálkahártya-polip. Nincs jelentősége, most már megnyugodhat, további kezelést nem igényel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Fájdalom  2008. október 28. 18:35   #2966 

Köszönöm nagyon gyors válaszát!:-)Még azt meg kérdezném,hogy akár a kürtgyulladás,akár a PCOS mitől alakul ki?Hogyan szokták ezeket gyógyítani?Én magam tehetek valamit a gyógyulásomért?Előre is köszönöm válaszát.



Mindegyik mástól alakul ki és a gyógyítás is más-más. Pozitív gondolkodással és céltudatos programozással és egy jó orvosválasztással sokat tehet azért, hogy határozottan előbbre juthasson.

ENIKŐ76  2008. október 28. 18:29   #2965 

Tisztelt Főorvos Úr! 32 éves vagyok .Egy éve rendszertelen a menstruáciom.Laboreredményeim :prolactin 180 FSH 4.8 LH16.5 Ösztradiol 51 tesztoszteron3.7 kortizol 298.4 lehet -e még gyermekem ilyen eredmények mellett?Három éve volt egy méhnyak amputáciom p4 kenet végett.Tisztelettel ENIKŐ 76


Kedves Enikő! Rossz helyre címezte a kérdését, én ugyanis embereket gyógyítok, nem laborleleteket. Ha megtisztel a látogatásával, akkor egy alapos beszélgetés és vizsgálat után remélem többet tudnék Önnek mondani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Panka  2008. október 28. 17:00   #2964 

Tisztelt Doktor Úr! A párommal 48 évesek vagyunk, tökéletes a szexális életünk, ismerjük, szeretjük egymást. Mostanában azonban a páromnak hosszantartó fejfájása van ejakuláció után. Ő stresszeli magát miatta, bennem szorongást kelt. Mi okozhatja ezeket a fejfájásokat, amik néha csak néhány percig, néha azonban hosszabban tart?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel Panka


Kedves Panka! Nagyon sürgősen ellenőriztetni kellene a vérnyomását, ejakuláció után is, a legrosszabb variáció sajnos esetleg egy agyi aneurizma /értágulat/ is lehet. Feltétlenül ki kell vizsgáltatniuk, mert ez sajnos nem lehet egy banális, legyinthető kérdés. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Léda  2008. október 28. 16:44   #2963 

Köszönöm gyors válaszát.Bőrproblémáim voltak,főleg az arcomon és ezért írta fel nekem a nőgyógyász ezt a gyógyszert.


Ha ezek nagyon komolyabbak voltak, akkor szednie kell. Remélem a vérzéses problémái idővel rendeződni fognak.

Fájdalom  2008. október 28. 16:42   #2962 

Kedves Főorvos úr!

Kérem magyarázza el nekem mit jelent ez a CT leletemen:A bal oldali adnex a szokottnál kissé tömegesebb,hosszanti átmérője 3.5cm,de szerkezete normál ovariumnak megfelel,többszörös cysták találhatók benne.Okozhatja ez az állandó alhasi fájdalmamat,és rendellenes vérzésemet?Válaszát előre is köszönöm.


Lehet egy kürtgyulladása és felmerülhet esetleg a PCOS is, de miután a képet nem láttam, ezek csak bizonytalan feltételezések, felelősséget nem tudok vállalni értük. Mindkét panaszát magyarázhatja a látott kép.

babavárás  2008. október 28. 16:30   #2961 

Kedves Doktor Úr!

Szeretném a véleményét kérni abban, hogy Ön milyen vitaminok szedését javasolja a sikeres teherbeesés reményében a pácienseinek?
Én hasonló cipőben járok, eddigi ismereteim alapján elkezdtem szedni 4mg folsavat/napi,
B vitamin komplexet,/ebben van B12 B2 B6 Tiamin-Nitrát, Kálcium-Pantotenát, Kálcium Laktát, Nikotinamid ,/ és 100mg/nap C vitamint.
Hülyeséget csinálok vagy ez így korrekt?
Kérném a véleményét és tanácsát!
Tisztelettel:Réka


Kedves Réka! Az Elevit Pronatal magzatvédő vitamint olyan hatóanyag-tartalommal fejlesztették ki, mely révén ezek a tabletták a magzatok optimális egészségi állapotát hivatottak biztosítani és melyek szedésének következtében a fejlődési rendellenességek aránya eddig jelentősen több mint 60 %-al csökkent. Kérem, hogy szedje, és nem kell semmi mást szednie mellette. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

előző oldal 149. oldal következő oldal