Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hamvas Ferenc
Dr. Hamvas Ferenc válaszol
Dr. Hamvas Ferenc
szülész-nőgyógyász szakorvos
pszichoszomatika, magnetoterápia, homeopátia, ÉFT
előző oldal 1007. oldal következő oldal
súlyok  2009. november 5. 15:06   #20140 

Tisztelt Főorvos Úr!

Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a cipekedés, nehezebb tárgyak megemelése a terhesség melyik szakaszától nem ajánlott. Nem súyemelő vagyok :) csak próbálkozunk a gyerek projekten kb. 3 hónapja / pillanatnyilag nem tudok róla , hogy terhes lennék/ . Szóval ma egy kicsit rendezkedtem a lakásban és pár tárgyat megemeletem. Jó az éjjeli szekrény nem nehéz de az ágynemű tartó egy cseppet nehezebb volt /amit csak felnyitottam és a térdemmel tartottam meg elromlott a rugója.Gondolom sok kismamát és tervező anyukát is érdekelne a kérdés! Volt ismerősöm aki a 6. hónapban motorozott, lakást rendezett.... A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Panka


Kedves Panka! Teljesen egyéni dolog, hogy kinek mi az, ami szabad, mit lehet és mit nem. Egyelőre teljesen felesleges az aggodalma. Ha eljön majd az ideje, akkor ezt a kérdést a saját orvosával, aki ismeri Önt, kellene megbeszélnie. Szeretettel üdvözli hamvas Ferenc

18 hetesen hasfájás  2009. november 5. 14:55   #20139 

Tisztelt Doktor úr!

Az lenne a kérdésem, hogy 18 hetes terhesen normálisnak mondható-e még, hogy úgy fáj a hasam, mintha meg akarna jönni? Szedem a magnéziumot.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a vérszegénység befolyásolja-e a magzat fejlődését? Az értékeim: Hct: 0,308, Hgb:110

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!

Üdvözlettel: Flo


Kedves Flo! Terhesen ez nem olyan rossz eredmény, de egyébként a vérszegénység hatással lehet a magzat fejlődésére. A fájdalommal kapcsolatban látatlanban nincs kialakult véleményem. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Álmosság  2009. november 5. 14:51   #20138 

Tisztelt Doktor Úr!

Én a 36. hetemben járok és 3 napja szörnyű álmosság van rajtam. Hiába alszom rendesen egész nap álmos vagyok. Ez természetes jelenség lehet? Válaszát köszönöm.
Betti


Front van kedves Betti. A vérnyomását mérték? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kérdés  2009. november 5. 14:50   #20137 

Tisztelt Főorvos úr!

Nagynéném 67 éves. A körzeti orvos beutalta teljes hasi ultrahangra, mely vizsgálat a méh részét is érintette, ahol a következőt írták le, idézem: "4,5 cmX5 cm-es echo solid terime vagy tumor látható, további kivizsgálást javasolnék CT eshetőséggel" Sajnos nőgyógyászati vizsgálatra csak jövő héten tud elmenni. Addig megőrülünk, mi lehet ez?! Mit jelent ez az echo solid terime? Létezhet ennyi idősen a méhnek bármilyen rosszindulatú daganata? Válaszát köszönöm!


Az egész kismedencre vonatkozó leletet kérném leírni.

h1n1  2009. november 5. 14:49   #20136 

Tisztelt Doktor Úr!

Elnézést, gondolom már más is kérdezte, terheseknek is javasolja a védőoltást? 12. héten vagyok, amúyg nem vagyok beteges, de most le vagyok gyengőlve. A háziorvosom kijelentette, hogy ő terhest nem olt. Mi a véleménye? Köszönettel: K. Bea


Kedves Bea! A háziorvos köteles Önt beoltani, ha Ön egyébként egészséges és ezt kifejezetten kéri. Oltassa be Magát kérem, mert nem igazán tudjuk felmérni, hog mi várható járvány-űgyben. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Hormonvizsgálati eredmény  2009. november 5. 14:46   #20135 

Tisztelt Doktor úr!

Elküldtem e-mailben a laboreredményemet , remélem megkapta :-)

Előre is nagyon szépen köszönöm ,hogy elemzi nekem !

Üdvözlettel: Hajni


Kedves Hajni! Legkorábban szombaton fogok tudni reagálni rá, mert csk akkor lesz módom belenézni a gépembe. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Hírek  2009. november 5. 14:45   #20134 

Köszönöm Doktor Úr!

Tisztelettel:

P. Rita


Nagyon szívesn kedves Rita! Szeretettel Hamvas Ferenc

N.A.  2009. november 5. 14:44   #20133 

T.Doktor Úr!
P4-es cytológia eredményem tisztázása céljából szövettani vizsgálatom volt 2 hete.Ma megkaptam a szövettani vizsgálat eredményét. A kérésem az lenne, hogy mondja el az eredményt,ill. véleményét, tanácsát szeretném kikérni, mivel a műtétet végző orvos nem volt ma bent és nem kaptam tájékoztatást sem!
felvételi státusz:
ép külső genitalia, rendesnagy af uterus szabad környezetben, szabad parametriumok,ép portio.
Kolocoscop: B zónában 5ó és 11ó között az átmeneti zóna szélén kiterjedt felderung emlők eltérés nélkül.
Epikrízis:
LLETZ féle eszközzel excisiót és cervix abrasiót végeztünk.
A szövettani leletem a következők:
CIN I. epithelii planocellularis cervicis uteri, cervicalis intraglandularis terjedéssel. Koilocytoticus hámatypia.Pseudoerosio pipillaris et glandularis portionis uteri. Cervicitis chronica maioris gradus.
1-2 typusos endocervicalis mirigytöredék. A vizsgálatra kapott conisatumban koilocytoticus hámatypia mellett enyhefokú hámdysplasia szöveti jeleit találtuk.Ez a szöveti kép a klinikumban jelzett P4-es cytológiai képet nem magyarázza.

köszönettel: N.A.


Kedves N.A.! Ez egy lényegében negatív szövettani eredmény, ami orvosi tévedések lehetőségét veti fel. Sajnos csak két lehetőség között választhatunk és egyik sem jó a szakmának.
1. A cytológus nem állt a helyzet magaslatán és megalapozatlan véleményt adott ki, hozzájárulva ezzel egy felesleges műtéthez.
2. Az orvosa nem állt a helyzet magaslatán és nem metszett megfelelő módon vagy mélységben, aminek következtében pont az a terület nem került kivágásra, ahol a feltételezett betegség van.
Ilyen szituációban én a következőt tenném: a műtét után 6 héttel csináltatnék egy új cytológiai vizsgálatot, ha lehet, akkor egy másik orvossal, másik cytológussal. Amennyben az eredmény nem lenne rossz, akkor háromhavonként cytológiai kontroll, amennyiben viszont kétséges lenne, akkor ismételt, most már nagyobb területre kiterjesztett műtét volna szükséges.
Kérek szépen visszajelzést a fejleményekről! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

p-erika  2009. november 5. 14:25   #20132 

Tisztelt Doktor Úr!
Terhességem során integrált tesztet készíttettem, melynek során a 16. héten került sor az első vérvételre. Ott a Total hCG szintem: 6,2 U/mL (0,2 MoM) lett. Azt mondták ez az érték alacsony. Kerestem, de sajnos nem találok arra vonatkozóan infórmációt, hogy ez valóban alacsony szint és amennyiben igen, akkor esetlegesen mire utalhat?

Válaszát várva, köszönettel: P.Erika


Mit mondtak a többi értékre kedves Erika? Önmagában ez az egy érték semmi kórosat nem jelez. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

félelem  2009. november 5. 14:23   #20131 

Tisztelt Főorvos Úr!
22 hónapja szültem, azóta 1x voltam nőgyógyásznál, a 6 hetes kontrollvizsgálaton!
Tegnap (11.04.) elmentem rákszűrésre, gondoltam itt az ideje. Persze nagyon megijedtem, már az egész család kikészült! Azt írták rá a papíromra, hogy idézem "Cyt.: 1440/2 Kolp.: piros folt a portion.
Persze én is tudom, hogy biztosat csak ha megjön a szövettan eredménye, akkor lehet mondani, de nagyon elvagyok keseredve, hátha rákos vagyok!
Annyira félek, kérem ne nézzen hülyének, anyukám is III. stádiumban lévő rákbeteg (végbélrák).
Csak nekem itt van a kisbabám, aki még 2 éves sincs, szeretném felnevelni!
A szülésem előtt 2x volt spontán vetélésem, amit műtéttel fejetek be.
Tudom, hogy nem tud mondani semmi biztosat, amíg nem jött meg az eredmény, de az legalább 3 hét, addig megőrülök, azt hiszem!
Ha legalább, persze ha ideje engedi, leírná, hogy mit jelent, az a piros folt a portion?
Semmi rendkívülit nem érzek, a ciklusom normális, esetleg kicsit több folyásom van, de nem büdös, nem színes, meg ilyesmi!
Köszönöm szépen kedvességét!


Nyugodjon meg kérem, 99%, hogy ennek semmi köze sincs a rosszindulatúsághoz. Ilyen dolgok miatt mondom mindig azt, hogy a lelet nem azért születik, hogy azt a betegolvasgassa, mert csak halálra rémül tőle. Feltehetőeg egy gyógyult vagy gyógyulóban levő méhszájsebről van szó.

baba2  2009. november 5. 14:20   #20130 

miért, mi a baj a pszichés állapotommal???? igy ismeretlenül???miből gondolja, hogy baj lenne a pszichés állapotommal, a stresszes munkahelyem miatt, vagy hogy ennyi betegségem van???kiváncsi lennék a meglátására!


Nem kellene ennyire felhördülnie, mert csak arról van szó, hogy a betegségei szinte mind pszichoszomatikus eredetűek, és így ismeretlenül is csak azt tudom mondani, hogy ahhoz, hogy ezeket sikerüljön leküzdenie, előbb a pszichés állapotában bizonyosan megtalálható problémákat kellene rendezni. A véleményemet kérdezte, én elmondtam, a döntés joga és felelőssége innen már az Öné.

Hírek  2009. november 5. 14:10   #20129 

Kedves Doktor Úr!

Most tudok Önnek érdemi hírekkel szolgálni. Ma lett meg a gyomorbiopszia eredménye és - ahogyan azt sejteni lehetett - rosszindulatú a daganat. Egyelőre mindössze ennyit tudunk. Apu vasárnap éjjel kapott néhány injekciót (nem tudta megmondani, hogy mit), amitől másnap fokozatosan elmúlt a lábfájdalma. Jelenleg egészen jó lenne a közérzete, de nagyon rossz az étvágya és hányingere van, gondolom részben a rengeteg tablettától, amit szednie kell. Így viszont gyengül, pedig az első két napban rengeteget javult az állapota.
Nagy valószínűséggel nem fogják megműteni, mert ő is nagyon gyenge és a szíve is, fullad még a sétától is.
----------------------------------
Hálásan megköszönném, ha tudna időt szakítani a közeljövőben az emailemre, mert hirtelen sürgős lett ez is. Ha nem is szó szerint, mert akkor sincs tragédia, ha nem lesz kistesó, de a gastron Gábor februárig kapott haladékot a tükrözésre és a Medrolra a babaprojektre való tekintettel.
Bár, fentiek miatt megint bizonytalan lett ez az egész, mert én is látom és a kórházban is mondták, hogy Apu mostantól egyáltalán nem lehet egyedül, felügyeletre szorul. Én elvileg el tudnám őt látni napközben, legalábbis addig, amíg a tudata teljesen tiszta, csak éppen nem igazán bírom őt el, ha netán elesne és itt van Martin is, szóval van min hezitálni, ötletem sincs, mit csináljunk, mert a lehetőségeimet sem ismerem. Az ő állapota egyértelműen már csak romlani fog, maximum egy rövid időre még megerősödhet picit, de több nem nagyon várható. Aztán jön a február és valószínűleg jól okoskodtam a Medrol vs spermiogram kérdésben, mert ellenkező esetben nem kaptunk volna "haladékot".

Tisztelettel:

P. Rita


Kedves Rita! Sajnlom a történteket, és nem irigylem azokért, amik még történni fognak. El fogom olvasni, reagálni fogok, jelenleg okos ötletem nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

HSG  2009. november 5. 14:07   #20128 

Tisztelt Doktor Úr!

A mai napon voltam HSG vizsgálaton. Kérem segítsen nekem megfejteni a leletemet.
A köv. írták a papíromra:
Az uterus lumenében néhány légbuborék látható. A jobboldalon hajszálvékony petevezető látható, melyen keresztül a kontrasztanyag a szabad hasüregbe jutott. A baloldali petevezető nem töltődött fel. Dg.: női infertilitás.
Mit jelent az, hogy légbuborék? A hajszálvékony petevezető nem jó? Van esélyem természetes módon teherbe esni? Már több, mint két éve próbálkozunk. Mindhiába! Lépjek tovább? Nem vagyok már túl fiatal. Betöltöttem a 38-at. Félek,hogy a további próbálkozás csak időpocsékolás lenne. Ön mit javasol?
Köszönöm türelmét és várom válaszát!

Krisztina


Kedves Krisztina! Ahhoz túl öreg vagyok már, hogy bármire is azt mondjam, hogy lehetetlen, de az Ön esetében a jelen állapotot figyelembe véve sajnos szerintem csak egy jobboldali méhenkívüli terhesség tud összejönni. Ha van rá ideje, kitartása és pénze, akkor az egyetlen reális lehetőségnek a lombikbébi programot látom. Sjnálom, hogy ezt tőlem és nem az orvosától hallja. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

gyógyszerek  2009. november 5. 11:52   #20127 

Tisztelt Doktor Úr!
A háziorvos a felfázásra felírt Cifloxin 500 mg-os tablettát. Használt, de miután bevettem újból előjöttek a tünetek. Most Rowatinex-et írt fel és Sumetrolin-t. Ön szerint ez elégséges kezelés?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Gabriella


Kedves Gabriella! tenyészteni kellene a vizeletét és célzott kezelést kellene kapnia. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Gabyca  2009. november 5. 11:51   #20126 

Tisztelt Dr.Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy kb.3 hetente járok nőgyógyászhoz,mert mindig valami gombát találnak a mintavétel során:( Mindig ezt a Gichosipt Gino (nem tudom hogyan kell leírni helyesen) gyógyszert kapom,de mindig visszatér. Van párom,óvszerrel védekezünk. Azt mondta a nőgyógyász,hogy meg kellene nézetni egy vérvétellel a laborban a cukorszintemet,mert elég sok édességet eszek,és,hogy ez valűóban okozhatja a gombák elszaporodását,hogy túl sok édeset eszek?? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Gabriella.


Nem tehet mást kedves Gabriella, hallgasson a nőgyógyászára! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

baba  2009. november 5. 11:49   #20125 

Tisztelt Doktor Úr!

35 éves nő vagyok, 2 tizenéves anyja. Sok betegségem van, ami mind a szülés után jött elő. hypotireosis, gerd, laktóz intolerancia, asztma, és legutóbb crohn gyanú. mégis, évek óta vágyom rá, hogy legyen egy harmadik gyermekünk. az igazat megvallva, amióta dolgozom, azóta vagyok beteges, elég stresszes a munkahelyem. Jelenleg a crohnra szedek pentasa-t és lansoptolt a gerd -re, mást nem, illetve epeköveim is vannak, azzal mütétre fogok menni.
Kérdésem, Ön szerint lehetséges-e hogy gond nélkül kihordjak egy babát, illetve hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett egészséges gyermekem szülessen? Mit javasol?


Véleményem szerint először a legfontosabb volna a pszichés állapotát rendezni, mert most így én nem javasolnék Önnek egy újabb terhességet. Sajnálom!

kontakt vérzések  2009. november 5. 11:47   #20124 

Kedves Doktor Úr!
Évek óta Tri-Rregol 21+7 fogamzásgátlót szedek, és tavasszal együttlét után vagy közben vérzés jelentkezett, amely általában pár óra alatt elmúlott. Ez általában mindig a megvonásos vérzés előtti héten jelentkezett. Nőgyógyászom egészségügyi küretet javasolt, amit el is végeztek a kórházban és az orvos elmondása szerint a méhnyakról sok váladékot kapartak le. Várom a szövettan eredményét. Szeretném kérdezni, hogy lehet-e ez méhnyakrák tünete, vagy előfordulhat, hogy gyógyszert kell váltanom?
Várom válaszát
Köszönettel.
B. Szilvi


Kedves Szilvi! Ha a cytológiája negatív, akkor én nem félnék méhnyakráktól. Várjuk meg türelemmel a szevetteni eredményt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

kineziológus  2009. november 5. 11:43   #20123 

Tisztelt doktor úr!

Tegnap kérdeztem, hogy tud-e kineziológust Cegléden. És valahol a közelben? A problémám, hogy egy hónapja szültem, és előjött rajtam a depresszió. Konkrétan az alvástól való félelem, pánikolás. Egyszer már volt ilyen problémám 5 éve, de még nem volt gyerekem, most viszont attól félek, hogy nem tudom őket emiatt ellátni, a fáradtságtól lassan kimerülök, de este nem tudok lenyugodni, folyton a megoldáson gondolkodom. Pl. ha altatót kell bevennem, ki fogja megetetni a gyereket, stb. Ön szerint kineziológus tud segíteni rajtam, ha lehet már holnap? Kérem segítsen. Rita


Kedves Rita! A kineziológus, kivel együtt dolgozom jelenleg külföldön van, a problémája meg akut, Ön azonnali segítségre szorul. Első körben most azonnal egy jó pszichiáterre volna szüksége! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

folyás  2009. november 5. 11:40   #20122 

Kedves Doktor Úr!
7 hetes kismama vagyok.Reggel észrevettem hogy barnás folyásom van.Gondolom vmi fertőzés szerű legalábbis remélem a baba jól vagy. Azt szeretném kérdezni hogy van olyan gyógyszer ami nem árt a babámnak? Vagy lehet hogy vele van baj? Annyira félek,mert egyet már elvesztettem. Du-n mindenképpen elmegyek a helyi rendelésre. De addig is kíváncsi vagyok Ön mit mond.
Köszönöm a segítséget.Éva


Kedves Éva! Ne találgassunk, várjuk meg a délutánt, mert ez a tünet sokminden jele lehet a banálistól a komoly dolgokig. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

pozitíav terhességi teszt  2009. november 5. 11:38   #20121 

Doktor Úr!

Az együttléttől számított 7. napon elvégzett terhességi teszt lehet pozitív?
Válaszát köszönöm,
Tisztelettel.


Nem jellemző!

előző oldal 1007. oldal következő oldal