Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Pataki Gergely
Dr. Pataki Gergely válaszol
Dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész szakorvos
mellplasztika, mellnagyobbítás, plasztikai sebészet
előző oldal 22. oldal következő oldal
Nóri  2013. május 26. 22:29   #440 

Tiwztelt doktorúr!
Megnézné nekem a táblázataiban hogy mi a legmagasabb implantátum cm. Ben? Extra magas.


Kedves Hölgyem !

A mellimplantátumoknál legmagasabb profil relatív. Mihez képest ? A legmagasabb várat egy széles alapra lehet építeni. Az adott szélességű implantátumoknál lehet beszélni a legmagasabb profilról, mely cégenként más és függ az implantátum anyagának formatartóságától, tervezésétől. A technológia az irányba halad, hogy egyre keskenyebb alapon tudják a gyártók megoldani az egyre magasabb profilt, projekciót.

A mellbőség és a mell formája a projekciótól is függ: ez azt jelenti, hogy nem csak a behelyezett implantátum volumenjétől (térfogatától), hanem az implantátum bimbó alatti részének az implantátum alapjától mért távolságától is. Az extra magas, magasabb mint a magas, ill. a közepes projekció és ez jelenthet nagyobb mellbőséget, adott esetben szebb formát (adott esetben !!).

Nagy projekció azonban nem csak a nagy mellméretekhez kellhet, hanem a megereszkedett, megfogyatkozott állományú mellnél a mell formázására, adott esetben az implantátum magas profilja kiváltja a megereszkedett melleknél egyébként szükséges felvarrást is.

Én amerikai és német gyártók implantátumait használom jelenleg.

Nagyméretű és extra magas projekciójú kerek implantátumoknál pl. 13,7 cm-es alaphoz tartozhat 7,1 cm magasság ( Az implantátum 610 ml-es vagy gramm)
Nagyméretű és magas projekciójú kerek implantátumoknál pl. 15 cm-es alaphoz tartozhat 7,3 cm magasság ( Az implantátum 920 ml-es vagy gramm) mely, ugyanabban a szériában 15,5 cm-es alapnál 7,5 cm-re változik (1000 ml es implantátum)

De anatómiás (csepp) formában 15,5 cm-es alapra 7,5 cm-s projekció kerülhet ( 890ml-es implantátum) vagy másik szériából 16 cm-s alapra 7,2 cm-es (765 ml-es implantátum)

Lehet, hogy Önnek igen, de egyébként ezek a számok keveset mondanak egy laikusnak, legfeljebb elbizonytalanítják.

Alapos plasztikai sebészeti konzultáció során lehet eldönteni, hogy az optimális mellforma és mellméret kialakításához melyik implantátum szükséges. Az aszimmetriák miatt gyakran van szükség eltérő formájú és méretű implantátumok alkalmazására .

Itt is talál még hasznos információkat : www.drpataki.hu/mellnagyobbitas és
http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-elott-es-utan.
Vagy : www.drpataki.hu/implantatum-csere .

Minden jót !


dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Premium Plasztikai Sebészet

tel.: (+36) 20 512 9192
email: info@drpataki.hu
www.drpataki.hu
www.facebook.com/plasztikaisebesz

mellnagyobbítás

Has és mell plasztika  2013. május 22. 20:46   #439 

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném megérdeklődni, hogy mennyi BMI értéknél vállalja a magyar egészségügy TB-re a plasztikai műtétet, fogyás után, mert körülbelül 40 kiló felesleg van rajtam. El múltam hatvan éves és gyanítom, hogy a bőröm már nem fog úgy visszahúzódni, mint ha fiatalon fogyókúráznék. Ráadásul volt egy nagy műtétem és abból is maradt vissza egy nagyon csúnya hegesedés, mert varrat nélkül forrt össze a sebem öt hónap alatt. Azóta volt még egy sérv műtétem is háló beültetéssel, ami ennek a nyitott sebnek a lassú összeforrásakor keletkezett és közölték velem, hogy muszáj lefogynom mert kiújulhat a sérv. Azt is szeretném tudni, hogy mivel nagyon erős vagyok mellben és a fogyás után valószínű, hogy az is a has bőr sorsára jut, egy altatással azt is megoperálják e? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Éva.


Kedves Hölgyem !

Alapos plasztikai sebészeti vizsgálat szükséges ebben az egyedi esetben a jogosultság elbírálásához. 35 BMI felett 10 érték, 45 felett 12 érték csökkenés szükséges pl. egy kötényhas műtéthez. Ez igen ritka állapot.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely
www.drpataki.hu

Abigél  2013. május 21. 23:53   #438 

Tisztelt Doktor Úr! Az orromon néhány éve rosaceás elváltozások jelentek meg. Jelenleg púderral még el tudom fedni, de ez nyáron nagyon kellemetlen, szeretnék valami végleges megoldást. Már kipróbáltam az IPL villanófényt, 8 alkalom után sem történt semmi változás.Valakitől hallottam, hogy esetleg a lézeres kezelés segítene, de konkrétumot nem tudott mondani.Utána néztem a neten, de nem tudom, hogy a CO2 lézeres eljárás lenne-e a jó megoldás, vagy esetleg valami más lézeres kezelésről van szó? Megköszönném, ha segíteni tudna nekem, hogy milyen irányba induljak el. Ha Önöknél csinálnak is ilyet, sajnos nem tudom ott igénybe venni, mert 250 km-re élek Budapesttől, és gondolom, hogy nem is egy alkalomról lenne szó. Köszönöm a segítségét! Anna


Kedves Hölgyem !

Az arci értágulatok dióda lézerrel hatékonyan kezelhetők. Jöjjön el egy konzultációra.
Több alkalommal kell kezelni, de csak személyes vizsgálat után lehet jóslásokba bocsátkozni.

Üdvözlettel,


dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Rosacea:
A rosacea főleg a középkorú nők arcán előforduló, lassú lefolyású, kiújulásra hajlamos gyulladásos bőrbetegség. A tünetek legenyhébb formájában az arcbőr érzékennyé, kiszáradtá, kipirosodásra hajlamossá válik, környezeti hatásokra könnyen irritálódik. Később sűrű, apró értágulatok (seprűvénák) jelennek meg, amitől az arc pirossá válik.
A rosacea kiváltó okát pontosan nem ismerjük, viszont tudjuk, hogy bizonyos hatások provokálni tudják a tünetek megjelenését. Ezek közül a legfontosabb az, ha valakinek bármi okból tökéletlen az emésztése.

szem alatt korigálás  2013. május 17. 02:08   #437 

Kedves Doktor úr!

Köszönöm a kielégítő válaszát, előző kérdésemre, még az érdekelne hogy nálam csak egyik szemem alatt beesett, ebben az esetben azt úgy meglehet csinálni hogy szimmetrikus legyen? vagyis ilyen esetben a másikhoz nem is kell nyúlni?
Illetve még az érdekelne hogy ha így van, akkor milyen árakra lehet számítani, ha csak egyik szem alatt kell tölteni? Engem a saját zsír töltés érdekelne hyaluron nem.
Köszönöm válaszát!

Üdvözlet!


Kedves Hölgyem!

Köszönöm, hogy kielégítőnek érezte válaszom.
Igen, lehet korrigálni az oldali aszimmetriát is, de általában ilyen esetben is mindkét oldalra töltünk, csak más-más térfogatot.

A hialuronsav esetében az optimális látszat (kontúr) szinte közel 100%-ra ígérhető, mivel a szer tökéletesen kontrollálható, igaz, rövidebb időre.
Önnek lehetősége lenne sajátzsír töltést is választania a hosszú távú eredmények érdekében. Elképzelhető, hogy az együlésben végzett sajátzsírtöltés nem hozta meg a várt eredményt.

Az árak több szempontból képződnek:
- altatás drágább, helyi érzéstelenítés olcsóbb
- korrekciós műtétek, beavatkozások rizikópácienseken (dohányzás) nagyobb felelősséggel járnak
- mennyiért tudjuk aktuálisan az esetleges beszerezni az alapanyagot
- milyen intézményben végeztetni
- milyen metódust választ plasztikai sebésze a zsírtöltéshez

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

szem alatt barna szineződés  2013. május 12. 01:06   #436 

Tisztelt Doktor úr!

Arra lennék kíváncsi, hogy szem alatti könnyárok elszíneződését mivel lehetne korrigálni már nagyon zavaró, nekem allergiás kötőhártya gyulladás után(kozmetikum allergia), valahogy nem világosodott ki úgy ahogy kéne, ezért olyan beesettnek tűnik a szemem alatt, barnás. Nagyon olyan érzésem van hogy ez nem fog változni már, nem tudom mi tévő legyek, mert eléggé zavaró, igazából a karikának az íve zavar ugye aza könnyárok hogy teljesen látszik az íve még a külső íve is, a másik szememnél is karikás de ott csak a
belső szemzugnál ami mindig is olyan volt tehát az nem zavaró, kicsit bonyolultan fogalmaztam de biztosan tudja doktorúr mire gondolok, szemhéjplasztikán nem is gondolkoznék egyébként, nem tudom milyen megoldások jöhetnének szóba?
Tánacsát köszönöm szépen!
Üdvözlet!!


Kedves Hölgyem !

A szem körüli/alatti bőr elszíneződése az adott területen lévő bőr alatti kötőszövet/zsírszövet visszahúzúdása, elvékonyodásda és/ vagy "genetika" vagy hormonális hatás következmény is lehet. Ha sötét elszineződésről van szó, lehet, hogy a zsírszövet, akár ilyen fiatalon történő visszahúzódása esetén a fény esik másképp, ill. a vékonyabb kötőszövetben dúsabbnak ható érhálózat hat sötétebbek. Az, hogy a könnyárok íve jobban látszódik egyértelműen utalhat a zsírszövet visszahúzódására és az arcközép süllyedésére is.

Több megoldás létezhet. Gyakran végzünk sajátzsír-visszatöltést, vagy hyaluronsavas töltést, dermabráziót vagy lézert is a fenti problémák miatt.

Plasztikai sebészhez forduljon mivel ez a szakma tudja esztétikai problémájára a legszélesebb palettán mozgó megoldásokat nyújtani.

Üdvözli Önt,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Magasság  2013. május 7. 23:12   #435 

Kedves Doktorúr!
Olyan kérdésem lenne hogy lehet e olyan implantot berakni nekem kapni e vagy csináltatni lehet ami nagyon magas? Most is extra magas van benn, de oldalrol nem mutat. 6.3cm. Én úgy gondolom kb 10 cmes kiállóságu kellene.
A problémám. A cici nem kicsi de oldalt olyan az alakom hogy a bordaim elore allnak picit hasam is van de több orvos is azt mondta nem tud zsírt szívni mert az nem zsír, hanem lordosisos vagyok és a bordáim elhelyezkedése ilyen.ha fekszem akkor is a bordam es a mellem majdnem egy vonalban van. Olyan mellre vágynék ami kiáll a mellkasomból ahogy azt sok nőnél látom. Értem én hogy az alakom ilyen, de extra magassal is ilyen. Van más marka aminél az exra magas sokkal magasabb vagy lehet csináltatni?
Nem kéne nagyobb köbcenti a szélessége jó 12 mell alatt 75 cm mb. 98.500 cc nem nagyobb kell magasabb tudna e ebben segiteni?
Tisztelettel S. G.


Tisztelt Hölgyem !

Igen van megoldás ! Magasabb profilú, nagyobb (feszesebb) töltésű, adott esetben anatómiás, vagy kúp alakú implantátumot lehet használni.
A legkorszerűbb mellimplantátumgyártó cégek széles választékkal rendelkeznek méret és forma terén. Pl. az Allergan cég, több mint 700 különböző féle csepp alakú implantátumot gyárt. Több cég is foglalkozik speciális implantátumokkal.

Egy konzultáció és vizsgálat során lehet precízen kimérni és modellezni az implantátum szükséges szélességét, magasságát, projekcióját (profil) és meghatározni az optimális alakját.

Az implantátumcseréről honlapomon itt olvashat :
http://www.drpataki.hu/implantatum-csere

Amennyiben gondolja jelentkezzen be rendelőmbe !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

emlőplasztika  2013. május 7. 23:05   #434 

Tisztelt Doktor Úr!
8 évvel ezelőtt volt egy mellnagyobbító műtétem. Azt hiszem valamilyen Mentor Tex vagy ilyesmi nevű impl. van. Kérdésem az lenne, ha nem okoz semmilyen problémát ki kell ezt cserélni valaha? Köszönöm előre is a választ! Tisztelettel!


Tisztelt Hölgyem !

A Mentor cég 8 évvel ezelőtt is megbízható termékeket (implantátumokat) gyártott. A "Tex" a texturált implantátumot jelenti, mely jobban kitapad és "beépül a szövetekbe", mint a régebbi sima felszínű implantátumok.
Ha nem okoz semmi panaszt és az évenkénti mammográfia/mellultrahang vizsgálat sem mutat semmi problémát, akkor a következő években nem kell cserélni.
A McGhan (Allergan) és a Mentor olyan minőséget gyártott nyolc éve, amely valószínűleg még legalább ugyanennyi időt a szervezetében maradhat. Nem minden mellimplantátumról mondható el ugyanez sajnos.
A mai legjobb, FDA (Az Amerikai Gyógyszerügyi Hatóság- az egyik legszigorúbb minőségbiztosítási rendszer) engedélyekkel rendelkező mellimplantátumok között van élettartam garanciás, azaz legjobb tudásunk szerint, legóvatosabb becsléseink szerint is több évtizedig az élő szervezetben maradhatnak.
A legkorszerűbb mellimplantátumok fejlesztési és minőségbiztosítási módszerei/protokolljai az űrhajózási technológiákkal vetekednek.

Az implantátumcseréről honlapomon itt olvashat :
http://www.drpataki.hu/implantatum-csere

Minden jót az implantátum viseléséhez !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

kinövés  2013. május 4. 21:52   #433 

Tisztelt doktor úr...
az anyajegy visszamaradt részét, most már sebészileg is eltávolitották...ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem...
Ma kellett levennem 2 nap után a kötést a fejemről...most már csak antibiotikumos kenőccsel kell kenegetni varratszedésig a sebet.
ELfelejtettem viszont pár dolgot megérdezni:
1.Napi hányszor kell kenni rá ezt a krémet?
2. A másik dolog, azt mondták varrat szedésig - 10 nap ne érje viz a sebet...de ahogy levettem akötést a fejemről a seb körül nagyon véres a hajam, csomókba össze van tapadva-aminek ebben a melegben már igy két nap elteltével is bizony szaga van...óvatosan körbe lehet azért törölni vizes törölközövel a seb körül a hajamat? GOndolom ha naponta többször áttörlöm lassan lekopi a vér rőla...
3. nem baj ha a hajam rálóg a sebre?


Kedves Kérdező!

Örülök, hogy megtörtént a helyes megoldás, azaz a sebészi kimetszés. Örülök, hogy az Ön érdekében helyes tanácsot adhattam. A szövettani vizsgálat eredményeit várja meg.

További kérdéseire nem tudok választ adni, mivel mi kimetszések után nem használunk antibiotikumos kenőcsöt és sokkal sűrűbben kötjük át a sebet.

A fentiek alapján az a gyanúm, hogy ismét nem sebészhez, vagy plasztikai sebészhez fordult a "sebészi " kimetszés ügyében.

Kérem, hogy kezelőorvosával beszélje át a kötéscserék és a tisztálkodás részleteit.

Minden segítőkészségem és empátiám ellenére, nem várható el tőlem, (és felelőtlenség is lenne részemről) hogy - miután nem folytam bele kezelésébe és nem ismerem Önt - ilyen részletekbe menő tanácsokat adjak Önnek.


Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu









Tisztelt doktor Úr…
A hajas fejbőrön levő kinövésemmel kapcsolatban kérdeztem 2-3 hete Öntől…
Akkor ígértem, hogy jelentkezem a citologiai eredménnyel…
Sajnos a papirt nem adták ki a kezembe, de sikerült megjegyeznem ami rá volt irva:
Nagybetűkkel: Intradermal Melanocytic Nevus
Alatta kisbetűkkel – megpróbálom leforditani, mert nem Magyarországról irok: a lézió tövénél hiányos sebészeti kiirtás…..ez mit jelent? Ez a lézer miatt van? Mi ilyenkor a teendő? A bőrgyógyász erről nem tett említést, csak annyit mondott, hogy az eredmény anyajegy és jó indulatú…ezt az alsó sort már csak kifelé a nővérkénél sikerül elolvasnom, amikor el szerettem volna kérni az eredményt, de nem adták ki





A válaszom erre a levélre 2013. április 30. 01:15-kor

Kedves Hölgyem/Uram !

A "hiányos sebészeti kiirtás" azt jelenti, hogy hiányosan irtották ki festéksejtes anyajegyét (intraderm. melanocyt. naevus). Ez egybecseng jóslatommal és azzal, hogy korrekt sebészeti eltávolítást nem lehet lézerrel végezni anyajegyek esetében.
Mi plasztikai sebészek a fenti esetben újrametszést javaslunk - immáron sebészi eltávolítással és nem "lézeres" kiégetéssel, hiszen maradtak bent olyan sejtek, melyekből, ha ritkán is, de rosszindulatú daganat indulhat ki. E mellett szól, hogy ráadásul a hajas fejbőrön egy ilyen "lézerezett" szövetegyüttes viszonylag rejtetten fajulhat el.
Javaslom most tehát, hogy keressen fel egy plasztikai sebészt és vetesse ki a korábbi elváltozás "gyökerét".
A szövettani papír, mint az orvosi dokumentáció része az Ön tulajdona és minden intézménynek "kutya kötelessége" ezt kiadni !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu


Ezt írtam, lásd alább. "A lézeres "eltávolítás során" a lézer által leadott energia hatására sokkal több sejtsor roncsolódik, mint a precíz kimetszés hatására. A hajas fejbőrön ráadásul a lézer az érzékeny hajhagymákat is roncsolja, így egy hajmentes terület keletkezik. Én minden tudásomat latba véve sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetett ezt a képen látható nagyobb elváltozást varrat nélkül lézeresen úgy eltávolítani, hogy a sebszélek szépen gyógyuljanak és korrekt szövettani vizsgálatot lehessen végezni."


------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt doktor ur,
nemrég kérdeztem a hajas fejbőrömön levő kinovéssel kapsolatban...
azóta levágták onnan és lézerel zárták le a sebet-azaz nem varták...
egy dolog azonban nem hagy nyugodni...még az elátovlitás napján hátgerinc MRI voltam, amit 2 nap mulva ujból megismételtek...a bőrgyógyász és a levételt végző orvos is azt mondta nem gond...remélem valóban nem okoztam magamnak bajt ezzel???? Az MRI vizsgálaton annyira féltem, hogy nem volt eszemben rákérdezni...nagyon aggódom..

A válaszom erre a levélre 2013. április 7. 17:59-kor

Kedves Pocok!

A helyes megoldás ebben az esetben (kép és leírás alapján) a sebészi kimetszés lett volna......

A lézeres "eltávolítás során" a lézer által leadott energia hatására sokkal több sejtsor roncsolódik, mint a precíz kimetszés hatására. A lézer "éget" és a sebszélek roncsolódása miatt gyakran nem lehet korrekt szövettani vizsgálatokat (ép szélek) végezni, márpedig ez minden esetben szükséges. A hajas fejbőrön ráadásul a lézer az érzékeny hajhagymákat is roncsolja, így egy hajmentes terület keletkezik.
Én minden tudásomat latba véve sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetett ezt a képen látható nagyobb elváltozást varrat nélkül lézeresen úgy eltávolítani, hogy a sebszélek szépen gyógyuljanak és korrekt szövettani vizsgálatot lehessen végezni.

A lézert egyébként mi nagyon sok mindenre használjuk, de az nem "mindenható" !

Az MRI nem probléma az Ön esetében.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

kinövés  2013. április 30. 01:15   #432 

Tisztelt doktor Úr…
A hajas fejbőrön levő kinövésemmel kapcsolatban kérdeztem 2-3 hete Öntől…
Akkor ígértem, hogy jelentkezem a citologiai eredménnyel…
Sajnos a papirt nem adták ki a kezembe, de sikerült megjegyeznem ami rá volt irva:
Nagybetűkkel: Intradermal Melanocytic Nevus
Alatta kisbetűkkel – megpróbálom leforditani, mert nem Magyarországról irok: a lézió tövénél hiányos sebészeti kiirtás…..ez mit jelent? Ez a lézer miatt van? Mi ilyenkor a teendő? A bőrgyógyász erről nem tett említést, csak annyit mondott, hogy az eredmény anyajegy és jó indulatú…ezt az alsó sort már csak kifelé a nővérkénél sikerül elolvasnom, amikor el szerettem volna kérni az eredményt, de nem adták ki


Kedves Hölgyem/Uram !

A "hiányos sebészeti kiirtás" azt jelenti, hogy hiányosan irtották ki festéksejtes anyajegyét (intraderm. melanocyt. naevus). Ez egybecseng jóslatommal és azzal, hogy korrekt sebészeti eltávolítást nem lehet lézerrel végezni anyajegyek esetében.
Mi plasztikai sebészek a fenti esetben újrametszést javaslunk - immáron sebészi eltávolítással és nem "lézeres" kiégetéssel, hiszen maradtak bent olyan sejtek, melyekből, ha ritkán is, de rosszindulatú daganat indulhat ki. E mellett szól, hogy ráadásul a hajas fejbőrön egy ilyen "lézerezett" szövetegyüttes viszonylag rejtetten fajulhat el.
Javaslom most tehát, hogy keressen fel egy plasztikai sebészt és vetesse ki a korábbi elváltozás "gyökerét".
A szövettani papír, mint az orvosi dokumentáció része az Ön tulajdona és minden intézménynek "kutya kötelessége" ezt kiadni !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu


Ezt írtam, lásd alább. "A lézeres "eltávolítás során" a lézer által leadott energia hatására sokkal több sejtsor roncsolódik, mint a precíz kimetszés hatására. A hajas fejbőrön ráadásul a lézer az érzékeny hajhagymákat is roncsolja, így egy hajmentes terület keletkezik. Én minden tudásomat latba véve sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetett ezt a képen látható nagyobb elváltozást varrat nélkül lézeresen úgy eltávolítani, hogy a sebszélek szépen gyógyuljanak és korrekt szövettani vizsgálatot lehessen végezni."


------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt doktor ur,
nemrég kérdeztem a hajas fejbőrömön levő kinovéssel kapsolatban...
azóta levágták onnan és lézerel zárták le a sebet-azaz nem varták...
egy dolog azonban nem hagy nyugodni...még az elátovlitás napján hátgerinc MRI voltam, amit 2 nap mulva ujból megismételtek...a bőrgyógyász és a levételt végző orvos is azt mondta nem gond...remélem valóban nem okoztam magamnak bajt ezzel???? Az MRI vizsgálaton annyira féltem, hogy nem volt eszemben rákérdezni...nagyon aggódom..

A válaszom erre a levélre 2013. április 7. 17:59-kor

Kedves Pocok!

A helyes megoldás ebben az esetben (kép és leírás alapján) a sebészi kimetszés lett volna......

A lézeres "eltávolítás során" a lézer által leadott energia hatására sokkal több sejtsor roncsolódik, mint a precíz kimetszés hatására. A lézer "éget" és a sebszélek roncsolódása miatt gyakran nem lehet korrekt szövettani vizsgálatokat (ép szélek) végezni, márpedig ez minden esetben szükséges. A hajas fejbőrön ráadásul a lézer az érzékeny hajhagymákat is roncsolja, így egy hajmentes terület keletkezik.
Én minden tudásomat latba véve sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetett ezt a képen látható nagyobb elváltozást varrat nélkül lézeresen úgy eltávolítani, hogy a sebszélek szépen gyógyuljanak és korrekt szövettani vizsgálatot lehessen végezni.

A lézert egyébként mi nagyon sok mindenre használjuk, de az nem "mindenható" !

Az MRI nem probléma az Ön esetében.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

karika  2013. április 28. 23:56   #431 

Kedves Doktor Úr!
Egyetemi éveim alatt a sok számítógép használattól és a rengeteg "éjszakázástól" sajnos elég sötét karikák lettek a szemem alatt (előtte nem voltak).. A kozmetikusom azt mondta majd ha többet pihenek/mozgok/friss levegőn leszek elmúlik, de hát eddig nem nagyon akar eltűnni onnan. Kicsit halványul az igaz, de ott van és korrektoron keresztül is látszik sajnos!
A kérdésem a lenne, hogy van-e esély arra hogy eltűnik majd egyáltalán? Amennyiben nincs: lehet-e ezt valamilyen beavatkozással megszüntetni/halványítani és ha igen, körülbelül mennyibe kerülne és milyen tartós lenne? Valamint: járna-e valamilyen kockázattal a beavatkozás?
Válaszát előre is köszönöm!
Regina


Kedves Regina!

Kérem, hogy olvassa el előző válaszom. (szem alatti karikák stb.)

A szem körüli pigmentáltabb bőr "genetika" vagy hormonális hatás következmény is lehet. Ha "karikákról" van szó, lehet, hogy a zsírszövet, akár ilyen fiatalon történő visszahúzódása és az arcközép megereszkedése esetén a fény esik másképp, ez hat sötétebbek. Több megoldás létezhet a sajátzsír és hyaluronsavas feltöltéstől egészen a lézerig.

Látni kellene és akkor lehet biztosat mondani !

Üdvözli Önt,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

saját zsír feltöltés  2013. április 28. 23:28   #430 

Kedves Doktorúr!

Érdeklődni szeretnék, hogy szem alatt saját zsírfeltöltés mennyire tartós?
Olvastam róla már, hogy egy része felszívódik ezért szükséges egy második alkalom pár héttel később.
Ha feltöltetem a szemem alatt, akkor ez nem olyan mint a hyaluronsav, hogy félévente ismételni kell mert felszívódik? Mennyire tartós? ez végleges?
Köszönöm válaszát!

Üdvözlet!


Kedves Hölgyem !

Felvetett problémája kapcsán legtöbbször a szemek alatti terület beesettségére, karikákra, a könnyárok túlzott láthatóságára gondolunk.

Az alsó szemhéj (szem alatti karikák okai) és a középarc területének műtétei az egyik leggyorsabban változó fejezetek az esztétikai plasztika sebészetben. A trend a volumetrizálás, a maradák zsír megtartása és saját zsírszövet bejuttatása az elvékonyodott területekbe; a feltöltés után az esetleges bőrfelesleg kimetszése. (Amennyiben az alsó szemhéj kötőszöveti rostjai megereszkedtek, szükség lehet a szemhéj vázának feszesítésére külső "szemzúgrögzítés" formájában (canthopexia). Nagyon táskás szemeknél esetleg szükséges lehet a zsírfelesleg (táskák) részleges eltávolítására, de gyakran inkább a zsír-átcsoportosítást választjuk, azaz pl. eloszlatva egyenlegesebbé tesszük a területet.) A volumetrizáláshoz gyakran használok a saját zsír mellett hialuronsavat is. A felső szemhéj esetében is szóba jön volumetrizálás, azaz sajátzsírszövet bejuttatása.

A volumetrizálás két módon jön szóba: felszívódó szintetikus (bioresorbábilis) anyaggal, leginkább hyaluronsavval, vagy saját zsírral:

A hyaluronsavas megoldás csak igen jártas kezekben vezet eredményhez. Számos oka lehet a szem alatti karikák hialuronsavas feltöltés utáni rosszabbodásának, és ebből kifolyólag a páciens elégedetlenségének. Gyakori problémák:
-nem közvetlenül a csonthártya fölé kerül a beadott anyag, -nem jó minőségű anyag kerül a szervezetbe, -nem elegendő anyag kerül a szem alatti területre, -túl sok anyag kerül befecskendezésre, -a fenti négy ok kombinációja, -szöveti állapot miatt a pácies nem alkalmas ilyen beavatkozásra.

A saját zsírral való feltöltést általában egyszer kell elvégezni, ritkábban többször, de semmi esetre sem néhány hét múlva. (mindez nagymértékben függ a plasztikai sebész által választott módszertől és a betöltött anyag mennyiségétől). A betöltött és megtapadt zsírszövet élethosszig megtapad, azaz a szem alatti részen a donorterület és a fogadó terület (egy még nem teljesen tisztázott módon) “életútját” járja be: lassan vékonyodva (ahogyan szöveteink) évtizedekig látványos javulást eredményez.

Egy ilyen nehéz beavatkozásnál igen fontos, hogy az esztétikai plasztikai sebészetben jártas plasztikai sebészt válasszunk orvosunknak.


Kérem, forduljon plasztikai sebészhez szem alatti karikáival. Amennyiben, gondolja mi is segítünk !

Téjékozódhat még itt is : http://www.drpataki.hu/szemhejplasztika

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
Kútvölgyi Premium Plasztikai Sebészet
1118 Budapest, Számadó u. 6.
tel.: (+36) 20 512 9192
email: info@drpataki.hu
www.drpataki.hu

szemhéjplasztika  2013. április 18. 23:30   #429 

Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben alsó szemhéjplasztikán estem át. A bal szemem sarkában egy ránc képződött és ez által nem fekszik ki a felső szemhéj szépen.A szemem oldalról olyan mintha be lenne húzva. Ezt lehet korrigáltatni? Válaszát előre is köszönöm! Mónika


Kedves Hölgyem !

Ha az elváltozás a műtétet követően 2 hónappal is fennáll, valószínűleg maradandó, de jó eséllyel korrigálható.
Keresse fel plasztikai sebészét (reméljük, hogy plasztikai sebész szakorvos műtötte) és beszélje meg vele a helyzetet, minden bizonnyal segíteni fog. Ha semmi esetre sem szeretné korábbi orvosa tanácsát kérni, keressen meg egy másik plasztikai sebészt.

Minden jót !

Pataki Gergely dr.
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

hónaljban csomó  2013. április 18. 23:26   #428 

Jó napot!

Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy 4 napja egy fájdalmas borsónyi mozgatható csomót érzek a bal hónaljamban alul.Mitől lehet ez?Lehet mellrák?nagyon félek tőle.mit tegyek?

Tesztelettel Pné


Kedves Hölgyem !

Több minden lehet; valószínűtlen, hogy "mellrák", de nem kizárt.
A leggyakoribb ilyen típusú (leírtak szerinti) elváltozás gyulladt faggyúmirigy ciszta (aktív atheroma), gyulladt szőrtüsző (carbunculus), vagy duzzadt nyirokcsomó lehet.
Ne féljen, hanem menjen el háziorvosához, aki megnyugtatja és szükség esetén szakorvosi vizsgálatra utalja.

Minden jót !

Pataki Gergely dr.
www.drpataki.hu

mellfelvarrás  2013. április 8. 23:03   #427 

Kedves Doktor ÚR!

A tanácsát szeretném kérni, kétgyermekes édesanya vagyok, 27 éves. Már a gyerekek előtt is nagy melleim voltak :( de a szoptatás sokat rontott a helyzeten, nagyobb is lett, lóg is, és a hátam is rettentően fáj. Arról nem is beszélve,hogy ilyen fiatalon lelkileg nagyon rosszul viselem, csúnyának érzem magam, önértékelésem egyenlő a nullával:( 160 cm vagyok 65 kg és 100 d kosaras melltartót hordok. Az egyik ismerősöm említetette,hogy talán van lehetőség tb alapon mellfelvarrásra,mellkisebbítésre. VAlóban így van, ha igen, mi az eljárás, kit kell keresnem ezügyben? Ha nincs akkor sajnos kell egy kis idő mire siekrül összespórolnom az árát:(

Várom válaszát és köszönöm a segítségét:
egy elkeseredett anyuka


Kedves Hölgyem!

A TB akkor támogatja az emlőkisebbítő műtétet, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát meghaladja, tehát az Ön esetében a 325g-ot. E feltétel teljesültét csak személyes vizsgálattal lehet eldönteni.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely
plasztika sebész
www.drpataki.hu

fehérje kicsapódás  2013. április 8. 22:59   #426 

Tisztelt Doktorúr!

Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ha fehérjekicsapódás történik bőrön akkor mi a teendő?
Erős fertőtlenítővel kenegettem az arcomat(pattanások miatt), és az lett az eredménye , hogy olyan nem fehér, de olyan halvány sápadt szinű lett a bőröm, azóta olyan mint egy burok, kozmetikus mondta hogy kicsapódtak a fehérjék, illetve a zsírsav köpeny sérült,ő tanácsára, erősebb bőrradírral radirozom a bőröm, de nem hiszem hogy ez lenne a megoldás, mert már a bőröm kérgét érzem szinte.
Ha tudna javasolni valamit örömmel venném.

üdv!


Kedves Kérdező !

Konzultáljon plasztikai sebésszel, vagy bőrgyógyásszal !
Szívesen adunk tanácsot vizsgálat után mi is !

Minden jót !

Dr. Pataki Gergely
www.drpataki.hu

szemhéjplaszika  2013. április 8. 22:57   #425 

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja volt alsó szemhéjplasztikám,izmokat húztak meg és a felesleges zsírt távolították el. Még míndíg elég piros és a bőr alatt, kis göböket tapintok ki,ez még lehetséges?Műtét után az alsó szemhéjjam elállt a szemgolyótól,mennyi idő mire visszatapad teljesen? Válaszát előre is köszönöm Bea


Kedves Hölgyem !

Műtét után két hónappal kis göböket még ritkán tapinthat a szemhéj alatt, illetve a heg aktivitásából adódóan piros lehet. A szemhéj kifordulása ennyi héttel a műtét után nem jellemző, és későbbi problémák forrása lehet, ezért keresse meg operatőrét és konzultáljon állapotáról.

Informálódhat még itt is : http://www.drpataki.hu/szemhejplasztika

Minden jót !

Pataki Gergely dr.
plastikai sebész
www.drpataki.hu

pocok  2013. április 8. 22:52   #424 

Tiszetelt Doktor Ur..
köszönöm a választ a hajas fejbőrön levő kivövéssel kapcsolatban...
BÁr most nagyon megijedtem...
A bőrorvos megnézte és monta Ő is jó lenne eltávolitani...Kérdezte hol akarom hogy levágják - sebészeten vagy elemgyek a szemészetre - ahola férje dolgozik - és ott lézerrel megcsinálják...Mivel nem vagyok orvos fogalmam sincs melyik a jobb, mejiket válaszzam, igy azt mondatma, mit a dorktonő javasol, amlyik jobb...uyghogy igy kerültem a szemorvosi rendelőbe, hogy lézerrel távolotsák el a kinővést...
EMlékszem amikor a hasamról távolitottak el egy anyajegyet, bár az a bőrben volt nem rajta, akkor 2-3 mm körben k9rbe kellett vágni...nem értem most ilyenre miért nem volt szüksség? azért mert lógós kinővésrúl volt szó és igy csak elnyissazontották a lógós részén?
AKoor most ha megjön a szövetteni eredmény, akkor az lehet nem is lesz reális? Akkor most mit tegyek? Nagyon aggódom...kétgyermekes 34 éves anyuka vagyok, nem szeretném ha e miatt valami komoly bajom lenne


Kedves Anyuka !

ne aggódjon, minden bizonnyal nem lesz semmi baj és a szövettan a jóindulatú elváltozást igazolja !

Minden jót !

Pataki Gergely

szemhéj  2013. április 7. 18:07   #423 

Kedves Doktorúr!

Kérdésem az lenne hogy , hogyan lehet megállapitani azt hogy az alsó szemhéj megereszkedett, nekem az egyik szemem alatt tűnt fel de csak pár hete hogy folyton, beesett és nem feszes mint a másik, nem annyira kipárnázott , és az egész szemhéjam sötét.Már zavaró is
Erősen gondolkozok rajta hogy megmutatom plasztikai sebésznek, de nem akarok elhamarkodottan dönteni.
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy milyen megoldások lehetnek, feltöltéseken kivül?
Olvastam interneten az Eye Cell nevű speciális szemkörnyék kezelésről. hogy speciális rollerrel megfiatalítják a bőrt.
Ön mit gondol erről , megoldás lehet az én esetemben?
Válaszát köszönöm.
Üdvözlet!


Kedves Hölgyem/Uram !

A helyes diagnózist plasztikai sebész tudná felállítani, egy konzultáción lehet közösen megfogalmazni a problémákat és kaphat megoldási javaslatokat.

A probléma oka legtöbbször nem is elsősorban a bőrfelesleg, hanem az arcközép megereszkedése és a zsírszövet (kötőszövet) által képzett térfogat (volumen) eltűnése (csökkenése).

Az alsó szemhéj és a középarc területének műtétei az egyik leggyorsabban változó fejezetek az esztétikai plasztika sebészetben. A trend a volumetrizálás, a zsír megtartása, esetleg sajátzsírszövet bejuttatása az elvékonyodott területekbe; a feltöltés után az esetleges bőrfelesleg kimetszése. Amennyiben az alsó szemhéj kötőszöveti rostjai megereszkedtek, szükség lehet a szemhéj vázának feszesítésére külső "szemzúgrögzítés" formájában (canthopexia). Nagyon táskás szemeknél esetleg szükséges lehet a zsírfelesleg (táskák) részleges eltávolítására, de gyakran inkább a zsír-átcsoportosítást választjuk, azaz pl. eloszlatva egyenlegesebbé tesszük a területet. Mi is ezeket az elveket valljuk és a volumetrizáláshoz gyakran használok a saját zsír mellett/ helyett hialuronsavat is. Főként fiataloknál.

Kérem, hogy informálódjon itt is : http://www.drpataki.hu/szemhejplasztika

A roller nem fog beválni (csak esetleg igen kicsi bőrfelesleg esetén), hiszen a probléma oka legtöbbször nem is a bőrfelesleg, hanem az arcközép megereszkedése és a térfogat (volumen) eltűnése (csökkenése).

Remélem segíthettem a válasszal !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

pocok  2013. április 7. 17:59   #422 

Tisztelt doktor ur,
nemrég kérdeztem a hajas fejbőrömön levő kinovéssel kapsolatban...
azóta levágták onnan és lézerel zárták le a sebet-azaz nem varták...
egy dolog azonban nem hagy nyugodni...még az elátovlitás napján hátgerinc MRI voltam, amit 2 nap mulva ujból megismételtek...a bőrgyógyász és a levételt végző orvos is azt mondta nem gond...remélem valóban nem okoztam magamnak bajt ezzel???? Az MRI vizsgálaton annyira féltem, hogy nem volt eszemben rákérdezni...nagyon aggódom...


Kedves Pocok!

A helyes megoldás ebben az esetben (kép és leírás alapján) a sebészi kimetszés lett volna......

A lézeres "eltávolítás során" a lézer által leadott energia hatására sokkal több sejtsor roncsolódik, mint a precíz kimetszés hatására. A lézer "éget" és a sebszélek roncsolódása miatt gyakran nem lehet korrekt szövettani vizsgálatokat (ép szélek) végezni, márpedig ez minden esetben szükséges. A hajas fejbőrön ráadásul a lézer az érzékeny hajhagymákat is roncsolja, így egy hajmentes terület keletkezik.
Én minden tudásomat latba véve sem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetett ezt a képen látható nagyobb elváltozást varrat nélkül lézeresen úgy eltávolítani, hogy a sebszélek szépen gyógyuljanak és korrekt szövettani vizsgálatot lehessen végezni.

A lézert egyébként mi nagyon sok mindenre használjuk, de az nem "mindenható" !

Az MRI nem probléma az Ön esetében.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Seroma!!!  2013. április 7. 17:50   #421 

Tisztelt Doktor Úr!


Fél éve volt mellnagyobbító műtétem!
Poliuretános implantátumot ültettek be!
Pár napja úgy érzem, mintha folyadék lenne az egyik mellemben!
Kialakulhat még ilyenkor is seroma? Ezt UH-val tudják megállapítani, hogy van e valóban folyadék benne?
Hónap végén megyek kontrollra az orvosomhoz. Okozhat ez addig problémát? Ha mégis seroma, akkor felvágják,és drain csövet tesznek bele? Ez után ismét varrat lesz a mellemben?
Önnek mi a véleménye a poliuretános implantátumról? Nekem azt mondták, hogy ennél a fajtánál nem fordul elő seroma! Sok rosszat is hallottam erről az implantátumról, Ön tud valami megnyugtatót mondani, hiszen már fél éve ezzel élek együtt, és mindig aggódom.
Megtisztelő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!


Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy az implantátum körül, a kötőszövetes tokban van még folyadék (Savós folyadékgyülem (szeroma)), de ennek kicsi a valószínűsége (késői szeróma).
A poliurethan implantátumnál ennek még valamivel kisebb az esélye, mint más borítású implantátumnál.
A kis szerómát nem szokták eltávolítani, általában felszívódik magától. Ettől különösebb baja nem lehet. Nagyobb folyadékgyülemet tapintással is lehet érezni, ha kevesebb van akkor csak ultrahang vagy MR vizsgálat mutathatja ki. Ennek eltávolítása szükséges lehet.
Annak feltérképezésére, hogy mi lehet a probléma és esetlegesen kell-e tenni valamit: keresse fel plasztikai sebészét.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

előző oldal 22. oldal következő oldal