Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Dravetzky Éva
Dr. Dravetzky Éva válaszol
Dr. Dravetzky Éva
akupunktőr, neurológus szakorvos
előző oldal 44. oldal következő oldal
milyen betegség???  2012. július 20. 12:59   #880 



Tisztelt Doktornő!

27 éves nő vagyok, megpróbáltam vázlatosan fogalmazni, bár így is hosszúra sikerült, mert a kálváriám és az orvostól-orvosig való járásom már 1,5 éve tart…

Tünetek:

2010. dec: futás elkezdése, minimális terheléssel, fokozatosan

3 hét múlva, ( 2011. január ) beálló vádli 3 km-es futás során, trappolás, elenhezülő láb, vádli, futás után szűnik..

Terhelésre újra előjön, lábszárfájdalom jelentkezik, láb belső részén, kb. boka felett 5-10 centivel és felfelé sugárzik...

( Futni hol „tudok”, hol nem… )

Ortopédia 2x, ultrahangos is vizsgálat negatív, szóba jön statikai izomfáradás... ( 2011. március-május-június )

Tünetek nem múlnak, már terhelés nélkül is fájdalmas, lépcsőn felfelé, lefelé, járásnál is.

Lábszárzsibbadás ( bal láb ) izomgörcsök jönnek, mindkettő láb…

Háziorvos, izomlazító, gyulladáscsökkentő… Nem múlik, terhelés során tünetek újra, egyre erősebben.

2011. július, labor, teljesen rendben, negatív…

2011. augusztus első hete: futás újrakezdése, helyzet „eldurvulása”. Állandó fáradtság, lábzsibogás, lila foltok ( ? ) – csípőtájékon, combon, elnehezülő, zsibbadó, lábszár, izomgörcsök…

Háziorvos, majd érsebész, ( negatív ) neurológia ( negatív ) - ( 4 hétig fennálló lábzsibogás, bal lábszárban folyamatosan, izomgörcsök, egy „spicc” során is – állandóan beálló, görcsös lábszár, bal lábban erősebben) idegsebész, MRI lumbalis gerinc : körkörös protrusio a L.V. – S.I. ( 2011. szeptember )

2011. október, gyógytorna során a nyújtó lazító gyakorlatoktól is test szerte izomgörcs, lábzsibogás visszatérése… Bal lábszár görcse nagyon durván.

2011. novemberében. 4-5 kg fogyás, hirtelen, 2 hónapig folyamatosan fennálló minimális hőemelkedés, levertség, fáradtság, vándor ízületi fájdalmak, váll, csukló, térd, raynaud- tünetek, bal oldali lapockazsibogás, jobb oldali cubitalis alagut sy. ( jobb könyök és kézfej fájdalma, alkarfájdalom, pl: probléma volt a kézifék kiengedés az autóban, bögre felemelése… ) gyanúja miatt elektrofiziológiai vizsgálat is történt, negatív. Bal lábszár vékonyabbá vált, kb. 1 cm-rel…

2011. december immunológiai vizsgálat, systémás autoimmun betegség nem volt igazolható ( szerencsére )

2012. február, újra neurológia, talpi zsibbadás is jelen van, bal oldalt, minimális terhelésre test szerte izomgörcsök, nyaki, háti fájdalom, izommerevség… bal lábszárban érzésszavarok…

2012. március 2. EMG vizsgálat, lelet:

„EMG történt a m. tibialis anteriorból és a m. quadriceps femoris vastus lateralisból bal oldalon.
Vélemény: Minden vonatkozásban normális latentiak, amplitudok és vezetési értékek. A m. tibialis anteriorban néhány possitioban fibrillatios potentialok, néhány esetben motoros egység kisülési sorozatok, ( nem myotopnias ) Egyes positiokban myopathiara utalo potentialok és Turn-amplitudo analysis, egyebekben az EMG norm. A m. vastus laterialisban nem találtunk eltérést, nincs spontán tevékenység sem.

Esetleg tejsav anyagcsere-zavar? „

Ezután utalt a neurológus doktornő a SOTE izomszakrendelésére, ami ezután fog következni, mert ott tudnak izombiopsziát venni, stb…

A vádli görcsök azóta is fennállnak, még csak a tünetek sem szűntek, hiába szedtem bármilyen magnézium-készítményt. Időnként beáll a derekam, máskor teljesen „elenged”. Sokat szenvedek, terhelésre fáj a hátam is… elég sok minden „játszott” velem az elmúlt másfél évben és vannak jelenlévő tüneteim. Állítólag valamilyen izomjellegű betegség biztos van, csak még nem tudni mi, azért kell Pestre mennem, hogy ott el tudják végezni a megfelelő vizsgálatokat. Kérdésem az lenne, hogy milyen betegség jöhet szóba ill. milyen vizsgálatok várhatóak, mire kell felkészülnöm. Lelkileg sajnos nagyon megtört már ez az egész. Köszönöm a türelmét a levelemhez, várom válaszát.

Tisztelettel:

27 éves nő


Kedves Érdeklödő!
Várjuk meg az izom biopszia eredményét.Addig is szedjen Milgamma capszullát, és magne b6 2x1 tablettát, ha elkészl a vizsgálat jelentkezzen ismételten
üdvözlettel dr Dravetzky Éva

tarko taji fejfajas  2012. július 20. 12:56   #879 

Kedves Doktorno! fejfasom februar vegen kezdodott huzatos helyen dolgoztam,es tarko tajt nyilalassal kezdodott,antibiotikumra enyhult,elmult,az ibuprofen nem hasznalt. Azotta kezdett fajni megint aprilisbe,akkor csaladorvosom aulint irt,es cuminolt 3hetig ugytunt hejre jon,de csakfaj es lement a nyakamba is olyan nehez elfaradtnak erzem a nyakam,es szellore huzatra jon elo ct volt es rendbe van,jartam neurologusnal es nemtudja mi lehet,neha mikor lefekszek szedules hanyinger de ejjel nemfaj. csak ahogy felkelek ,esha kint fujj a szel mar elo is hozta a fajdalmat. Tudna valamit javasolni a Doktorno? en mar probalkoztam neuromultivittel is.


Kedves Érdeklödő!
Leirása alapján occipitalis neuralgiának, vagy tensios fejfájásnak tünik panasza.A vitamin jó ötlet, ha elhúzodó a panasz ismét jelentkezzen ideggyógyászánál kontrollra.
üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

migrén aura  2012. július 19. 23:36   #878 

Tisztelt Doktornő!
Egy látászavarral fordulnék önhöz.
Nagyon régóta előfórdul, hogy zöld folt borítja el a látóterem teljesen. Eleinte csak egy vékony csíkként kezdődött a látóterem tetején, mint egy simléder, később súlyosbodott a dolog. Mára már az egész látóteremet elfedi, és van, hogy napokra. Van, hogy így ébredek, van, hogy napközben jön elő, van, hogy étkezés után, van, hogy épp étkezés után tisztul ki a látásom. Világosban erősebben előjön, sötétben, kevés fénynél legtöbbször szinte teljesen elmúlik. Ha becsukom a szemem, hogy kicsit pihentessem, akkor is kezd elmúlni, de ahogy kinyitom, rögtön vissza zöldül minden. Persze van, hogy napokig tiszta a látásom. Több szemészeti betegségem is van, így először a szemorvosomhoz fordultam a problémával. Ő nem tudott rá semmit sem mondani. Elküldött, kétszer is, nyaki ér ultrahangra, ami negatív. Ennél többet nem tudott tenni, ötlete sincs mi lehet. A háziorvos pedig a szemorvoshoz küld a problémával.
Próbáltam összefüggésbe hozni több dologgal is. Alacsonyabb/magasabb vérnyomás, mindkettőnél előfordult már, és mindkettőnél volt már tiszta is a látásom. Sok mozgás/kevés mozgás, az édességek kerülése, talán a vércukorral lehet összefüggésben, sok alvás/kevés alvás...Egyik sem hozott eredményt. A szemnyomásom is rendben volt a zöld folt meglétekor is. Nagynehezen rátaláltam a tünetek alapján a neten az aurás migrénre, ami teljesen passzol az én problémámra, legalábbis ez hasonlít a legjobban, annyi különbséggel, hogy nekem napokig is eltart.
Időközben voltam ételallergia vizsgálatonn, aminek az lett az eredménye, hogy hisztamin túlérzékenységem van. Ekkor elkezdtem odafigyelni, hogy kerüljem a hisztaminfelszabadító élelmiszereket, és több kálciumot is iszok azóta, hogy megkösse. Ezidőben az emésztésemet is sikerült normalizálnom, három napról, napi rendszerességre. Legnagyobb meglepetésemre, azóta igen ritkán jön elő ez a zöld folt, nagyon sűrűn tiszta a látásom.
Egy migrén aurával foglalkozó fórumon olyat olvastam, hogy bélrendszeri problémák is lehetnek a kiváltó okai.
Az lenne a kérdésem, hogy ez amit leírtam, a tünetek alapján lehet migrén aura, és valóban lehet bélprobléma a kiváltója a migrén aurának?
Ha ez butaság, és csak véletlen összefüggés amit tapasztaltam, tudna nekem ajánlani valamit, hogy hova forduljak, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra lehet szükségem, mitől lehet ez a folt, ami teljesen elfedi az egész látóteremet?
Elnézést, hogy ennyire hosszúra sikeredett, de szerettem volna mindent belezsúfolni, ami talán számíthat.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Szilvia


Kedves Szilvia!
Azt irja több szemészeti betegsége van? Ezeket nem részletezte.Szemésszel kellene ismételten konzultálni az a véleményem.
Ismételten szemnyomás mérés, látótér vizsgálat jöhet szóba, esetleg lássa neuroophthalmológus.
A migrént kiválthatják bizonyos ételek (pl csokoládé, fagylalt..stb)
Migrén aurája lehet a furcsa látás, de ott többnyire fejfájás is jelentkezik.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

MR vizsgálat lelete  2012. július 19. 23:24   #877 

Tisztelt Doktornő!

Idézek a koponya MR vizsgálatom leletéből:

Jobb oldalon frontalisan subcorticalisan egy 3-6 mm-es magas T2 jellegű
jeladást mutató eltérés látható.

A többi dolog a leleten megfelelő.

Kérem kedves doktornő, szíveskedjen válaszolni, hogy a fentiek mit jelentenek. Köszönettel: Éva


Kedves Éva !
A klinikum ismerete nélkül, a jelen Mr alapján véleményt mondani nem tudok.Üdvözlettel
dr Dravetzky

Lalemi kuckó  2012. július 19. 23:01   #876 

Kedves Doktornő!

Szeretném megtudni, hogy az Ön által írt könyvet hol lehet beszerezni.
Akupresszőri vizsgámhoz elengedhetetlennek tartom, a felkészüléshez.

Köszönettel: Emma


Kedves Emma !
Az akupunktura Online -on rendelheti meg a könyvet
dr Dravetzky Éva Akupunktúra elmélet gyakorlat -címmel.
Hamarosan DVD-n jelenik meg az összes akupunktúrás csatorna, pont, részletes leirással, pontkeresési technikákkal, részletes indikációval, képi bemutatással, stb..mely tanulmányaihoz, munkájához, mint akupresször biztos nagy segítséget fog nyújtani. Az oktató DVD-re elöjegyzést kérhet a következő címen: info@oriolus-med.hu
Az oktató DVD szerzői:dr Dravetzky Éva és Rigó Katalin
Sok sikert kívánok Önnek e nagyon szép, igaz rengeteg tanulást igénylő hivatás választáshoz!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

margaréta76  2012. július 19. 22:43   #875 

Tisztelt Doktornő!

Édesanyám 76 éves, cukorbeteg már 37 éve,17 éve inzulinos,a lába neuropátiás. Éjszakánként többször görcsöl a lába.Mostanában pedig különösen nagy fájdalommal járó görcsök is jelentkeznek. Olyannyira,hogy megmozdulni sem tud.A fájdalmai mértékét csak elképzelni tudom, mert az Édesanyám, aki szó nélkül tűri a nagy fájdalmakat is,a görcsöktől hangosan jajgat.Az orvostól Tichogammát kapott. Kipróbálta már a Cimbalta-t és még egy neuropátiára való gyógyszert, de egyiket sem tudta beszedni, mert idegileg nagyon befolyásolta és álmos, kába volt tőlük.
Kérem a tanácsát, mit lehetne még tenni?
Válaszát előre is köszönöm!

Ildkó


Kedves Ildikó!
Bizony a diabeteses polyneuropathia nagyon kellemetlen fájdalmat tud okozni! A Thiogamma biztos nem okoz mellékhatást, föltétlen folytassa szedését,ha a cymbalta mellékhatásokat okozott szedjen Gabagamma 400mg-os tablettát 4x1 (neurologus vagy diabetologus írja fel kedvezménnyel), valamint Milgamma caps-t 4x1.Enyhülnie kell a fájdalomnak! Ha nem, ismételt neurológiai vizsgálatra van szükség.
üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

zsibbadás  2012. július 19. 22:35   #874 

Tisztelt Doktornő!

Kb. 3 hete állandó jelleggel zsibbad a bal lábfejem és a bal kezem. Ha lefekszem, állandóan mozgatnom kell a bal lábamat, mert nyugalmi állapotban kellemetlen az érzés. Ha a jobb és bal kezemet összekulcsolom, akkor lüktetést érzek a bal kezemben, főleg az ujjvégeken. Mintha a pulzusomat érezném az ujjaimban. Voltam nyaki röntgenvizsgálaton, ami „enyhe spondylotikus elváltozásokat” mutatott a C5/6 szakaszon. Az eredménnyel eddig még nem jutottam be az ideggyógyászhoz, mert épp szabadságon van. A helyettesítő orvos csak a röntgen-eredményt adta ki, és annyit mondott, hogy ez az elváltozás természetes folyamat eredménye, nem veszélyes. Ő viszont nem tudott erről a zsibbadásról, nem volt lehetőségem elmondani. Okozhatja ezt gerincprobléma, esetleg valamilyen keringési zavar van a háttérben?
Köszönettel: Tamás


Kedves Tamás!
Panaszait biztos nem a Rtg-en leirt eltérés okozza.A kéz és a lábfej zsibbadás hátterében polyneuropathia gyanuja merül föl, aminek a hátterében valamilyen belgyógyászati problémát keresünk, pl.cukorbetegség, stb. Ha a labor negatív, szedjen B vitamint, legjobb Milgamma formájában, ha elhúzodó lesz a panasz részletezni kell a polyneuropathia oki tisztázását.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

fejfájás,nyakfájdalom  2012. július 19. 22:28   #873 

Tisztelt Doktornő !

Azért írok mert 3-án a vízi csúszdán sérült a fejem jobb oldalt. Azóta állandóan fáj a fejem nem csak ott. Többször csak úgy tudtam aludni ha vizes törölközőt raktam a fejem alá. Volt amikor bal oldalon is fájt. Újabban mindenhol hátul,fejtetőmön és a nyakam is. Nagyon zavaró. Nem használ a fájdalomcsillapító sem.Algoflex Fortet használok.6 fejsérülésem volt ezenkívül az utolsó 2 februárban 6 nap különbséggel. Semmilyen eltérést nem találtam sem MR-rel,sem CT-vel. Mikor április végén általános ügyeleten voltam más miatt gyenge látásélességet ,de azt mondta az általános ügyeleten az ügyeletes doktornő ,hogy régi .
Ön mit gondol a mostani bajomról ?

Várom válaszát!


Kedves Érdeklödő!
Neurológiai vizsgálatát javaslom a friss fejsérülése miatt!
Üdvözlettel dr Dravetzky

CT  2012. július 19. 22:18   #872 

Tisztelt Doktornő!

Nagymamámnak (69 éves) a CT vizsgálat során az alábbiakat véleményezték:
A kamrarendszer középállású, szimmetrikus, normál tág. az extracerebralis liquorterek pericerebellarisan, főleg a vermis körül, valamint bal frontálisan kissé szélesebbek, de másutt szabályos tágasságúak. Bal oldalon a capsula externa területén hypodens gócok vannak.
Az agyállományban egyéb kóros densitáseltérés sem a natív, sem a kontrasztos scan-eken nem látszik.

Érdeklődnék, hogy ez pontosan mit jelent?

Válaszát előre is köszönöm


Kedves Érdeklödő!
A leirt elváltozás korral járó eltéréseket jelent.Egy lelet alapján nem alkotunk véleményt
Üdvözlettel
dr Dravetzky

insulum  2012. július 19. 20:02   #871 

Ismételten köszönöm a válaszát!
Próbálok nem a betegségemmel foglalkozni, ami nem is okozna gondot, ha nem jelentkezne olyan sűrűn, hogy munkaképtelen lettem. Én csak azt nem értem a neurológusban akinél voltam, hogy egy eszméletvesztéses, tudatkihagyással, zavarokkal kísért rosszullétet, miért alapoz pszichésnek? Hiszen találkoztam már pl. pánikbeteggel, és messze nem ilyen állapotban volt, ahogy most én vagyok. A rosszullétei sem így jelentkeztek, és tudatánál volt végig, én pedig zavart tudatállapottal élem meg, néha nem is fogom fel ami történik. Mintha ismétlődne minden.
Elhiszem, hogy minden betegség kivált egyfajta szorongást az emberben, de az természetes reakciója az emberi szervezetnek.
Sajnos a téves diagnózisokkal pedig félre kezelhetnek aminek súlyos következményei lehetnek és ezt nem szeretném. De a neurológus akihez járok, ezt nem látja és úgy vettem észre nem is érdeklem. Flegmán 2 perc alatt lerendezz legutóbb is. Mit tegyen az ember ha az orvos nem foglalkozik a bajával kellően? Nem akarok betegség fájlokat olvasni, de 1-2 sima EEG nem zárja ki az epilepsziát ezt leírják mindenütt, de nekem ennél több nem volt még. Kérem ne haragudjon, hogy a levelemmel rabolom a idejét, csak elkeserít a sorsom most.


Kedves Érdeklödő!
Ha az epilepsziával kapcsolatosan vannak továbbra is kérdései probálja levelével megkeresni az ország e kérdésben legnagyobb szakértőit dr Halász Pétert az orvostudományok doktorát, aki a témával kapcsolatosan dr Rajna Péterrel az orvostudományok kandidátusával könyvet irtak.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

ujjrángás  2012. július 17. 07:29   #870 

Tisztelt doktornő!!!

32 éves nő vagyok!Pár napja elkezdett a jobb kezemen a hüvelykujjam felső perce rángatozni....van amikor csak egy-kétszer egy nap...ma többet...!A kérdésem,hogy mi lehet az oka????ha megfeszítem az ujjam,ugy abbamarad....Köszönettel:Sylke


Kedves Érdeklödő!
Nagy gondot nem feltételezek a háttérben.Nem eröltette meg kezét? Ha nem szünne, kérjen Családorvosától beutalót neurológiai vizsgálatra.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

fejfájás  2012. július 17. 07:26   #869 

;) Nagyon köszönöm DoktorNő!Tisztelettel;Dóra


Kedves Dóra!
Örülök, hogy sikerült megnyugtassam!
Kívánok sok örömöt, boldogságot, jó egészséget úgy Önnek , mint a Kisbabának! Üdvözlettel
dr Dravetzky

AtrphiaII  2012. július 17. 07:12   #868 

Tisztelt Doktornő!
Köszönom a válaszát az MRI, fejzúgás, depresszió témakörben.
Betagent jó régen szedek, piracetámot is 2x1200 mg-ot, Tebaofortant 2x1, voltam nemrég Nootropil infúzión ios, ezek mind nem segítettek (időközben szedett Stugeron sem).
Mivel szakértők szerint ez mikrokeringési probléma lehet, most megpróbálkozom a (nem éppen olcsó) hiperbár-oxigén kúrával (az első kezelés után sokkal jobban zeng a fejem, mint előtte).
Tudom, a neurológusok is csak próbálkoznak, de nehéz egy folytonos fej (és nemcsk fül)zúgást elviselni, érzehető és mérhető halláscsökkenés kíséretében.
Üdvözli
Béla


Kedves Béla!
Zajgeneratorral probálkoztak e? Ez is egy lehetőség.Akupunktúrás kezelés is szóba jöhet.Mint írtam már, nehezen kezelhető problémáról van szó.Üdvözlettel dr Dravetzky

EEG  2012. július 17. 07:05   #867 

Tisztelt doktornő!
Abban szeretnék érdeklődni hogy nem e tud esetleg olyan helyet
ahol magán rendelésre van EEG vizsgálat Budapesten.
Segítségét előre is köszönöm!


Kedves Érdeklödő!
Nem tudok ilyen lehetőségről. A megoldás: hívjon föl neurológiai klinikát, s kérje az EEg labort, kérdezze meg fizetős EEG vizsgálatot végeznek e? Üdvözlettel
dr Dravetzky

insulum  2012. július 17. 06:58   #866 

Köszönöm a segítő válaszát kedves doktornő!
1 éve volt koponya CT vizsgálatom megismétlés miatt, az Mr az 2010-ben volt. Nem láttak rajta semmit, csak kissé tágabb agykamrákat ír le. A sebész nem javasolt semmit, teendője nincs azt írta. Neurológus viszont lemondott rólam, nem akar kezelni és pszichiáterhez javasolja az utamat.
Pszichiáter is foglalkozik epilepsziával ha szabad kérdeznem?


Kedves Érdeklödő!
A neurologus Kollega azért javasolta a psychiátriai vizsgálatát, mert nem epilepsziával magyarázza panaszait! Tüneteit funkcionális , nem organikus eredetünek véli. Ezt fogadja is el A kissé tágabb agykamrák nem diagnosztikus értéküek.Azt javaslom járja a szakemberek által javasolt utat a gyógyulás érdekébe, ne az egészségüggyel foglalkozó fájlokat tanulmányozza, tévutakra tévedhet!Üdvözlettel dr Dravetzky

Köszönet !  2012. július 16. 11:47   #865 

Kedves Doktornő !

Nagyon köszönöm a gyors válaszát ! Így már nyugodt vagyok és jól fogok tudni aludni ! Még egyszer NAGYON KÖSZÖNÖM !


Örülök, hogy sikerült megnyugtassam
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Klárika  2012. július 16. 11:45   #864 

T.doktornő !

Mit jelent az és mit kellene tennem,ha a singideg nyomás alatt van?
Éjjelenként elzsibbad a könyökömtől a kézfejem. Amikor csak megmoccintom már rögtön helyreáll.

Klárika várná válaszát.


Kedves Klára
Valószínű alagut szindrómáról van szó.Az alagutban nyomás alá került a n. ulnáris. Lássa ideggyógyász aki ENG ill.EMG vizsgálatot kér majd, ami igazolja hogy károsodott e az ideg, ill a károsodás szintjét.Addig is szedjen nagyobb adagban Milgamma caps. pl.3x1
üdvözlettel
dr Dravetzzky Éva

insulum  2012. július 16. 11:25   #863 

Üdvözlöm!

Az Insularis epilepsziát valóban nem mutatja ki az EEG vizsgálat?
Nálam felmerült a lehetősége a rosszulléteim és tüneteim alapján, de eddig az összes EEG (normal, fotostimulációs, hiperventillációs) negatív lett.
Ellenben gyakori rosszulléteim vannak, fokozott nyáltermeléssel, légzészavarral, zsibbadásokkal és érzelmi változásokkal. Néha úgy érzem más lettem máskor pedig ismétlődést érzek a történtekben, és könnyen kitörök magamból. Korábban normális nyomású hydrocephalust diagnosztizáltak nálam koponya MR vizsgálaton, de az idegsebész nem javasolt műtétet. Viszont neurológiára utalt, de ott kezelést nem kaptam, mivel bizonytalanok az epilepsziát illetően. Elképzelhető még is az insularis epilepszia a tünetek alapján?

Várom válaszát köszönettel


Kedves Érdeklödő!
A vizsgáló neurológussal javaslom megvitatni e kérdéseket. EEG-n kivül léteznek neuropszichológiai tesztek, melyek a leirt panaszok esetén szintén segítséget jelentenének.Mikor volt koponya MR vizsgálata, eetleg annak kontrollja is szóba jön.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Atrophia  2012. július 16. 10:52   #862 

T. Doktornő!
65 éves múltam. Hirtelen halláscsökkenés, fej és fülzúgás miatt MRI vizsgálaton vettem részt.
Az összefoglaló vélemény: enyhe corticalis atrophián kívül más kóros eltérés nem látszik.
A halláscsökkenéssel összefüggésben kevert szorongásos és depressziót státust is jelentkezett.
Kérdéseim:
- az atrophia és a depresszió áll-e ok-okozati összefüggésben (a depresszió okozhatta-e a sorvadást vagy a sorvadás a depressziót)?
- az "enyhe sorvadás" korral jár-e, magyarázza-e a fülzúgást,
- mennyire és miben lehet rosszabbodásra, esetleg elbutulásra felkészülni?
- hogyan tud egy orvos segíteni?
.
Üdvözlettel
Béla


Kedves Béla!
Tekintse az MR vizsgálatot negatívnak! Sem a fülzúgás, sem a depresszió nem lehet kapcsolatos az MR leleten leirtakkal.
A fülzúgás nehezen kezelhető. Célszerü lenne vagy Betahistin vagy Ginkgo tartalmú készítmény szedni. A szorongásos depresszio miatt gondolom javasoltak gyógyszert?Tehát az MR vizsgálaton leirtakkal nem kell törödni!!!
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

tetániás lettem  2012. július 16. 09:10   #861 

Üdvözlöm!

1 évig állandó hyperventillálás miatt, tetániát kaptam. Most derült ki pontosan a sorozatos kivizsgálások mellett, epilepszia, sclerosis multiplex és számos betegséget kizártak, de ez utolsónak jö9tt szóba így nagyon sokat szenvedtem. Most már magnézium és kalcium kombinációkat kapok napi 1-1 pezsgőtablettában és pszichiáterhez utaltak be majd az folytatja a kezelésemet. Ön szerint súlyos probléma ez, fel lehet épülni belőle? Még mindig gyakran sóhajtozok mélyeket, de amikor alszok akkor már nem érzem a problémát.

István


Kedves István!
A hyperventillátio okoz leirtakhoz hasonló állapotot , azaz tetaniás görcsöt.A hyperventillátio hátterében valószínű szorongás állhat, föltétlen keresse meg a psychiátert, fogadja el javaslatát, e probléma kitünően kezelhető!!
Kívánok minél elöbbi gyógyulást
dr Dravetzky

előző oldal 44. oldal következő oldal