Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Dravetzky Éva
Dr. Dravetzky Éva válaszol
Dr. Dravetzky Éva
akupunktőr, neurológus szakorvos
előző oldal 23. oldal következő oldal
úrvezető  2011. november 16. 21:37   #460 

Tisztelt Doktornő!
Még nem diagnosztizált,de Parkinson kór tüneteit vélem felfedezni a páromon.
Nem akar orvoshoz menni,mert fél,hogy az esedékes úrvezetői igazolványát nem kapja meg.Kérdésem: kizáró ok lehet a kór a vezetői engedély megadásának?(80 éves)


Kedves Érdeklödő!
Vizsgálat nélkül e kérdésre válaszolni nem tudok.A Parkinson kór enyhe tünetei nem zárják ki a jogosítvány meghosszabításának lehetőségét, viszont célszerü lenne minél elöbb jelentkezni ideggyógyásznál esetleges kezelési lehetőség megbeszélése miatt.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

porckorongsérv  2011. november 16. 21:27   #459 

Kedves Doktornő!
porckorongsérvemet eltávolították,de azóta is ugyanúgy fáj a lábam.azt mondták az idegszál sérült helyre kell jönnie.Az MReredményembe van olyan,hogy az L.V. csigolyatestben ventralisan valószínűleg sclerosis van mintegy17mm-es területen,a környezetében zsíros degeneratio jelei. azt szeretném megkérdezni ,hogy ez mit jelent valójában,mert erről nem esett szó. válaszát előre is köszönöm.


Kedves Érdeklödő!
Az Mr vizsgálaton leirt eltérés degenerativ elváltozás, nem ez lehet panaszainak okozója.Javaslom jelentkezzen kontroll vizsgálatra operációját végző orvosánál, biztos segít panaszai okának tisztázásában
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Érdeklődés  2011. november 16. 11:06   #458 

Tisztelt Doktornő!!


Rátaláltam Önre interneten keresztül,mert az akupunktúrára voltam kiváncsi.
Pécsen élek és érdeklődni szeretnék,hogy merre van a magánrendelése illetve mennyi lenne árba?


Köszönöm
Alexandra


T Alexandra!
Hivjon fől telefonon, vagy jelentkezzen email cimemen, hogy kérdéseire válaszolni tudjak.Heti 2x rendelek,elöjegyzéssel.
Várom jelentkezését
Üdvözlettel
dr Dravetzky

MR vizsgálat eredménye  2011. november 16. 11:02   #457 

Tisztelt Doktornő!

61 éves vagyok, 5 éve szédülési problémával küszködök, melyet hányinger kísér. Ezért küldtek el MRi vizsgálatra. Születésem óta a jobb nyaki ér szűkebb, pár éve nézték uH-al és 1,3mm volt. A bal normális, 4,4mm.

2006 óta a nootropilt szedtem, most a betaserc nevezetű gyógyszert írták fel.
Közel 1 hónap múlva kaptam időpontot, hogy visszavihetem a leletemet, de addig is kérem segítsen értelmezni a következő MR/MRA vizsgálat leletét.

Középvonalas, szimmetrikus, szabályos tágasságú kamrarendszer.
Szabályos külső liquorterek.
Mindkét oldalon a fehérállományban elszórtan több apró magas jel látható, a T2 és FLAIR szekvencián.
Térszűkítés, egyéb kóros jel nem látható.
Diffúziós jelzavar nincs.
Artériás MRA: A jobb arteria vertebrasiban áramlás nem látható.

Vélemény: Multiplex fehérállományi laesio, mely valószínűleg vascularis eredetű. A jobb arteria vertebralisban áramlás nem látható.

Előre is köszönöm a segítségét!
Üdvözlettel:
F. Béláné


Kedves Érdeklödö!
A kiserek szintjén lehet kis eltérés ez okozza a ki fehérállományi eltérést.Az egyéb rizikofaktor ismeretében a kezelöorvos dönt majd kell e szedjen Aspirint.Szédülését az Mr vizsgálaton látottak nem magyarázzák.A javasolt gyógyszer(Betaserc) jó hatásu szédülés esetében, mely valószínű perifériás eredetü.Javaslom elolvasásra a pécsi Idegklinika professzorának ragyogó elöadását a szédülésről, melynek terápiás lehetőségei nagyon jól demonstrálva megtalálhatók az elöadás anyagában
http://neurology.pote.hu/neuro/modules/stud/data/080311m.pdf
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Nagynéni  2011. november 16. 10:42   #456 

Tisztelt Doktornő!

A Nagynénémmel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Ő 57 éves. Kb 1 éve feledékenységbe szenved, ami egyre inkább elhatalmasodott rajta. Pillanatok alatt elfelejt jelenlegi dolgokat, már a főzés, a tájékozódás is problémát okoz a számára. Ha valamit el kell intéznie a tenyerébe írjuk, de pár perc múlva újból rákérdez, mert már elfelejtette, hogy oda van írva. Állandóan heherészik.
Az alvásával is probléma van, keveset alszik, az sem pihentető, mert szakaszosan többször felébred.
Most voltunk koponya kontrasztos CT vizsgálaton.
Periventicularisan diszkrét hypodens eltérés látszik. Friss vérzésre utaló jel nem látható. Koros kontrasztanyag halmozódás nem észlelhető.
Az orvosi vélemény a következő: Jelzett fokú chronicus cerebralis hyperfúzios jelek.
Neurológushoz hónap végére kapott időpontot.
Szeretném ha pár sorban véleményezné a leletet! Esetleg őn mit gondol, visszafordítható a folyamat? Milyen kezelést javasolna?

Köszönettel: Bagi Andrea


Kedves Érdeklödő!
A Ct lelet nem elkeserítő.A klinikum, leirása szerint, dementiára utal.Ez utobbinak rengeteg oka lehet,nem csak neurológiai.Föltétlen indokolt a részletes kivizsgálása!!Az ok tisztázása után dönthetünk visszafordítható e a jelenlegi kognitív hanyatlás.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

EMG eredmeny  2011. november 14. 09:43   #455 

Tisztelt Doktor No!
Legyen szives megmondani a velemenyet az EMG vizsgalat eredmenyei alapjan.
Kovetkeztetesek:
1.Bal ulnaris ideg axonok serulese.
2.Proximalis demyelinisatios serules az also vegtagok idegein.
3.Axon serules az SPE, tibialis (sipcsont?),peronealis idegek,feluleti erzekeny(superficial senzitiv) mind ket also vegtagon.
4.Nem regisztraltak (tapasztaltak) dekrementumot(csokkenes) es inkrementumot(novekedes) az ismetlodo stimulaciokor.
(a szoveget forditottam magyar nyelvre,bocsanat ha nem tokeletes).On szerint a 2,3,4 milyen betegsegre utalhat?(62 eves no vagyok).Valaszat koszonom.


Kedves Érdeklödő!
Úgy emlékszem már válaszoltam e kérdésre.Ha nem volt kielégítő a válasz javasolnám, hogy forduljon bizalommal az ország egyik legjobb neurophysiológusához dr Kondákor Istvánhoz, aki a Kecskeméti Neurológiai Osztály vezetője.Azt javaslom küldje el az EMG lelet másolatát,irja le panaszait, valamint a neurologiai statust, melyet az EMG vizsgálatot végző neurologus észlelt.Vannak e egyéb betegségei(pl diabetes)azt is jelezze.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

Nyugdijas no  2011. november 14. 08:51   #454 

Tisztelt Doktor No!
Tobb mint 2 eve nem forgo tipusu szeduleses gyengeseg erzesem van ,ami lab ingadozassal tarsul a bokatol a talpig.Ver analizisek , fejrol MR, nem mutattak ki semmi rendellenesseget.Iden oktoberben a neurologus szakorvos beutalt a korhazba, mivel parkinsonra gyanitott a lab ingadozas miatt, kezeim,fejem nem reszket.A levodopa teszt negativ lett,ezert a miasztenia gravis betegsegre gyanitott, de nem reagaltam a miostinra sem es az EMG vizsgalat , az acetilkolin receptor elleni antitest ,es az antitest anti AND analizisek sem bizonyitottak a miaszteniform szindroma (Eaton –Lambert) jelenletet. Kiutalaskor javasoltak a kovetkezo analiziseket: CA 15-3, CA 125, CA 19-9, Her2/neu.Az eredmenyek az utolso 3-nak jok, de sajnos a CA 15-3 marker 28,81 erteket mutat ami kissebb kene legyen mint 25.Mivel a kellemetlen inogo,bizonytalansag ,gyengeseg erzesek megvannak (foleg labon allas es jarkalas kozben tapasztalom) hat nagyon zavar az allapotom,es mar minden roszra kezdek gondolni.A doktorur kerdezte hogy ha van gond a gyomrommal ,en nem tapasztaltam eddig semmit ,de a CA 15-3 talan a mellrakra utal?Persze en nem vagyok orvos ,nagyon szeretnek egy felvilagositast kapni Ontol,mennyire veszes ez az ertek,mi a teendom On szerint?Miert kerte a neurologus ezeket az analiziseket?A labingadozasokra amit “also vegtagok ortosztatikus tremor”-nak nevezett, Mysoline 250mg-os gyogyszert irt fel amit sajnos Erdelyben nem lehet megszerezni.1999-ben elvoltak tavolitva a nemi szerveim(meh,petefeszkek ,vezetekek)mivel a mehtestbol vett biopsziaban atipikus valtozast talaltak,de mutet utan nem kellett semmi kezelest csinalni.62 eves vagyok es autoimun tireoiditiszom van,a pajzsmirigy alulmukodesre euthyrox tablettet szedek es a TSH ertek normal tartmanyban van.Bocsanat a hosszu leirasert,valaszat nagyon koszonom.Tisztelettel KJ.


Kedves Érdeklödő!
A CA 15-3 emlöt nem érintő betegségeknél is lehet pozitív, mint pl autoimmun rendelleneség is okozhat ilyen eredményt.E labor érték miatt elkeseredésre nincs ok.Vizsgálat nélkül, a leirtak alapján nem tudok véleményt mondani arrol, mi lehet panaszai oka.Keresse ismételten neurológusát, aki ugy látom nagyon lelkiismeretesen foglalkozik problémájával. A kezelöorvos a javasolt,de nem kapható gyógyszer helyett is biztos tud másikat javasolni.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Gyomorideg  2011. november 14. 07:58   #453 

MIt tetszik ajalni a visszatero gyomorideg kezelesere, ami lelki okobol szarmazott es a bajat megtalaltam mostmar az nem gond. Van eggy idonkenti visszatero gyomoridegem. Termeszetes gyogyszert, vitamint vagz mit tetszik ajanlani?
Elore is koszonom!


Kedves Érdeklödő!
Milyen tünetei vannak, eddig kapot e kezelést,volt e vizsgálva panaszai miatt?
Föltétlen célszerü lenne Családorvosánál jelentkezni!
Vizsgálat nélkül nem tudok javasolni kezelést.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

farkasjaja  2011. november 12. 20:41   #452 

Kedves Doktornő! Koponya CT vizsgálat eredménye (kontraszt anyag nélkül) Középvonalas,szimmetrikus norm. tág, kamrarendszer.Megtartott külső liqouterek. Jobb oldalon a törzsdúcok magasságában régi vascularis laesionak megfelelő apró hypodensitások vannak. Térszűkülés, vérzés jele nincs. Vélemény: jobb oldalon régi lacunaris infarctusok. Soha eddig semmi bajom nem volt a fejemmel. Most több hónapja szédelgek, \\\"húzok\\\" néha jobbra, néha balra.Bal oldalon fáj a homlokom már 3 hete, de nem belül, inkább a csontom, vagy az izmom-ereim? Nem bírom a magas, hangos, éles hangokat, szinte \\\"fájnak\\\"! Mit jelent ez a CT, és menjek-e további vizsgálatokra ez ügyben? Várom válaszát, köszönettel: jaja


Kedves Érdeklödő!
A Ct-n leirtak nem magyarázzák jelen panaszait, régi dolog, erre utal is a leletező.Fejfájás oki tisztázása miatt célszerü lenne góc vizsgálata(OFG, fogászati góc,szemészet-szemnyomás, labor), majd kontroll neurológiai vizsgálat, esetleg carotis Doppler.
Üdvözlettel
Dravetzky Éva

Epilepszia-Gábor  2011. november 12. 20:30   #451 

Tisztelt Doktornő!

Nemrég ismét epilepsziás rohamom volt,de több is. GM rohamot diagnosztizáltak, ájulásos,nagyon erős. A kérdésem az lenne, hogy miért alakult ki nálam három évvel ezelőtt,hogy az első epilepsziás nagy roham után részekben elkezdtem felejteni. Ez az epilepszia velejárója, vagy csak egyedi esetekben mondható el? Vannak teljesen tiszta pillanataim, amikor a főiskolás évekre is teljesen pontosan emlékszem-pontosabban onnan történésekre, szituációkra. Azonban az első rohamom után nagyon sok eseményre nem emlékszem, szinte ez már napi problémává tornázta fel magát. Tehát olyan, mintha a 3 évvel ezelőtti dolgok szinte törlődtek-persze részben- az előtte lévő eseményekből azonban-szintén részben-bármikor be tudnék számolni!

Jelenleg Trileptál 600 mg-os gyógyszert szedek, napi 2 tablettát, de van olyan, amikor kevésnek érzem.

Tisztelettel várom válaszát: Gábor


Kedves Gábor!
A rosszullétek okozhatnak feledékenységet.Nagyon jó gyógyszer amit szed, de ha szedése mellett továbbra is jelentkeznek rosszullétek kezelő orvosa biztos módositani fogja a terápiát.Föltétlen keresse meg gondozó orvosát.A leirt problémát vele is vitassa meg.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

zsibbadás  2011. november 12. 20:24   #450 

Kedves Doktornő!

2 hete kiműtötték a bölcsességfogamat, és azóta zsibbad (+ fáj, ég), érintésre érzéketlen a fogműtét felőli oldalon az alsó ajkam és állam.
Milgamma drazsé szedését javasolták a szájsebészeten, 1 hete szedem is, várom a jótékony hatást.
Interneten olvastam hogy erre a problémára jó a Hypericum nevű homeopátiás szer. Doktornő javasolja ennek szedését a Milgamma mellé? Vagy bármi hasznosat tud mondani a problémámra!

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Salamon Eszter


Kedves Eszter!
Telefonon megbeszéltük a problémát, várom vissza jelzését
Üdvözlettel
dr Dravetzky

kandisz  2011. november 12. 20:21   #449 

Tisztelt Doktornő!

Az alábbi problémámhoz szeretnék segítséget kérni. Május végén volt egy - a neurológus szerint - a tünetek alapján irodalminak mondható Meniere szindrómás rosszullétem. (bal oldal) Azóta nagyon bizonytalannak érzem magam, rettenetesen zúg magas hangon a jobb fülem és nagyon mély, dörmögő hangon a bal fülem. Mindemellett a bal fülemben állandó komoly nyomást érzek. Az otoneurólógiai vizsgálat eredménye: caloricus ingerlésre: jo.:132nyst/110 sec, bo.: 26nyst/30sec, vélemény: hypaesth.n. vestib.l.s. Ezután infúziós kezelést kaptam, aminek következtében a zúgás a fülemben tovább erősödött, míg a bizonytalanság érzetem változatlan maradt. Ezután készült egy BAEP vizsgálat, aminek az eredménye: Jobb túlsúllyal mko. fül felől ingerelve gyengén reprodukálódó válaszok nyerhetők. Az értékelhető csúcs,- ill. IP latenciak normálisak. A BAEP a jobb túlsúlyú két o.-i peripheriás működészavarra utal, de enyhe diffúz agytörzsi működészavar sem zárható ki. A küszöbaudiometria eredménye: j.o. teljes hallás, b.o. 8000 Hz-en 55 dB-es halláscsökkenés.
Készült MRI vizsgálat is, melynek eredménye jobb oldalon a kamrasík felett 2,1*1,5*1,5 mm-es meningeoma ábrázolódott, perifocalis oedema nincs. Tömeghatás nincs. Egyéb eltérés nem látható. Ezt a meningeomát azóta gamma sugársebészeti eljárással kezelték.
A problémáim továbbra is fennállnak, sem a fülész sem a neurológus nem magyarázta el mit tartalmaz érthető módon a BAEP vizsgálat eredménye, és infúziós kezelésen kívül semmi mást gyógymódot nem javasoltak, sőt további vizsgálatokat sem. (Gyógyszereim: Betaesrc 2*24 mg, és nootropil 2*1200 mg)
Szeretném tudni konkrétan mit jelent a BAEP vizsgálat eredménye, mi okozhatja a problémámat, és milyen irányban próbáljak továbblépni, mert a fejemben uralkodó hangzavartól , lassan megbolondulok, és egyre kellemetlenebb a nyomás fokozódása a fülemben.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Kandisz


Kedves Érdeklödő!
Panaszaira nem csak az infuziót kapta, a Betaserc, Nootropil is hasonló célt szolgál.Az emlitett vizsgálat(BAEP) azt igazolt, hogy nagy valószínüséggel perifériás eredetüek a panaszok,de szöba jöhet esetleg agytörzsi keringészavar.Ez utobbi meglétét neurológiai vizsgálat döntheti el.Azt javaslom ha panaszai változatlanok kérjen kontroll neurológiai vizsgálatra időpontot (belső hallójárat MR,carotis Doppler vizsgálat).
Üdvözlettel
dr Dravetzky

addodalom  2011. november 12. 19:06   #448 

Tisztelt doktornő!
37 éves, két gyermekes anyuka vagyok. Kb. 1 éve észleltem, hogy szinte csak a jobb oldali hónaljam izzad. A lában nem, a tenyerem sem. Sehol máshol nem tapasztalok kóros izzadást, csak jobb hónaljnál. Sajnos elég kellemetlen az illata is. Nyilvánvalóan ugyanazt az izzadásgátlót használom mindkét oldalon. Nem vagyok elhízva, tudomásom szerint nincs semmilyen betegségem. Teljesen tanácstalan vagyok.
Nagyon megköszönném, ha tanácsot adna.
Tisztelettel: Kissné Éva


Kedves Éva!
Javaslom ideggyógyászati vizsgálatát,lokális vegetativ idegrendszeri gond lehet a háttérben. Aggodalomra ok nincs, de igaza van az oknak utána kell nézni.
üdvözlettel
dr Dravetzky

Fájdalom  2011. november 9. 08:58   #447 

Tisztelt Doktornő!
Pár napja a bal oldali has és csipőtájon az alábbi tüneteket észlelem:
elsőként a bőr felületén jelentkező, kis mértékben az izom felé is kisugárzó , de jól körülhatárolható égő érzés, fájdalom, a meleget (fürdővíz) jól viseli, de a hideg kézre, krémre erős fájdalommal reagál. Nappal úgy-ahogy elvagyok, de éjjel kitartóan minden helyzetben (mozgástól függetlenül) fáj. Aludni csak fájdalomcsillapítóval tudok. A gyógyszertárban azt ajánlották, hogy kenjem be Flectorrral, de nemhogy használt volna, még jobban fájt. A börömön semmi elváltozást nem látni, nincs megdagadva, nem piros, nincsenek hólyagok. Az izületeim sem fájnak. A tünetek alapján arra gondoltam, hogy ideggyulladásom van. Hogy mitől, fogalmam sincs.
Nagyon hálás lennék, ha tanácsot adna, hogy mivel tudnám a gyógyulást gyorsítani, mit tegyek?
A segítségét előre is hálásan köszönöm:
Éva


Kedves Éva!
Panaszai alapján több dolog is szóba jön (ülőideg gyulladás,nőgyógyászati probléma, csipőizületi eltérés,stb..)Konzultáljon Családorvosával, aki a vizsgálat alapján eldönti, milyen szakirányba lenne célszerü a további vizsgálodás.A vizsgálatig enyhe fájdalomcsillapitot bevehet.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

zsibbadas  2011. november 9. 08:40   #446 

Kedves doktorno!

mar par hete zuhanyzas kozben vettem eszre, hogy a jobb forgom tajeka erzekeny erintesre, egyszeru simitasra is- olyan mintha zsibbadt lenne. Mire utal ez? mar probaltam szetmozogni, de nem segitett.

Koszonom!


Kedves Érdeklödő!
Kérjen Családorvosától rheumatológiai beutalót.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

Terike  2011. november 9. 08:26   #445 

Kedves Doktornő!
Kérem, szíveskedjen nekem magyarra érthetően lefordítani az MR leletemet.
A külső liquortér frontoparietalisan mérsékelten kiszélesedett.
A jobb oldali oldalkamra ventralis szarva mögött 11 mm nagyságú, a FLAIR mérésen centralisan alacsony jelmenetű, szélen magas intenzitású képlet látható.
Emelett a fehérállományban mindkét oldalon vannak kisebb hasonló jelmenetü gócok.
A nagyobb képlet kifejezetten gátolt diffúziót mutat.
Térfoglalás, egyéb kóros jelintenzitás nem látható . A craniocervicalis átmenet ép.

Vélemény: Kétoldali vascularis laesiok.
Corticalis atrophia.

Nagyon szépen köszönöm!


Kedves Érdeklödő!
A vizsgálat térfoglaló folyamatot, azaz tumort kizárt.Valoszínű hypertoniás(magas vérnyomásos) s ezzel kapcsolatos az éreredetü kisebb-nagyobb elváltozás a fehérállományban. A corticalis atrophiára a külső liquortér mérsékelt kiszélesedése utal.A klinikumot ugyan nem ismerem, de maga a lelet szorongásra nem ad okot. Késöbbiekben az Mr-t megismételném.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

EEG lelet  2011. november 9. 08:04   #444 

EEG lelet

Én egy szlovákiai 29 éves anyuka vagyok. Megpróbálom érthetően leforditani EEG leletemet - meg szeretném Önt kérni, hogy értelmezze:

Lelet: Az alaptevékenység viszonylag szabályos, főleg az ébrenlét-alvás (vigilita) - ezt nem tudtam pontosan forditani, valami alvással kapcsolatos kifejezés -iingadozásnál kevés stabil alfa 10-11 c/s frekvenciánál 50 mikrovoltig. A jobb parietális részben időszakosan megjelennek éles elemek, az amplitudójukkal enhén befolyásolják az alaptevékenységet. Ezek néha megjelennek a P4-es elektrodánál. A Berger reakció jól kifejlett. Az éles elemek kumulálodnak hiperventiláció végén.

Bocsánat az esetleges hibákért.
Szóval az orvosom semmit nem mondott a lelettel kapcsolatban. Az EEG azért csinálták, mert bizsergett és gyengébb volt a bal oldalam, fájt a fejem, szédültem.

Csináltak MRI-t is - negativ lett, voltam szemészeten és immonolgián-szintén negativ. Nagyon megijesztettek az SM-mel, úgyhogy lelkleg teljesen kikészültem.

Egyébként sokat fáj a fejem, aurás migrénem van középiskolás korom óta - neurológus diagnosztizálta.

Kérem a tanácsát az EEG leletet illetően. Az orvosom csak annyit mondott, hogy pszichés alapon vannak a tüneteim és menjek pszichologushoz.
Tényleg igy van?

Köszönöm! Emma


Kedves Emma!
Az MR ,az immunologiai vizsgálatok negatív volta kizárja az SM diagnozisát.Az EEG- látott diszkrét eltérést okozhatja a migrénes anamnesise.Szorongásra semmi ok.Az EEG-t késöbbiekben meg kell ismételni.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

tartósan fennálló panaszok  2011. november 9. 07:53   #443 

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő !
29 éves epilepsziás lány vagyok. Közel 4 éves korom óta vagyok epilepsziás. Voltam kezelve gyomorfekéllyel is.Évek óta tartó állandó fáradtsággal,erős szűnni nem akaró homloktájéki fejfájással ,alvászavarral ill. ismét visszatérő erős szűnni nem nagyon akaró gyomorfájdalommal mentem orvoshoz.
Az alábbi gyógyszereket szedem Orfiril 300 retard 1-0-2 Lamolep 100 1/2-0-1 Medazapham '/2-1/2-1 de utóbbit a vizsgálatot megelőzően kb. 1 hétig nem szedtem ,ill.fejfájásra és erős menstruációs görcsre Cataflamot szedek. Cataflamot november első két napjában nem szedtem,mert úgy érzem,hogy nem használ és így kevésbé mérgezem magam.Laborvizsgálat 3-án volt.Lelet eredményeim többsége jó és a határon is kevés van. Befolyásolhatta az eredményeket az ,hogy aznap is fogyasztottam teát és kávét ?De tüneteim vannak. 1-jén 10:48-ra megyek Neurológiai szakrendelésre. Mi lehet a bajom? Milyen vizsgálatokra küldhet el az orvos? Mit csináljak addig?


Kedves Érdeklödő!
Homloktáji fejfájásának több oka lehet, jó döntés a neurologiai kontroll .Célszerü lenne a gyomorfájdalma miatt gastroenterologiai vizsgálata.Ha jól értem rosszulléte nem volt mostanában, az epilepsziája jól karban tartottnak tünik, gondolom rendszeres gondozott beteg, akinek volt többször EEG, koponya MR vizsgálata,stb..Hogy milyen további vizsgálatokra van még szüksége ezt az elözmények birtokában gondozó orvosa tudja eldönteni.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

"fájdalom"  2011. november 8. 12:03   #442 

Tisztelt Dr. Nő

3 héttel ezelőtt kiszakadt ágyéki porckorongsérv miatt műtétem volt. A kérdésem az lenne, hogy természetes dolog a lábzsibbadás és fájdalom ilyenkor még? Utóbbi főként éjszaka jelentkezik.

Köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Mariann


Kedves Mariann!
A zsibbadás hosszan megmaradhat, a fájdalom kevésbé.Beszélje meg e panaszát az Idegsebésszel, azzal aki műtötte.
Üdvözlettel
dr Dravetzky Éva

nyaki gerincsérv  2011. november 6. 19:36   #441 

Tisztelt Doktornő!

Segítségét, tanácsát szeretném kérni! 2 hete bal vállamból kiindulva erős, éjszakánként erős zsibbadást éreztem, érzek. A hüvelyk, mutató és középső ujjam teljesen érzéketlen, zsibbadt. Az MR vizsgálat a következőket állapította meg: a recidív panaszok bal oldali C.7-es gyöki kompresszióra utalnak, az MR viszgálat bal oldali C. VI-os leterális kis sérvesedést mutat, csak gyöki érintettség. Az orvos szerint 90%-ban meszesedés alakult ki. Két hete "nyakmerevítőt" hordok, erős fájdalomcsillapítókat szedek, pihentetem, de semmi változás, ugyanaz az erős zsibbadás és elviselhetetlen fájdalom. A műtétet szeretném elkerülni, kérdésem, hogy speciális gyógytornával, vagy akupunktúrával gyógyítható-e. Előre is köszönöm válaszát!


Kedves Érdeklödő!
Az MR alapján valóban porckorongsérv gyanuja merül föl, a mütéti megoldást egyelöre valoszínü azért nem veteték föl, mert a vizsgálat nem utalt izomgyengeségre a C7 gyöknek megfelelö területen. Az emklitett kezelés mellett az akupunktura szóba jöhet.
Üdvözlettel
dr Dravetzky

előző oldal 23. oldal következő oldal