Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Thoman András
Dr. Thoman András válaszol
Dr. Thoman András
urológus szakorvos
Urológia, Kősebészet, Onkourológia
előző oldal 109. oldal következő oldal
félek  2013. november 7. 20:32   #2180 

Tisztelt Doktor Úr!
Genny van a vizeletembe mitöl lehet nem csip nem fáj nem zavaros.Kell erre valami gyogyszer vagy elmulik magátol is.Félek hogy valami komoly bajom van.Válaszát elöre is köszönöm.Üdvözletel.Timi


Csináltasson vizelettenyésztést, majd célzottan antibiotikus kezelés kellhet.

Merevedési zavar fiatalon??  2013. november 7. 17:36   #2179 

Tisztelt Doktor Úr!! Az a helyzet,hogy még szűz srác vagyok és már kb két hete ne végeztem önkielégítést mivel eleinte nagyon sűrűn csináltam és a merevedésem nem volt olyan erős mint előtte! Így kb. két hétre leálltam az önkielégítéssel viszont mostanában újra elkezdtem mert már nem nagyon bírtam viszont egyik alkalommal sem mentem el az orgazmusig három nap alatt legalább háromszor is elkezdtem önkielégíteni viszont egyik alkalommal sem mentem el az ejakulációig. Viszont azt vettem észre hogy mikor állok vagy ülök akkor jóval keményebb a péniszem mint mikor lefekszem. Valamint ha fekve kezdem az önkielégítést akkor nehezebben merevedik meg mint amikor állva csinálom!! Illetve addig míg nem ingerlem, ,húzogatom a fitymám a kezemmel addig nem nagyon kezd el merevedni. Múltkor pedig csak hátradőltem és pár másodperc után felállt,nem volt kemény de már meredezett! Mitől van az,hogy állva és ülve jóval keményebb fekve pedig mindig gyengül a merevsége?? Mitől lehet hogy nem minden alkalommal olyan merev és nem minden alkalommal merevedik olyan könnyen meg!! Az normális hogy néha több idő kell és több ideig kell ingerelnem a péniszem mire merevvé válik?? A múltkor voltam urológusnál péniszgörbület miatt,semmi rendelleneset nem talált viszont azt is mondtam hogy nem nagyon van sőt nincsen reggeli merevedésem,erre semmit nem mondott,az volt a diagnózis hogy semmi probléma! Merevedési zavarom van ilyen fiatalon!! Válaszát előre is köszönöm!!


Kedves Fiatalember!

Semmit sem szabad erőltetni. Teljesen egészséges, keressen egy lányt magának, és akkor nem figyeli annyit önmagát.

eü.dolgozó  2013. november 7. 11:55   #2178 

Tisztelt Thoman doktor!
Köszönöm válaszát.Ezt így négy orvos közül senki nem mondta.Ma "konzultáltam" egy koleganővel,hasonló eredményre jutottunk,csak mi MR vizsgálatra gondoltunk.Szomorú,hogy ilyen bizonytalanságban marad az ember.Majdnem 40 évet húztam le a kórházban!Akkor egy "sima" beteg mit várhat.Remélem nem általános a dolog.
Mégegyszer nagyon köszönöm válaszát.Így fogunk tenni.
Köszönettel:eü.dolgozó.


Nincs mit, minden jót!

eü.dolgozö  2013. november 6. 21:12   #2177 

Tisztelt Thoman doktor!

A családomban történt.

Nov.1.
Vesegöcs -mentő-SBO.
Natív rtg:kőárnyék nem látható.
UH:jo alsó kehelycsoportban 6 mm-es kőreflex,bo alsókehelycsoportban hasonló méretű kőre gyanús echodús képlet.A bo ureter beszájadzásánál 7 mm-es kőecho.
Th.inf.görcsoldó.
Fájdalom elmúlt.Otthonra NoSpa,Indom.kúp.
Nov.4.
Szakrendelő:
Beszélgetés rajzok,otthonra görcsoldó,bő folyadék.6-án Urográfia.
Fájdalom nincs,kőtávozást nem észlelt.
Nov.6.
IPV:bo a kismedencében 5mm-es meszes képlet.Szabályos üregrendszer,elfolyási akadály nincs.Mictio után negyednyi res.A bo.i kismedencei meszes képlet az ureter vetületén kívül esik.
Leletek a háziorvosnak:tanácstalan.Éppúgy,mint egy fél-laikus (jó magam)
Tisztelettel kérdem: kihez forduljak aki egyértelműsíteni tudja a leírtakat?

Köszönettel:


Kedves Kérdező!

Ha nincs elfolyási akadály, amit Ön is leírt, azt jelenti, hogy nincs különösebb teendő. A kismedencei meszesedés az erek falában van.
Legpontosabban natív CT vizsgálattal lehet meghatározni a kövek helyzetét.

:)  2013. november 6. 21:09   #2176 

ha voltam ultrahangon csak hasin mert egyéb betegségem van és azért, és mondta az orvos hogy látja a tüszőmet vagy mit (menzesszel kapcsolatos) a húgyhólyagom felett, akkor meg fog jönni ugye? és nem vagyok terhes? köszönöm:)


Kedves Hölgyem!

Nőgyógyász kollégát keressen fel a kérdésével.

Polimorf  2013. november 6. 14:19   #2175 

Kedves Doktor Ur!
Koszonom szepen a valaszat! Erdeklodnek hogy a talalt joindulato regionalis epithelialis polimorf sejteket mi okozhatja? Pl vesemedencegyulladas vagy egyeb regionalis gyulladas okozhat ilyet? Ezek a sejtek hogy polimorfa valtak lehetseges hogy rakmegelozo allapotuak? Koszonettel es szivelyes udvozlettel!


Semmi közük a rákhoz, egészséges sejtek. Ezt pontosabban patológus tudná Önnek megmondani.

katéterrel élni?  2013. november 6. 14:08   #2174 

Tisztelt Doktor Úr!
Elnézést, de előbb elfelejtettem még egy dologról kérdezni :
Már huzamos idő óta (mondhatnám évtizedek, tehát fiatal korom óta, jelenleg 70 éves vagyok...) tapasztalom, hogy eléggé intenzív a prosztata által termelt színtelen előváladék, amely már a merevedés előtt is bőségesen megjelenik. Ez a túltengés mitől lehet? Normális dolog e? S összefüggésben van e az egyébként meglévő prosztata nagyobbodásommal? Önmagában ezt célszerű, ill. szükséges e kezelni ?
Köszönöm megtisztelő válaszát.


Korral jár a megnagyobbodás, illetve hormonfüggő. Az előváladékot nem a prosztata, hanem a Cowper-mirigy termeli, teljesen normális.

katéterrel élni?  2013. november 6. 14:01   #2173 

Tisztelt Doktor Úr!
Köszönöm gyors és szakszerű válaszát ! Még egy további kérdésem is lenne: A vizelet elzáródás (prosztata nagyobbodás)miatt használt katéter, és egyidejűleg Duamild gyógyszer használat mellett mennyiben ajánlott természetes készítmények használata is? Pl. kisvirágú füzike, tökmagolaj,szabalpálma készítmények, stb.
A prosztata méretének csökkentésére legideálisabb a Duamild amit használok?
Köszönöm megtisztelő válaszát.


A Duamild-nak lenne értelme szedni, mivel az csökkenti hosszú távon a prosztata méretét.

katéterrel élni?  2013. november 6. 11:15   #2172 

Tisztelt Doktor Úr!
70 éves vagyok, prosztata nagyobbodásom van (mérete közel 100cm3) 8 hónappal ezelőtt vizelet elzáródás történt, s azóta katétert használok.( 6 hetente csere) Egyidejűleg Duamild gyógyszert szedek azóta.
Kérdés: Mivel félek a műtéttől, a gyógyszer hatásában bízhatok e,mivel az állítólag csökkenti a prosztata méretét, s ezáltal elhagyható a katéter?Ennyi idő elegendő e a katéter elhagyására? Van e ehhez hasonló eset, hogy hatott a gyógyszer és nem kellett műtétet végezni? Utána kell e még használni a gyógyszert, s meddig? Ismétlődhet e az elzáródás ?
Potencia növelő (pl. dragon power) esetenként , pl havi 1-2 alkalommal) hASZNÁLHATÓ E, ILL. MENNYIBEN JAVALLOTT?
Köszönettel várom válaszát, üdv.László


Kedves László!

Sajnos nem vagyok jós. Az, hogy mennyi az esélye annak, hogy a katéter elhagyható, gyógyszer mellett 60-70% kb.
Előfordulhat, hogy nem mindig elegendő a kombinált gyógyszer. Legyünk pozitívak, és sikerül a katéter eltávolítása.
Potencianövelőt a Sildenafilt ajánlom, ami receptköteles.

Cytologia  2013. november 6. 11:04   #2171 

Kedves Doktor Ur! Vizeletcytologiamban joindulato epithelialis sejteket talaltak amelyek helyenkent polimorfak. Rosszindulatu sejteket nem talaltak. Mit jelent az hogy polimorf a sejt? Kontrasztanyaggal adott Ct n vesekovet diagnosztizaltak. Elkepzelheto hogy veseko okozza? Diag nephrolithoasis 1.u. hydronephrosis 1.s min grad( pr pyeloureteric adhaes) koszonettel es udvozlettel!


Polimorph= több fajta alakzatú
De mint Ön is írta nem rosszindulatú a patológus szerint.
A vesekő nem okoz polimorph sejteket.

megfázás2  2013. november 6. 08:52   #2170 

T. Doktpr úr!

Azt írja, ermészetesen a szokásos fertőzésveszély állhat fent, amennyiben torokfájással orálisan kielégítettem a partnerem. Ez alatt mit ért, hiszen a megfázás nemi tájékra nem mehet át, nem? Milyen egyéb problémát okozhat, és ennek mennyi az esélye?
Ha nincs lent tünet, megúsztuk? Ha baj van, mennyire nehezen kezelhető dolgot lehet így elkapni?


Attól függ, milyen baktérium tenyészik a torkában. A többi szerencse kérdése.

Folyó ügyek  2013. november 5. 15:11   #2169 

Tisztelt Dr. Úr!
Évtizedek óta vizelési gondjaim vannak (46 vagyok), sűrű, sürgető, csípő, ingerekkel teli, és sajnos maga az ejakuláció is képes belemarni néha. Egyszer volt vesekövem, azóta olykor kristálytörmeléket mutatott ki a vizelet, de nagyon ritkán. Annyit jártam már urológusokhoz, hogy meguntam, mert talán egy - két esetben volt érzékenyebb a prosztatám tapintáskor, de kórokozó akkor sem volt kimutatható, és ennek függvényében a 40 napos antibiotikum kúra sem igazán járt eredménnyel egyszer sem. Az ultrahang, a vérvétel, stb. is mindig negatív volt. Pánikolós típus vagyok, amolyan beképzelt beteg (este frontint be is szoktam venni az alváshoz), ebből kifolyólag az emésztésem is intenzívebb a kelleténél, izzadok, mint egy ló, de sehol nem találtak semmit. Kb. egy éve az urológusom (kínjában) felírt egy Tamsol nevű gyógyszert, amitől valamivel jobb lett a helyzet, de újabban eldugul az orrom, és ezt olvastam is a mellékhatásai között. Amikor abbahagyom, nem dugul, ahogy megint szedni kezdem, ismét. Mivel nem tudom elérni az orvosom vagy két hétig, és a gyógyszer nem szedése miatt megint több az inger, a csípés, a belemarás szex közben (háziorvosommal fel tudom íratni), önt kérdezném meg, hogy esetleg melyik hasonló gyógyszer nem okozna ilyen jellegű mellékhatást, ill. a Prostamol Uno segítségemre lehetne e.
Válaszát előre is köszönöm.
Zoltán


Kedves Zoltán!

Talán a Prostazyn nevű táplálékkiegészítőt javasolnám Önnek. A Prostamol sem rossz ötlet. Nem okoz különösebb mellékhatást.

megfázás  2013. november 5. 15:05   #2168 

T. Doktor úr!

Talán szokatlan kérdésem lesz. Kezdődő megfázással, (tehát torokfájás, rosszabb közérzet, de orrfolyás nincs még) mennyire gond, ha orálisan kényeztettem a páromat? Okozhat ez odalent komolyabb gondot, akár oda-vissza, vagy komolyat semmiképp?

Köszönöm válaszát. 18 fiú


Természetesen a szokásos fertőzésveszély állhat fent.

vese fájdalom  2013. november 5. 08:21   #2167 

Tisztelt Doktor Ùr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nagyon fáj a vesém aminek a fájdalma az alhasba sugárzik . Nem görcsölök de sokat járok mellék helységbe gyakori a vizelés .Aludni is már nehezen tudok ùgy fáj mind 2 ő vesém.Mire utalhat mikor érdemes ilyen panasszal felkeresni egy urulogust? Megtisztelő válaszát köszönöm
Egy 31 èves anyuka


Kedves Hölgyem!

Urologiai szakrendelesen kellene jelentkeznie vizsgalat céljából.

Merevedési problémák témában  2013. november 5. 07:56   #2166 

Tisztelt András!

Párommal kapcsolatosan szeretnék kérdezni Öntől.
Párommal pár alkalommal a nemi szerve lelankad, nem tudjuk mitől lehet, kíván a párom én is őt, semmi gond nincsen a párom és én köztem, nem veszekszünk, hogy ez váltaná ki belőle.
2 hete mondta a párom sűrűn volt vizelési ingere, sűrűn jár WC-re, de ez megszűnt nála már!
Nem tudom esetleg nem-e ez okozza neki, ettől van esetleg valami nemi szervétől, ami miatt lelankad neki.
Elején kicsit áll neki előjátéknál félig, aztán amikor szexhez kerül a sor, akkor lelankad.
Kérdeztem tőle, van-e olyan dolog ami esetleg bántja őt, azt mondta semmi lelki gondja nincsen. Ezen segíteni szeretnék neki természetesen együtt szeretnénk megoldani ezt a problémát.

Üdvözlettel:

Kövér Erika


Kedves Erika!

Urologiai szakrendelesen jelentkezzen a parjaval. Húgyúti gyulladás okozhat merevedesi problemat.

üdv  2013. november 4. 17:17   #2165 

az lenne a kérdésem hogy ha a menstruáció 2ik napján voltam együtt a barátommal de egyáltalán közelébe se volt annak hogy elélvezzen, és előtte nem voltunk együtt sehogy, tehát nem ment el előtte. mennyi az esély a teherbeesésre?


Igen kicsi az esélye.

Herefájdalom  2013. november 4. 17:13   #2164 

Tisztelt Thomas!

Egy olyan kérdésem lenne önhöz,hogy a barátomnak egy jó pár napja erősen fáj a heréje.Fizikai munkát végez,általában akkor panaszkodik,ha nagyon megerőlteti magát.De viszont nincs láza,nem panaszkodik semmire,csak arra hogy fáj. Kiskorában volt az,hogy felcsuszott a bal oldali heréje (hozzáteszem kisebb ütéstől),ami azóta úgy van.Előtte is fájt neki néha,de nem ennyire.Na most hererákra gondoljak vagy mi lehet az oka?Mostanába erősödött meg neki ez a fájdalom,amióta fizikai munkát végez.Nem tudom mire gondoljak.Átböngésztem mindent, szerintem gyulladás nem lehet,nincs láza se, semmi. remélem tud valamit mondani ezzel kapcsolatban.Előte is köszönöm!


Kedves Kérdező!

Thoman dr.-nak hívnak!
Urologiai vizsgálatra kellene jelentkeznie a barátjának találgatás helyett. A heredaganat nem jár panaszokkal, csak a here lesz porckemény.

Hólyaghurut?  2013. november 3. 18:37   #2163 

Tisztelt Doktor Úr!

38 éves nő vagyok. Hosszú évek, évtizedek óta vissza-visszatérő problémával küszködöm: hol sűrűbben, hol ritkábban (de évente mindig többször) sürgető vizelési ingerrel (és sok vizeletürítéssel), égő, szúró érzéssel a húgycsőben és húgyhólyagban, enyhe derékfájással, olykor szabad szemmel is látható véres vizelettel, diszkomfort érzéssel járó tüneteim vannak. Jelenleg is "benne vagyok" pár napja, jártam orvosnál, Nitrofurantoin tablettát, Walurinal étrend kiegészítőt és Gyno-Pevaryl hüvelykúpot kaptam (ugyanis csúnya folyásom is van). Az első napokban sokkal jobban lettem, szűnőben voltak a tüneteim is, de a mai napon nem ittam olyan sokat, mint eddig és rögtön kevés, besűrűsödött, sötét (talán véres?) vizeletem volt, amit fájdalommal és szúró érzéssel társulva ürítettem, majd ezt követően megint sokat ittam és a következő vizeletem már ismét világos volt és kevésbé járt kellemetlen tünetekkel vizeletürítés közben. 3 napja voltam hasi UH-n, ahol a húgyhólyagot jól telt állapotában is, vizeletürítés után is és a vizsgálat végén (kb. 15 perc) már ismét félig megtelt állapotában is átnézte a vizsgáló orvos. A vélemény: "A húgyhólyag jól telt, fala megtartott, lumenében kóros terime nem látható, sedimentalódva kevés magasabb echogenitású vizeletet is tartalmaz." Az összes többi hasi szerv (beleértve a veséket is) rendben van. Véleménye szerint meg kellene próbálnom ez után a gyógyszeres kúra után hosszú távon tőzegáfonya kivonatot tartalmazó étrend kiegészítőt szedni, ha van tünetem, ha nincs. Sajnos nálam még az is a probléma, hogy szinte állandóan fennálló hüvelyi folyásom is van, állítólag ez a dolog is fenntarthat egy állandó irritációt, gyulladást. Minden évben járok vérvételre, vizelet vizsgálatra, utóbbinál szinte mindig van valami gond, pl. vér a vizeletben, üledékben vvt, fvs, lhs, baktérium, de néha teljesen tiszta. Ha találnak benne bármit, rendszerint a kontroll vizsgálatra már feltisztul (gyógyszeres kezelés nélkül is). Már arra is gondoltam, hogy valamilyen húgyúti rákom van. Kérem, adjon tanácsot, mit csináljak?

Köszönöm szíves válaszát.


Nem hinném, hogy rákos lenne. Hogy ne aggódjon a jövőben hólyagtükrözést javasolnék. Negatív eredménnyel ön is nyugodt lenne.

Fék2  2013. november 3. 18:29   #2162 

Tisztelt Doktor úr!

Köszönöm a válaszát előbb adott kérdésemre. A következő kérdésem az lenne, hogy ezek a TB-s beavatkozások(mivel ingyenes) nem-e veszélyesek fitymafék-eltávolítás szempontjából?
A műtét maga általánosan mennyi ideig tart, és utána mire kell odafigyelni, meddig nem lehet szexuális kapcsolatot létesíteni, vizelni stb.?

Üdv, R.A.


Nem veszélyes. Helyi érzéstelenítésben 2-3 perces beavatkozás. 7-10 napig nem élnék szexuális életet.

tesztoszteron béta hcg  2013. november 3. 18:24   #2161 

azért kérdezem mert régebben szteroidoztam pár éve és amit csináltam szerintem hererákot okozz és azért ilyenek az értékek béta hcg ref.tartomány 0-3 nekem 20.1 és mivel a hererák által csökken a tesztoszteron szint így ha nő a tesztoszteron szint akkor elméletileg csökken a béta hcg szint


Èrtem mit kérdez, ha kètségei vannak akkor szakvizsgálatra jelentkezzen.

előző oldal 109. oldal következő oldal