Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Nagy Judit
Dr. Nagy Judit válaszol
Dr. Nagy Judit
neurológus szakorvos, gyermekpszichiáter szakorvos
előző oldal 89. oldal következő oldal
pánik  2012. május 23. 22:54   #1780 

Tisztelt Doktor Nő!
Elmúlt hét péntek óta , tehát 6 napja érzek a has baloldalán a köldök felé izom, vagy ideg rángásokat. Kb olyan mint a magzat mozgások terhesség idején , de már előre haladott állapotban. Előbb nem tulajdonitottam jelentőséget a dolognak, mert a szemem gyakran rángatózik. De hogy a hasnál ilyen érzés legyen ...45éves vagyok , csináltam egy terhes tesztet, negativ. Kérdésem az lenne mi okozhatja az ütemes jól látható és érezhető mozgásokat? Hova forduljak, milyen szak orvoshoz?? Válaszát előre is kőszőnőm. Tisztelettel: Marcsi


Kedves Marcsi!

Látni kellene, belgyogyász, gasztroenterologus szakorvoshoz forduljon először.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Folyás  2012. május 23. 19:34   #1779 

Jó napot!
18 éves vagyok és az lenne a panaszom hogy már fél év van olyan hogy egyszer csak elkezd görcsölni az alhasam úgy érzem mintha fájna a méhem és ezzel együtt nagyon erős néha vizes néha pedig fehér folyásom van.Voltam UH de ott sem láttak semmit
Amúgy PCO-s vagyok és szedem a diane 35 nevű fogamzásgátlót is.
Voltam nőgyógyásznál is vett le váladékot elküldte tenyészetre és semmit nem találtak. Ezért elküldött pszichiáterhez hátha pszichés oka van ott kaptam 1 atarax nevű szorongásoldót. De még ezek után is folyok és fáj az alhasam. Maga szerint ez mitől lehet?


Kedves Kérdező!

Az biztos, hogy neurologiai oka nem lehet, további kivizsgálása javasolt.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

ovatosag  2012. május 23. 19:33   #1778 

Tisztelt Doktor No! Epilepsziaval kezelnek 20 eve jelenleg plexxot es kepprat szedek, szeretnek kisbabat mennyi az eselye annak, hogy egeszseges kisbabam szulesen, a gyogyszerek es az epilepszias roham milyen hatast gyakorol a magzatra


Kedves Kérdező

Kérdése annyira személyes és egyedi jellegü, hogy érdemben kezelőorvosa, ill. genetikai szakrendelésen tudnak válaszolni, aki(k) ismerik betegsége, rohama(i) természetét, családi vonatkozásokat....stb.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

betegségek  2012. május 23. 15:35   #1777 

Tisztelt Dr. Nagy Judit!

25 éves vagyok és több olyan problémámmal fordulnék Önhöz amelyek véleményem szerint a neurológia témakörébe tartoznak, és amelyeket eddig a háziorvosom nem volt hajlandó szakorvossal kivizsgáltatni.
1. Gyakran van ismeretlen eredetű végtagfájdalmam. Főként az ujjbegyeim, és a lábujjaim fájnak ilyenkor, ill. sokszor előfordul, hogy hidegek az említett testrészeim.
2. Újabban kb. 3-4 hónapja intenzív fejfájás is gyötör ami egyre erősödik, és amelyen a háziorvos által fölírt gyógyszerek nem segítenek. És még valami: mostanában gyakran akadozva beszélek annak ellenére hogy nem vagyok semmilyen tudatmódosító szer (alkohol stb.) hatása alatt. Romlott a koncentrációs készségem is, és kisebb-nagyobb memóriazavaraim vannak.
Remélem van valamilyen ötlete hogy mi lehet mindezeknek az oka, és talán kezelést is tud ajánlani.


Kedves Kérdező4

Végtagfájdalom miatt rheumatologiai vizsgálat, labor, ill. belgyogy vizsgálat javasolt, nem feltétlenül csak neurologiai körbe tartozik, fejfájása, ill. beszédzavara miatt mielőbbi neurologiai vizsgálat javasolt.!
Kezelésről csak ezt követően lehet beszélni.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

fejfájás...  2012. május 22. 19:45   #1776 

Még annyit hozzáfűznék főorvosnő, hogy csak látótér vizsgálaton, és szemvizsgálaton voltam, de nem találtak semmi problémát. A neurológus pedig nem találta indokoltnak más vizsgálatot is végezni, mivel úgy gondolta, szervi eltérés nincs. Akkor mindenképpen keressem meg ismét a neurológust, komolyabb probléma is lehet akár?
Köszönöm válaszát !
Üdvözlettel!


Kedves Kérdező!

Ha panaszai tartósan fennálnak, vagy kiujultak, esetleg ujabb panaszok, tünetek jelentkeztek, mindenképpen kontroll vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Epilepszia  2012. május 22. 19:40   #1775 

Tisztelt Főorvosnő!

Epilepsziás roham után kialakulthat-e agyödéma?
Köszönettel Bné


Igen, főleg elhuzódó, un halmozott, vagy status epilepticus után.. Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

egészségügyi alkalmassági vizsgálat  2012. május 21. 22:05   #1774 

Tisztelt Doktornő!

Azt szeretném kérdezni,hogy mit tartalmaz egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat. Továbbá azt ,hogy epilepsziás vagyok ettől még jelentkezhetek szállodai szobaasszonyi képzésre?
Válaszait előre is köszönöm!


Kedves Kérdező!

Kérdésére alkalmassági vizsgálattal foglalkozó kollega tud pontos választ adni.Az alkalmasság függ az epilepszia jellegétől, rohamok tipusától, gyakoriságától.....

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

fejfájás...  2012. május 21. 22:03   #1773 

Üdvözlöm Főorvosnő!

25 éves nő vagyok. Kb. év elején kezdődött a fejfájásom, ami 2 hónapig tartott, szünetek voltak közötte. Voltam neurológusnál, tenziós fejfájást állapított meg. Kb. 2 hónapig nem fájt a fejem, most ismét elkezdődött, főként a fejem tetején, ill. a fejem jobb felében... Valamint régebben is (év elején), ill. most, újból a fejfájással jelentkeztek más tüneteim is. Kényszeres arcmozgásaim, ill. szemmozgásaim vannak, de ez mondhatni csak akkor ha egyedül vagyok, ill. ha nem látnak. Valamint időnként úgy érzem mintha ki akarna "esni" a szemem.
Főorvosnő szerint ez vmi motoros tic lehet? Soha nem volt ilyen problémám. Ezek a tünetek karácsony után jelentkeztek... MÉg azt megemlíteném, hogy a fejfájással még előjött az is, hogy úgy tűnik, mintha egész éjszaka egyfolytában álmodnék és többnyire hülyeségeket, rosszakat. Ezek mind-mind egyszerre jelentkeznek..
Mit tanácsolna?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel


Kedves Kérdező!

Ismételt neurologiai vizsgálatot!-, nem irja milyen vizsgálatok történtek, ha érdemi nem történt, ugy részletesebb kivizsgálása javasolt. A tic-ek bármely élethelyzetben jelentkeznek, nem ilyen "jól nevelt módon", látni kellene, vizsgálattal erre is fény derithető.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

láb zsibbadás  2012. május 21. 21:58   #1772 

Tisztelt Doktor Nő!

Tavaly nyáron volt egy agyvérzésem, fogamzásgátló miatt. Azóta a gyógyszert nem szedem.
Péntek óta le van zsibbadva mind a két lábam. A két talpamba hangya mászás szerű érzés. Deréktól lefele, meg olyan érzésem van, mint mikor télen átfagy az ember és olyan fura érzés mikor oda ér.
Szombaton voltam az ügyeleten. Ahol az orvos azt mondta, h amíg mind a két lábam zsibbad addig nincs baj. Akkor menjek a kórházba ha beáll az egyik oldalra. És hogy ez valószínűleg csak a vérkeringésem.
Kell aggódnom vagy valóban csak a vérkeringésem lehet a probléma?
Ha a vérkeringés akkor mit tudok tenni, h elmúljon? Péntek óta a milgamma vitamint szedem.

Köszönöm válaszát
Anita


Kedves Anita!

Mielőbbi neurologiai vizsgálata javasolt!!!. Okozhatja keringési probléma , de pl. sokidegbántalom, un. polyneuropathia is, - ennek vállfajai. pontosabb vélemény csak vizsgálat után adható.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

re  2012. május 20. 22:43   #1771 

az előző kérdező vagyok aki az éjszakai izzadással kapcsolatban kérdeztem,és elmondanám még mellé hogy csak 1 hétig tartott az egész,amikor az orvos mondta ne féljek semmi betegségtől helyrejöttem ,és pár nap mulva nem volt izzadás sem


Előző levélben válaszoltam. Dr N.J.

Jó napot!  2012. május 20. 22:43   #1770 

Jó napot kedves doktornő!Az lenne a kérdésem ,hogy hipochonder vagyok,és nagyon szorongtam ami az orvosom ismét meg nem nyugtatott,de amig szorongtam(nem volt étvágyam,ment a hasam(ami amugy is megy mert eszt idegeskedek valami betegségen)És Éjszaka erősen izzadtam,nem tudtam aludni,vagyis tudtam csak hajnal 2 kor mindig felkeltem,és nagyon le voltam izzadva,ezután reggelig csak forgolódtam!Ön szerint az éjszakai izzadást okozhatta a szorongás?


Kedves Kérdező!

Kezelőorvosával beszélje meg a problémát, ő részleteiben ismeri.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

hátgerinc  2012. május 20. 22:41   #1769 

Tisztelt Doktor Nő! Nagyon fájt a vállam és a kezem nem tudtam felemelni kaptam rá gyógyszert és injekciókat.Most már jobb, de a fájdalom még mindig van úgy érzem mintha a karomban a csontom fájna. Sokszor fáj a nyakicsigojám és a fejem és van úgy, hogy még hányingerem is van. Lehet ez a hátgerinctől vagy esetleg valami más? Válaszát köszönöm Üdvözlettel


Kedves Kérdező!

A diagnozist vizsgálat előzi meg, látatlanban konkrét vélemény nem adható.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

neurológia  2012. május 19. 22:49   #1768 

Ja bocsánat lemaradt a Köszönöm szó az előző levelemről.

Tisztelettel:Marcsi
Nagyon várom válaszát köszönettel DR nő


Előző levelemben már válaszoltam kedves Marcsi.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

neurológia  2012. május 19. 22:48   #1767 

Kedves Doktor Nő!

32 éves vagyok epilepsziát diagnosztizáltak tavaly 2 nagy rohamom volt azóta jól vagyok.Szedek rá egy gyógyszert. A kérdésem az lenne h ezzel a diagnózissal örökre megbélyegeztek, lehet munkát sem tudnék találni leszázalékolni nem fognak mert orvosilag nem súlyos.Akkor 32 évesen mihez kezdek kötözzem magam az ágyhoz? Ill mi a véleménye ha esetleg Pesten epileptológus orvossal konzultálnék aki erre szakosodott úgymond neurológián belül és gondolom ő sok információval tudna szolgálni az állapotommal kapcsolatban. A jogsimat is visszaadják decemberben ha tünetmentes leszek az is jó lenne. És a munkahely szempontjából is jártasabb ki tudna e állítani olyan szakvéleményt amivel tudnák dolgozni és ne utasítsanak el sehol az epilepszia miatt. Önnek mi a véleménye?? Van e ebből kiút?


Kedves Kérdező!

Jogszabály szabályozza, hogy milyen munkakörben dolgozhat , ill. milyenben nem, ha 3 évig gyogyszerrel, ezt követően két évig gyogyszer nélkül rohammentes, gyogyultnak tekintendő.Véleményt részleteiben csak leleteinek részletes ismeretében lehet adni, ill. mindig egyéni elbirálás szükséges.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

fülzugás vagy fej.  2012. május 19. 22:44   #1766 

Tisztelt Dr.nő!kb 4 eve kezdodott a fulzugásom amikor is leallt az auto akkor hallottam elsozor ,azthittem egy kocsi jott mogottem.ezek utan is csak akkor hallottam mikor leallt az auto.de most mar lefekves elott is hallom meg felebredeskor is.napkozbe nem meg van,hogy este se .de neha nagyon eros ez a monoton zugas.verkepem+pajzsmirigy tokeletes.igazabol sokat stressszelek de ez csak mostanaba amikor elkezdodott akkor meg nem stresszeltem ennyit.megis mitol lehet?


Kedves Kérdező!

Fül-orr-gégészeti és neurologiai vizsgálata javasolt.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Júlia  2012. május 18. 22:51   #1765 

Kedves Doktornő!

A problémám a következő. Néhány éve figyeltem meg, hogy időnként visszatérnek a következő panaszaim: fejfájás, nyaki, és hátizom merevség, hátfájás, ízületi és izomfájdalmak. Tulajdonképpen olyan, mintha mindenem görcsben lenne.
Utoljára novemberben volt ilyen izom és ízületi panaszom, ami több napig tartott, és most 5 napja tart.
Neurológusnál jártam a közelmúltban a fejfájás miatt, ő a pszichiátriára küldött (autogén tréningre) , ahová a sok munka miatt még nem jutottam el, sajnos.
Vashiány miatt kezeltek a hematológián, most voltam kontrollon, jók a leleteim.
Nagyon sokat stresszelek, sajnos, és nem tudok lazítani, ez régi problémám, ezzel összefüggésben állhatnak-e panaszaim?

Tulajdonképpen az lenne a kérdésem, hogy milyen orvoshoz forduljak?

Köszönettel és tisztelettel:
Júlia


Kedves Julia!

Ha neurologus látta és pszichiatriara küldte, azt jelenti, szervi neurol. eltérést nem talált.
Relaxacios technika elsajátitása javasolt, ilyen az autogén tréning, ahol megtanul lazitani, igy panaszai is lényegesen csökkennek.
Pszichiaterhez, pszichoterapias végzettségü szakemberhez fordulhat.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Kati62  2012. május 18. 15:40   #1764 

Jó reggelt kívánok !! A tanácsára lenne szükségem , fáj a nyakam ,vállaim ,ha előre vagy le hajtom a fejem már egy kicsit szédülök .Mondhatnám állandóan fáj és a homlokom is .Sajnos magas vérnyomásom és nem tudom mit vehetek be és meddig? De így állandóan rossz a közérzetem.Ha próbálom tornával mozgatni a nyakam még rosszabb a szédülés és fejfájás.Legyen szíves adni tanácsot.Várom válaszát ,és köszönöm szépen.T. kati62


Kedves Kati62!

Neurologust és rheumatologust keressen fel, nyaki panaszai és szédülése miatt,Vérnyomásának beállitása háziorvosa ill. belgyógyász utján történhet.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

nyirokcsomó  2012. május 17. 22:32   #1763 

Jó estét!

Szeretném még azt megkérdezni doktornőtől hogy 4 hónapos kisfiam tarkója mind 2 oldalán találtam megnagyobbodott nyirokcsomót,hogy mitől lehet ez, van e okom aggódni miatta??? vagy vigyem el egy gyerek orvoshoz?de nem fáj neki ha hozzá érek mert minden nap megnézem neki.


Tisztelettel:Ilona


Kedves Ilona!

Vigye el gyermekorvoshoz kisfiát.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

derék fájás és lábzsibbadás  2012. május 15. 23:25   #1762 

Tisztelt Doktornő!Mr eredmény 2005-be:A lumbalis csigolyatestek magassága megtartott.Az alsó háti,felső ágyéki csigolyatestek zárólemezeit schmorl herniak domborítják be.Az I., III.V. ágyéki jelintenzitása,folyadéktartalma megtartott a T2 súlyozott mérésen.Ezzel szemben a II. ágyéki porckorong jelintenzitása csökkent.A conus ép.Valamennyi ágyéki porckorong a középvonalban eléri ugyan a durazsákot,de azt még nem deformálja.A kilépő gyökök szabadok, a porckorongoknak számottevő térfoglaló hatásuk nincsen.A canalis vertebralis nyílirányú átmérője megtartott.A kisízületek peremein egy-egy osteophyta van.
Vélemény 2005 mr:St.p. morbus Scheuermann.Discopathia disci intervert . L. II.

Mr eredmény 2012-be:A scaru m dőlésszöge fokozódott.A lumbalis lordosis kifejezettebbé vált.A csigolyák magassága megtartott .A zárólemezeken csontos felrakódások az alsó thoracalis szakaszon és az L. I-II. csigolyákon Schmorl-herniák által okozott benyomatok látszanak.Az L. II. discus jelintenzitása a T2 súlyozott felvételeken csökkent,rajta számottevő előboltosulás nem látszik.Az L V. discus jelmenete mérsékelt fokú csökkenést mutat, a T2 súlyozott felvételeken rajta egy 2mm-0s gyöki compressiot nem okozó előboltosulás figyelhető meg.A conus medulláris az L.II. csigolya magasságáig ér,szélessége jelmenete normális.A canalis spinalis normális tágasságú.A formanekben szűkület nem látszik.A lumbalis gerincen enyhe ívű jobbra convex soliosis figyelhető meg.
Vélemény 2012 mr:Spondylosis et spondylarthrosis min.gard.Discopathia L. II., L. V.Status post morbus Scheuermann suspect.Protrusio disci L. V., mely gyöki compressiot nem okoz.Az L. V. discus jelvesztése és előboltosulása novum.
Panaszaim:Mostanában egyre többször érzem hogy fáj a derekamnál meg a nyakamnál a csigolyám,zsibbad a bal lábam ujjai kezd először zsibbadni utána a vádlim és az egész bal lábam alsó része ezt érzem mikor ülök is vagy állok de mikor lefekszem főleg akkor zsibbad és alig találom meg a jó fekvő helyzetet a bal kezem is szokott zsibbadni sokszor el gyengül alig tudok vele fogni!Sokszor összehúzza a bal lábamat a görcs.Óránként fél óránkét járok pisilni nehezen tudom vissza tartani a vizeltem és néha becsöppen!És mostanában lent a derekamnál egy nyomást érzek éjjelente valamikor arra ébredek hogy nagyon fáj a derekam és zsibbad a bal lábam! Meg szertném kérni a doktornőt hogy írja meg nekem pontosan hogy milyen a probléma van a gerincemmel és mi a teendő vele! Várom szíves válaszát!Üdvözletettem:B.Melinda


Kedves Melinda!

Részletes szakvélemény adása nem e felület feladata, neurologussal folytatott személyes konzultáció, a vizsgálati eredmények értékelése nélkül ez nem lehetséges.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

Arcideg bénulás.  2012. május 15. 23:22   #1761 

Üdvözlöm!Édesanyámnak évekkel ezelőtt volt arcidegbénulása bal oldali,akkor sikeresen kikezelték,most idén márciusban visszatért neki,volt már neurológusnál ,kezelték áramos kezeléssel,nem javult,3 alkalommal ilyen természet gyógyász szerű ez sem hozott eredményt,MR-re -e hónap 21.ére kapott időpontot.Igazából az orvosok is csak találgatnak,volt fogászati röggenen(rendben van),volt fül-orr gégészeten(rendben van)arcüreg röggen(rendben van),volt szemészeten ott írtak neki műkönnyet mert fáj a szeme a jobb oldali könnyezik.Kérdésem az lenne,h Kiskunhalasi lakosok vagyunk a közelben tud-e valakit ajánlani akinek ez szakterülete?Hova mennyen neurológushoz,idegsebészhez?Van rá valami megoldás,h javulni fog?Köszönöm előre is!


Kedves Kérdező!

Az arcidegbénulás ellátása a területileg illetékes neurologia kompetanciája. Magánorvost ajánlani nem tudok, interneten tud utánanézni.

Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

előző oldal 89. oldal következő oldal