Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Bógyi György
Dr. Bógyi György válaszol
Dr. Bógyi György
urológus szakorvos, andrológus szakorvos
urológiai, andrológiai betegségek vizsgálat, kezelés
előző oldal 420. oldal következő oldal
heresérv  2012. december 5. 09:57   #8400 

Tisztelt Doktor úr.
18 éves fiú vagyok, és hereviszér sérvem van.
A kérdésem az lenne öntől, hogy ez lehet akármilyen hatással a termékenységre?! Műtétem még nem volt! Válaszát előre is köszönöm


Ha nincs megoperálva, akkor ronthat a fertilitásán.

SOK A PANASZOM  2012. december 5. 09:56   #8399 

t. DOKTOR ÚR
NAGYON KÖZELEDIK AZ IDŐ, AMIKOR ALÁ KELL??? VETNEM MAGAM PROSZTATA MŰTÉTNEK. SOK KÉRDÉS MERÜL FEL BENNEM EZZEL KAPCSOLATBAN, DE A FUTÓSZALAGSZERŰ RENDELÉSEKEN ILYEN KÉRDÉSEKET FELTENNI SINCS IDŐ.
A MŰTÉT TALÁN PENISZEN KERESZTŰL LENNE, DE MIVEL JÁR EZ? A HÚGYCSÖVET A PROSZTATÁNÁL BEMETSZIK? MÁSKÉNT NEM LEHET A PROSZTATA ANYAGÁHOZ HOZZÁJUTNI. A METSZÉS MIKÉNT GYÓGYUL? A METSZÉST ÖSSZELEHET VARRNI A HUROKKAL A VÉGÉN ELLÁTOTT OPERÁCIÓS ESZKÖZZEL? VAGY?
A MŰTÉT UTÁN MEGMARAD-E A VÁGY? CSÖKKEN, ELMARAD, VAGY VÁLTOZATLAN, VAGY FELEJTSEM EL?
mENNYI IDEIG TART AZ ILYEN MŰTÉT ÉS MENNYI AGYÓGYULÁSI IDŐ?
iLYEN SOKAT (ENNEK TÖREDÉKÉT SEM LEHET RENDELÉSEN KÉRDEZNI) EZÉRT FORDULTAM ÖNHÖZ, VÁRVA MEGTISZTELŐ SZAKSZERŰ VÁLASZÁT. EGY ÖREGEDŐ EMBER


Húgycsövön keresztül elektromos késsel szeleteket vágnak ki a prosztatából, hogy jobban tudjon vizelni műtét után. Varrni nem kell műtét végén semmit. A nemivágyat, s a merevedési képességet a műtét nem befolyásolja általában. A műtét kb. 1 órás. Gyógyulás: 6-8 hét.

62 éves  2012. december 5. 09:54   #8398 

Tisztelet Dr. Úr!

62 éves vagyok. 3 hete bal deréktáji herefelé sugárzó fájdalmam volt. Vizelési panaszom nem volt. Elmentem urológiai szakrendelésre.
PSA 10.17 ng/ml.
Fizikális vizsgálat eredménye: prosztata diónyi,mirigyes nem érzékeny.
A felállított diagnózis:
prosztata bizonytalan és ismeretlen viselkedésű.
Ön szerint mit tegyek,mi lenne a kezelés módja?
Válaszát előre is várom.
Köszönettel:
Károly


Kontroll PSA kellene 2 hét múlva., s ha ilyen magas, akkor prosztata biopsia.

Iza  2012. december 5. 09:53   #8397 

Tisztelt Doktor Ur!

Erdeklodni szeretnek, hogy a prosztata joindulatu megnagyobbodasa eseteben az Avodart es az Omnic Tocas tablettak mennyi ido utan enyhitik az olyan tuneteket, mint gyakori vizelesi inger ugy ejjel mint nappal.Edasapam, aki 70 eves, ket hete szedi,(6 honapra adta a kezelest az urologus) es meg nem erez semmi javulast.

Valaszat elore is koszonom!


Valószínű, ha javul., csak egy-két hónap múlva fogja érezni.

makk irritáció  2012. december 5. 09:52   #8396 

Tisztelt Doktor Úr! Két éve, egy nemi aktust követően, másnap a makkomon pici, alig látható piros pöttyök jelentek meg, melyek egy-két nap múlva eltüntek, viszont hátramaradt egy kellemetlen égő, de nem viszkető érzés. A makk nagyon érzékeny, felülete nagyon száraz, enyhén repedezett, a bőrr irritált, enyhén piros a hugycsőnyilásnál, de leginkább a makk válla (itt a legérzékenyebb), és a véll és a fityma közötti hajlatban. A fitymán is ugyanilyen tünetek jelentkeznek, ott ahol nyugalmi állapotban a makkal érintkezik. A pirosság nyugalmi állapotban alig, viszont erekció közben jól látható. Nem tapasztaltam semmilyen folyást. Vizeléskor enyhe csípést érzek, es olykor szúródást a hugyhólyagban. A tünetek állandoan jelentkeznek, és semmilyen változást sem tapasztalok. Először urológusnál voltam, aki megvizsgált és a vizeletminta alapján, ami negatív volt, kijelentette, hogy urológiai szempontból semmi bajom, de felírt egy antibiotikum tartalmú kenőcsöt (Nidoflor), aminek aztán semmilyen hatása sem volt. Utána bőrgyógyásznál voltam, aki balanitiszt allápított meg ás hidrokortizon tartalmú kenőccsel (Locoid) kezelt, hiába. Utána Canesten kenőccsel próbálkoztam, hiába. Ezután, a vér és a vizelet vizsgálata következett. A vizsgalat, a vérben magas eozinofil számot, mutatott ki, es 4-5 leukocitát a vizeletben. Ekkor következett a Sumetrolim, Ibuprofen, Omez, Diprophos kezeles, aminek semmilyen hatása nem volt. Ezutan jött a Cedaz, és Diprophos kura, aminek szintén semmilyen hatása sem volt. Egy másik bőrgyógyász Travocort kenőccsel próbálkozott, de vegül is hiába. A Travocort kenőcs hasznalatának első napja egybeesett egy enyhe gyomorrontással, amire Furazolidon tablettát szedtem két napig. Ekkor az egő érzés és az irritáció 90%ban hirtelen eltűnt, és nagyon lassan, a tíz napos Travocort kezelés végére tért vissza. Ez volt az egyetlen javulás a két év alatt. Ekkor ezt az átmeneti javulást a Furazolidonnak tulajdonítva, a bőrgyógyászom Trichomonas fertőzésre gyanakodott és Metronidazol kezelést írt fel, aminek abszolút semmilyen hatása sem volt. Önszorgalomból megprobáltam a Furazolidont is, de semmi. Most ott tartok ahol elkezdtem. Sehol. Megkérdeztem az akkori partneremet, hogy esteleg volt-e valamilyen fertőzese, de a valásza nemleges volt. Azóta tartos párkapcsolatban él, elmondása szerint semmilyen tünete nem volt, sem neki, sem a partnerének. Nem tudom hogyan tovább, kezdek kétségbe esni, hogy ennyi idő után, ennyi kezelés ellenére sem gyógyulok meg. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.


STD betegségekre kellene szűrést elvégezni. Ha tud mai napon du. felkereshet a magánrendelésemen. Tel:06309386543. Cím: VIII. ker. Stáhly u. 7-9. IV.em. 413. szoba. du. 1/2 4 körül.

alvászavar2  2012. december 4. 13:00   #8395 

Tisztelt Bógyi Úr!

Köszönöm a gyors válaszát az előző kérdésemre. Azt írta, hogy az én esetemben nem olyan alacsony a tesztoszteronszint, hogy azt hormonpótlással kellene kezelni. A kérdésem az lenne, hogy táplálékkiegészítőkkel érdemes-e próbálkozni, mint például a tribulus terrestris készítmények? Még annyit hozzáfűznék, hogy az én esetemben az alacsony tesztoszteron szint enyhén emelkedett prolaktin szinttel jár együtt. Ez változtat valamit a dolgon?

Válaszát előre is köszönöm!


Az enyhén emelkedett prolaktin-színt okozhatja panaszait.

Potencia  2012. december 4. 12:59   #8394 

Tisztelt György!
42 éves férfi vagyok és a nemi életem nem tul rendszeres. A párommal 6 éve vagyunk együtt-Ö 36 éves- és jövöre gyereket szeretnénk. Kapcsolatunk harmónikusnak mondható de a szex nem ideális. Én minden nap szeretném de ö csak kétnaponta amiböl többnyire heti kétheti együttlét lesz. Sajnos én emiatt többször önkielégitést végzek. ha van alkalom gyorsan kemény leszek,de ez nem tart az egész aktus alatt. Reggelente van erekcióm vagy akár nap közben is. Mivel mindig rám volt bizva a védekezés-kiszállás-ezért elöször ö megy el általában ö van felül és aztán cserélünk de én nem mindig tudok elmenni mert addigra lelankadok. 170 centi magas 72 kiló vagyok nem dohányoztam és alkoholt,kávét sem ittam soha. Heti 2-4 alkalommal focizok. Szedek multivitamint és az allergiámra többfajta gyógyszert szedtem már Klaritint,Aeriust most Allegrát.
Tavaly azt mondták nézessem meg a prosztatám mert lehet nagyobb mint kellene de mechanikus vizsgálat igazolta hogy nem.
Doktor Ur van valami ötlete mi lehet a bajom?
Mivel kisvárosunkban nem tul jó az egészségügyi ellátás ezért itt nem vizsgáltatnám ki magam.


Nagyobb baj biztosan nincs. Keressen fel Bp.-en, ha van rá lehetősége idő-és helyszín egyeztetést követően

LEVENTE 57  2012. december 4. 12:57   #8393 

AZ UROLOGUSNÁL MIUTÉN ELVÉGEZTEM A 3 POHÁR PRÓBÁT A KÖVETKEZŐ EREDMÉNYEK JÖTTEK KI ELSŐ VIZELET STREPTOCOCCU AGALACTIAE , 2. VIZELETBŐL STREPTOCOCCU AGALACTIAE 30.000UFC/ML, PROSZTATA VÁLADÉKBÓL STREPTOCOCCU AGALACTIAE INTENZIVEN POZITIV ,MICOLOGIA PRÓBÁN CANDIDA NONALBICANS
FELIRT NEKEM ELSŐ 1O NAP AUGMENTIN, KÖVETKEZŐ 10 NAP NITROFURANTOINT , A GOMBÁSODÁSRA PEDIG HETENTE KÉTSZER FLUCOVIM TABLETTÁT , TEHAT PROSZTATITISZT ÁLLAPITOTT MEG.

éRDEMES E MEGKEZDENI A KEZELÉST IGY ,JELENLEG ENYHE GÁTFÁJDALMAIMM VANNAK, HELYRE JÖN/E A MEREVEDÉSI KÉPESSÉGEM ETTŐL A KEZELÉSTÓL , VAGY EZ NINCS ÖSSZEFÜGGÉSBEN A BETEGSÉGEMMEL ?

KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT


A kezelést érdemes elkezdeni, s végig vinni. Merevedési képessége is javulhat.

psziches-e  2012. december 4. 12:57   #8392 

Tisztelt Doktor Úr!
22 éves fiú vagyok, az a problémám, hogy nincs megfelelő merevedésem, és az esetek nagy részében nem tudok elmenni. Ez lehet valami betegség jele, vagy csak pszichés ok áll mögötte?
Válaszát köszönöm!


Mindkettő lehet. Menjen el andrológiai vizsgálatra szakorvoshoz.

azoospermia  2012. december 4. 09:59   #8391 

Tisztelt Doktor Úr!
Ajánlotta egy pár napja hogy beültetés elött kérjünk preimplantációs genetikai vizsgálatot.ez a vizsgálat kiszűrné ha esetleg betegség merülne fel a babánál?ha a párom Y kromoszoma deléciója jó akkor miért van rá szükség?sajnos elég drága vizsgálat igy nem biztos hogy kitudnánk fizetni,viszont azt sem szeretném hogy beteg legyen a babám.100%patologiás sperma esetén nagyobb az esély hogy beteg lesz?köszönöm a türelmét és a válaszát!


Ezt a vizsgálatot a már megtermékenyített petesejtből végzik el, kiszűrve a nagyobb rendellenességek lehetőségét. Lehet, hogy drága, de olcsóbb, mint egész életen át egy beteg gyermeket nevelni.

livi 81  2012. december 4. 09:57   #8390 

Tisztelt dr ur! szereném meg kérdezni öntöl hogy mivel már 8 honapja urulogushoz járok veskövek igazolodtak mint 2 vesémben de 2 hetente hivot vizsa ujabnál ujab gyogyszereket irt ki ami edig sajnos nem segitett és ezalat az idö alatt 4 keresztes volt a vizeletem .az utobi 2 hetben nagyon görcsölök már atol is ha egy pohár fojadékot iszom meg alhasi szüléshez hasonlo fajdalmaim vanak és derektaji ebben a hejzetben mit tugyak teni ha az urulogus orvosom nem tesz enek eleget h tovab utaaljon de félek h kicsit komojab a baj mit kelene hisz mar alig tudok inni is mert atol si görcsölök önn szerint nagy e a baj vagy nem vagy ijenkor mi a tenendöm ..elöre is köszönöm válaszát ..tiszteletel livi81


Menjen be urológiai osztályra a panaszai miatt bármikor.

alvászavar  2012. december 4. 09:56   #8389 

Tisztelt Doktor Úr!

Nemrégiben egy vérvételből kiderült, hogy nem túl magas a tesztoszteron szintem 17,5 nm/l (ref.tart. 8-25) a koromhoz képest (23). Sajnos mostanában nagyon rosszul alszom, gyötör az álmatlanság. A libidóm is csökkent. Ön szerint az alacsony tesztoszteronszint okozza az álmatlanságot, vagy a kevés alvás az alacsony tesztoszteron-szintet?


A kevés alvás okozhat fáradtságot, s egyéb tüneteket is. A hormonszint nem oly mértékben alacsony, hogy kezelést igényelne.

vizeletvisszatartás  2012. december 4. 09:55   #8388 

Tisztelt Doktor Úr!

Én a barátom nevében szeretnék kérdezni, mert aggódom érte.
30 éves, és az utóbbi időben már többször előjött nála az, hogy ha vizelnie kell akkor nehezen tudja visszatartani és azonnal mennie kell a wc-re. És ilyenkor van, hogy csak pár csepp vizelet jön neki.
Történt viszont vele egy olyan eset is,(eddig még csak egyszer fordult elő), hogy az ágyba vizelt, mert hirtelen rájött és már nem tudott kimenni.
Ekkor viszont nagyobb mennyiségű vizelet jött belőle.
Érdekesnek találom azt is, hogy ha pl. megiszik egy este alatt pl. 2-3 doboz sört, és utána nem is megy éjszaka Wc-re. (pedig a sör tudtommal vizhajtó hatású)
Nem tudjuk, hogy ez a vizelet visszatartási probléma mitől lehet nála, de ideges miatta és szégyenli is magát.
A kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez ilyen fiatalon, és hogy mi a teendő, illetve, hogy ez zavaró hatással lehet-e a szexuális életünkre?

Válaszát előre is köszönöm!
Tímea


Urológiai vizsgálatra kell elmennie az barátjának.

tesztoszteron  2012. december 4. 09:54   #8387 

Kedves Doktor Úr!

Vérvizsgálaton megállapították, hogy a tesztoszteronszintem alacsony 8.33 nmol/l. Az urulógián Andriolt írtak fel.
Az alacsony érték hozzájárulhat, hogy merevedési gonddal is küzdök? A gyógyszer beszedése után mi fog változni?
Válaszát köszöni: Laci


Okozhat merevedési gondot is. Javulhat a gyógyszerszedésére ez a gond, ha nem, akkor kell egyéb gyógyszert is szednie.

még egy gyerek  2012. december 4. 08:26   #8386 

Tisztelt Doktor Úr!
Húgyúti kórelőzményem sajnos elég hosszú. többször volt bakteriális illetve gombás fertőzésem, prostata illetve mellékhere gyulladásom amiből kikezeltek. Valamint varicocele, hydrocele operációm meddőség miatt. A műtétek sikeresek voltak. Nem rég világra jött a fiam.
Jelen problémám, hogy az ejakulátumom ismét sűrűvé vált, apró gombostű fejnyi és valamivel nagyobb méretű, színben egyező "zselé" sűrűségű részek találhatók a folyadékban. A feleségemmel történő együttlétek után feszítő, enyhén szúró fájdalmat érzek a heréimben és az alhasamban. Későbbiekben szeretnénk még babát. Szükséges-e kivizsgáltatnom és kezeltetnem magam?
Válaszát előre is köszönöm.


Ondó tenyésztés lenne első lépésben szükséges vizsgálattal együtt.

-  2012. december 4. 08:25   #8385 

Tisztelt dr-úr írtam magának egy levelet de az írásom nemvolt pontos! 2012. december 1. 14:09 #8382 végülis nem csak veseműtétem volt.Ez a nemtudom micsoda jóindulatú valami ráment a vesémre,jobb láb érrendszerére,gyomromra,húgycsőre is és még kitudja mire,ezt a valamit csak 8órás műtéttel tudták eltávolítani,azóta retrograd bajom van!! Beszéljek az műtétet elkövető orvossal? Köszönöm!


Valószínű beidegzési zavar alakulhatott ki, s emiatt van fordított irányú magömlése. Kérdezze meg orvosát, hogy ez az idegsérülés bekövetkezhetett-e műtét során.

tanácskérés  2012. december 4. 08:23   #8384 

Tisztelt Doktor Úr,
október 11-én nyitott lágyéksérv/heresérv műtéten estem át háló beültetéssel. a herezacskóban erős bevérzés alakult ki amire a műtéte végző sebész azt mondta fel fog szívódni idővel.Ez már kb 75%-ban megtörtént, már csak a mellékhere és a herefüggesztő szalagok vannak megduzzadva(egy kicsit fáj, de nem veszélyes). Lázam pár napig 38 volt gyulladás szinte semmi.Pontosan betartottam a 2 hét nemi élettől való eltiltást. Az eltiltás alatt folyamatosan volt merevedésem és az azt követő 2 hétben is bár megfigyeltük hogy az ejakulátum más színű és állagú lett de gondoltam a műtét miatt.most kb 2 hete már hogy merevedési zavarral küzdök. Hajnalban van kb 1 percre de napközben vagy szex közben egyáltalán nem tudjuk elérni. Ha kitartóan próbálkozunk akkor is csak az orgazmus előtti pillanatokban merevedik meg és az ejakulátum is sűrűbb mint volt. Az lenne a kérdésem hogy ezt okozhatja az hogy a háló letapadt és ezáltal elzárt valami létfontosságú eret-ideget ami miatt nem jön léter merevedés?
Válaszát előre is köszönöm
tisztelettel G.


Csak a bevérzés okozhatta ezt. Ha az ér elzáródott volna, annak más jelei is lennének.

orgona  2012. december 1. 14:12   #8383 

Nagyon ritka betegségem van. A neve NUTCRACKER.
Emésztési zavarral együtt jelentkező vérnyomásemelkedés, bal borda ív alatti fájdalom, has fájdalom, szeméremajak duzzanat jelentkezik.
Közel három éve, napi 1200.- kacl tápszer, Kreon napi 3 szem, Espumisan napi 3 szem. Szilárd táplálékot nem tudok emészteni.
Lassan egy éve sztentet helyeztek be a vénába, ezzel a vérnyomásemelkedés megszünt, a többi panasz fennáll.
A labor érték mindig azt mutatta, hogy a vese rendben. Dopler mutatta ki a nyomódást. Lemásolom szó szerint.
" Jobb oldalon rendes helyén vese, ill s. renalis nem található.
Dystopiás vese, benne megtartott áramlási viszonyok láthatók, RI: 0,70.
Bal oldalon RI: 0,75. Az áramlási spektrumok mko. szabályosak, szűkűletre nem utalnak.
A truncus coeliacus és az a. mes. spf. egyaránt norm. tág, bennük az áramlás szabályos.
Az aorta és az a. mes. spf. a bal vena renalist leszorítja, átmérők aránya 10/2 mm egyenő 5, kóros.
Vélemény : diótörő jelenség (nutcracker). "

A másik eredmény a következő:
"Az aorta és az s. mes. superior egymással párhuzamosan rendkívül szorosan fut le. A kereszteződésben nagy fokú leszorítás alakult ki, a lumen gyakorlatilag nem diff. A kereszteződés előtt a bal v. renalis 12mm
átmérőjű, pangásos, benne az áramlási sebesség 25-30 cm/s.
A leszorítás helyén a közel 90 fokos Doppler szög miatt pontos mérés fizikai okok miatt nem végezhető. A becsült érték 200 cm/s környezetében lehet. A bal vese norm. nagyságú, szabályos szerkezetű, benne oedema nem azonosítható. A jobb vese dystópiás. "


Ez volt a műtét:
" A jobb v. femoralis punctioja után katétereztük a bal v. renalist és phlebographiat végeztünk.

A bal v. renalison a beömlés előtt valóban leszorítás okozta elfolyási zavar van. Ide egy 10 X 39 mm -es Wallstent ültettünk be, amit salyát rugalmasságánál fogva feltágult. "

A passáge vizsgálat eredménye nem jó.
" ptosis ventriculi et colontos .
A gyomor ürülése kissé nehezitett, elhjúzódó.
Gyorsult vékonybélpassage.
Organikus szűkűlet, fali eltérés, adhesio nem látszik. "

A labor érték a mai napig azt mutatja, a vese rendben.
Szeretnék fájdalom nélkül élni, átlag ember módjára táplálkozni,
Mit tegyek, hova forduljak?
Vártam, az orvos elküld doppler ultrahangra, hogy a veseműködést megnézzék, de nem küld sehova. Azt mondja egyek, nincs nekem semmi bajom.

Kérem, ha volt már ilyen esete, adjon tanácsot!
Előre is köszönöm.


A leletei ellentmondanak egymásnak a leírása alapján. Belgyógyászatra tartozik a kezelése, illetve nephrológusra és angiológusra, nem urológusra.

-  2012. december 1. 14:09   #8382 

Tisztelt Dr. Bógyi György nekem oktoberben volt egy elég nagy műtétem.Pontosan vesénél vettek volna mintát,de közbe felvágták a hasamat,és az óta problémám van.Amikor elélvezek nem jön ondó csak pár csepp,utánna néztem a neten és az ondó ilyenkor a húgyhólyagba kerül és a vízelettel távozik.Ez meddig fog tartani helyre fog jönni??Válaszát köszönöm! (Retrográd ejakuláció)


Nem értem, hogy a vese műtétnek mi köze a retrograd ejaculációhoz.

Róbert  2012. december 1. 14:08   #8381 

Tisztelt Főorvos Úr!

Véleményét szeretném kikérni az estemben, miszerint októberben andrológiai vizsgálaton vettem részt mivel gyermeket szeretnénk. Oligozospermia max-ot állapítottak meg. A tenyésztésem gombára és baktériumra negatív lett, de 6-8 fehérvérsejt volt mintában ami nyákos is volt.
Az urológusom erre Nolicidet írt fel, majd kontrollon voltam ahol kissé javul a helyzetem "csak" oligozoospremia lett az eredmény, mivel javult a mozgás 20 ról 50%-ra és 10millió/ ml-ről 12 millióra. A fehérvérsejt szám is csökkent kicsit 5-6-ra.
Viszont a diagnózisban krónikus prostatitis is szerepelt. Az urológosom ismét gyógyszert írt fel xorimax-ot, és azt mondta, hogy ha ettől sem javulok akkor már nem várható javulás, csak a mesterséges megtermékenyítés lehetséges.
Ön mit gondol, ez valóban így van, nem kellene hosszabb kúra? Valahol azt olvastam akár 1 évbe is beletelik mire javul a prostatitis.
Válaszát tisztelettel köszönöm: Róbert


Nem értek egyet a pesszimizmussal. Lehet más oka is a nyákosságnak, STD betegségekre is le kell szűrni.

előző oldal 420. oldal következő oldal