Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Bógyi György
Dr. Bógyi György válaszol
Dr. Bógyi György
urológus szakorvos, andrológus szakorvos
urológiai, andrológiai betegségek vizsgálat, kezelés
előző oldal 404. oldal következő oldal
pénisz és lágyék fájdalom  2012. augusztus 29. 11:07   #8080 

Tisztelt Doktor Úr!

Hat hete állnak fenn az alábbi panaszaim. A pénisz végébe sugárzó hirtelen, néhány pillanatig tartó, de erős nyilaló/szúró fájdalom. Vizeléstől, hólyag teltségétől függetlenül, naponta párszor, de napszaktól függetlenül. Időnként a lágyékomban is hasonló jellegű szúrást érzek. Vizelés, merevedés, ejakuláció nem fáj.

Labor eredmények szerint a vizeletemben vesehomokot találtak, valamint három darab 3-4 mm-es vesekövem is van, mind nyugalmi helyzetben a kelyhekben. STD, egyéb rendellenesség nincs. Az urológusom szerint a homok és a kövek nem okozhatják ezeket a panaszokat, így hugycsőgyulladással diagnosztizált és antibiotikumot írt fel. Prostata vizsgálatot nem végzett. Egy doxycylin és két ciprofloxamin kúrán vagyok túl, panaszaim mégis fenn állnak.

A dolog érdekessége, hogy 3 valamint 7 éve pontosan ilyen tüneteim voltak, amik akkor pár hét alatt elmúltak. Akkori orvosaim szerint a vesehomok és kőtávozás okozta a panaszaimat (amit a mostani orvosom azonnal kizárt). Ma már teljesen bizonytalan vagyok annak a terén, hogy akkor minek a hatására szűntek meg a tünetek. Mindent megtennék a prevencióért, mert nem szeretném ezt pár évente átélni, de amíg nem kapok egyértelmű, pontos diagnózist, addig azt nem tudom, mi ellen és hogyan védekezzek.

Mi okozhatja ezeket a panaszokat? A vesehomok vagy a vesében nyugalmi helyzetben levő kő tényleg nem okozhat ilyet? Okozhat gyulladás ilyen tüneteket? Netán teljesen rossz fele tapogatóznak?


Szerintem is a kő okozza a panaszait.

RM  2012. augusztus 29. 09:41   #8079 

TIsztelt DR ÚR. 2012 01 31. méhnyakrák daganatra mütöttek, kapta belső és külsö sugárkezelést, áprilisban, a probléma hogy vizelet ürittéskor egy nyomást érzek az alhas tályékon nem szakadozott de viszont volt már véres vizelet kapta cifloxint, ultrahang negativ, az onkológus meggyőződése a sugárkezelés mellékhatása. MIt roncsolhat a kezelés Ön szerint ? Ha visszatérő probléma húgyuti fertőzés hogyan kezelhető?Köszönettel.


A hólyagot is károsíthatja. Ezt urológiai kivizsgálás dönti el.

herezacskó  2012. augusztus 29. 09:40   #8078 

T. Dr. úr! a herezacskóm össze húzódik elég sokszor mostanában és hidegnek érzem, mi okozhatja ezt ?


Reflex.

Here fájás  2012. augusztus 29. 09:40   #8077 

Tisztelt Doktor Úr

Janó vagyok 46 éves kb 2 hete érzek fájdalmat a jobb illetve a bal herémnél,néha enyhéb néha erőseb a fájdalom.ha állok akkor csillapodik a fájás.mitt javasol hova forduljak vele.mondták a jegelés megoldás de várom javaslatát. köszönöm.


Urológiára menjen el.

Segítség  2012. augusztus 29. 09:40   #8076 

Tisztelt Dr. Bógyi György
18 éves fiú vagyok és pár napja észre vettem a bal herém mellett egy kissé kemény és hosszúkás valamit ami a herém egyik felé vékonyodik, ereket érzek benne és mögötte is, ahogy megtapintom nem fáj és semmilyen panaszom nincs. Soha nem vizsgáltam meg a heréimet alaposan és ezt amióta észre vettem nagyon félek hogy rákos vagyok, ma ezt a valamit kisebbnek éreztem ugyan akkorának mint a másik herémnél, hólyaghurutom volt nem rég. Képeket is néztem a mellékhere elhelyezkedéséről és én is ugyan ott tapintottam ki ezért picit megnyugodtam, mi lehet a baj? Köszönöm válaszát!


Valószínű, hogy az ondóvezetéket tapintja.

hydrocele műtét utáni állapot  2012. augusztus 29. 09:27   #8075 

Tisztelt Főorvos úr!

45 éves vagyok, kb. másfél hónapja észrevettem, hogy a jobb oldali herémet egy teniszlabda méretű burok veszi körül, ami nem fájt, csak kellemetlen volt a kinézete. Múlt héten szerdán hydrocele műtéttel operáltak meg, másnap haza is engedtek. Holnap megyek varratszedésre és előre félek az eredménytől, mert sajnos a herém körül még mindig ott van a duzzanat. Kérdésem, hogy normális ez, vagy pár nap alatt ismét kiújult a vízképződmény a herém körül és újra kell műteni?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: A.


Ez természetes állapot műtét után, nem valószínű, hogy újra kelljen operálni.

1 heregolyó  2012. augusztus 28. 11:05   #8074 

Tiszteletem Főorvos Úr ! A kérdésem az lenne, hogy az egyik heregolyóm fent van gyerek korom óta a hasfalamba és nem is jön le !
Ezáltal nekem csak az egyik herém működik ?
egy herével lehet-e gyerekem ?
mi történik a hasfalamba lévő herémmel az ott elhalt ?

Tisztelettel köszönöm válaszait !


Lehet egy herével is gyermeke. A másikat célszerű lehozni, vagy eltávolítani, ui. ott gyakrabban alakul ki heredaganat.

fitymafék  2012. augusztus 28. 11:04   #8073 

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fitymafékem berepedt. Szexuális közösülés után vérzett is egy kicsit. Kicsit utána olvasgattam, hogy ez mitől lehet és azt írtak hogy rövid a fitymafék. Már több mint másfél éve élek szexuális életet a barátnőmmel és eddig egyáltalán nem tapasztaltam ilyen fajta problémát.Ilyen helyzetbe mi a teendő? Ha nem szükséges orvoshoz nem szeretnék menni. Válaszát előre is köszönöm.
R.


Ha ismétlődik, akkor műtéti úton kell meghosszabbítani.

Budai remete  2012. augusztus 28. 11:04   #8072 

Tisztelt Főorvos úr,
a hólyagtükrözést Önöknél is meg lehet csinálni? És nincs valami egyéb kockázata a paciens "berezelésén" kivül?
Barcsay László


Nálunk is meg lehet csinálni, ha tetszik gondolni egy rövid altatásban is kint Telkiben. Előtte kell altatóorvosi vizsgálatra is mennie.

jános  2012. augusztus 28. 11:03   #8071 

tiszelt doktorúr.A gondok kb két éve kezdődtek,kivánom a szexet,merevedés bekövetkezik,de szeretkezés előtt megszünik,szeretném tudni hogy impotens vagyok e.Köszönöm válaszát


Nem valószínű.

antibiotikum  2012. augusztus 28. 11:03   #8070 

Májusban kialakult nálam prosztata gyulladás amit 20 napig ciprofloxacin-al kezeltek,utána 5 hétig nem szedtem semmit,de mivel a tünetek elöjöttek és kimutatták a törletböl a baktériumot ujra antibiotikumot kellett szednem (cefixim) 1o napig,utánna 3 hét szünet és végül egy enyhe 1o napos doxicilin kezelés volt és mondhatni telyesen rendbejöttem.
A gond az hogy tegnap ebben az örült változékony idöben újra felfázhattam,megint erösen elöjöttek a tünetek.Nem kérdés hogy orvoshoz fordulok,de Ön szerint nem káros rám nézve ez a sok antibiotikumos kezelés? Mennyi lehet az "optimális" antibiotikumbevitel,amit tolerál a szervezet?Havonta mondjuk 1-2 ?
Mert valószinüsitem,hogy megint el kell majd kezdeni egy kúrát!

Köszönöm a válaszát


A panaszaitól függ, hogy mennyi időt kell eltöltenie AB kezeléssel. A szervezet kibírja a hónapokig tartó kezelést is.

Budai remete  2012. augusztus 27. 15:05   #8069 

Tisztelt Főorvos úr,
aug.22-én voltam rendelésén, amikor is minden rendben lévőnek látszott, így természetszerűleg csupán immunerősítő tablettát volt szíves felirni. A boldogság azonban csak 25-én a reggeli vizelésig tartott, amikor is rendkivül világos, halvány sárga, csaknem tejszerű. átlátszatlan vizeletet ürítettem, amiben 1-2 óra mulva feltünő, tekintélyes mennyiségű üledék keletkezett . Egyéb kísérőjelenség, kísérőtünet nem jelentkezett.
A vizelet azóta is, kevésbé ugyan, de homályos, kevesebb üledék képződéssel, némi határozatlan húgyuti discomfort érzésektől eltekintve kísérőtünetek, fájdalom, láz sem kínoznak. A testhőmérséklet 36,3 (ma reggel), 36,8 (ma délben).
Elnézését kérve bajaim makacssága miatt, mármost kérdésem: mit tegyek?
Barcsay László (72540),1124,Bp.Bürök u.18.


Meg kellene tükrözni a hólyagot, hogy mi okozza ezeket a visszatérő gyulladásokat, nincs-e valami hajlamosító tényező a hólyagban.

nagy vörös folt  2012. augusztus 27. 15:04   #8068 

Tiszelt Doktor Úr!

A következő a problémám: úgy egy hónapja a péniszemen, a húgycsőnyílásnál nagy piros folt jelent meg két oldalt és fájdalmaim is voltak. De nem volt gyakori vizelésem és csipő érzés sem. Elmentem urológushoz, aki megvizsgált, enyhe gennyet talált a vizeletemben és bakteriális fertőzésre gyanakodott és antibiotikumot írt fel. Azt 10 napig szedtem, majd visszamentem kontrollra. A vizeletem tiszta volt, de a piros folt meg mindig ott van a húgycsőnyílásnál, sőt mintha kicsit megduzzadt volna. Nem fáj, de kicsit érzékeny. Mi lehet ez? Próbáltam kamilla teával is borogatni és Pimafucort kenőccsel, de semmi változás.


Tenyésztéses vizsgálat kellene innen.

prosztatagyulladás + roppanás a pén  2012. augusztus 27. 10:35   #8067 

Tisztelt doktor úr!
elnézést a hosszú levél miatt de így jobban átlátható a helyzetem
21 éves fiú vagyok és már nagyon aggódom

2 hónappal ezelőtt önkielégítés során lefelé nyomtam a nemi szervem. Már régebben is csináltam ilyet és nem történt semmi baj de ezúttal pont ráfeszítettem és egy reccsenő hangot hallottam a péniszem tövénél egészen belül és a gát tájékon. A nemi szervemben végig zsibbadást éreztem. Nem fájt annyira de eléggé megrázott az eset. Nem volt utána véres vizeletem, nem dagadt fel és nem színeződött el semmi gondot nem éreztem az után csak tompa fájdalmat amiről úgy gondoltam pár nap múlva elmúlik

viszont az eset után 1-2 nap elteltével nagyon rosszul éreztem magam. Nem voltam lázas de úgy éreztem mintha hőemelkedésem lenne és tompa égő fájdalmat éreztem azon a ponton ahol a roppanás történt és azon a részen picit duzzadtabb is volt. Ez a tompa fájdalom a mai napig megvan szinte egészen a végbélig. 3 urológián jártam és mindenhol azt állapították meg hogy krónikus prosztatagyulladásom van. Meg is volt kicsit nagyobbodva de az rendbe jött. Elmeséltem nekik ezt a történetet is mert a panaszaim azóta vannak jelen de csak hideg vizes borogatást javasoltak + ultra hang vizsgálatra küldtek ahol nem találtak semmi elváltozást.A vizelet eredményeim rendben voltak

A merevedésemmel is problémák vannak azóta amióta az a roppanás történt. Csak nehézkesen sikerül elérni a merev állapotot szinte nem is élvezem az ejakuláció is fájdalmas néha plusz az ondó minősége is megváltozott. Teljesen híg szinte víz szerű átlátszó és szinte alig látok benne spermát. Ezen kívül a vizeléssel is nehézségeim vannak. Néha fájdalmas és sokszor nehezen indul meg

Utána olvasgattam hogy mi történhetett és nagyon megrémültem amiket találtam, mert pénisz törésre is utalnak jelek + a krónikus prosztatagyulladásra is.


Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet ebből minél előbb felépülni mert lelkileg teljesen tönkre tett. A libidóm lecsökkent szinte nem is nagyon vágyom a lányokra, az önbizalmam romokban a nehézkes merevedés miatt.

Mit javasol mit tegyek ebben az esetben ?
Köszönöm hogy meghallgatott és várom a válaszát


Menjen el andrológiai szakrendelésre lakóhelyén,.

menesi  2012. augusztus 27. 10:34   #8066 

Tisztelt dr.Úr,

Sajnos a Cialis nem igazán hat ,a dr. a generikus Viagrát irta fel.Mellékhatása a Cialisnak nem volt.Szedhetem a Visarnint és a hányast.Köszönöm


Generikus Viagra jelenleg Mo-on nincs forgalomban.

4 hét után  2012. augusztus 27. 10:33   #8065 

Tisztelt Doktor Úr!
4 hete végeztek péniszemen frenulotómiát és a fitymaszűkületemet is megoldották műtéttel, úgy hogy a fitymát meghagyták. Ennyi idő után már maszturbálhatok?


Igen.

janika67  2012. augusztus 24. 18:21   #8064 

T. Doktor úr!

Kb 1 hónapja elkezdett fájni a bal herém,tapintásra érzékeny,annyira fáj,hogy pont zavaró,időnként enyhül,változó.Akár állok,ülök,vagy fekszek akkor is érzem,de ezeknek erőssége is szintén változik! Két hete ezért a Bajcsy korházban felkerestem Dr Prekopp Gábort, aki alaposan átvizsgált,ezenkivül,vér,vizelet,és ultrahang vizsgálat is volt! De minden leletem negatív lett!
Azóta is fáj! Fájdalomcsillapitokkal próbálkoztam de nem használtak,most egy bangay nevü sportkrémet használok ami valamelyest elfedi a fájdalmat!
Kérem tanácsát!

Köszönettel: János


Prekopp főorvos Úr jó szakember, alapos. Bízzon meg benne továbbra is.

herezacskó  2012. augusztus 24. 18:20   #8063 

Tisztelt Doktor úr!

Egy pár hete azt vettem észre az egyik reggel, hogy piros volt a herezacskóm. Piros, élénk piros, vörös. Semmilyen tünetem nem volt, sem előtte, és azóta sem. (ennek kb. 2-3 hete) Nem ég, nem viszket, nem csíp, nem fáj. Nem voltam lázas, nem volt hőemelkedésem, semmi bajom nem volt. SEMMI. Se belül a herémmel nem érzek semmilyen változást és a herezacskóval sem éreztem semmit. Bekentem Canesten-nel, azt gondoltam a meleg miatt van. Ez semmit nem használt. Az azóta eltelt időben figyelgettem és azt vettem észre, hogy ez a benne levő erek, "a vér miatt" ilyen. Ha összehúzódik illetve felhúzódik, akkor piros lesz, ha elernyed "testszínűvé" válik. Fürdés után mindig piros. Ha azonban óvatosan, finoman megdörzsölöm ismét elernyed és "testszínű" lesz". Én nem vettem észre X éve, hogy nálam ez a természetes, hogy ez ilyen vagy ennek nem kellene ilyennek lennie ???
Reggel, ahogy felkelek teljesen normális, ahogy lefürdök vörös lesz, aztán megint normális.
Válaszát előre is megköszönve,
Üdvözlettel


Nem kóros a tünet leírása alapján.

meddőség  2012. augusztus 24. 18:19   #8062 

Tisztelt Dr. Úr!
22 éves vagyok 1,5 éve nem szedem a fogamzásgátló tablettákat a párommal azóta próbálkozunk, ami eddig eredménytelen volt. Az érdekelne hogy kb. fél éve mind kettőnknek volt egy gombás fertőzése,ez közre játszhat? Vagy a gyógyszer még nem ürült ki a szervezetemből? Esetleg a munkám során időnként nehezet emelek és ez befolyásolhatja e a fogamzóképtelenségemet?


Andrológiai vizsgálat szükséges elsőként.Ha ez negatív, akkor az Ön nőgyógyászati vizsgálata is elkezdődhet.

Libidó  2012. augusztus 24. 18:18   #8061 

Tisztelt Doktor Úr!

19 éves fiú vagyok. Kevert szorongásos és depressziós zavarom van amire több mint fél éve szedek nyugtatót és antidepresszánst, jó eredménnyel. Tudom a lelki okok és a gyógyszerek rontják a nemi vágyat az kétségtelen, viszont mostanában sokkal ritkábban érdekel a szex mint régebben. A spermám mennyisége is kevesebb lett és csak kifolyik nem spriccel, merevedési zavarom is volt..:( A tavaszon pedig prosztata gyulladásom is ami nem biztos hogy azóta már kigyógyult mert főként reggelente nehezen tudok vizelni, de napközben is előfordul hogy préselni kell hogy jöjjön. Hogyan tudnám visszanyerni a libidóm? Az urológus a panaszaim alapján ANDRIOL Testocaps-ot írt ki, segíthet-e a tesztoszteron? Továbbá azt szeretném kérdezném még hogy, rég látott már urológus és most a leírtak alapján önnek mi a véleménye?

Válaszát előre is köszönöm!


A gyógyszerek mellékhatásai jelntkeznek Önnél. Ha nem muszáj, ne szedje egyiket sem.

előző oldal 404. oldal következő oldal