Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Bógyi György
Dr. Bógyi György válaszol
Dr. Bógyi György
urológus szakorvos, andrológus szakorvos
urológiai, andrológiai betegségek vizsgálat, kezelés
előző oldal 345. oldal következő oldal
félember talán  2011. december 1. 16:59   #6900 

Tisztelt doktor Úr!

Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet/legyen a következő lépésem?

30 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk a feleségemmel kisbabáért, a feleségemnek semmi baja, nekem viszont a jobb oldali herém nem szállt le.
Spermatológiai vizsgálaton is voltam:
- 1,5 millió/ml
- 20% mozgó alak
- 10% célirányosan mozgó alak.

A megbúvó here befolyással lehet a működőképesre, vagy annak is valami baja lehet?
Mi a következő? Here-biopszia?

Köszönettel, Gábor.


Mesterséges megtermékenyítés,ún. ICSI.

dénes  2011. november 30. 09:31   #6899 

tisztell dr ur szertném a vléeményét kérni mert nem tudom miról van szo egyszer ónkielégitésnél vetem észre hogy el lankat a péniszem és azota négy honapja van barátnóm és csak háromszor jót ósze vele a kózósűlésem azota mindig mikor oda érűnk hogy be vezetsem a hűvelybe mindig el lankad nem tudom miról lehet szo és már odáig jutotam hogy félek mikor mondgya hogy kózósűljűnk mert tudom milesz az eredmény és ijen fura érzést érzek kezem és a lábamba mintha az ereim remegnének lehet hogy érszűkűlet okoza eszt a bajt és hogyha az okoza lehetne még segiteni rajta még csak 23 éves vagyok és szeretnék még rembe jóni az igaz hogy nagyon sok a stresz nálam elóre is kószónóm a válaszát!!!!


Menjen el andrológiai szakrendelésre, tudnak tablettával segíteni Önnek a panaszán.

Merevedési zavar + dohányzás  2011. november 30. 09:31   #6898 

Üdvözlöm Doktor Úr!!!
Az utóbbi hetekben észre vettem, h az erekcióm nem tart "végig". Izgalmi állapotban szinte azonnal bekövetkezik, de egy idő után "lankad". És a végén már alig jutok el a csúcsig. Olyan mintha elfáradna egy idő után. Reggel viszont ilyen problémák nincsenek, vagyis ennyire nem jellemző.
Az igazsághoz hozzá tartozik, h 10 éve dohányzom, az utóbbi fél évben 1,5-2 csomaggal is elszívok. Gondolom ennek is köze van a problémámhoz.
A leszokás után, ha kezd helyre állni a vérkeringés, akkor a merevedési zavarok is enyhülnek?
Köszönöm!!!


Javulhat az erekció minősége, de írasson fel orvossal erre ható gyógyszert. Ha sokáig fennáll az állapot, akkor rögzülhet, s nehezebben áll helyre. A kezdetekkor kell egy kis tbl-ás segítség, csak ne magától vásároljon!

prosztatagyulladás  2011. november 30. 09:29   #6897 

Múltkorjában volt, hogy érzékeny volt a jobb mellékherém, ami aztán el is múlt, nem volt különösebb panaszom és most sincs. Azért elmentem egy urológushoz aki prosztatagyulladást állapított meg, kaptam rá egy Levoxa nevű antibiotikumot. Ezt 7 napig kell szednem. A leletre azt írták, hogy mérsékelten érzékeny a prosztatám illetve a jobb lebeny massagera felpuhul. Különösebben prosztatagyulladásra utaló panaszom nincs, talán gyakrabban járok wc-re.
Mindenhol azt olvasom, hogy a prosztatagyulladást hónapokig, évekig kezelik sokszor sikertelenül, mégis lehetséges, hogy nekem egy 7 napos antibiotikum kúrával rendbe jöjjenek a dolgok?
Aki vizsgált főorvos volt, én bízok benne csak kicsit furcsállom. :) De örülök természetesen, ha ennyivel megúszom.


Örüljön neki, hogy megszűntek a panaszai.

Elhúzódó prosztata probléma...  2011. november 29. 10:55   #6896 

Tisztelt Dr. Úr!

Röviden vázolnám a helyzetem. Bő 4 hónapja here-visszér tágulat műtétem volt, már akkor is panaszkodtam here táji fájdalomra, miután ez nem szűnt meg kb. 1,5 hónapja felkerestem a helyi urológust, aki megállapította hogy prosztatagyulladásom van és kisugárzik -valószínű- a herébe. Ekkor már nagyon sokat jártam pisilni, egy 60km-es utat nem bírtam a kocsiba pisilés nélkül.

1. kezelés: Írt fel Indometacidum kúpot és Levoxa antibiotikumot. 5 napos kúra volt. Nem nagyon használt, tetőzte a baj hogy már csípő vizelet és húgyúti fájdalmak is felléptek.

2. Visszamentem, de nem tudtak fogadni, háziorvossal írattam Cifrant 500-asat, szedtem 5-6 napig, kicsit jobb lett.

3. Felkerestem az operáló orvosom, belekezdtünk egy 10 napos kúrába, Aflamint és Ciprinolt 500mg írt fel. Sokat javultak a tünetek, a sűrű vizelés megszűnt, a fájdalmak is csillapodtak jelentősen, néha még van. Tenyésztés negatív lett, a tegnapi napon.

Viszont a húgyúti dolgokkal még mindig kűzdök, néha enyhén csipő vizelet, húgycső érzékenység stb. Elkezdtem szedni gyógyhatású készítményt is 1 hete.

4. 2 napos kihagyás után folytatjuk a 3. pontban vázolt kúrát. (tegnap)

Kérdésem az lenne, hogy mi lesz ez után? 1 hónapja antibotikumokon élek és gyakorlatilag nem szűnik meg a húgyúti probléma...mit lehet itt még tenni??????????

Válaszát előre is köszönöm?


Folytassa a kezelést. Kérjen ondó-vizelettenyésztést kúra után egy héttel, s STD betegségekre is szűrést. Telt hólyaggal kismedencei UH és here UH is szükséges lenne.

csak átfolyik rajtam  2011. november 29. 10:18   #6895 

Tisztelt Doktor Úr!
Átlagos testalkatú 30 éveiben járó férfi vagyok. Napi 2 liter folyadékot ajánlanak ugye legalább naponta, hogy az ember megigyon. Nos, én sokszor próbáltam már, hogy elosztva rendesen, de megigyak naponta ennyi vizet. De sajnos a végeredmény mindig ugyanaz: annál többször kell wc-re mennem, tulajdonképpen csak átfolyik rajtam. Nyilván ha dolgozok is, nem járható út ez. Ez normális különben? Viszont ha csak annyit iszok meg, amennyit megkívánok (az nem sok), akkor lelkiismeret furdalásom van, hogy nem teszek meg mindent az egészségemért.
Még egy kérdést engedjen meg! 2 esetben; ha sokat ittam, vagy ha valamiért idegesebb, feszültebb vagyok (még ha nem is ittam sokat), nehéz és valamelyest fájdalmas a vizelés visszatartása. Aztán meg amikor wc-re érek, előfordul ritkán, hogy nem nagy sugárban ürül ki, hanem lassabban, mintha akadályozná valami. A válaszát előre is köszönöm!
Ui.: Ha mindenképpen orvoshoz kellene fordulnom, Ön szerint gyógyszerrel való kezelés elegendő, vagy szükséges más kezelés is? Attól azért félek...


Beidegzési zavar is állhat a háttérben, de el kell mennie urológushoz feltétlenül. Előtte házi orvosával készíttessen teljes vér és vizelet vizsgálatot.

nemi gondok...  2011. november 29. 10:16   #6894 

Tisztelt Doktor Úr !

Az ügyben keresem, hogy ha tud kérem segitsen megtalálni a probléma okát.
Én 23 éves vagyok, a párommal kb 7 hónapja élünk rendszeresen nem életet. Semmi gond nem volt a nem szervem müködésévélvel de egyik napról a másikra előjöttek merevedési gondok. Őn szerint elsőre mi lehet a probléma, ha magamnak próbálom ugyse sikerül ha a kedvesem úgy se.
Lehet ennek valami komoly oka esetleg maradandó, hogy lehetne orvosolni, esetleg okozhatja idegesség vagy stressz?

Köszönettel
István


Jöjjenek el mindketten, s ha tudok, segítek megoldani a problémát.

vér  2011. november 29. 10:15   #6893 

T doktor úr!

Pár napja az ondómban észrevettem pár csepp vért (csak 1-2 csepp, a nagyja normális volt), de az ezt követő napokon (2 alkalom) már normális volt. Emellett semmiféle panaszom nincs, a vizelés és az ejakuláció sem fájdalmas, a vizeletemben sincs vér, a bal herémnél érzek enyhe fájdalmat pár napja.

A kérdésem, hogy mennyire lenne sürgős orvoshoz fordulnom, mert csak a hét vége felé tudnék elmenni, komolyabb panaszom nincs, de ha ön szerint sürgős lehet a baj, akkor valahogy megpróbálok előbb elmenni.


Hétvégén csak ügyelet működik. Hamarabb menjen el orvoshoz.

pali  2011. november 29. 10:14   #6892 

Tisztelt Doktor úr!!

A jobb herém megvan dagadva és körülötte van valmi puha valami nem tudom pontosan mi a hasam alatt fáj egy kicsit de amikor hozzá érek nem fáj milehet ennek az oka??? Véres volt az ondóm is pénteken de ma már csak zavaros volt!!4 Azt tudni a kell hogy egészhéten kint áltam 10-órát a hidegben!!! kérném mielőbbi segítségét!!!


Gyulladás állhat a háttérben, menjen el urológushoz feltétlenül!

segítség  2011. november 29. 10:14   #6891 

Tiszteletem Dr. Úr.

Olyan problémával fordulnék Önhöz , hogy én egy 21 éves fiatal férfi vagyok még soha nem volt problémám a szex utáni napokban pedig már volt egy jó pár... , de most elég fura dolgot vettem észre magamon. Egy régóta ismerős lánnyal lefeküdtem persze védekezés nélkül.Akiről úgy tudtam hogy eléggé igényes leányzó. Na most az eset utáni napokban már másnap reggel is éreztem mikor pisilek nagyon fáj és csíp..sőt olyan érzés mint amikor valaki a vesekövet pisili ki. Külsőségek, foltok , porosodás egyátalán nincsen ja esetleg másnap egy kicsit piros volt... Eléggé megijedtem , de bíztam benne hogy 1-2 nap és elmúlik. Ennek már 2 hete és ugyan olyan rossz minden egyes pisilés! Megfogadom mostantól minden egyes alkalommal védekezek az biztos. Kérem a Dr. Úr segítségét mert már eléggé kétségbe vagyok esve.

Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Balázs.


Menjen el urológiára, vagy holnap du. keressen fel a magánrendelésemen. Itt minden vizsgálatot megtudunk csinálni, ami szükséges lehet. Tel: 06309386543.

Panaszos  2011. november 29. 10:12   #6890 

Doktor úr doktorom detralexet 2x1 szedését javsolta krónikus mellékheregyulladásomra ami panszokkal jár azt mondta ez keringésjavitó ön mit szól ehhez van értelme szednem ?válaszát köszönöm


Igen.

Peti  2011. november 29. 10:12   #6889 

Tisztelt Doktor úr!

Az lenne a kérdésem hogy a nagypapám a .... úti kórház intenzív osztályán fekszik. Pár napja felhelyeztek neki egy katéter ami után vér mutatkozik a vizeletében. Ez egy természetes dolog? A kórházban urológust nem hívtak hozzá.

Válaszát előre is köszönöm.


Nem feltétlenül kóros. Katéter behelyezés után lehet véres a vizelete.

mi lehet ez  2011. november 29. 10:11   #6888 

Tisztelt Doktorúr!

Székelés után színtelen jellegzetes szagú zselészerű válladék távozott a végbelemből. Nem először fordul elő. Azt szeretném megkérdezni: mi lehet ez?


Gasztroenterológushoz menjen el, nem urológiai probléma.

Here fajdalom  2011. november 29. 10:11   #6887 

Kedves Doktor ur!

Onhoz fordulok problemammal.
Mar voltam 2 szer is Urologus szakorvosnal eloszor here fajdalommal es hasi diszkonfort erzessel.
Az elso orvos prosztata gyuladast alapitott meg de amikor 1 hetre ra visszamaentem azt mondta hogy nem kell tobbet gyogyszert szedjek...
De a tuneteim csak nem szuntek igy hat elmentem egy masik szakorvoshoz de o sem talalt semmi kulonlegeset.(ultrahang+fizikai vizsgalat)
De csak erzem hogy bal oldalt valami nincs rendjen a bal also reszen...
Idonkent elojon egy pici tompa fajdalom ami a belso combomba is levandorol.
Most viszont eszrevettem hogy vizelet urittes utan a bal oldali herem aljan mindig egy picit kemenyebb lesz valami de el is mulik egy kis ido utan..
Ha megtapogatom a heremet egy picit erzekenyebb is nyomkodasra az also farki resze es ha sokat tapogatom akkor meg is kemenyedik egy kicsit.
Mi lehet?

Elore is koszonom valaszat


Ne tapogassa feleslegesen. Okozhat ilyen jellegű panaszt gerinc eredetű probléma is. Vizsgáltassa meg magát ideggyógyásszal.

bizonytalan  2011. november 28. 11:32   #6886 

tisztelt doktor ur nemrég prostata nagyobodást és gyulladást állapitottak meg magas a hugysavam is
kaptam prostazynt és tanyz eras 0,4 gyogyszert szeretném megkérdezni hogy a vizelet szaga nagyon erös ez a gyogyszertöl lehet-e? másik pedig közösüléskor megtörténik a merevedés és a végén elmarad az ejakulácio de az érzés megvan lehet ez is a gygyszer?


köszönöm lászlo


Lehet gyógyszer mellékhatás.

vándorhere  2011. november 28. 11:32   #6885 

Páromnak lágyéksérvműtéte volt pár hónapja,rendben ment,bár kb 15 centis nagy seb maradt,háló nem lett beültetve.Most viszont azt vettük észre hogy az egyik heregolyója felcsúszik teljesen mintha már nem is a zacskóban lenne (magától vissza is megy a helyére).
Mennyire lehet ez gond? Felhivtuk a műtő orvost,azt mondta nem baj az,de mindezt úgy hogy nem is látta.Keressünk fel orvost vagy tényleg nem baj ha néha nem a helyén van az egyik golyó?
Ha orvos kell,akkor milyen orvos?
Köszönöm előre is a válaszát.


Keressenek fel urológust.

spermiogram  2011. november 23. 08:38   #6884 

Tisztelt Doktor úr!

Nehezített a teherbeesés, ha a spermák mindössze 35%-a élénk, 20%-a kp.élénk, s a maradék 45% alig haladó ill. álló?
szám/ejac: 66millió

Üdvözlettel
Márton


Keressen fel andrológust.

prosztatagyulladás  2011. november 23. 08:37   #6883 

Tisztelt Dr Úr.
Én egy 33 éves férfi vagyok akit prosztatagyulladással kezel az urológusa.
Eléggé elhúzódik mert volt egy apró vesekövem ami hosszasan távozott ,majd jött a prosztatagyulladás. Sajnos most már egy antibiotikum kúrán túl vagyok és most folytatnom kell mert nem volt hatásos.Nagyon hullámzóak a tünetek.Elég enyhék de zavaróak nagyon.
A kérdésem az lenne hogy lehet e ettől a gyulladástól kicsit duzzadtabb a herém?


Lehetséges.

mandarin  2011. november 23. 08:37   #6882 

Tisztelt Doktor Úr!

Normális, ha magömlés után pár perccel előváladékhoz hasonló, átlátszó folyásom van?


Ha egyéb panasza nincs, nem kóros.

aggódom  2011. november 22. 13:31   #6881 

Tisztelt Doktor Úr!

Néhány hete észrevettem a makkomon egy kisebb, (2-5mm) körüli sötétebb foltot, de azután eltünk. Néhány napja maszturbáció közben pont azon a részen minimálisan vérzett, mint egy seb. Azóta ottvan a folt, nem fáj, nem viszket.


Menjen el urológushoz, kis érdaganat lehet.

előző oldal 345. oldal következő oldal