Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Joós Károly
Dr. Joós Károly válaszol
Dr. Joós Károly
akupunktőr, hagyományos kínai orvoslás szakorvosa, foglalkozás-orvostan szakorvosa
hagyományos kínai orvoslás, életmód kezelés
előző oldal 19. oldal következő oldal
emésztési probléma  2010. január 11. 21:37   #380 

Kedves Dokor Úr!

Az elmúlt 1 hónapban emésztési problémáim lettek, előtte ezüstkolloidot szedtem egészségmegóvó jelleggel és attól tartok az megölte a bélbacijaimat is. Nem súlyos tüneteim vannak, de időnként puffadok és a székletem is néha puhább olykor-olykor hasmenésem van, de az nem túl gyakori. Amikor puffadok rendkívül büdös a dolog... Hogyan tehetném rendbe a bélflórám? Activiát javasol-e vagy milyen gyógytea segítene? Gondoltam diétára is de nem tudom mit lehet ilyenkor enni? Kell e ilyenkor lúgosítani a szervezetet és ha igen mivel lehet?

Előre is köszönöm a válaszát.


Üdvözlettel: Anna


Kedves Anna!

Úgy tűnik, hogy Önnek Lép Qi hiánya, azaz funkcionális emésztési rendellenessége van, ezen nem segít az ezüstkolloid. Jó azonban a minőségi probiotikum (pl. Protexin), a cukor, édességek kerülése, a rendszeres és tartalmas meleg étkezés, mellé esetleg egy kis Raphachol nevű készítmény (feketeretek+édeskömény kivonat). A stresszcsökkentés és a testmozgás szintén nagyon sokat segít.

A fenti tanácsok általánosak, és nem érvényesek kivétel nélkül minden esetben. Sokkal megbízhatóbb egy pontos diagnózis felállítását követő összetett (pl. akupunktúra + gyógynövények) kezelés.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

hormon  2010. január 11. 21:19   #379 

Kedves Doktor Úr!

Akupunktúrával lehet hormonproblémákat is kezelni? Van akup. CD-m, de vhogy nem találok kifejezetten hormonkezeléshez hasonló címszót....


Kedves Kérdező!

Általában remekül lehet hormonproblémákat kezelni akupunktúrával.
A könyvekben / CD-ken azonban általában funkcionális diagnózis vagy panasz alapján vannak összeállítva a kezelési tervek, ezért nem lehet így megtalálni.
Sajnos a hormonrendszer némileg bonyolultabb annál, hogy bizonyos eltérésekre ugyanazok a pontok működnének. Egyénre szabott kezelésre van szükség.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

akupunktúra  2010. január 11. 21:16   #378 

Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy a lézer - és elektroakupunktúra közül melyik hatásosabb?


Kedves Kérdező!

A kérdés az, hogy mire.
Műtét alatti fájdalomcsillapításra vagy szülés kíséréséhez mindenképpen az elektroakupunktúra jobb. Gyermekek, várandósok kezeléséhez a lézer.
Általános / belgyógyászati esetekben praktikusabb a lézer, erős helyi mozgásszervi fájdalomnál tűre van szükség.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

Tunde  2010. január 11. 21:13   #377 

Tisztelt Doktor Ur!
48 eves vagyok, 5 gyermeket szultem, .Csontritkulasra gondolok, mert ha 5-10 percig allok., a derekam nagyon kezd fajni. Ha leulok , mintha valamit valami nyomna, szinten fajdalmat erzek a derekamban. A gyogynoveny uzletben, azt ajanlottak, hogy a calciumhoz
szedjek magneziumot egyenlo aranyban a calciummal., mert kulonben a calccccium nem epul be.Nem tudom mi az igzsag.
A doktor Ur milyen vitaminokat, es milyen aranyban javasolja.
Valaszat elore is koszonom . Tunde


Kedves Tünde!

A derékfájásnak számos oka lehet, de a megoldás mindig tartalmazza a megfelelő gerinctornát. Enélkül tartós javulást nem lehet elérni.

Legjobb tudásom szerint épp feleannyi magnéziumra van szükség, mint kalciumra, kiegészítésként D-vitamint érdemes szedni. Pl. napi 1 tabl. Calcivid + 1 tabl. Magne-B6.

A pontos diagnózishoz csontsűrűség mérést, esetleg rheumatológiai szakvizsgálatot, a megoldáshoz akupunktúrás kezelést javaslok.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

intimtölcsér  2010. január 11. 21:06   #376 

Önnek mi a véleménye, az intimtölcsér okozhat endometriózist vagy bárminemű más "problémát"?
Előre is köszönöm válaszát!!!


Kedves Kérdező!

Véleményem szerint nem okozhat endometriosist. A bárminemű más probléma igen tág fogalomkör, tapasztalat híján nem tudok rá válaszolni.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

kortizol  2010. január 8. 22:19   #375 

Tisztelt Doktor Úr!

Elfelejtettem megkérdezni, hogy a hormonproblémákra is jó az akupunktúra és a kínai orvoslás? Nekem egy kicsit magasabb a tesztoszteronszintem és a kortizolszintem alacsonyabb.
Köszönettel:
az előző kérdező



Kedves Kérdező!

Az akupunktúra nagyon jól hat szervezetünk legtöbb szabályozó rendszerére, így a hormonrendszerre is. Az eredményt általában az eltérés súlyossága határozza meg.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

autogén tréning  2010. január 8. 22:17   #374 

Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném megkérdezni, hogy a pánikbetegség, depresszió gyógyítható -e akupunktúrával, vagy más alternatív gyógymóddal? Ön mit ajánlana, amikor kezd jönni a roham? Ön szerint tényleg az agyi kémia borul fel és mindenképp kell gyógyszer, vagy sport, autogén tréning, pozitív gondolkodás is elég? Mit ajánlana alvászavarra? /Nehéz elalvás, korai ébredés./ Mindenképp gyógyszer kellene rá? Én hiszek a léleknek, gondolatoknak a testre gyakorolt hatására.
Válaszát előre is köszönöm:
Szilvia


Kedves Szilvia!

A pánikbetegsége és a depresszió (különösen korai szakaszban) nagyon jól kezelhető akupunktúrával, ill. hagyományos kínai orvoslással. (Gyógyítani bármely betegséget csak saját szervezetének öngyógyító képessége tud, mi "csupán" erősítjük ezt a folyamatot.)

Amikor indul a roham, kitűnő segédeszköz a testmozgás, lehetőleg azonnal el kell kezdeni valamilyen formában. (Pl. munkahelyen kimenni lépcsőzni.) Az autogén tréning is képes lehet a pánik ördögi körének megszakítására. A pozitív gondolkodás megtanulása ugyancsak hasznos, de gyakran kevés önmagában. Jól jönnek egyes akupresszúrás pontok is ilyenkor (pl. Szívburok 6 vagy Szív 7, ld. Pc 6 és Ht 7 www.yinyanghouse.com).

Gyógyszerszedésre szükség lehet súlyos esetben, de nagyon gyakran feleslegesen, csupán jobb ötlet híján írják fel e szereket. A komplementer gyógymódok sajnos még mindig kevéssé ismertek orvoskollégáim előtt.

Az alvászavar eredete, és így megoldása is többféle lehet, egyszerű esetekben segíthet egy esti citromfű vagy macskagyökér tea, esetleg kamillával kombinálva. Ha ez kevés, itt is szívből tudom javasolni az akupunktúrát.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

alma  2010. január 8. 21:49   #373 

kedves dr úr
voltam orvosnál és véletlenül mondta (tudögy )hogy szerinte homlok vagy arcüreg gy. van.ez érdekes mert semmilyen föbb tünetem nincs, az igaz h az orrom pl mindig be van dugulva de allergiás is vagyok ezért gondolom nehezen össuekeverhetö.
viszont ami feltünt pl ma is elkezdett nagyon fájni a fejem de csak a fejtetön olyan nyomás érzékenység egyszer tavaly is éreztem már ilyet akkor kegyetlen volt,voltam Ctn semmi de pl homlok stb re nem gyanakodtak.én viszont olvasgattam hogy az erös fejfájás az pl pont lehet homlok ü gy is ....vagy iköböl? az nemtudom mi.
Ön szerint ez ha már kronikus mert fájt karácsonykor is mennyire sulyos ?hova kell mennem? fül orr gége ? rtg kell csinálni?
biztos hogy nem sima fejfájás mert sosem szokott,frontot sem érzem meg-
de kicsit aggodok,a homlok ü gy.nem mehet feljebb és okozhat akár agyh .gy is ????

köszönöm


Kedves Kérdező!

Ahogy látom, allergológus Kolléganőm már megválaszolta kérdését. Véleményével teljességgel egyetértek.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

hemokromatózis  2010. január 6. 18:51   #372 

Tisztelt Doktor Úr!
Minden vérvizsgálat alkalmával kimutatja a labor, a normálisnál magasabb (40 umol/l körüli) vasszintet a véremben. Ez engem kicsit aggaszt, de a háziorvosom szerint nem lehet vele mit kezdeni, mert azt mondja, hogy ez egy örökletes májrendellenesség miatt van. Hosszú távon azonban, ahogy utánaolvastam, káros lehet ez a túlzott vasraktározás. Voltam 2 hónapja véradáson is, de jelentősen nem csökkent a vasam (43-ról 40-re).
Szeretném kikérni az Ön véleményét, hogy mit javasolna erre a problémára. Van-e olyan vizsgálat, ami kimutatja, hogy valóban hemokromatózisom van-e, illetve mit javasolna, hogy a szervezetemből kiűríthessem a felesleges vasat.
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel,
Nagy Mónika (25 éves)


Kedves Mónika!

A hemokromatózis diagnózisának felállítása belgyógyászati kivizsgálást követően lehetséges. Kezelési módszerei közé tartozik a rendszeres vérlebocsátás (akár 1-2 hetente!) és a vasbevitel mérséklése. A korai felismerés és kezelés megelőzi a későbbi komoly szervkárosodásokat.

A lenti oldalon részletes leírást talál erről a betegségről:
http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view?id=319

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

poralleriga  2010. január 6. 18:23   #371 

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy a porallergiát ki lehet e gyógyítani akupunktúrával?

üdvözlettel:
Dóra


Kedves Dóra!

A porallergia a többi allergiához hasonlóan nagyon jól kezelhető akupunktúrával, ill. hagyományos kínai orvoslással.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

allergia  2010. január 1. 23:49   #370 

Tisztelt Doktor Úr !
12 évvel ezelőtt kezdődött az allergiám,szülést követő 4. hónapban.Continuint kaptam a 2. hónaptól ,azt hittem ettől van ezért abbahagytam de a tüneteim csak erősödtek :urticaria és ödéma.3-4 tenyérnyi vastag kiütések és állandóan feldagadt az arcom.semmi nem használt,aztán 2 hetente diphrofost kaptam.Természetgyógyász azt mondta candida fertőzés elkezdtem a diétát de az sem használt.Hirtelen elkezdtek a tünetek csökenni kiderült hogy állapotos vagyok.Megszületett a 2. gyermekem,a 4. hónapban kezdődött minden előlről a szoptatást is abba kellett hagynom.Sok gyógyszert szedtem diétáztam de semmi.Teherbe estem,és a babát el kellett venni mert nem fejlődött semmit .A terhességmegszekítás után 4.5 órán keresztül nem tudtak felébreszteni ,másnaptól megszűnt az allergia. Elkezdtem "kutatni" mi is az allergia így elvégeztem a természetgyógyász akadémiát és kineziológus lettem.Oldást csináltunk gyógynövényterápiát alkalmaztam ,de visszajött mikor a gyerekeim 4és5 évesek voltak .Rájöttem hogy feszültség kimerültség okozza egy bizonyos határon túl nem bírja a szervezetem.A gyermekeimet egyedül nevelem,nagyon sok a stressz,de a kialvatlanság a legnagyobb probléma,segítségem sajnos nincs. A teljes kórházi kivizsgálás nem mutatott ki semmit,viszont minden alkalommal volt gomba az epémben is.A 10 napos kórházi pihenés után csökkentek a tünetek és szép lassan elmúlt.Évekig nem volt semmi gond .Még 2szer jött elő enyhén de ahogy a feszültségforrás megszűnt a tünetek eltűntek .
Most 3. gyermekem 5 hónapos megint elkezdődött,a rohamok éjszaka jönnek,napközban elviselhető.Nem akarom abbahagyni a szoptatást ezért diétázni kezdtem óvatosan kihagytam a húst tejet fehér lisztet cukrot élesztőt komolyabb diétát nem merek kezdeni .3x1 calcimuscot szedek emellé néha kálciumot kell innom,schüssler sókat szedek nr.5,9,12,kiteszteltük,4x5öt ,normaflór ,flavin7 2x10ml,grapefruitmag kivonat 2x18 einacheával,c-vitamin napi 1500 mg,xilit 3x1 kanál..Így is vannak tüneteim Este ha lázcsillapítót veszek be akkor nem indul be a nagyroham.Mit tehetek szoptatás mellett?Lehet higanyterheltség vagy parazita?Lehet e vértisztító kúrát vagy bélméregtelenítő kúrát csinálni .Olvastam hogy kimerültség okozhathatja a mikrobák felszaporodását a vérben ,erre szeretnék vértisztító kúrát csinálni de nem tudom szoptatás alatt lehet e ?Kérem ha tud segítsen eléggé kétségbe vagyok esve.A tünetek hidegre kontaktusra súlyra rosszabbodnak,alvásra javulnak, a roham hidegrázással indul kitesztelten alulműködik a máj,epe, hasnyálmirigy,pjzsmirigy enyhén túlműködik.
Tisztelettel Barbara Boldog Újévet Kívánok!


Kedves Barbara!

Az allergia nem specifikus következményként egy sor immunrendszert gyengítő tényező hatására megjelenhet az arra hajlamosoknál. Az esetek jó részében több kisebb-nagyobb ok együttesen felel érte, ezért bármelyik kiküszöbölése segíti a panaszok múlását. Ennek megfelelően csökkennek azok Önnél is a stressz mérséklődésével egyidejűleg, ill. az alvással.

A máj, az epe, a hasnyálmirigy és a pajzsmirigy funkciózavara krónikus stressz következménye, ezekben nincs meglepő. Ugyanezek lehetnek az immunrendszer gyengülése miatt az enyhébb fertőzések is, erre azonban a tisztítókúra inkább tüneti kezelés. Emellett a tisztítókúrák során sok méreganyag távozik a tejen keresztül, ezért szoptatás alatt nem szabad végezni.

A higanyterheltség vagy parazita, mint fő ok nem tűnik valószínűnek a fellángolások idejét tekintve, de elméletben lehetnek egyike-másika a sok apróbb tényezőnek.

A saját praxisomból kiindulva két dolgot tudok javasolni az Ön által leírtak (egészséges életmód és táplálékkiegészítők) mellett: qi gong és akupunktúra. Mindkettő igen hatásos az immunrendszer gatyába rázásában (és a krónikus stressz oldásában), a kettőt kombinálva nagyon jó eredményeket tudunk elérni.

Hasonlóan boldog Újévet Önnek is!
Tisztelettel,
dr. Joós Károly

endo  2010. január 1. 13:47   #369 

Endometriosist meg lehet teljesen gyógyítani akupunktúrával? Ön személyesen tapasztalt már ilyen gyógyulást?


Kedves Kérdező!

Az endometriosist tünetmentessé lehet tenni, regresszióba lehet hozni a kínai orvoslás segítségével. Teljes gyógyulást kizárólag a test öngyógyító folyamatai képesek elérni. Ezt mi sem tudjuk kiváltani, csupán segíteni, erősíteni.

Tisztelettel,
dr. Joós Károly

Éva  2009. december 28. 23:36   #368 

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem,hogy akupunktúrával,illetve kínai orvoslással kezelhető-e a fűüzúgás.Sajnos a hagyományos orvoslás eddig eredménytelen volt.
Köszönel Éva


Kedves Éva!

Általában 50 éves kor alatt, különösen krónikus stresszes előzmény esetén jól kezelhető a fülzúgás. Időskorban azonban elenyésző a hatékonysága.

Tisztelettel,
dr. Joós Károly

marika  2009. december 28. 23:34   #367 

Tisztelt Dr úr! Ingadozó magas vérnyomással küszködöm más sok sok éve. Sokféle orvosságot kipróbáltak már rajtam. Most is szedek 11 félét. És így is ingadozik a vérnyomásom, gondoltam akupunkturás kezelésre. Igaz túl súlyos vagyok meg cukorbeteg /inzulinos/. Már köszvény is kialakulóba, különböző izzületi problémák is. Az első betegségem 1995-be a magas vérnyomás jelentkezett. Ednyttel karba lehetet tartani. Munkahely váltás több idegeskedés nehezebb munka/ fizikailag/. Plusz kilók és a mikor észbe kaptam súlyos magas vérnyomás / 200/120, 220/120 cukorbetegség 14- 16 . Véletlenül derült ki. Gombás volt a lábamon a köröm és a bőr gyógyászaton Lamizilt szedetek velem. Amitől beteg lettem és rosszak lettek a májfunkcióim. Elküldtek belgyógyászhoz és ott derült ki a cukor magas vérnyomás. Elkezdték a kezelésemet de a vérnyomás nem akart beállni. a cukorra kaptam orvosságot az úgy hellyel közel jó is volt. De a vérnyomásom az szörnyen ingadozott, a orvosságot megszokta vagy nem tudom de az én házi orvosom felírja és fél év után megváltoztatja. A cukor betegséget nem igazán vettem komolyan így inzulinos lettem sajnos most amikor nap mint nap mérem látom mennyi hibát követtem el. A cukrom szigorú szénhidrát megtartása mellett megfelelő tartományba mozog. De nagyon kell figyelnem mennyit dolgozom mennyi inzulint adok mennyi szénhidrátot eszek. Nehéz fizikai munkát végzek így nagyon kell vigyáznom nehogy leesen a cukrom. Saját káromon megtanultam mikor mennyi inzulin mennyi munka mennyi szénhidrát . Csak sajnos fogyni nem tudok. Gondoltam az akupunkturára melyiket először vérnyomást kezelni mert a vérnyomásom a 200/ 120 és 76/52 tartományba mozog. Az akupunkturás fogyás nem tudom elnyomja az éhségérzetet? Mert az nálam gondot okoz mert először a cukrom a munkahelyemen leeset 1-re és észre sem vettem csak akkor amikor már nem láttam. Rájöttem sok az inzulin. Ha vállalkozom ilyen kezelésre mire kell nagyon figyelnem, mert eltökélt szándékom a sok gyógyszer csökkentése. Próbálkoztam már fokhagymával teákkal. Csak más az amikor egy laikus keresgél vagy egy hozzáértő add tanácsot. Ha a magas vérnyomás kezelésére tudd tanácsot adni valamilyen gyógyhatású termékekkel kapcsolatban! Melyik akupunkturás kezelést válasszam fogyás vagy a vérnyomás rendezés. Előre is köszönöm a tanácsát Marika


Kedves Marika!

Ha belevág, feltétlenül orvosi akupunktúrát válasszon, itt együtt kezelhető a testsúly és a magasvérnyomás.

Azonban tudni kell, hogy ez a kezelés magasvérnyomás esetén általában az évek múlásával egyre kevésbé hatásos. A testsúlycsökkentés során általában valóban csökkentjük az étvágyat, de könnyedén elhagyható az a pont, ami ezt teszi. Fontos, hogy az akupunktúra nem csodaszer, a fogyást a legalább heti 5-szöri mozgás és a megfelelő, csökkentett kalóriatartalmú étrend biztosítja.

Gyógyhatású termékek közül:
- fokhagyma-galagonya-fagyöngy drazsé
- napi 1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj (hőkezelés nélkül)
- napi 1000 mg lassú felszívódású C-vitamin
- napi 1 Magne-B6 és 500 mg kalcium
- naponta zöld tea

A kezelés alapvető, elhagyhatatlan része a megfelelő stresszoldás is.

Minden jót kívánok!
Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

alkohol  2009. december 28. 23:22   #366 

Kedves Doktorúr!

a kérdésem a következő,24 éves fiatal férfi vagyok korábban sokat bulizta drogokat nem fogyasztottam de inni azért tudtam hogyha arról volt szó a másnaposágom nem fejfájás volt hanem mellkasi panaszok szoritott szurt összevisszavert másnap a szivem sokszor napokig is eltartott ez a kellemetlen érzés igyhát felhagytam vele kb 1 éve,orovosoknál voltam mondtam h mi a pansz mindenki elzavart hog yén még nagyon fiatal vagyok...
egyre több és sulyosabb panaszaim jöttek aztán elkezdtem kisérletezni vettem egy méregdrága vérnyomás mérőt és azt vettem észre hogy egészen csekély mértékben is ami fél dl vag ymaximum egy dl sör bor vagy pezsgő vagy bármilyen alkohol származék sulyós szivritmus zavart idéz elő nálam pl ma is megittam a fönökömel eg ypohár pezsgőt és a pulzusom rendkivül magas egész nap ilyen 160 környéke a vérnyomásom meg 110/52 meg hasonlók kb.
az utobbi pár honapbban abszolut nem ittam eg ykortyott sem mert naturban alkohol nélkül is jelentkeztek meg megmaradtak a panaszok már alkohol nélkül is aztán kb 1 hete vag y2 sokkal jobban lettem meg voltam ugyértem jó vérnyomás egyenletes szivdobohgás normális 60 és 80 közötti pultzus most akkor mi lehet a bajom?leszámitva h nem sabad innom,mert arra rájöttem én is ;-) !mik a teendők mit kell tennem ,mert az ekg ra ha megyek nem mutat ki semmit,igyak elötte...:D vagy mit tegyek mert nem értem hog ymi töténik velem...
és a félellmem azon alapszik h az utobbi idöbbe sokat volt nagyon rendetlen szivdobogásom szinte állandóan sulyüs szivritmus zavarom peddig nem si iszok és nagyon egészségesen táplálkozok,vitaminok ,saláláták,mozgás minden nap...


Kedves Kérdező!

Kardiológus Kollégám már részletesen megválaszolta kérdését,
véleményével mélységesen egyetértek.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

segítség  2009. december 21. 18:17   #365 


Tisztelt Doktor Úr !

4 éve mutottek mellrákra, azóta nincs olyan nap, hogy ne rettegnék valamitol.Minden fájdalom, gorcs, rendellenesség az áttét, vagy másfajta daganatos betegségtol való félelmet jelent. Tudom, hogy ez a legrosszabb, ami csak lehet, mert a feszultség valóban eloidézheti a betegségeket.Családom megérto, de rájuk is negatívan hat az állandó depresszióm.
Már voltam pszihológusnál is, adott gyógyszert, amitol rossz lett a májtesztem, így abbahagytam.
Nem tudom mit tegyek, van e segítség a félelmek elmulasztásában.

Tisztelettel : Zsóka


Kedves Zsóka!

Több megközelítés is lehetséges.
1 - nyugati: feltehetőleg pszichiáternél járt, mert ők tudnak gyógyszert adni. Ez ilyenkor csupán tüneti kezelés, és valóban mellékhatásokkal járhat. Ehelyett a pszichoterápia módszere a megfelelő, ahol az Önben lévő tudattalan félelmet és egyéb elnyomott érzelmeket tudják kezelni. Ezzel az okot lehet megszüntetni.

2 - keleti: a derpressziót, a félelmet és a túlzott aggódást jól lehet kezelni a hagyományos kínai orvoslás módszereivel. A legjobb hatás pszichoterápiával kombináltan érhető el, de gyakran önmagában is elegendőnek bizonyul.

Az előzők kiegészítéseként nagyon hasznos az orbáncfű, a nagy dózisú B vitamin komplex (B-50 készítmény), a feketeáfonya, valamint a halolaj kapszula vagy napi egy evőkanál lenmagolaj (hidegen sajtolt, hőkezelés nélkül).

Tisztelettel,
dr. Joós Károly

lemaradt  2009. december 21. 18:09   #364 

kedves Doktorúr


beadattam az oltást,bár nem voltam 100 % os de azt mondték be lehet.kicsit köhögtem egyet kettöt,meg lehet elöjött az asztmám mert már nem szedek rá semmit,és pár hete napja fájt a mellkasom. azt mondték beadható.máshol meg azt olvasom,ilyenkor nem jó mégsem,mert az immunrendszer amavval van efoglalva és nem fejt ki 100 % ot.

akkor most hogy van? és ha a 2 hét alatt kapom el? vagy már eleve ez a virus volt bennem?lebetegedhetek?



Kedves Kérdező!

Ha eleve ez a vírus volt Önben, semmi gond, meggyógyul, és védett lesz.

A védőoltás nem csinál bajt ilyen állapotban sem. Ennek ellenére az Ön immunrendszerét meg kell erősíteni, hogy az asztma és a mellkasi panaszok elmúljanak. Erre alkalmas a kínai orvoslás életmód terápiával, többek között.

Tisztelettel,
dr. Joós Károly

jó estét  2009. december 18. 21:54   #363 

Tisztelt doktor Úr!

Úgy döntöttem, hogy beoltatom magam, de állandóan van egy kis megfázásom, hőemelkedésem, így pedig nem lehet, úgy tudom.
Elmondaná nekem az okát, hogy miért nem oltanak így be?

Előre is köszönöm segítő válaszát!

N.


Kedves N.!

Ha az állandó hőemelkedés több hetet jelent, ott valószínűleg több van, mint egy egyszerű megfázás. Ebben az esetben az immunrendszer valamilyen okból legyengült, maradék kapacitásának jelentős része pedig az aktuális fertőzéssel van elfoglalva. Ez nem kedvező időpont egy új antigén elleni tartós immunvédelem kialakításához.

Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

márta  2009. december 18. 21:47   #362 

A hagyományos kinai orvoslás rszletes tanulmányozása után arra a következtetésre jutottam, hogy lép Qi hiányom, vese Qi hiányom van. A keresést azért kezdtem,mert folyamatosan hullik a hajam, fázós vagyok és aluszékony is lettem, Ottnon vagyok és a lassuságom nem lenne tragédia, de a régebbi aktív életvitelemhez képest nagy a különbség és főként szeretném a háttérben lévő okokat megszüntetni. Egyébként 61 éves vagyok.
A kérdésem az, hogy a vese és a lép meridián pontok moxázásával érhetek-e el eredményt?
Városunknan egy hölgy végez akupunktúrás gyógyítást, a fenti tünetekkel jártam hozzá kezelésre, de 7 kezelés sem hozott eredményt. Lehetséges, hogy nem a megfelelő pontokat kezelte.
Köszönettel várom válszát
Márta


Kedves Márta!

A tünetek alapján felmerül bakteriális góc jelenléte is a szervezetében, amely meggátolhatja az eredmény elérését.

Amennyiben gócmentes, és esszenciális tápanyag, ill. vitamin vagy nyomelemhiánya sincs, jó eséllyel segít a moxálás. Erre talán a legpraktikusabbak a gyomor 36, a vese 3 és a húgyhólyag 23 és 20-as pontok. Utóbbiakhoz persze hasznos egy segítő. Ez rendezheti a fázósságot és az aluszékonyságot, de a hajhullás inkább vese yin vagy vérhiány következménye lehet. Előbbire nem jó a moxa, utóbbi a lép Qi rendeződésével javulhat.

7 kezelés ritkán elég hajhullás kezelésére, a többire is csak akkor, ha megfelelő gyógynövény és diétás tanácsokkal együtt jár.

Tisztelettel,
dr. Joós Károly

érdekes  2009. december 16. 22:52   #361 

kedves dr úr
én Nö vagyok,de a párom miatt kérdezem mi lehet a baj,kb 2 hete van barátom,természetesen óvszerrel vedekezek vele, Ö elmondta hogy kb 1 évig nemvolt senkivel. miután velem közösült,nagyon elkezdett fájni a heréje,akkor arra fogtuk biztosan a kihagyott idö miatt. aztán a következö napokban kb 3 alkalommal amikor szeretkeztünk,Ö alig birta max 3 4 perc sem volt.(28 éves )
ma elküldtem orvoshoz,volt urologián,kapott doxyc.és ,megy majd vizelet vizsg.-ra is.
nemtudom pontosan de vmi olyasmi volt a papirján hogy kismennyiségü folyadék tapintható.
na most kicsit elkezdtem énis félni (ugyanis engem is kezelnek nögy bajokkal és nem hiányozna még egy valami rá )de ha mi óvszerrel voltunk és neki netán vmi nemi baja lenne, akkor az ugye megvéd ?teljesen?

de Ö elmondása szerint, se nem ég neki,se nem véres semmilyen váladáka nincs,ami arra utalna hogy vmi nemi betegsége van,Ön szerint ha semmi ilyen tünete nincs akkor is lehet vmi nemi betegsége ? az egyetlen tünet az hogy nem tudja visszatartani és az elsö aktus után hosszu idö után fájt a heréje nagyon.
ez is érdekes hogy most jött ki ez neki,mert ha valoban gyulladt neki ott alul,hogy hogy csak most fáj neki,miután együtt volt vkivel?

egyébként sajnos iszik ,cigizik és nagyon stresszes ,ez is okozhat merevedési bajt ?

és a gyulladástol nem birja sokáig ? (amikor együtt voltunk minden alkalommal amikor bennem volt jo volt minden pár percig és azt mondja hogy hirtelen lelankadt,ezt sem értem...)




Kedves Kérdező!

Ahogyan belgyógyász Kollégám is írta, ez nem fertőző betegség.
Sokkal reálisabbnak tartom - minthogy egy évig nem volt senkivel -, hogy a herék / mellékherék elszoktak a nagyobb mennyiségű sperma tárolásától. Ilyen esetben, ha nagyon jól sikerül az előjáték, és nincs időben orgazmus, a belső nyomástól erős fájdalom léphet fel. (Ez csupán egy lehetőség, távolról nehéz okosnak lenni.)

Az ivás, a dohány és az erős stressz külön-külön is vezethetnek hosszabb távon merevedési zavarhoz, együtt akár rövid távon is. Ugyanígy gyengítheti a merevedést, ha elkezdi érezni a nyomást a herékben, és arra figyel.

Minden jót Önöknek!
Üdvözlettel,
dr. Joós Károly

előző oldal 19. oldal következő oldal