Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Andrássy Ilona
Dr. Andrássy Ilona válaszol
Dr. Andrássy Ilona
ortopédia szakorvosa, mozgásszervi rehabilitáció szakorvosa
csecsemőcsípő+UH, gyermek tartási rendellenesség
előző oldal 256. oldal következő oldal
Fraxiparine,  2012. február 23. 23:11   #5120 

Fraxiparine
Kedves Doktornő!

A lábszáram megzúzódott (autó baleset)
Epikrízis
felvétel napján jobb lábszára sérült, az elvégzett vizsgálatok csontsérülés nem igazoltak, de duzzanata miatt compart szindróma fenyegetettsége megfigyelésre felvettük. Osztályon állapota rendeződött, duzzanata jelentősen csökkent. Mai napon rendezett állapotban otthonába bocsájtjuk, sérült végtagján teljes terjedelemben járhat. Az osztályon megkezdett és folytatott thrombozis profilaxis (Fraxiparine 3800NE/0,4ml) alkalmazása 10 napig javasolt

6 hét eltelte után visszamentem, mert nagyon fájt a lábam
ott megállapították, hogy a nagylábam ujja nem mozog kellő erősséggel

státusz
jobb lábszár ill. lábfeje fájdalmas. Néha zsibbadást érez. Bőr intact. Anterolaterlis rekeszben direkt nyomásra fájdalmat jelez
terápia Fraxiparine0,4 30 napig, kompressziós harisnya használata javasolt

kérdésem:
van e összefüggés a kettő között
elkezdtem a Fraxiparine-t
két nap múlva nagyon erősen megfájdult a fejem ott ahol még sohasem fájt homlokom felett, csak fájdalomcsillapítóval bírom ilyenkor végig a napot.
nem szeretnék rászokni a fájdalomcsillapítóra (még csak 41é vagyok)
harmadik nap injekció fejfájás
negyedik nap nincs injekció nincs fejfájás
ötödik nap van injekció van fejfájás
nyolcadik nap után nem kisérleteztem, viszont most újra kezd a lábam fájni

folytassam a Fraxiparine-t vagy nem?
A fontosabb kérdésem pedig az lenne, hogy 1 hét múlva 23órás repülöutat kell megtennem elötte szúrjak, vagy egyáltalán nem?
Hogyan reagál a szervezetem ilyenkor?
köszönöm válaszát
Bogi


- Azért kapott Fraxiparint, mivel felmerült a thrombozis lehetősége, a tünetei és a panaszai alapján. Emiatt célszerű végigvinni a terápiát.
Szerintem a fejfájásának nincs köze hozzá.
- a repülőút a fenti előzmények miatt kockázatos, a Fraxiparine és a rugalmas harisnya viselése mindenképpen javasolt.

5 hónapos csecsemő keresztberakja a  2012. február 23. 19:53   #5119 

Kedves Doktornő!

Kislányom 5 és fél hónapos, az első ortopédiai szűrővizsgálatra a megadott időpontban elvittük, ahol mindent rendben találtak, csak azt mondták, hogy mivel hason alvós, a lábfeje kifelé áll, erre figyeljünk oda és vigyük vissza 3 és 4 hónapos kor között kontrollra. Mivel itt nálunk Budafokon hetente csak egy nap van gyermekortopédiai rendelés, sajnos mindig közbejött valami azon a napon (hol beteg volt, hol az idő volt nagyon rossz, hol a párom nem ért rá kocsival elvinni - tudom ez nem túl jó indok), így a kontroll elmaradt. Kicsim 1 naposan emelte meg a fejét jobbról balra, 10 naposan fordult oldalra és 4 hónaposan hátról hasra. Most viszont hetek óta nem hajlandó mozogni. Ha hasra teszem kinyomja magát, de pár másodperc után elfárad és sír. Ha hasra is fordul, a kezét sokszor nem húzza ki maga alól. Mostanában, ha felhúzzuk ülésbe (5 hónapos kora előtt ezt nem tettük), fellöki magát és szépen tartja a fejét is. Ami nagyon aggaszt, hogy a lábfejét keresztberakja. Eddig csak akkor csinálta, ha háton volt vagy felültettük, most már hason is ill. ha két lábra "állítjuk", akkor is. Észrevettem magamon, hogy én is így ülök, mert kényelmes, de nem tudom, hogy neki ez nem hátráltatja-e a mozgásfejlődését? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:
Cs. Piroska


Vissza kellene menniük ortopéd vizsgálatra.

Mit tegyek?  2012. február 23. 19:51   #5118 

Tisztelt Doktornő.
A nyár folyamán,egy rossz mozdulattal,beütöttem a farokcsontomat.Hirtelen nagyon rosszul lettem.Egyből ügyeletre mentünk,ahol az orvos azt mondta,hogy valószinü,csak megrepedt a csont,ezt nem lehet kezelni,sem röntgenezni.Flektor tapasszal próbáltam a fájdalmat enyhiteni.2 hét pihenő után,visszamentem dolgozni.Sajnos a mai napig igen erősen fáj,az ütés helye.Eladóként sokat emelek,mást sajnos nem tehetek.De a fájdalom egyre elviselhetetlenebb.Sokszor egy lépést nem tudok tenni,meg kell állnom.Nagyon aggódom mert még csak 23 éves vagyok.Ön szerint mit tegyek?Kérem segitségét,B.Anikó.


Próbáljon meg valamilyen fájdalomcsillapítót szedni, és krémmel kenni. Valóban nem lehet sokat tenni ezzel a területtel, arra kell vigyázni, hogy mindig puhán üljön, de az emeléssel is vigyázni kellene, ne hajolva, hanem inkább térdet roggyantva egyenes derékkal emeljen.

Kisgyermek belső talpélen járás  2012. február 23. 19:46   #5117 

Tisztelt Doktornő!


A következő problémákkal fordulnék Önhöz.
Kisfiam jövő héten lesz 1 éves, kb. 3 hete önállóan jár. Cipőt sajnos nem tudunk még ráadni, mert annyira begörbíti a lábujjait, hogy csak erőltetve menne rá, ezt pedig nem szeretnénk. Ön szerint elmúlik ez a jelenség, vagy valamilyen probléma állhat a háttérben?
Járását figyelve azt is észrevettük, hogy ugyan szépen, talpára lép, de eléggé a belső talpélre, ezért pl. a nagylábujjain, a belső oldalon a köröm csúnyább lett, többször beszakad, pedig rendszeresen vágjuk, odafigyelünk rá.
Ő az első gyermekünk, ezért nem igazán tudjuk, hogy ezek normális jelenségek-e és csak túlaggódjuk a dolgot, vagy szükséges-e szakorvosnak megmutatnunk?

Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm.

Üdvözlettel,

Ágnes


Ez teljesen normális. És egyenlőre nem is kell cipőt adni a lakásban a baba lábára, járjon minél többet "mezitláb".

Asszimetrikusan kopó cipőtalp  2012. február 23. 19:44   #5116 

Tisztelt Hölgyem!

Szeretném a tanácsát kérni a következő problémámmal kapcsolatban:
Az utóbbi 1,5 évben megfigyeltem, hogy a cipőim sarkánál a külső él állandóan elkopik. Egy új cipő esetén ez 0,5-1 év alatt teljesen tönkre is teszi azt. Van ötlete, hogy mivel lehetne orvosolni a problémát?
Korábbi időkben, gyerekkorban ez a jelenség nem mutatkozott.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Nikola Balázs


Valószínűleg statikai hibát (lúdtalpat) korrigál automatikusan. Lehet betétet használni.

manocska  2012. február 23. 10:13   #5115 

Tisztelt Főorvos Asszony ! De igen , a vizsgáló orvos terpeszbetétes pelenkázást javasolt ( akárcsak Ön) 6 hónapos koráig . Nem volt egyértelmű , hogy ez megelőzés vagy már kialakult rendellenesség -e , ezért érdekelt az Ön szakvéleménye is , amit ezúton még egyszer köszönök.Annyi kérdésem lenne még , hogy az éjszakai viselet elég -e és szükség lesz- e még egy vizsgálatra 6 hónapos kora után vagy sem .Ha egész nap hordania kell , probléma- e ,hogy a levegőzés idején (kb.3 óra minden nap) nem tudjuk használni az overáll jellegéből fakadóan a betétet .Kialakulhat valami ha nem használjuk eleget vagy megfelelően??????A tornáztatás nem jöhet szóba plussz segítségnek??? Köszönettel:A


Lehet csak éjszaka használni. Nappal legyen jó magasra felhúzva a pelenka. Lehet tornáztatni is.

Subotica  2012. február 23. 10:11   #5114 

Tisztelt Orvosno!

A hatamon az oldalamon a vese felett a borda vegen 1.5 cm csomot eszleltem mindket oldalamon de a jobb oldali mintha kisebb lenne.A csomo nem mozgathao,mintha a borda pont vegen lenne rajta. Nem faj. Egyebkent ulomunkat vegzek es sokat utazok autoban. Erdekelne a velemenye.

Koszonom


Vizsgálat nélkül erre nem tudok mit mondani. Lehet hogy csak a saját csontjai.

lábfej fájdalom  2012. február 22. 19:42   #5113 

Tisztelt Doktornő!

Egy nagyon kedves ismerősöm körülbelül egy hónapja azt vette észre, hogy az egyik lábán nem érzi az újait. Elment vele orvoshoz, és elsőre azt gondolták, hogy érszűkület miatt lépett fel ez a tünet. Elkezdték ezzel kezelni, a helyzet egy hét után javult is, amikor bedagadt a lába, és még erősebb fájdalom jelentkezett. További kezelések és vizsgálatok alatt, a fájdalom, hol elmúlt, hol előjött. A vizsgálatok eredménye az lett, hogy a bal lábban csont ritkulás van, és a lábfej eldeformálódott, ez okozza a fájdalmat. Az orvos mindössze annyit javasolt, hogy viseljen talpbetétet, talán ez segít. A talán, feltételes módban, és elvileg a helyzetet kezeltnek minősítették.

Azt szeretném megtudni, hogy akkor most már ezzel kell együtt élni, elfogadni, hogy néha fáj, és bedagad, és nem lehet, és nem is kell tenni ezzel semmit sem? Kicsit furcsának találom ezt a választ...

Köszönöm ha megtisztel válaszával.


Látatlanban nem tudok válaszolni a kérdésére. Ortopéd orvos vizsgálta? Ha nem voltak neurológiai tünetei, akkor valóban lehet, hogy statikai oka van a panaszainak.

Lelet  2012. február 22. 19:37   #5112 

Tisztelt Doktornő!

Kisfiam gerinc röntgen leletével kapcsolatosan kérném segitségét.Orvoshoz még másfél hét mulva kell vissza menni és szeretném tudni van-e valami baj.A leletben ez áll:

A lumbális lordosis szabályos.Intervertebrális rések norm.tágak.Az ábrázolt csigolyákon kölülirt csontszerkezeti eltérés nem látható.A SI izületi rések megtartottak.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.


Negatív lelet

vállfájdalom Andrea  2012. február 22. 19:37   #5111 

Jónapot kivánok.Andrea vagyok ,36 éves.9 honapja küzdök vállfájdalommal,több orvosnál jártam ,de mindegyik mást mondott.Gyogytornát fizikot és fájdalomcsillapitokat kaptam .nem segitettek.A fájdalmam hol a vállamban hol a könyökben,hol az ujjaimban jelentkezikés a karomat oldalirányba egyre nehezebben tudom emelni.A felkaromban pedig szoritó érzést érzek,percenként.Röntgen eredményem:C.csigolyák peremein osteophytak vannak,itt a rések szűkebbek.Mérs.fokú kisizületi arthrosis.
Nyaki gereinc MR vizsgálatom:Kissé fokozott nyaki lordozis.A C 5/6és 6/7résekbena discusokon körkörös 1 mm-es protrusio látható.Ön mit tanácsolna.Köszönettel Andrea


Nyaki gerinc torna segíthet.

Gréko Linda 75.  2012. február 22. 19:36   #5110 

Tisztelt Főorvos Asszony!

2010-Novembere óta panaszos a jobb lábszáram,bokám.2007 ben egy sérülést követően volt egy Achil.in rekont. mütétem és egy Spongiosa plastica operáciom a j.old.fibulában.
Sokszor több napig csunyán bedagad, meleg és nem tudok lábra állni,járni.Sokszor éjszaka is arra kelek ,hogy élesen belenyilal, szur.Járáskor nehezen indulok el, többször kell megálnom mert olyan érzésem van mintha "meg rugnának a vádlimat".
Házi orvosom elküldött vizsgálatokra amik eredménye a következök:

RTG: A jobb bokaizület rése megtartott. Az iz.felszinek szabályosak. A fibula alsó harmadában a ventralis cortik.-nmütét nyoma látható.Mögötte a velőürben meszesedés látszik.

Iz.Uh. (2011.01.).A j. o. Achilles tapadási pontja a calcaneuson jól végig követhető, felette 1 cm-es szakaszon oedema látható. Itt az in szerkezeti képe fellazult. Cranial felé szintén látható egy fellazult terület. Itt a peritendineum mentén kevés letokolt folyadék is látszik.Cranial felé az in-izom átmenete szabályos. Az Ach.in középső harmadában kis meszes echoszerk. látszik.DG.: acliles tendinitis Uh képe.

Iz.Uh. (kontr.2011.02.) A j.old.Achil.in végig jelentősen megvastagodott, a középső harmadban a keresztmetsz. 23mmX16 mm.igen egyenletlen szerk. Centr.részében az eredeti Ach.in -nak megfelelő roststruktura látszik, amelyet durva kötöszövetes callus vesz körül, melyen belül meszesedés és folyadék is látható.A tuber calcanei mögött tapintható kis előboltosulásnak megfelelően elmosodott határu sűrű folyadékgyülem látható. A sarokcsont fölött a bursa pratendinea synoviuma durván proliferált és itt a szabad folyadék is látható az Achil.in körül.

Iz.Uh. (Kontr.2011.09.02.) Az Ach.in végig durván egyenletlenül, összeségében orsoszerüen megvastagodott a legnagyobb keresztmetszet 22mmX20mm.Az inban szab. rostszerk. gyakorlatilag nem látszik,a rostok között helyenként folyadék, helyenként kötöszöv. felszap. észlelhető.Az izom-in átmenetnél izomrost.között is folyadékgyülem látszik.Gyull. beszürődés van azAchil.in előtt a tuber calcanei fölött is a bursa pretendin. is folyadékkal telt, synovium megvastagodása látszik benne.Az intap. mellett a calcaneuson durva osteophyta is megjelent.A lig.fibutalere ant. mellett is foly.szap.van.

Ezeket az eredményeket megmutattam Reumatologus szakorvosnak is az elmúlt évben. 2 x megszurta az Ach.in környékét (Lidocain inj.) többször voltam konzervativ kezelésen (iszap, tens stb.),kaptam NASID -okat, több hétig pihentettem, felporcoltam ,jegeltem,de nem értünk el eredményt.2011 Szept. óta szabin és táppénzen vagyok ,mert nem tudom ellátni álló ,- fizikai munkámat.
Ortopédusnál voltam aki mütőtt 2007-ben ,de ő azt mondta hogy nyugodjak meg nincs nagy baj ,és lassan meg fog gyógyulni legyek türelmes. ö is ugyanazt jav. mint a reumatologusom.(kezelés, jegelés stb.) Az amb. lapomra M7660; S8290 kódokat irta fel.
KÉRDÉSEM : Mit tudok csinálni hogy panaszmentes legyen a lábam?
Kihez menjek? Aki mütőtt hozzá menjek megint vissza?
Specialistához? Kérem segitségét, javaslatát,
hogy meg tudjam oldani ezt a lassan 1,5 éve huzodó
problémámat.
Várom válaszát!
Tisztelettel: Gréko Linda 75.
(Elnézést ,hogy ilyen hosszura sikerült a levelem.)


Ami az Achilles inban látszik az a sérülés, ill. műtét következménye. Lehetséges, hogy van egy izületi blokkja, szintén a sérülés következtében, be kellene mozgatni a boka-láb izületeit, ezzel manuálterápiával foglalkozó gyógytornászhoz kellene fordulnia, és tornáztatnia is kellene a lábát. Sohasem lesz olyan, mint a sérülés és műtét előtt, de csökkenteni lehet a panaszokat.

gyógytorna orvosi előírásra  2012. február 22. 18:45   #5109 

Tisztelt Doktornő!
Szeretném tudni, hogy mi a szokás, eljárás abban az esetben, ha térdfájás, megelőzőleg gerincsérv miatt rehabilitációs kezelésként fizikoterápiát, majd gyógytornát (kúraszerűen több alkalommal napközben) rendel el az orvos kezelésként. Ezekre a kezelésekre munkaidőben el kell-e engednie a munkáltatónak, táppénzre kiírható aki kezelésekre jár vagy fizetett szabadság alatt lehet a kezeléseket igénybe venni. Kérem, ha tudna segíteni a jogszabályi hivatkozást küldje el részemre.
Köszönettel
Hámori Ágnes
agiham@gmail.com


Nem tudok jogszabályt. Ha betegállományban van, akkor napközben, ha dolgozik, akkor munkaidő után kell igénybe venni a kezeléseket.

Jobb kar  2012. február 22. 18:44   #5108 

Tisztelt Doktorno.

Ma munka kozben hirtelen fajdalmat kezdtem erezni a jobb karomban, egyszerre az alkarban es a bicepsznel. Eloszor a fajdalom elmult, de delutanra visszatert, es azota is eleg eros. A fajdalom, ha le akarnam irni olyan, mintha gorcs huzna az emlitett teruletet, de az izmaim nincsenek ugy befeszulve, mint pl. egy vadli gorcs eseteben.
A kellemetlen erzes allando, nem fugg attol, hogy megmozditom-e a karom, vagy epp nyugalmi allapotban van. Estere gyengeseget kezdtem erezni az ujjaimban, valamint ego, zsibbado erzest.
Fizikai munkat vegzek, de ma vagy az elmult napokban nem eroltettem meg a karjaimat vagyis nem jobban, mint maskor.
Tudna esetleg segiteni, hogy mi lehet a problema, es hogy mikent lehetne javitani a helyzeten?
Valaszat es segitseget elore s koszonom.
Tisztelettel:
Andrea


Meg kellene mutassa magát szakorvosnak. Lehet, hogy nyaki gerinc eredetűek a panaszai.

H.Erzsi  2012. február 22. 18:41   #5107 

Tisztelt Doktornő!
K.b 8 évvel ezelőtt, már kezeltek sarokfájdalmam miatt, akkor sugár kezelést kaptam. Jó volt, 8 évig nem fájt a sarkam. Kb. 3 hónappal ezelőtt újra elkezdett fájni a sarkam, mára már ott tartok, hogy reggel, vagy ha megpihen a lábam alig tudok lábra állni. Sajnos orvoshoz eddig nem mentem /munkahely, és egyéb problémáim miatt/. Tegnap felkerestem a háziorvost, aki megkérdezte, hogy volt-e már hasonló problémám, miután válaszoltam, hogy igen volt, kezelésre is jártam, minden kivizsgálás nélkül felírta a contradolort és 120 mg-os Aroxiát, valamint egy kúra sugár kezelésre adott beutalót. Ma elmentem a rendelőintézetbe, és március végére kaptam időpontot a sugárra, nem tudom addig mi lesz, nekem dolgozni kell járni, és egyre jobban fáj. Az lenne a kérdésem, hogy milyen más hatásos, és gyorsabb módszer van az ilyen problémák kezelésére./Vidéken élek, de nem jelent problémát egy esetleges budapesti kezelés sem/. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: H.Erzsi


Rugalmas (szilikon) sarokmagasító viselése javasolt, és lökéshullám terápiával lehet próbálkozni.

Térdfájdalom  2012. február 22. 18:39   #5106 

Jó Napot!
Én egy olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy nekem a jobb térdem elég rendesen fájdogál úgy kb 2,5 éve! Voltam vele, már itt Orosházán térdsebészeten(2 éve), de az itteni orvos ránézett s annyit mondott szedjem a proenzit! Nem küldött el még egy röntgenre sem! Ami nekem elég furcsa! De a térdem továbbra is fáj, sőt látványosan be is szokott dagadni! S sokszor már elviselhetetlenül fáj ültő helyemben is! Tulajdonképp azt szeretném kérdezni, hogy ez mitől lehet? S menjek vissza ehhez az orvoshoz, vagy inkább keressek másikat ?
Köszönettel Enikő


Mindenképpen forduljon szakorvoshoz, 2 évvel ezelőtti viszgálat nem helyettesíti a mostanit.

Zsanka  2012. február 22. 18:38   #5105 

Üdvözlöm !
A C 5-6 csigolyák részleges blokkot képezneka C3-4-discusok laposabbak,csökkent víztartalom mérsékelt körkörös protrusiot mutatnak a ventalis liquortér szükebb.Csigolyák zárolemezei szabálytalanok,sclerotikusoak.Az L 2-3-4-csigolyák zárólemezein schmorl csomók vannak.
Hónapot óta zsibbad a bal lábam sajnos már naponta többször is,egész háti -váll fájdalmaim mellé még teniszkönyököm is van.
Hogyan tudnék legalább pár órát fájdalommentesen élni ?
Zsanka


Reumatológiai komplex fizioterápiás kezelés (súlyfürdő, nyaki és ágyéki gerinc torna) javasolt.

Emike  2012. február 22. 18:36   #5104 

Kedves Főorvosnő!


Koponya keskenyen konfigurált, fejét kissé renyhén tartja,jobb oldalon csípő lazának imponál,mko stabil.Lábak abductios-everziós tartásban vannak.Kék sclerák.
Ezt írta az ortopéd orvos a kislányom ambuláns lapjára,aki 2011 október 16 án született,30. hétre placenta praevia miatt.
Szeretném tudni, hogy Önnek mi a vélemény erről a zárójelentésről, mert nekem nem mondott semmit csak elküldött neurológiára és azt mondta hogy tornáztassam a lábát.De én ezeket a szavakat nem értem kérem segítsen,hogy mit jelent ez a status?
Köszönöm válaszát!


Csak azt írta le "orvosi" szavakkal, amit Ön is láthat a kislányán. A renyhébb izomzat (30.hétre születés) miatt neurológiai vizsgálat (főleg fejlődésneurológia) javasolt. /szerintem már korábban kellett volna/

mami  2012. február 22. 18:30   #5103 

Tisztelt Doktornő!

Tudom, hogy inkább gyermekekkel foglalkozik, de még is a segítségét kérem.
Édesanyámnak tavaly előtt decemberben hármas bokatörése volt. (Sajnos nincs előttem a lelet, hogy pontosítsam.) Csavaros, lemezes, húzódrótos rögzítésre került sor a műtét során. Az lenne a kérdésem, hogy a lemezt, csavarokat stb. el kell-e távolíttatni. Vagy maradjon inkább bent. 77 éves az édesanyám és nagyon fél az újabb műtéttől. Van-e orvosi indok erre vonatkozóan? Ön mit tanácsol? (Sajnos aki műtötte, nem ad teljes értékű választ, rábízza a páciensre a döntést. Talán inkább a műtét felé tereli a beteget. (Lehet, hogy indokoltan, de én ezt nem tudom eldönteni.)
Köszönöm előre is válaszát.

Üdvözlettel
Zsuzsa


Ha zavarja, ha gyulladást, fájdalmat okoz, akkor el kell távolítani, egyébként nem.

kék gipsz  2012. február 22. 18:29   #5102 

Tisztelt Doktornő!Azt szeretném öntől kérdezni,hogy 1.hónapja és 1-hete van a kezem begipszelve.De sajnos be vannak dagadva az ujjaim ill.az egész kézfejem olyan sokszor mintha megtelnének folyadékkal az ujjaim,és szét akarnának feszíteni a gipszet.Kérdésem ez normális?Sokszor úgy érzem nem bírom tovább és leszedem. ön mit javasol mit tegyek?....még 3-hét a gipsz levételig.kb.Nagyon szépen köszönöm hogy időt szán rám.


Mielőbb menjen vissza a kezelőorvosához. A dagadás és a fájdalom nem normális. Az nem jó, ha Ön veszi le a gipszet.

Derékfájás  2012. február 22. 18:22   #5101 

Tisztelt Doktornő,
31 éves férfi vagyok. Kb. 1 hónapja kezdődött a problémám, ami elsősorban hátsó deréktáji (az ülőcsont és afeletti terület) tompa fájdalommal jár (inkább a jobb oldalon) ami kisugárzik a lábamba is. Hosszabb ülést követően rosszabb, fekvéskor, alvás után jobb. Voltam 2 hete reumatológiai szakrendelésen is, ahol a doktornő annyit állapított meg, hogy eléggé beszűkült a mozgás deréktájon, viszont egyéb problémát nem talált a fizikai vizsgálat alatt. Fájdalomcsillapítót (Rantudil forte) és fizioterápiát javasolt (eddig 3 alkalom ment le a 10-ből), de elég szűkszavú volt és konkrét diagnózist sem mondott.
Az 1 hónapon belül voltam urológián is (vizsgálat, UH negatív), volt mellkasröntgen (negatív).
Elküldtek gerinc / medence röntgenre is: A lumbalis lordosis íve kissé elsimult. A L.IV-V.közötti porcrés mérs.szükebb, csigolyatestek magassága megtartott.
A Doktornő szerint mi lehet a probléma oka? Sajnos ülő munkát végzek így ez elég kellemetlenül érint. Ön szerint van szükség további vizsgálatokra? Ha ez valami enyhébb probléma, annak 2 hét alatt nem kellett volna már megszűnnie? Mivel kissé hipochonder is vagyok félek attól is, nehogy valami rosszindulatú dolog legyen a háttérben. A fentiek ismeretében van ennek esélye?
Válaszát előre is köszönöm, M.László


Vegyen a székére ún. dyn-air párnát, ami mellett üléskor is dinamikus mozgást végez az izomzata. Gyógytorna nélkül a fizioterápia önmagában nem sokat javít. 2 hét még rövid idő.

előző oldal 256. oldal következő oldal