Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Hittner Gábor
Dr. Hittner Gábor válaszol
Dr. Hittner Gábor
sebész szakorvos, sportorvos
végbéltáji panaszok, terhelésélettan
előző oldal 65. oldal következő oldal
futás után furcsa szag  2012. február 4. 06:51   #1300 

Tisztelt Doktor úr!
Hetente 3-4 alkalommal futok padon. 5 hónapja kezdtem edzeni, 26 éves nő vagyok, 166 cm, 54 kg. Szeretnék elérni egy félmaratont. Általában 6-10 km egy edzés, aerob tartományban (kb. 9.6 km/h sebesség, 40-70 perc heti 3-4x). Az eddigi legnagyobb teljesitmeny 16,5 km volt 100 perc alatt. Amikor az edzés meghaladja az 50 percet, a levezeteskor furcsa, acetonos szagot erzek az orromban. Ez neha hanyingerrel is parosul, de ez hamar elmulik. A kellemetlen, furcsa szag erzese is elmulik 2-3 percen belul. Eloszor azt hittem, a fertotlenitoszer szaga, de nem. Mitol van ez? Normalis jelenseg? Koszonom valaszat!


Kedves Kérdező !

Levezetés előtt próbáljon fogyasztani egy kevés szőlőcukrot.


üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

édes élet  2012. február 4. 06:48   #1299 

Tisztelt Doktor Úr!
1 hete felfuvodással és hasmenéssel kezdődött teljes hasi fájdalmam.
Ultrahang vizsgálat semmit nem mutatott a baj okára. Napok teltével
a puffadás megszünt és a teljes has fájdalom is. Gasztroenteológiára
küldtek fekély gyanuval. Mivel volt már gyanítom, hogy a gyomrommal nincs baj, mível most már biztosan érzem amit az elején nem tudtam megfogalmazni. Nem a gyomrom, vagy a hasam fáj, hanem a hasfalam egy pontban belül, de olyan nagyon, hogy mozdulatra, vagy nagyobb lélegzetvételre iszonyatosan belehasít. Körbe tudnám rajzolni a fájdalom helyét. Már 2 orvonak is poóbáltam leírni, de nem tudjáák mi lehet az oka.(izomláz nem lehet.56 éves vagyok)
Tisztelettel kérem, ha Önnek van valamilyen javaslata a kiváltó okra és,hogy milyen vizsgálatra menjek el válaszolja meg nekem .
Segítséget előre is köszönöm.


Kedves Kérdező !

Izomláz, huzódás bármilyen korban lehet. Amennyiben valóban a hasfala
fájdalmas az lehet kezdeti sérv tünete is. Ideggyulladás is okozhat ilyen tüneteket.

üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

Ujj perc sérülése  2012. február 4. 06:44   #1298 

Tisztelt Doktor úr!

Az lenne a problémám, hogy kb. másfél hónappal ezelőtt nagyon beütöttem a mutatóujjamat, és azóta folyamatosan bizonyos mozdulatoknál ( fogás, cipőfűző bekötése) tehát főképp amikor hajlítva és terhelve van akkor nagyon erős fájdalmat érzek. De alapból amikor nyugalmi állapotban van akkor csak éjszaka mikor alvásból felébredek akkor szokott fájni bármilyen mozdítás során.

Azt szeretném megkérdezni hogy komoly lehet-e a probléma, vagy felesleges aggódnom, mert csak esetleg megzúzódott és magától javul csak időbe telik?

Köszönöm megtisztelő válaszát,
Hajni


Kedves Hajni !


Gyógyulása érdekében érdemes lenne ujjára pihentető, védő aluminiumsin helyezni.


üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

fűlzúgás  2012. február 4. 06:41   #1297 

Tisztelt Doktor Úr, Szeretném megkérdezni, hogy- hogy tudnám elmulasztani az évek óta állandóan fennálló fűlzúgásomat, a háziorvosom mindenféle szakorvoshoz elküldőtt már, de sehol sem találják a betegségem okát, ennek ellenére a legtőbbszőr ez már szinte kibirhatatlan, Őn mit javasol mit tegyek vagy szedjek? 56 éves nő vagyok, elhelyezkedni nem tudok, mert folyamatosan beteg vagyok és az aktiv korom miatt sem kellek sehol, így semmilyen havi ellátásban nem részesülők. Mit tegyek hát, várjam, hogy mikor érkezik el a megváltó halál? -mert ezt az állapotot tovább már fenntartani nem lehet.
Kőszőnőm szépen előre is.


Kedves Assszonyom !

Forduljon kinai akupunctörhöz. Sok jó tapasztalatom van velük.


üdvözlettel

Dr Hittner Gábor

Sport utáni fejfájás  2012. február 4. 06:38   #1296 

Tisztelt Főorvos Úr!

47 éves férfi vagyok, hetente 1-2 alkalommal 1-1,5 órát focizom. Nem folyamatosan, cserélünk játék közben. Az elmúlt időszakban azt vettem észre, hogy a játék után 1-6 órán belül megfájdul a fejem. Két oldalt, halántéknál jelentkezik, ahol akkor is szokott fájni, ha "időjárás, front " miatt is szokott. Próbáltam sport előtt 0,5l cukros vizet inni, közben is fogyasztani, ill. Mg pezsgőtablettát hazaérkezésemkor. Volt amikor enyhébben éreztem, volt, hogy erősebben a fájdalmat. Advilt veszek be, és attól elmúlik, nem jelentkezik újra. Vérnyomásom, pulzusom normális, így megyek játszani.Mit tehetnék, hogy ez a kellemetlenség enyhüljön, és ne attól tartsak mindig, hogy megint megfájdul a fejem, és azt mennyire. Köszönettel várom válaszát.
Tisztelettel:
Gábor


Kedves Kérdező !


Fogalmam sincs miért kezd terhelés után a feje fájni.Ezek a tünetek belgyógyászati-ideggyógyászati kivizsgálást igényelhetnek.



üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

Hátsó Keresztszalag  2012. február 4. 06:34   #1295 

Tisztelt Doktor Úr!
A jobb térdemben hátsó keresztszalag szakadása van,ami 3/4 részt szakadt el.
Műtétet nem végeztek el rajta,mondván várjunk vele.Dec.23.-án volt a baleset,kérdésem az lenne,hogy mi ebben a tapasztalata?
Műtét vagy sem? Én 27-éves vagyok foglakozásom tűzoltó! Válaszát előre is köszönöm!


Kedves Kérdező !

Amennyiben valóban nem teljes szakadásról van szó, sokszor a konzervativ therápia (rögzités, gyógytorna) sok esetben elegendő a gyógyuláshoz.

üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

bokaszalag  2012. január 31. 17:52   #1294 

Tisztelt Doktor úr!
Kérem szépen, adjon nekem tanácsot...
Nagyjábók két hete step aerobicon lecsúszott az egyik lábam a padról, és \'kibicsaklott\' a bokám. Azt az edzést még végigcsináltam, bárr éreztem, h valami nem stimmel. Másnap is tudtam még edzeni, de két-három nappal később már ki kellett mennem az óráról, annyira fájt a lábam.
Azóta két hét telt el, és két hét alatt három orvosnál voltam.
Az első szerint a túlterheléstől begyulladt az Achilles-ínam. Azt javasolta, h két hétig ne is nagyon álljak lábra, hordjak bokarögzítőt, aztán járjak gyógytornára. Csináltatott röntgen-felvételt is, de azon nem talált semmit.
Másnap egy ortopéd orvos részleges szakadást állapított meg, azt mondta, h néhány rostja elszakadt az ínnak. Azt javasolta, h ne eddzek túl intenzíven, ne ugráljak, ugyanakkor szerinte a nagy séták, a gyaloglás még jót is tesz a lábamnak, nyugodtan sportolgassak \'lightosan\'. Azóta valóban többször is voltam egy-két órát gyalogolni elég gyors tempóban, és olyankor nem volt különösebben kellemetlen érzésem, sőt tegnap és ma pl. már egyáltalán nem fájt.
Azonban még mindig kicsit be van dagadva esténként a külső bokám alatt. Ma voltam ultrahangon (séta után), és az ottani, immár harmadik doktor úr egy újabb verziót mondott el: részleges külső bokaszalag-szakadás. Azt mondta, nem lett volna szabad járkálnom, tilos ilyen bokával túrázni, gyalogolni, inkább feküdjem ki és pihentessem sokat, ne sportoljak, legfeljebb ússzak, még hetekig ne eddzek, és hordjak bokarögzítőt.
Ezek után mostmár teljesen kétségbeestem. Aerobic-edzőnek tanulok, nagyon fontos nekem a sport napi szinten is. Ön mit gondol, mit tanácsol, mit kéne csinálnom?
Kérem szépen, segítsen, kire kéne hallgatnom?...?
Köszönöm előre is!


Keeves Kérdező !

Amennyiben ha csak részleges szalagszakadása volt, akkor is a teljes tehermentesités lett volna a legjobb megoldás. Ez két hét után sem késő.
Ha panaszai szünnek gyógytorna, bokarögzitő, fokozatos terhelés, fizikotherápia hozhat végleges gyógyulást.


üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

A harmadik kolléga adta a legjobb tanácsot.

kézrögzítés  2012. január 31. 17:45   #1293 

Tisztelt Doktor Úr!

Meg szeretném kérdezni, hogy csuklótörés esetén mikor számít lazának a gipsz rögzítés?1 hete cserélték ki a gipsz sínt műanyag körkörös rögzítőre.Akkor szorosnak éreztem, most viszont úgy érzem kicsit lötyög a kezemen.kicsit tudom benne mozgatni a csuklóm.Fájni nem fáj abszolút.Ön szerint ki kell cseréltetnem?Én meg tudom állapítani mikor számít túl lazának?

köszönöm válaszát!

Csaba


Kedves Kérdező !

A gipsz megfelelőségének megállapitását bizza orvosára.

Azért érzi kicsit lazának a gipszet, mert a sérülés utáni duzzanat már megszünt.


üdvözlettel

Dr Hittner Gábor

boka2  2012. január 31. 17:42   #1292 

Tisztelt Doktor Úr!
2 hete elestem,a bokám fájt,ill. kicsit be volt dagadva.Pihentettem,jegeltem Flectorral kentem.Most már alig érzem,de hátul-azt hiszem Achilles ínnak hívják)a legkisebb mozdulatra,lábfej fel le mozgatásra fájdalmas,reggel,amíg bejáródik,erősen sántítok.
Menjek sebészetre,vagy várjam,még javulhat?
Köszönöm válaszát
Ildi




Kedves Ildikó !

Flector kenőcs helyett használjon tapaszt. Hordjon magas sarku cipőt. vagy sarokemelő betétet.

üdvözlettel

Dr Hittner Gábor



Köszönöm válaszát!
Egyedi méretre gyártott gyógycipőt hordok,lehet sarokemelőt használni?A magas sarkút nem tudom elképzelni,inog erősen a bokám.
Köszönöm
Ildi


Kedves Ildikó !

A sarokemelő tehermentesiti az inat. Ez szokott segiteni.


üdvözlettel

Dr Hittner Gábor

térd műtét  2012. január 31. 17:40   #1291 

M.Attila vagyok,45 éves, holnapután műtik a térdem,Bursitis diagnózissal,Burkoló vagyok ,már 3 hónapja fáj.punkciót is végeztek de nem segített semmi. A kérdésem a z lenne ha kiműtik a Nyáktömböt milyen következményekkel jár? tudok még a szakmámban dolgozni,sportolni,focizni?Van más megoldás?


Kedves kérdező !

Mütétjének szövődménymentes esetben következménye nem lesz.
A másik megoldás az, hogy elutasitja a mütétet. Ekkor viszont panaszai kiujulhatnak.

üdvözlettel

Dr Hittner Gábor

Tünde  2012. január 31. 17:36   #1290 

Tisztelt Doktor ÚR!
42 éves nő vagyok. 1989-ben volt egy autóbalesetem ahol eltört a kulcscsontom és haránt ketté tört a jobb kezem. Műtöttek, csont átültetés volt a kulcs csontnál és a karnál is, kaptam lemezt is.Ez 1989-ben volt.A lemezek azóta is bent vannak nem okoznak gondot, voltam röntgenen azt mondták benőtte a csont.
Én ezt már nem szeretném kivetetni mert rengeteget feküdtem a műtő asztalon.Nem fog ez a jövőben gondot okozni, bent maradhatnak? Mivel 23 éve ott vannak a lemezek panasz nincs , nem szeretnék újabb műtétet.Nem lesz gondom belőle? Gondolom ha eddig nem volt??!!
Köszönöm válaszát


Kedves Kérdező !

Ennyi idő után már nincs értelme az idegentestet kivenni.

üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

boka  2012. január 31. 17:34   #1289 

Tisztelt doktor úr!
Két hete lábaimat túleröltettem ugrálókötelezés közben. Az egyik lábamban a sípcsont közepén jelentkezett fájdalom, ami már szinte meg is szűnt, csak néha hasít bele egy-egy görcs szerű fájdalom. A jobb bokám viszont elég rosszul van. Tizenévesen ebben a bokámban volt egy részleges külső szalagszakadás, de most a belső része fáj a bokacsont körül. Érezhetően melegebb a bokám, mint a másik, duzzadt, és ha a lábfejemet felfelé vagy befelé fordítom kimondhatatlanul fáj. A járásban is akadályoz, sántítok, bár mivel itthon dolgozom, elég sokat tudom pihentetni. Jegelem is és 4 napja Algesal krémmel kenem. De nem érzem, hogy javul. Sőt, ha felállok, vagy ha ülök úgy, hogy a lában nincs feltámasztva, akkor lüktet és feszít.
Ön szerint szükséges lenne orvoshoz mennem vele, vagy lassacskán a kíméléstől magától helyre jön?
Köszönöm
F.A.


Kedves Kérdező !

Személyesen forduljon orvoshoz !

Üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

golf könyök  2012. január 31. 17:32   #1288 

Ttisztelt Dr.Hittner Gábor!
A tanácsát szeretném kérni. Írországban élek és dolgozom. Két éve egy húsüzemben dolgozom mint csontozó. Előtte nem ebben a munkakörben dolgoztam. 5.hónapja diagnosztizáltak nálam Golf könyök megbetegedést. Először gyógyszeres kezelést kaptam ami ne használt, aztán ezután szteroid injekciót kaptam a könyökömbe aztán RTG ami semmit nem mutatott sem a vérvétel. 10 napra rá physiotherapyás kezelést írtak elő 4 alkalommal voltam ami szintén nem használt.Ezután megkaptam a második szteroid injekciót.Kicsit használt, de még mindig fáj a könyököm.Időjárás változásakor kimondottan erősen kezd fájni.Várólistán vagyok kivizsgálásra de ez még eltarthat 3-4 négy hónapig mire sorra kerülök.5 hónapja nem dolgozom mert munkahelyi sérülésnek nyilvánították(Repetitive strain injury) ezért a munkáltató nem enged vissza amíg meg nem gyógyulok.Ha hazamennék Magyarországra milyen további gyógymódok kellenének a teljes gyógyuláshoz, ha ez egyáltalán bekövetkezik. 5 hónapja semmi fizikai munkát nem végzek ennek már magától is meg kellett volna gyógyulni.?Vagy rosszul gondolom?Ezzel a betegségemmel párhuzamosan szintén a jobb kezem hüvelyk új belső tövében a csont nagyon fájt, fáj. Olyannyira fájt augusztusban és még utána 2 hónapig, hogy alig bírtam felemelni egy teli bögrét.Ez a fájdalom is a csontozó kés fogásától szorításától lehet az orvos szerint.Erre is gyulladáscsökkentőt és gyógytornát kaptam.Nem tudom a két megbetegedésnek van-e valami kapcsolódó összefüggése.?Először a könyököm kezdett fájni, majd egy reggel nem tudtam fogni a kezemmel.Ez után mentem orvoshoz. Várom válaszát. Tisztelettel Gábor


Kedves Gábor !

A golfkönyöknek ennyi pihenés és kezelés után meg kellett volna gyógyulnia.A steroid rapid gyors javulást szokott hozni. Sajnos elég sok mellékhatása is lehet. Lehet hogy nem "golfkönyök" okozza panaszait ?

Az I-es ujj fájdalma nincs össszefüggésben könyökpanaszaival.


üdvözlettel

Dr Hittner Gábor


Nincs tapsztalatom benne, de talán inhüvely bemetszés talán segithetne.

D. Viktória  2012. január 29. 19:31   #1287 

2008. évben a bőrgyógyász rosaceát diagnosztizált az állandó arcomon jelentekező kiütések miatt. A minden hónapban kaptam tőle kenőcsöket de semmit nem használtak. 2010.-ben elkezdett fájni a bal bordaívem alatt. Készült hasi UH, irrigiscopiás vizsgálat az eredmény negatív volt.A rosacea miatt elvégezték a gasztroenterológián a Helicobacter pylori fertőzöttség vizsgálatát . A kilégzési teszt pozitív eredménnyel zárult.
Naocid, Amoxycillin, Clarytromycin gyógyszerekkel kiirtották belőlem a baktériumokat. A kiütéseim megszüntek de a bordaív alatti fájdalom nem.
Sav megkötése miatt felírták a Pantacidot mivel a Naocid nem vált be .
Jelenleg is ezt szedem de időnként igy is vannak problémáim. Kérésemre gyomortükrözést végeztek. Az ambuláns lapomon található orvosi vélemény : GERD , kisméretű axialis hiatus hernia , PPI hatásban vitalis festést alkalmazva savtermelő area nem ábrázolódott , Hp. inf ? , az antrumban erosiv nykh. eltérések láthatók . Kérdésem milyen sprottal tudnám a rekeszizmaimat erősíteni , hogy a rekeszsérv megszünjön . Szeretnék teljesen meggyógyulni mit kell tennem ? Szövettani eredményem még nincs. Bizonyos ételek fogyasztását kerülöm mivel ezek előhozzák a teltségérzetet és a fájdalmat. A másik problémám a szemszárazság . Refress cseppet használok de néha ez sem segít. Mit kell tennem. Várom válaszát mivel az orvos még azt sem mondta meg , hogy rekeszsérvem van . Fáradságát előre is hálásan köszönöm.


Kedves Viktória !

A kismértékü rekeszsérv nem igényel kezelést. Ha panaszai vannak elég a gyógyszeres kezelés. A sporttal nem tudja az elváltozást befolyásolni.

A bordaiv alatti fájdalom leginkább a vérellátás zavarára utal. Megfelelő bemelegitéssel és jó edzéstechnikával kiküszöbölhető.

Szemproblémájával forduljon szemészhez.


üdvözlettel

Dr Hittner Gábor

boka  2012. január 29. 19:24   #1286 

Tisztelt Doktor Úr!
2 hete elestem,a bokám fájt,ill. kicsit be volt dagadva.Pihentettem,jegeltem Flectorral kentem.Most már alig érzem,de hátul-azt hiszem Achilles ínnak hívják)a legkisebb mozdulatra,lábfej fel le mozgatásra fájdalmas,reggel,amíg bejáródik,erősen sántítok.
Menjek sebészetre,vagy várjam,még javulhat?
Köszönöm válaszát
Ildi


Kedves Ildikó !

Flector kenőcs helyett használjon tapaszt. Hordjon magas sarku cipőt. vagy sarokemelő betétet.

üdvözlettel

Dr Hittner Gábor

Rehab  2012. január 29. 19:08   #1285 

Jó Napot!

Mint korábban írtam sajkacsont műtéten estem át. A csontom szépen gyógyul, szerdán voltam röntgenen, előreláthatólag február 20-án lekerül kezemről a gipsz. Ahogy Ön is tanácsolta, így orvosom is a gyógytornát. Felvilágosítást nem kaptam erről, így Önhöz fordulnék. A kérdésem az lenne, hogy a torna napi rendszerességgel lesz előírva Kórházban, vagy csak heti 1-2 alkalom? A gyógytorna mennyi ideig tart? Hány "kezelést" kapok?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Dávid András


Kedves András !

A gyógytorna beállitása egyéni. Kb. heti 1-3 alkkalom. Ideje kb. annyi mint a rögzitési idő. Ettől a sémától a beteg ált. állapota, hozzáállása, egyéni ambiciója, kora, foglalkozása miatt nagy szórás lehet.

üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

alagút  2012. január 29. 08:37   #1284 

Tisztelt Doktor Úr!

Körülbelül 2 hete kezdett zsibbadni a bal kisujjam, és a gyűrűujjam. Látta sebész, és ortopédus is, onnan a neurológiára irányítottak. Voltam ott is, ahol könyöktáji alagút szindrómára gyanakodtak. Elküldtek EMG-ENG vizsgálatra, melynek eredménye a következő:
ENG:A bal n. medianus distalis motoros latenciája, a motoros amplitudó, a motoros vezetési sebesség, az F hullám latencia normális.A carpalis alagúton keresztül mért sensoros vezetési sebesség, a sensoros amplitudó is normális. A bal n.ulnaris distalis motoros latenciája, a motoros amplitudó normális. Az alkaron mért motoros vezetési sebesség is normális, de a könyökön keresztül mért motoros vezetési sebesség csökkent. Az F hullám latencia a normális tartományban van. A sensoros vezetési sebesség normális, a sensoros amplitudó csökkent.
EMG:A bal m.abd.dig. miniiben kóros nyugalmi aktivitás nem észlelhető. Az interferencia minta jelentősen redukált. A motoros egységpotenciálok normális méretűek.

Bal oldalon subacut n.ulneris könyöktáji focalis demyelinisatios károsodása igazolható.

A kérdésem az volna, hogy mennyire súlyos, és hogy szükésg van e műtétre?

Válaszát előre is köszönöm, Anna


Kedves Anna !

Az elváltozás mütéti javallatára vonatkozó kérdését neurológustól ill. kézsebésztől kérdezze meg.


üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

BZ  2012. január 29. 08:33   #1283 

Tisztelt Főorvos Úr!
Gerinc MR vizsgálat eredményével kapcsolatban lenne kérdésem. Mit jelentenek az alábbiak:
"A lordosis íve fokozott. Az V. résben a discus jelszegény, az anulus fibrosus folytonossága megszakadt. A discus körkörös, mérsékelt előboltosulása látszik, lényeges térszakító hatás vagy gyöki compressio nélkül. Hasonló mérsékelt körkörös discus előboltosulás látható a fölöttes résben, mindkét oldali foramen kissé szűkebb, a gyökök dislocaltak nem komprimáltak." Orvosom szerint nem sérv, nem kell vele foglalkozni. Sokszor van olyan érzésem , mintha a hátamban meg lenne kötve valami, és nem enged pl. lehajolni. Erős fájdalmaim nincsenek. Időnként bal oldalon a csípőcsontom szokott fájni, ez kapcsolatba hozható a gerincproblémával, vagy annak más oka lehet?
Köszönettel: Zsóka


Kedves Zsóka !


Önnek valóban nincs gerincsérve. Az elváltozások degenerativ kopásra utalnak. A csipőcsont fájdalma összefügghet a gerincelváltozásokkal.


üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

zúzódás  2012. január 27. 08:13   #1282 

Tisztelt Doktor Úr!

December 20-án egy esés következtében zúzódásom lett jobb csípő tájékon. Két napot követően az alsó lábszáramban zsibbadás, tompa fájdalom és a bőr alatt látható véraláfutás jelentkezett, amit a mai napig érzek, a csípő tájéki fájdalom fokozatosan enyhül. Háziorvosnál és baleseti sebészeten is jártam, ahol azt mondták, a csípő környékén keletkezett vérömleny "csurog lefelé" ez okozza a tüneteket, nincs vele tenni való. Kaptam rá fájdalomcsillapítót. Viszonylag "aktív” életet élek, reggelente úszom kerékpárral járok munkahelyre és a téli szezonban síelek. Jelenleg terhelni nem tudom, a rövid gyaloglás különösebb gondot nem okoz, a kellemetlen zsibbadást főleg az ülő munkám során és este érzem, boka tájékon enyhe duzzanat is megjelenik. Reggelre a tünetek szinte teljesen megszűnnek. Az úszást visszafogottan a mai napon már megpróbáltam, nem éreztem negatív hatását. Hogyan tudnám a gyógyulást elősegíteni, hogy mielőbb hódolhassak kedvteléseimnek.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Tóth Zoltán


Kedves Zoltán !


A vérömleny átépülésését, felszivódását a sérülést követően eltelt hosszu idő miatt befolyásolni már nem tudja. Friss esetben is csak nagyon korlátozott eredményü kezelések állnak rendelkezésre.

üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

vakbél  2012. január 27. 08:08   #1281 

tisztelt doktor úr, kérdésem az lenne hogy lehet e vakbél gyulladásom, a következő tünetekkel. hasdiszkomfort érzés, kisebb fájdaslom, hugabb széklet, gyakoribb vizelés és 2 napja hánytam is. visoznt nyomásra nem érzékeny a hasam. Köszönöm válaszát!Eni


Kedves Kérdező !


Akut hasi panaszok esetén személyes vizsgálat nélkül véleményt mondani MÜHIBA !!!


üdvözlettel


Dr Hittner Gábor

előző oldal 65. oldal következő oldal