Orvostudakozó   nézet »  tábla     normál

Dr. Deák Attila
Dr. Deák Attila válaszol
Dr. Deák Attila
belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos
Kardiológia, Belgyógyászat
1. oldal következő oldal
anyuka  2013. március 5. 19:34   #20 

Tisztelt Doktor úr!

Szívinfarktuson át esett beteg vagyok katéterezéskor stent.helyeztek fel,másfél év után elküldtek sívizomscintigráfiára az eredménye:
Mesobasalis anteroseptalis,kifejezettanterolateralis,és mesobasalis anterior hypoperfusiok láthatók. Beküldő orvosomhoz nem kaptam még időpontot szeretném kérni a segítségét,hogy ez mit takar


Tisztelt Kérdező!

A szívizomscintigraphia leírása szerint több területen vérellátási zavar van.
Minnél hamarabb forduljon kardiológus szakorvoshoz,érdemes lenne
ergometriás vizsgálat elvégzése.Több mint valószínű újjabb coronarographiára van szükség,esetleges stent elzáródás kizárása és
megoldása céljából.
Üdvözlettel Dr Deák Attila

alváshiány  2013. március 5. 19:30   #19 

Üdvözlöm!

Már évek óta fennálló alvászavarom van, esténként képtelen vagyok elaludni, reggelente pedig néha olyan érzésem van, mintha semmit sem aludtam volna. Napközben sokszor rendkívül fáradt vagyok. Eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Arra gondoltam, hogy kipróbálom a melatonin nevű tablettát. Okozhat ez bármi problémát számomra? Kipróbálhatom?

Köszönöm válaszát!

Petra


Tisztelt Petra!

A melatonin tabletta szedése nem oldja meg a problémát.
Javasolt a lefekvés előtti rövid séta,vegyen elő egy jó könyvet,olvasson bele.Lefekvés előtt pár órával már ne igyon koffeitartalmú italokat,este
6 óra után már ne egyen.Igyon meg egy pohár cukror tejet,felér a melatonin
tablettával.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

delfin  2013. március 5. 19:26   #18 

Tisztelt Doktor Úr!47 éves nő vagyok,2011.októberben voltak először olyan panaszaim,hogy nem tudtam több napig wc-re menni,először próbáltam kicsi szappannal segíteni,de ez is csak egy ideig működött,és ceruza vékonyságú volt a székletem,majd a háziorvos beutalt a gasztroenterológiára,ahol felnyúltak a végbelembe és különböző evési tanácsokkal láttak el.A házi orvosom írt fel dulkolax kúpot,volt,hogy használt,de volt olyan,hogy feltettem és nagyon felfújódtam és nem jött semmi,és rosszul is lettem.Elküldtek a proctológiára,újabb végbél vizsgálat következett,nem találtak semmit.Majd újra a gasztro következett,innen elküldtek feka tesztre,és laktóz,ill.laktulóz vizsgálatokra.A feka tesztről annyit hallottam,hogy 2 negatív,egy pozitív.Ismét gasztoenterológia ,itt volt hasi ultrahang,ami negatív lett,de a belek nagyon gázosak voltak.Írtak dulkolax tablettát és dicetelt,a dulkolax nem használ,a dicetelt pedig a mellékhatások miatt nem mertem bevenni.A napi folyadékmennyiséget emeltem,javasolták az utifűmaghéjat,lenolajat,kamillateában,mustármagot,Hunyadi és Mira vizet ittam,de semmi nem segít,még közel 1 éve írtam ide az orvos válaszol-ba.és itt kaptam egy olyan tanácsot,hogy igyak szenna teát. Vettem is egy csomaggal és az használt,pár napig ittam esténként,aztán mikor elfogyott ,minden kezdődött előröl,napokig megint semmi.Amiért tulajdonképpen írtam önnek az lenne,hogy sajnos azóta is iszom a szenna teát és már egyáltalán nem használ semmi más,sőt van amikor az sem,és a teától sem megyek 2-3 napig,pedig már fél litert iszok esténként.Viszont van olyan nap,mikor egész nap a wc-re szaladgálok,hogy tudnék leszokni a szenna teáról?Mit tudnék helyette alkalmazni?A gasztrón mondtam,hogy iszom,de azt mondták,hogy ha nem tudok mástól menni,akkor igyam.Mit tegyek ? Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Kérdező!

Panaszait komolyan kell venni újjabb gastroenterológiai kivizsgálás teljes
vastagbéltükrözéses vizsgálat javasolt.Szenna tea nem megoldás.

Üdvözlettel

Dr Deák Attila

A kéthegyű billentyű elégtelensége   2013. március 5. 00:33   #17 

Tisztelt Doktor Úr!
2012. novemberében néhány extrasystole miatt kardiológusnál jártam, aki a következőket állapítottam meg - szívultrahang és az egyéb szükséges vizsgálatok alkalmával: A mitrális bill. vaskosabb, a mellső vitorlán enyhe prolapsus látható. Az ínhúrok is vaskosabbak. Terápia: ECHO-n enyhe mitrális prolapsus, insuff. látható. Diagnózis: A kéthegyű billentyű elégtelensége.
Egyéb értékeim megfelelőek.
Pontos tájékoztatást kaptam tőle, miszerint nagy baj nincsen. Problémám azóta nem volt. Ellenben azt megfigyeltem, hogy sport alkalmával kevésbé bírom a terhelést. (Ezt egyébként 1,5 éves kisfiam születése utántól tapasztalom....) Mivel rendszeresen sportolok, heti 3-4-5 alkalommal is (futás, aerobik, deepwork, stb.), kérdésem, hogy meddig terhelhetem a szervezetemet/szívemet. Mivel a sport kitartásról és akaraterőről szól, ezért az "amíg jól esik" megfogalmazás helyett igazából pontos értékekre lennék kíváncsi. (Ő azt mondta hogy Maratonra azért ne készüljek, de sportolhatok.) Mostanában ugyanakkor állandó alacsony vérnyomástól - ezzel együtt igen gyakori fejfájástól -szenvedek, illetve edzések után nehézlégzés és enyhe mellkasi fájdalom is kísér, illetve "jól esik nagyokat lélegeznem", hogy egészen pontos legyek. Ezek összességében aggodalomra adnak okot.
Párommal ugyanakkor ebben az évben tervezünk kisfiunknak kistestvért.
Kérdésem: indokolt e egy újabb kardiológiai vizsgálat Ön szerint? Illetve: újabb terhesség előtt újabb vizsgálat szükséges? Ennél a betegségnél számíthatok hirtelen sport közben/után fellépő "bajra", vagy feleslegesen aggódom ezen?
Igazából szeretnék ugyanolyan pörgős sportos fitt életet élni amilyet eddig. Remélem megnyugtat hogy állapotromlásra nem kell számítanom.
Köszönöm megtisztelő válaszát!


Kedves Kérdező!

Újabb terhesség és a fenti panaszai miatt ismételt kardiológiai kivizsgálás javasolt,terheléses EKG vizsgálat mellett.Ez ad objektív
támpontot a lehetésges terhelhetőség mennyiségére.
Labor vizsgálatok is szükségesek(vérkép,TSH)stb.
Megjegyzés egy kis zsírpárna még nem a világvége,a női nem hormonok optimális termelődéséhez bizonyos mennyiségű zsírszövet is szükséges.A teherbeesés is könnyebb lesz.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

csomó?  2013. március 5. 00:26   #16 

Tisztelt Doktor Úr!

Nem tudom jó szakterületre fordulok e de próba szerencse. Kezdem ott hogy alapjában véve egy rettentő hipochonder hölgyemény vagyok 31 éves. A problémám az, hogy a lágyékomon, egészen fent, elég kemény, dudoros részt tapintottam ki... a másik oldalon is olyan, csak kevésbé kemény, mintha kisebb, lazább lenne. Nemrég a nyakamban találtak egy pár "nagyobb" (8mm) nyirokcsomót fogászati gond miatt. Lehet, hogy emiatt nyúltam oda és kerestem, hátha van ott is csomó... Mióta megnyomkodtam fájdogál egy kicsit, de nem vészes. Mivel rendszeres és igen megerőltető tornát végzek, ezért lehet, hogy csak egy sima izomköteg és azt tévesztem össze, mert hosszúkás inkább az a keményebb rész. Az a baj, hogy nem tudom még megfogalmazni sem rendesen. Vérképem 2 hónapos, teljes volt, eltérés nélkül. Elképzelhetőbb, hogy meghúztam torna alatt, vagy nyirokcsomó duzzanat lehet? Nőgyógyászati cytológiám is negatív. Hasam sohasem fáj, nem puffadok, székletem normális. Szeretném a véleményét kikérni, hogy forduljak valamerre, vagy inkább kössem le a kezeimet??? Köszönettel veszem a válaszát és a türelmét is:
Üdvözlettel:
Szilvia


Kedves Szilvia!

Ismételt vérképvizsgálat(mennyiségi,minőségi),nőgyógyászati,
vastagbéltükrözés,lágyrészultrahang,szükség esetén szöveti mintavétel
javasolt.Minnél előbb keresse fel háziorvosát.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

Lábdagadás!  2013. március 5. 00:20   #15 

Tisztelt Doktor úr!1 éve tartó panaszaimmal járok már mindenfelé!j.vádli dagadásával kezdődött.....akkor kizárták a trombozist doplerrel és dimerrel is...a vádlim azóta is vastagabb 1-1,5 cm-el...és a combom is.....Jártam reumatologián..ott csináltak térd rtg...negatív....baker ciszta kizárva uh-al...Nőgyógyászat negatív...hasi u.-on találtak máj hemangiomát 8 mm....amit a kontrasztos ct is igazolt....A lábamon ránézésre semmi elváltozás nincs/bőr.....?járáskor előbb kifárad térdhajlat alatt és felett...Merre forduljak a panaszommal???esetleges belgyógyászati okai???a jobb lábam...bal nem...Azt mondták ennek helyi oka van...de mégis még mi lehet???A Ct-kor megnézték..nincs a lágyékban megnagyobbodott nyirokcsomó......Válaszát köszönöm:Sziszi


Kedves Sziszi!

Fenti panaszai mögött krónikus vénás elégtelenség is állhat,varicositas.
Nem tudom endokrinológiai,hormonvizsgálatok történtek-e?
Javasolt az ortopédiai szakvizsgálat is lúdtalp,csípőbetegség irányában is.

Üdvözlettel Dr DEák Attila

!!  2013. március 5. 00:13   #14 

Jó napot kívánok!!


Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok , magas vérnyomásra írták fel nekem a Tolura 80 mg tablettát napi 1 szemet, illetve a Nebelit 5 mg, napi negyed szemet. A kérdésem az lenne öntől, hogy ezeknek a gyógyszereknek van e olyan mellékhatásuk, ami merevedési zavart, sexuális zavart, nemi vágy csökkenést okozna??

Köszönöm válaszát előre is!!


Kedves Kérdező!

Nagyon korszerű gyógyszerelése van,sok betegemnek én is ilyen gyógyszerelést ajánlok.Ezek kevésbé okoznak olyan sexuális zavarokat amit Ön említ!!!De okozhatnak,Tolura helyett érdemes
lehet kipróbálni 1x150mg Irabelt.
Üdvözlettel Dr Deák Attila

fejfájás  2013. március 5. 00:09   #13 

Kedves Doktor Úr! Mostanság sokszor tompa fejfájásom van.Ez az egész fejemre kiterjed,de inkább a tarkómnál érzek nyomást.Illetve ehez szédülés is társul.A vérnyomásom rendbe van. Mi lehet a gond?Mit tehetek ez ellen?Köszönöm válaszát!Üdv:Timi


Kedves Timi!

Fejfájása mögött többféle kórkép állhat.Neurológiai,mozgásszervi
eredet egyaránt lehet.
Javaslom Önnek ,hogy keressen fel neuorlógus,rheumatológus
,szemész szakorvost.Nyaki gerinc rtg,labor(vérkép)vizsgálat is fontos lenne.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

hasmenés  2013. március 5. 00:05   #12 

Tisztelt Dr Úr
34 éves férfi vagyok és a problémám a következő.: 4 hete volt egy másfél hétig tartó hasmenésem amit lehet hogy az antibiotikum váltotta ki amit előtte egy nappal kezdtem szedni,majd gyorsan abba is hagyni. Jelentkeztem a házi orvosnál aki írt Normixet és bolus adstringens-t. Annyiban javult a helyzet hogy azóta nem hasmenésem van hanem lágy székletet és néha még normális megszokott állagút is sikerül produkálnom. Viszont ez merőben más mint 4 héttel ezelőtt amikor minden normálisnak mondható volt.
Ha többet eszek akkor másnap több székletem van és a normálistól indulva az egész folyósig távozik,persze egyszerre.Hol vékony hol normális.Majd 1-2 nap megint normális.
Mi okozhatja? Ilyen hosszú lenne a regenerálódás?


Kedves Kérdező!

Minnél előbb gastroenterológiai szakvizsgálatra,széklet vér vizsgálatra,
felső és alsóendoszkópos vizsgálatra,labor ellenőrzésre(vérkép,CRP,kémia)van szükség Önnél.
Jelentkezzen Házirovosánál ,hogy a fenti beutalókat kiadja Önnek.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

reflux  2013. március 5. 00:02   #11 

Anno tavaly voltam gyomor tükrözésen és enyhe refluxot diagnoztizáltak kaptam rá gyógyszert is emillian 15mg,és gelbbra 10mg osat ezt a két gyógyszert beszedtem jobban is voltam aztán,később megint lett kiírva gyógyszer csak olyat amit közgyógyra ki lehet váltani Esomeprazol Sandoz 40mg ez lett az emillian helyett de ahogy el kezdtem szedni pár nap múlva székelési ingerem lett és hasmenésem egy nap sokszor mentem wc re és már nem igazán jött semmi és fájt is és el kezdtem gyanakodni a gyógyszerre,aztán abba hagytam és a tünetek el is múltak vártam egy kicsit de mostanában nagyon el kezdtem slájmosodni a reflux miatt ezért szóltam az orvosnak ki is lett írva megint az emillian és ki is váltottam emillian 30mg most el kezdtem szedni de pár napja szedem és ma rám jött megint a székelés és hasmenés most ugyan nem fáj de idegesít hogy állandóan wc re kell járnom a székletem az olyan világos kávé barna azt hiszem szóval lehet érzékeny vagyok az emillianra is?De tavaly mikor szedtem nem volt vele gondom csak a helyettesítő gyógyszerrel,még most egy fajta gyógyszert szedek a dona ízületre.Már nem tudom mi lehet a baj.


Kedves Kérdező!

Nem biztos hogy a fenti hatóanyagú gyógyszerekre érzékeny.
A hasmenés miatt ki kell vizsgáltatnia magát a világosbarna széklet
epeelfolyási zavart vet fel.Epesavak hiányában zsírok emésztése zavart szenved.
Fontos hogy készüljön teljes kémiai laborvizsgálat:májfunkciók stb.,
hasi ultrahang.Gastroenterológiai vizsgálat:gyomor és vastagbéltükrözés is.Gyulladásos bélbetegségek kizárása is szükséges,
széklet vér vizsgálat is javasolt.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

Piroska  2013. március 4. 23:55   #10 



Tisztelt dr- Úr. Szeretném a leletemböl megtudni hogy mi a bajom. Vélemény: Diffúz májlaesio. Steatosis pancreatis. A duodenum falának megvastagodása, gyulladása.Akadálytalan eszközlevezetés a szabályos endolumenű, ép nyálkahártya boritásu nyelöcsöben. A cardia csillag alaku gyengében yár, kb38cm- látható. A Z-vonal a fogsortol kb 37 cm eszközhoszra van. A gyomorbankp. mennyiségű éhgyomrisecretum, a fala levegöbefúvásra jól tágulnak, a peristaltika végig halad. A cardiatáj ,fornix retroversioban ép. A htásó faali felszinen egy apró sessilis polypusbol biopsia történt. A corpus nyálkahártya ép, a redőzet szabályos. Az angulus ép. Az antrum kerek, a nyálkahártya lobos,erodált. A pylorus centrikus, zárt. A bulbus kerek, nyálkahártya ép. A poltbulbaris szakasz ilettve a mélyduodenum ép, a Kerkring redözet szabályos. A leszálló szárban epés bennék.Vater-papilla és környéke ép.Urease: Biopsia a fundus polypusbol. Megállapitott Diagnozis: K2950 Idült gastritis k.m.n , D1310 Gyomor jóindulatu daganata. Válaszát előre is köszönöm.


Kedves Kérdező!

Az elvégzett képalkotók,hasi ultrahang,gyomortükrözés alapján
máj és hasnyálmirigy károsodása,zsírosodása állapítható meg.
A gyomor hátsó falán polipot írtak le, ebből szövettanra mintavétel történt.A gyomor antralis része chronikusan gyulladt.
Fontos hogy a szövettani eredmény felől érdeklődjön.
Üdvözlettel Dr Deák Attila

t monika  2013. március 4. 23:49   #9 

T Doktor úr azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy már kb. 8 éve a székletemmel baj van de eddig azt hitem normális az az igazság hogy kb. 2 hét alatt 1 szer van székletem kb 2 3 hete elkezdet nagyon fájni a gyomrom és ha eszek olyan érzésem van mintha már teli ettem volna magam 8 éve született meg a lányom és azóta van ilyen széklet problémám a mai nap folyamán meg vacsoráztam elkezdtem köhögni és vért köhögtem föl nem tudom lehet hogy a hirtelen köhögési roham ? és ne tudom hogy ez normális e a széklet probléma . élőre is köszönöm válaszát T Mónika


Kedves T Mónika!

Székletproblémáit mihamarabb ki kell vizsgálni,nem normális,hogy valakinek 2 hetente van széklete.Köhögését és vérköpését is meg kell
nézetni.
Tanácsaim:Háziorvosát kersse fel ,javasolt gastroenterológiai ,tüdőgyógyászati szakvizsgálat.
Üdvözlettel Dr Deák Attila

Tisztelt Doktor Úr!  2013. március 1. 18:53   #8 

Tisztelt Doktor Úr!
Közel 13 éve glaukoma miatt kettőféle béta blokkolós szemcseppet használtam egész idáig. A pulzusom leginkább 56-65 volt, viszont az utóbbi időben az egyik cseppből a napi kétszeri cseppentés helyett háromszor kellett cseppenteni. A pulzusom így 47-49 lett, amit meg is éreztem. Elmondtam a szemorvosomnak, lecserélte ezt a cseppet, így már csak naponta egyszer cseppentek béta blokkolós cseppet, a pulzusom azóta 75-85 között mozog. Általánosságban nem okoz panaszt, viszont néha, bár már egyre ritkábban úgy érzem, hogy annyira dobog a szívem, hogy szinte kiugrik a helyéről. Mértem ilyenkor a vérnyomásom, nem magas, a pulzusom sem több.
A kérdésem az lenne, hogy ez az érzés idővel el fog múlni, csak meg kell szoknia a szervezetemnek a magasabb pulzusszámot a sok éves lassabb szívverés után?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel:
Szilvia


Kedves Szilvia!

A fenti panaszai a gyógyszer dósisának módosításával függhetnek össze.De azért érdemes egy pajzsmirigyfunkciós vizsgálatot/TSH végezni/ a pajzsmirigytúlműködés kizárása végett.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

Bettina  2013. március 1. 18:49   #7 

Tisztelt Doktor Úr! Hetek óta magas a vérnyomásom.Idönkét heves szívdobogás érzésem van.Éjszakánként nehezen alszom el,gyakran meleség érzésem van ,menstruáciom rendben van.Kérem tanácsát,Köszönettel Bettina.


Kedves Bettina!

Panaszait komolyan kell venni,minnél hamarabb ki kell vizsgálni.
Vérvétel,Holter EKG,szívultrahang,24 órás vérnyomásmonitor vizsgálat
javasolt.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

Hp1  2013. március 1. 17:05   #6 

Tisztelt Dr. Úr.
Érdeklődnék öntől Mitrális billentyű prolapsusom van, mostanában fáradékony vagyok, fizikai terhelést is nehezen bírom,mellkasi szorításaim is van nyugalomba és terhelésre, és 5-8 percig szokott tartani ! e mellett ; Von willebrand, aszthma, gyomor jóindulaú daganat, reflux, lisz érzékeny, bélbetegség ! ezen betegségeim is van! Bisoprololt 5 mg, theospirext, esomeprazolt, frontint, kreont, No spa t szedek rendszeresen! Jelenleg neuroendokrin tumor irányba, immunbetegség irányba is vizsgálnak!
Várom megtisztelő tájékoztatását! Tisztelettel ; Péter


Kedves Péter!


Javaslom a kardiológiai kivizsgálását szívultrahang,terheléses EKG,Holter EKG vizsgálat.ABPM-et ,komplex laborvizsgálatokat is
javasolok.Amennyiben neuroendokrin tumor is felvetődik akkor
a hirtelen vérnyomáskiugrások sem kizárhatók.Ez is kiválthatja panaszait,de a mitrális billentyú záródási betegség is eljuhat olyan
stádiumba,hogy nehezen bírja a terhelést.Minnél előbb keressen egy kardiológust magának.
Üdvözlettel Dr Deák Attila

Tisztelt Dr.Úr!  2013. március 1. 16:58   #5 

Tisztelt Dr.Úr!

Szeretném kérdezni, hogy a Flector tapaszt és Cataflamot (ugyanaz a hatóanyag) lehet e együtt használni? hatásuk összeadódik? vagy mennyi időt kell vánri kettő között?
Valamint Flector tapaszt inkább más hatóanyaggal pl. Algoflex? ezetleg ezt együtt? vagy el kell teljen közöttük pár óra?
Üdv:
Emese


Kedves Emese!

Elvileg lehet de minek,vagy vagy az,mindkettő felesleges.A Cataflamot
hosszúideig szedni nem szabad,mert gyomorkárosító hatású.
Javaslom menjen el reumatológus szakorvoshoz az indikáció és a terápiás javaslat céljából.

Üdvözettel Dr Deák Attila

mamika  2013. március 1. 16:56   #4 

Kérdésem az lenne a doktor úrhoz hogy a vérnyomásom 148/78 de a pulzus számom nagyon magas lett 188 létezik ilyen mennyire rossz.Válaszát köszönöm.


Kedves Kérdező!


Ilyen magas pulzusszám nem valószínű ilyen vérnyomásérték mellett.
Lehet,hogy vérnyomásmérővel van a probléma,pl.rosszul helyezték fel
a mandzsettát.Érdemes megnézetni a gépet.Illetve menjen el kardiológushoz,csináltasson egy Holter EKG-t a ritmuszavarok kizárása végett.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

hasi fájdalom  2013. március 1. 11:21   #3 

Jó Napot Doktor Úr!!!

Azt szeretném megtudni mi lehett a bajom???egy 20 éves srác vagyok vagy 2 hónapja jobb oldali olykor változó bal oldali alhasi fájdalmaim vannak. Nem állandó fájdalom de elég sokszor szokott fájni főleg mozgás közben de ha pihennek akkor is olyan nyilaló fájdalom ez..voltam vérvételen az jó volt voltam széklet tenyésztéssen az is jó volt voltam hasi uh az is jó volt voltam gyomortükrözéssen és ott azt mondták hogy be van gyuladva a gyomrom szeddem a gyógyszert de nem veszek észre javulást de nekem nem is a gyomrom fáj hanem alul az alhasam, székletem is normális hányingerem sincs és az étvágyam is jó, nagyon szépen megköszöném ha tudna mondani valamit Előre is Köszönöm.....


Tisztelt Kérdező!


Az elmondottak alapján panaszai mögött urológiai,az alsó béltraktus érintő
betegség,esetleg psychés alapon kialakuló funkcionális betegség állhat.
De a gerincbetegségeket/discopathia/,csipőizületi eredetet is ki kell zárni:
Tehát urológiai,rheumatológiai,neurológiai szavizsgálat mellett,vastagbéltükrözés is javasolt.

Üdvözlettel Dr Deák Attila

nátha  2013. február 28. 22:07   #2 

Tisztelt Dr.ÚR! December óta megvagyok fázva.Hol jobban,hol kevésbé. Van,hogy teljesen le van dugulva az orrom és nem kapok levegőt rajta.Van,hogy folyik az orrom,és köhögési inger kap el és olyankor száraz köhögésem van és színtelen nyálkás köpet is van. Allergiás is vagyok. A hátam a lapocka vonalába fáj.De ez inkább a rossz testtartásnak köszönhető. Mert ha kihúzom magam é a lapockáimat össze nyomom akkor össze tudnék rogyni a fájdalomtól. Asasantin retard kapszulát szedek Stroke miatt,és szívritmuszavarom is van. Tudna ajánlani valamit? Válaszát köszönöm: Edoka


Tisztelt Edoka!Panaszai az elmodottak alapján mindenképpen krónikus légzőszervi gyulladásos megbetegedésre utalnak.Ennek oka lehet
allergiás de az elhúzódó gyulladásos folyamat súlyosbíthatja a tüneteket.
Javaslatom a következők:Az alábbi diagnosztikus tervet állítom fel Önnek.
1.Keresse fel háziorvosát,aki laborvizsgálatokat kér(vérkép,CRP,kémiai
laborvizsgálatok stb)
2.Mellkas RTG elvégzése a tüdőgyulladás kizárására(hátfájdalmai hátterében alsőlégúti infekció is állhat)
3.Orr-melléküreg felvétel a krónikus arcmelléküreggyulladás kizárására.Gégészeti szakvizsálat,szükség esetén allergológiai vizsgálat.(rejtett fülorrgégészeti,fogászati gócok is produkálhatnak ilyen tünetket).Asasantin szedése megfontolandó,
ha tüdőasztmában, allergiás orrfolyásban, vagy orrpolipban szenved.
Szívritmuszavaráról nem ír,amennyiben ez pitvarfibrillatio és strokeja volt,akkor kardiológus bevonásával per os vérhigító felépítése javasolt.
Ez még ha nincs ellenjavallata és megvannak az idikációi ,akkor jobban véd a következő stroke kialakulásától.Erre több ajánlás és vizsgálat is készült.
Üdvözlettel Dr Deák Attila

joliska  2013. február 28. 14:35   #1 

Édesanyám közel van a 80 évhez, magas vérnyomásra coryol-t szed, érszűkületre lucetám tablettát, vizhajtásra amiloridot, és szed még atorva-tevát. Egy éve többször jelentkezik a lábfájása, a bal boka, most pedig a jobb boka körül piros, erős duzzadás jelentkezik és fáj, mint az izületi gyulladás. Menni csak alig tud a lakásban, csak kenőcsöt használunk a bokára, mit tegyünk, mi lehet a baj? Úgy érzi, lassan javul. A járóképtelenség miatt ezúton szeretnénk segítséget kérni.
Kérem, szíves segítségét, javaslatát.
Köszönöm, joliska


Tisztelt Kérdező!

Édesanyja panaszai mögött mélyvénásthrombózis,izületi gyulladás is állhat.
Nagyon fontos hogy háziorvosának megmutassák,megvizsgálja a beteget.
Amennyiben a klinikum alapján úgy tűnik a területileg illetékes SBO-ra beutalják a nénit,ahol AV DOppler USG segítségével ki tudják zárni a mélyvénásthrombosist is.Amennyiben izületi gyulladás derül ki,akkor
Rheumatológusnak is megmutatják.

Üdv.
Dr Deák Attila

1. oldal következő oldal